Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Fangster 2018

Tilbage til forsiden


Jan. - Febr. - Marts - April - Maj - Juni - Juli - Aug. - Sept. - Okt. - Nov. - Dec.


Se også fangstrapporterne fra:

2017 l 2016 l 2015 l 2014 l 2013 l 2012 l 2011

2010 l 2009 l 2008 l 2007 l 2006 l 2005 l 2004 Lars "Frø" med Esrum Sø aborre
(08-01-2018)


Jacob Bøggild med vinter-sandart
(21-01-2018)


Bob Anders med bass fra Arizona
(00-01-2018)


Mogens og 11-kilo Farum Sø gedde
(05-05-2018)


Morten Søndergaard med fin torsk
(16-02-2018)


Thomas Petersen og 2-kilos aborre
(april 2018)


Vi vil meget gerne se dine fangstrapporter her på hjemmesiden. Send en mail med beretning og fotos til: farumlf@gmail.com

Husk at der for hvert af årets kvartaler trækkes lod lod om et gavekort á 1.000,- kroner blandt alle kvartalets indsendte fangstrapporter!


MAJ 2018


[Til top]


UL-sjov med gedderne på Farum Sø

10. maj 2018

Hej Farum LF.

Tiden var kommet til lidt UL-sjov efter gedder på Farum sø.

Min kollega og jeg havde besluttet kun at benytte UL-grej i dag. Og efter et par timer med ingen bid lykkedes det endelig at finde gedderne.

Det blev til 6 gedder i alt, med den største på 2,7 kilo.

Mvh. Kenneth Pantmann Jensen


[Til top]


Trollingmaster på Bornholm

8. maj 2018

Hej Farum LF.

Jeg var på tur med Jan Svenstrup i forbindelse med Trollingmaster på Bornholm.

Det blev til en 6 kilos hunlaks.

Mvh. Bjarne Frederiksen


[Til top]


Sølv fra Østersøen

6. maj 2018

Hej Farum LF.
Så har jeg igen været på havørredjagt i Østersøen ved Mørrumåens udløb. Gennem årene har jeg mest fanget ørreder, men også laks og gedder (op til 10+ kilo).
Hermed en opfølgning fra den sidste tur til Listerlandet i dette forår. Vejret viste sig fra den gode side, med skiftende vejr og vind, dog for lidt vind noget af tiden efter mit temperament! Det blev til otte regulære hug, hvor de syv blev siddende. 4 under mål og tre over mål, hvoraf de to af dem var let farvede fisk på omkring 2,5 kilo og den sidste var en super konditioneret 55 cm blank fisk med løse skæl.

De blev alle genudsat, men havde mulighed for at tage et foto af den ene, da jeg fik den på et sandstræk. Det andet foto med fisk på 65 cm, er fra en medsammensvoren der kom forbi og hilste på en enkelt fiskedag.
Min gode ven Carsten der var med på hele turen, fik 2 blank fisk lige omkring målet i 11 time, de blev også begge genudsat. Det hjalp lidt på hans humør ;0)

En halv time senere var mit humør dog noget medtaget, for jeg fik endnu engang lov til at mærke en stor fisk inhalere mit gennemløbsblink.
Jeg havde fisken på i 10 min, hvor jeg ved flere lejligheder fulgte den i overfladen og jeg kunne mærke halerorets rytmiske bevægelser forplante sig ned i min pænt flexede klinge.

Afslutningsvis fik jeg lov at se det meste af skønheden da den for tredie gang gik ind mod revet vi fiskede på og uheldigvis for mig kantede sig op på siden af en sten med det meste af sig selv og viftede farvel til mig med sit imponerende store haleror. Min gode ven kender mig og siger at jeg bare ikke vil have de helt store, haha. Jeg vil skyde fisken til at være på den dyre side af 6 kilo ;0)
Knæk og bræk for denne gang - Oluf Holm


[Til top]


Fjernsynsfiskeri

5. maj 2018

Hej Farum LF!
Hermed en lille artikel om brug af ekkolod til søfiskeri, som jeg håber I vil finde oplysende.

