Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Fangster 2021

Tilbage til forsiden


Jan. - Febr. - Marts - April - Maj - Juni - Juli - Aug. - Sept. - Okt. - Nov. - Dec.


Se også fangsterne fra:

   2020 l 2019 l 2018 l 2017 l 2016

2015 l 2014 l 2013 l 2012 l 2011 l 2010

2009 l 2008 l 2007 l 2006 l 2005 l 2004


x
(x)

x
(x)

x
(x)


Vi vil meget gerne se dine fangstrapporter her på hjemmesiden.

Send en mail med beretning og fotos til: farumlf@gmail.com

Husk: for hvert af årets kvartaler trækkes der lod om et gavekort á 1.000,- kroner blandt alle kvartalets indsendte fangstrapporter!


FEBRUAR 2021


Fin vinter å-ørred

23./24. februar 2021

Hej Farum LF.
Endelig… solen skinner, børnene er i skoler/vuggestue, konen på kontoret, så kan man tillade sig at holde et par dage fri og tage ud at fiske. Der var is på søerne, så der skulle udforskes nogle vandløb.
Den første dag var oppe i Esrum å, zone 2, målet var ørreder. En meget skøn dag, fint vejr, fint vand, en langt gåtur op og ned af strækningen, der manglede stort set intet… bortset fra fisk. Måske skulle man prøve noget andet?
Den anden dag var nede i Køge å. Denne gang efter de berømte store brakvands-aborrer, som overvintrer i åen. Men her var forholdene ikke særligt gode.
Virkelig lav vandstand kombineret med klart vand gjorde, at der var ikke så mange oplagte skjulesteder for fisken.
Udover det var ethvert lovende sted på forhånd besat af mindst to, eller tre sultne skarve. Jeg skulle ikke bruge en hel dag på at skræmme skarvene fra det et sted til et andet.
Så flyttede jeg hurtigt til den lille Tryggevælde å strækning vi har i Fiskeringen.

 

Gregor med fin vinter å-ørred


 

Her var forholdene helt helt anderledes. Marker rundt omkring var oversvømmede, der var masser af vand i åen, med stærkt strøm og hvirvler, og kun lidt grumset vand.
Der skulle graves dybt i grejkassen for at finde lige netop den agn som arbejdede godt i disse forhold. Men en flydende wobler, måske lidt større end jeg normalt ville vælge, gik godt midt i vandsøjlen, og kunne lade sig trække fornuftig ud igen.
Så var der hug, og flex på UL stangen! Nu var udfordringen at lande fisken, den vil nemlig helst ikke ud af vandet. Den kunne også virkelig godt lide at rulle... man føler sig lidt magteløs, når de ruller og du kan se at linen bare kører rundt og rundt om fisken.
Men til sidst lykkedes det. En fint farvet hanfisk på 54 cm og 1,5 kilo, lidt til den slanke side, men ikke så meget som man kunne forvente efter årstid.

 


Knæk og bræk - Gregor Frass

 


[Til top][Til forside]


Ørred fra åen

20. februar 2021

Hej FLF.
Så kom der endelig lidt tø, og en alt for kold og lang vinter til min smag lakker mod enden.
Jeg var derfor på en kort formiddagstur til åen lørdag d. 20. februar, og efter at have fisket et godt stykke af den af uden at have set andre tegn på fisk end en død havørred på bunden, havde jeg lidt opgivet håbet om en ørred.
Jeg lagde et langt kast nedstrøms med min kobberfarvede Mepps str. 3 spinner uden den store tiltro til projektet, da den blev taget af en ørred halvvejs inde.

 

Brian med en noget tynd å-ørred


 

En god fight i strømmen i den godt vandfyldte å begyndte, og inden længe lå der en fin, lang og tynd nedfaldsørred i nettet.
Den blev ikke målt, men en hurtig tur i vejeslyngen viste, at den vejede 1,48 kilo.
Efter at have fjernet en masse igler fra fisken og taget nogle billeder, blev den forsigtigt sat ud igen.

