Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16

Dap en Karp


Af Claus Søndergaard
 

Jeg havde taget ungerne med til Vallensbæk Sø for at fiske lidt, og turen gik over alt forventning. Efter nogle gode timer ved vandet havde de fanget både aborrer og skaller – og heldigvis havde de fanget lige præcist 10 fisk hver….

Således fyldt til randen med gode oplevelser – og en enkelt is, gik turen hjemad. Herunder skulle jeg liiige se om ikke der var nogle fisk i voksenstørrelse. Og minsandten om der ikke lidt fra børnestedet gik en fin karpe og patruljerede helt inde under bredden. Fisketermometeret var straks helt oppe i det røde!

Ungerne blev straks sparket ind i bilen, hvorefter det gik mod hjemmet i moderat udrykningstempo. Aftensmaden blev slugt, og herefter gik det retur til åstedet, nu med det rette grej.

Jeg nærmede mig forsigtigt stedet og kunne heldigvis konstatere, at fisken stadigvæk var i området. Fiskefeberen var nu akut, og grejet blev rigget til med rystende hænder. Jeg kravlede de sidste 10 meter ned til bredden, dog kun for at konstatere at dyret nu var væk!

Heldigvis dukkede den lidt efter op 20 meter til venstre, og det så ikke ud til, at jeg havde stødt den. Nu var spørgsmålet om jeg skulle ”eftersætte” den eller satse på, at den tog en tur tilbage. Da jeg så, at den lidt efter drejede rundt, satsede jeg på det sidste, og den begyndte da også nonchalant at cruise hen mod mig.

Jeg håbede, at fisken ville fortsætte sin kurs, så jeg lagde lige så stille brødet på overfladen lige under stangtoppen. Fisken kom nærmere og nærmere, og langt om længe var den lige ud for brødet, som den uden tøven snuppede med et højlydt ”svuuup”. Forundret over krogen slog fisken et slag med halen og søgte væk, men da linen strammedes, væltede den i overfladen og lå og tumlede rundt. Hvis jeg havde været lidt hurtigt, så kunne jeg havde nettet den her. Men nu fik fisken lige et par sekunder til at sunde sig og samle sine kræfter. Først gik tungt frem og tilbage ved bunden 5-6 meter fra bredden. Den forsøgte sig med små udløb, som langsomt blev længere og længere. Jeg havde sat bremsen hårdt, da jeg frygtede for grene og andet på bunden, men fisken havde åbenbart fået smag for udflugterne, for den øgede langsomt men sikkert afstikkerne. Til sidst tog den nogle udløb på ca. 20 meter, som jeg intet kunne stille op i mod, og det virkede næsten som om, at den fik flere og flere kræfter. Men pludselig var det slut, og den gled langsomt mod netkanten og stille og roligt i nettet.

Den var godt nok lidt tungt at løfte ud af vandet, og jeg mente nok, at de 4-5 kilo som jeg havde skudt den til, skulle holde. Det gjorde de også for vægten standsede på 7,0 kilo rent – og den var blot 76 cm lang!!

Jeg fik taget et par billeder, hvorefter fisken kom tilbage til sit rette element. Selv om den kun havde været på land i en kort periode, var den tydeligvis udmattet, og jeg måtte sidde i 20 minutter og give den ”kunstig åndedræt”. Netop som jeg var ved at opgive, slog fisken pludselig med halen og strøg tilbage til bunden.

Desværre havde jeg haft så travlt med at komme ud af døren, at jeg hverken havde nået at få kaffe eller øl med, så jeg kunne bare sætte mig ned og nyde aftensolen og duften af frisk fisk fra nettet.

Claus Søndergaard.


Copyright © 2004 Claus Søndergaard / Farum Lystfiskerforening.