Jeg ville ønske, at jeg kunne præsentere billeder af store nyfangede gedder i dette opslag. Men-men! Geddepremieren har ikke været så gavmild ved mig i år.
Hvad jeg istedet vil berette om, er den totale optur det er, at dørge med mit plotter/ekkolods-setup i kombination med Minn Kota iLink.
Den 5. maj 2018, efter en for vores vedkommende resultatløse geddepremiere på Farum Sø med Farum Lystfiskerforening, stævnede min gode ven Toke Troelstrup og jeg ud på Furesø. Vi valgte at dørge storsøen rundt og følge skrænterne, således at vore agn gik over forskellige dybder. Kursen blev lagt på plotteren, som er linket med elmotoren, ved at indføre en række waypoints.
Først kun nogle få, i de områder vi fra starten troede på, men da de viste sig resultatløse, blev der istedet lagt en kurs hele vejen rundt om søen. Hastigheden blev sat, og da det ikke var noget vind, skulle hastigheden ikke korrigeres meget på vores rundtur. Efter starten var gået, kunne vi blot læne os tilbage og nyde turen.

Ekkolodsmodulet er med side imaging. Så under hele turen kunne vi følge med i dybden. Vi så sunkne træstammer, stensætninger - en sunken båd endda. Men kun meget, meget få fisk. På det dybe stod der dog stimer af både større fisk (aborre?), tætte klatter af småfisk og enkelte bananer. Til fælles havde de, at de oftest stod fra ca. 22 meter og ned mod bunden. Enkelte bananer stod dog på 8 meter nede.
Vi trak forskellige agn, men jeg satsede det meste af tiden på mine maller. De går lige under overfladen som standard, men kommer hurtigt i dybden, hvis man montere et lod en meters penge foran. Ved blot 20 gram, fisker de ca 2,5-3 meter nede afhængig af farten.

De to skærme er fastgjort på låget med en træplade under for stabilitet. I kassen står batteriet, og der er lavet et lille hul, så kablerne kan føres fra batteri til skærm.

Det er gennemgribende fantastisk at teknikken er blevet så omfattende. Man ser mere end nogensinde før. Man får nærmest fortalt en historie, mens man følger konturer og fisk på skærmen. En historie der beretter om søens tilblivelse, tilstand såvel som biologiske faktorer. Såsom arternes foretrukne opholdssteder og mængder. Det er altså lidt magisk!
ADVARSEL! Da der ikke skete noget på stængerne, faldt min makker i søvn, og jeg var sekunder fra at gøre det samme. Det kan bestemt ikke anbefales, for der var flere gange risiko for påsejling af andre sejlere. De har jo ingen chance for at vide, at vi sejler en forudlagt rute, så vi afveg flere gange, så vi ikke kom i karambolage med andre lystsejlere.
Hen imod aftenen klaskede min stang, med en malle i farven mandarin, sammen, i selvsamme område vi startede i. Fisken udløste begge kroge, men slap med skrækken, mens jeg kæmpede med at få stangen ud af stangholderen. Et par tandmærker i swimbaiten, var alt vi fik med op.

Ak ja. Det er ikke altid nemt at være geddefisker, men det er godt nok blevet nemmere med iLink, Humminbird og Minn Kota.


Mit set-up består af.
Humminbird 958C. Denne enhed kører jeg kun som plotter. Den er koblet sammen med min motor.
Kortet er et Navionics+ der dækker hele landets hav, nor (f.eks. Stege nor) og de større søer.
Humminbird 998C SI. Denne enhed kører som rent lod, med hæk-transducer på transducerpole.
Minn Kota Riptide 55lbs sp iLink.
Batterier: 120ah AGM batteri til motor. + 75ah AGM ekstra batteri. Til skærmene havde vi et 75ah batteri, men jeg regner med at investere i et dedikeret batteri på ca 50ah.
Hver Humminbird-enhed bruger ca 0,7-1 ampere pr. time
Dvs. at to enheder maximalt bruger 24ah på 12 timers fiskeri.
Hvis man fisker over to dage, er det derfor fornuftigt med 50ah.