 


Mvh. Brian Høeg-Beck

 


[Til top][Til forside]


JANUAR 2021


Esrum Sø

24. januar 2021

Når man skal fiske på Esrum Sø gælder det om at ramme éen af de sjældne dage uden for meget vind.
I år har jeg to gange stået i buldermørke klokken lort om morgenen, og set bølgerne baldre ind i stensætningen ved Sørup, og har opgivet, og er taget hjem igen med grej og tøj og madpakker og agnfisk med mere, med mere.
Men denne dag er der blankt vand og ingen is!

 

Der skulle kæmpes for gedderne!


 

Til gengæld tog det hele formiddagen at finde ud af at der absolut ikke er fisk på knolde og banker, de er rykket helt ned på dybet og er svære at finde.
Først da dagen, alt for tidligt, var ved at slutte, dukkede der noget op på loddet som jeg kunne fiske på.

Mest små aborrer lige over 300 gram, de kunne ikke genudsættes så de kom med hjem, og så til allersidst to gedder begge præsis 4,8 kilo.

 


Knæk og bræk - Lars Frø

 


[Til top][Til forside]


Endelig en sandart

23. januar 2021

Det er over 11 år siden jeg sidst har haft sådan een i hånden, og det er ikke fordi jeg ikke har prøvet.
Men nu havde jeg brugt et par ture på at fintune grejet, og jeg havde til overflod, og i dyre domme, indkøbt et mindre parti woblere, det bedste af det bedste, på anbefaling af Niels Godsk.
Det var faktisk lige den slags woblere jeg engang har pillet krogene af og foræret til børnebørnene som badedyr, men nu skulle wobleriet altså forsøges igen.
Men, men, men ... jeg opgav allerede efter en time, og det var ikke fordi jeg var træt af at ro! Man skal også TRO PÅ DET! Og det har jeg altså svært ved.
Så jeg søsatte tre skaller og allerede efter 3 kvarter var der bid, dobbelthug og jeg tog den rigtige stang først. Ganske udramatisk fik jeg en 3,5 kilos sandart i båden. På den anden stang sad en lille bleg gedde.
Havde der nu bare været lidt flere fisk i søen, så kunne man måske have pandet sandarten een og taget den hjem i køkkenet, det har jeg da gjort før i tiden, men nu blev den bare fotograferet og sat ud igen.
Farvel og på gensyn.

 

Lars med første sandart i 11 år!


 

Vedrørende det praktiske på Bagsværd Sø så er man udfordret af nogle meget finurlige fortøjningssystemer, både hos Fiskeringen og SU.
Grejet er også både beskidt og slidt, hvilket passer godt til det maritime klondyke omkring Aldershvileparken, jeg måtte sågalt selv medbringe et sæt årer til een af bådene.
Der var også udfordringer med is, jeg måtte bruge tre kopper kaffe til optøning af tre hængelåse og to kopper kaffe til at få isen ud af åregaffelbeslagene. Så skal du på Bagsværd, så husk kaffe, rigeligt med kaffe!
Og så kan man også med fordel medbringe en børste og en svamp. For: “Hvis man selv gør sin båd ren, inden man tager af sted, får man også selv fornøjelsen at sit eget arbejde”. - Og jeg kan love at det er tiltrængt.

 


Knæk og bræk - Lars Frø

 


[Til top][Til forside]


Fin sandart og stor gedde

Januar 2021

Hej Farum Lystfiskerforening!
Jeg nåede at komme ud på diverse søer, inden de frøs til is.
Jeg har fået en del fine fisk i båden, som alle blev fanget på levende skaller/karusser.

 

Flot, flot gedde på 9,1 kilo


 

Toppen har været gedder på 8,0 kilo og 9,1 kilo.

 

Fin sandart til Paw


 

Der kom også en fin bifangst af en sandart på 3,75 kilo.

 


Mvh. Paw Meinertsen

 

 


[Til top][Til forside]