Et udvalg af mine hjemmegjort agn.

I ønskes fortsat en dejlig maj-måned. Hvis I har yderligere spørgsmål til iLink eller andre dele af mit set-up, er I velkomme til at skrive en kommentar eller sende mig en pm.
Mvh. Johannes Bang (se JB-baits på Facebook).


[Til top]


En underlig fisk...

5. maj 2018

Efter et par mindre skaller var der pludselig noget mere vægt i modhugget. Fighten var dog noget underlig sløv.

Det var dog ikke så underligt for kort efter gled en fin skildpadde i fangstnettet.

Den havde jeg sgu ikke set komme!

Den skulle i øvrigt også lige sunde sig lidt på kanten, inden den luffede tilbage i søen.

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Den bedste fødselsdagsgave

4. maj 2018

Hej Farum LF.

Jeg gav mig selv den bedst tænkelige fødselsdagsgave i form en af en flot gedde på 7,4 kilo fra Sjælsø.

Mvh. Jacob Bøggild


[Til top]


Geddesjov på Farum Sø

4. maj 2018

Hej Farum LF.


En skønt fyraftenstur på vores skønne sø, lakker nu mod ende.


4 godt brugte fisk fra leg, kom i båden og 2 mistet.


Hjemmelavet bøfsandwich med god øl, ja det skal jo passe sammen det hele :-)


Største fisk var lige under de 80 cm.


Mvh. Martin Auchenberg


[Til top]


Optur på Farum Sø

3. maj 2018

Foreningens fyraftensture på Farum Sø er altid en deltagelse værd - de er både hyggelige og afslappede og alle er i godt humør.

På denne årets første tur af slagsen havde jeg "Motor-Mogens" med i båden og det blev indledningsvis til en lang spændende snak om alle de lande og ferier vi hver især havde været i og på.

Snakken forstummede da en hvirvel i overfladen ikke langt fra båden afslørede en stor fisk!

Et hurtigt kast i retning mod hvirvlen med den nye "X-Rap Peto" ("The Beast from Finland") fra Rapala i gul/grøn var mere end gedden kunne stå for - et kraftigt hug og et par dybe rusk i kæppen afslørede, at det var en af de bedre gedder.

Efter en helt udramatisk fight gled gedden over netrammen og hvilken fisk!
6,7 kilo og hele 108 cm lang, så den var lidt til den slanke side.

En god optakt til lørdagens gedde-konkurrence på søen, selv om det måske skulle vise sig, at være dårlig timing at fange så stor en gedde så tæt på gedde-konkurrencen.

Jeg var super glad og lykkelig for gedden og oplevelsen med at fange den og da ikke mindst mærke den delte glæde fra Mogens og senere også de andre i klubhuset.

Så er vi i gang med den nye sæson!

Mvh. Morten Søndergaard


[Til top]


De er her!

2. maj 2018

Hornfisk-sæsonen er åben ... i Sejerøbugten.


Mvh. Steffen Faisst


[Til top]


Donse Dam

1. maj 2018

1. maj stiger forventningen og humøret på vej gennem den nyudsprungne bøgeskov i Tokkekøb Hegn - der skal premierefiskes i Donse Dam. Det bliver ikke meget bedre på de hjemlige breddegrader.
Gedderne bed på alt: store woblere, små woblere, grøde woblere, blink, spinnere og fluer. Donse er gaven, der bliver ved med at give. Alle gedder blev naturligvis genudsat. Vi skal huske at værne om denne perle.
Mvh. Morten Søndergaard


Idylliske Donse


Jes med fin gedde


ABU Reflex - en klassiker!


Fluerne var også effektive!


Ingen premiere uden geddeplaster!


[Til top]


Farum Sø

1. maj 2018

Vejret udfordrede med nogle meget pludselige og kraftige vindstød, som selvfølgelig kom lige når der var bid, hvilket der til gengæld ikke var så tit.

Jeg fik bare 2 fisk med lidt størrelse: 2,9 og 4,5 kilo, og så en hel del solide spyttere som hoppede af igen, nogen af dem helt oppe på netkanten.

Spændende om vi kan finde fiskene til geddepremieren på lørdag.
Vi starter klokken 6 og sejler klokken 7!!!

Knæk og bræk fra Lars Frø


[Til top]


Utterslev Mose

1. maj 2018

Hej Farum LF.

Efter en nultur på Farum sø, ville jeg lige lave et pitstop ved Utterslev mose på vej hjem.

Det fik humøret lidt op, da jeg fik denne 4,8 kilos gedde i andet kast.

Mvh. - Kenneth Pantmann Jensen


[Til top]


APRIL 2018


Hornfisk er kommet!

28. april 2018

Et forlænget weekendophold sammen med gode venner og veninder i et skønt sommerhus i Rågeleje, måtte naturligvis have et indslag af kystfiskeri indlagt i sig.

Det nærtliggende og meget naturskønne Heather Hill - et fredet område med spektakulære lyngbakker dannet fra gletscheraflejringer i slutningen af den seneste istid - blev målet for vores anstrengelser med stængerne.
Vejret var imidlertid ikke helt med os - en kold pålandsvind tilsat brækkende bølger, dér hvor der er mest ubehageligt og til sidst regn, gjorde at vi virkelig skulle ville det.
Og det ville vi!
Der var flere tilbud til os og et enkelt af disse resulterede i årets første hornfisk for mit vedkommende.
Stram Line - Morten Søndergaard


[Til top]


Fantastiske aborrer

April 2018

Hej Farum Lystfiskerforening.
Jeg var heldig at blive inviteret på et fantastisk aborrefiskeri af min gode hollandske fiskekammerat Luc Coppens. Med på turen var også min søn Christian, som skulle vise sig at fange en større aborre end mig, selv om jeg satte ny personlig rekord...

Thomas Petersen med sin nye personlig rekordaborre på 1,950 kilo.

Den blev taget på en 12 cm Shad Teez "Official Roach".

I baggrunden Thomas´ 11-årige søn Christian Eldor.

Christian Eldor med sin nye personlig rekordaborre på hele 2,150 kilo.

Den blev taget på en 9 cm Shad Teez "Official Roach".

Turguiden, hollandske Luc, satte trumf på med en aborre på intet mindre end 2,230 kilo.

Mvh. Thomas Petersen


[Til top]


Fin skælkarpe på UL-grejet

23. april 2018

Hej Farum LF.
I min søgen efter nye og spændende fiskevande kom dagen til at prøve Skuldelev grusgrav. Havde hørt der skulle være gode chancer for store karper og store aborrer, samt en god suder.
Fik rigget to stænger op, et karpe rig og en lille 0-7 gram UL-stang til små skaller.
Havde netop kastet et lille waggler flåd ud på UL-stangen med et majs korn, da der var hug.

Det viste sig at være en rigtig flot skælkarpe på 7,8 kilo. Fighten tog næsten 15 minutter på den lille stang.
Må sige det var et godt førstehåndsindtryk af vandet, der helt sikkert skal prøves igen.
Mvh. - Kenneth Pantmann Jensen


[Til top]


Ny PR-sandart

15. april 2018

Så er søfiskeriet igang... Mølleåsystemets søer rykker. Ny PR-sandart på 2,890 kilo.
Mvh. Torben Normark Hansen


[Til top]


Det årlige besøg ved Mörrum

08.-15. april 2018

Hej Farum LF.

Jeg gæster hvert år Fiskerigens dejlige hus ved Mörrum i Sverige, flere gange om året endda. Dette forår var ingen undtagelse.

Fiskeriet foregår på kysten og ikke i åen. Det blev ikke til så mange fisk på land, 4 stk. hvoraf jeg gemte en på 1,7 kilo. Jeg mistede 5 fisk, hvoraf der var et par pæne iblandt og så havde jeg også en grov fisk blandt følgerne.

Jeg har talt med en lokal bekendt der, sammen med sin kone og tro følgesvend på kysten, i den forgangne uge fik fisk op til 3,7 kilo og mistede en stor fisk.

Yderligere talte jeg med et hold danskere som også havde en af de store havørreder på. Desværre mistede han fisken, da hans hjul begyndte at “hoste” under et langt udløb hvorunder hans slagline knækkede.

Hilsen fra Oluf Holm


[Til top]


Kystflue-havørred

8. april 2018

Så blev det endlig forår med solskin og dejlige plus grader, så nu skulle kysten have en tur efter meget overvejelse blev turen lagt til den sydlige del af Stevns.
Med en svag sidevind ind fra venstre blev fluestangen pakket ud af mølposen og på med en kobberbasse.

Efter et par timer med masser af vind-knuder og anden kludder kom hugget endelig.

En fin ørred viste sig i over-fladen og gav nogle gode udløb på ca. 20 meter. Men ind kom den efter ca. 10 minutter.

Det var rart med en fin fisk på årets første kysttur - 65 cm og ca. 2 kilo +.

Mvh. Niels Godsk Jørgensen


[Til top]


Østersølaks

4. april 2018

Sejlede ud fra Ystad.

Desværre blev vejret ikke helt så godt, som vi havde håbet på. Der var ret store bølger – til gengæld gik fiskeriet også ret trægt ;-)

Fik dog i løbet af dagen kæmpet os til 2 fisk, en havørred på 2 kilo til mig, og en lidt bedre laks på 6,5 kilo til skipperen.

Herudover havde vi to tilbud, en kontakt, som røg med det samme, og en mistet, som efter en lang fight kom hen til båden og besluttede sig for at gå direkte i bunden og sætte sig ØV – den virkede ellers god.

Men en dejlig dag på søen.

Fiskehilsner - Christian Hansen


[Til top]


Lidt blandet fra åen

2. april 2018

Man kan jo godt gå hen og få kolde fødder – hvilket jeg da også havde fået efter et par timer på sneen/isen langs åen. Heldigvis kunne jeg varme mig lidt med en havørred på 2,875 kilo og 67 cm, der ukompliceret var kortvarigt oppe og vende.

Rimterne kunne jeg imidlertid hverken se eller fange, selv om forskellige snedige tiltag blev afprøvet, og jeg luskede derfor lidt slukøret tilbage mod bilen. På vejen tog jeg mig sammen til at prøve det aller-aller sidste sted. Det skulle vise sig at være en god ide, for det var sørme her, at de stod. De næste par timer gik lige pludselig stærkt, idet et dusin rimter var med på legen. Det var ikke kapitalfisk, men det er nu altid rart med lidt flex på klingen!
Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Påske-sandart

2. april 2018

Mandag den 2. april 2018, 2. påskedag, roede vi ud på Bagsværd Sø i høj sol og 6-7 graders varme i håbet om at overliste en sandart.

Og søreme om ikke missionen lykkedes.

Vi fik en flot fightende fyr på 3,5 kilo.

Den fik friheden igen, så den kan medvirke til at føre slægten videre om en måneds tid.

Mvh. Jacob Bøggild


FEBRUAR 2018


[Til top]


Vinterfisker i de ferske vande

26. februar 2018

Var en tur rundt til et par isfrie strømvande for at svinge sænkenettet.
Fik nogen småfisk som jeg tog med, men jeg var så gennemkold om fingrene da jeg kom hjem, at jeg lod spanden stå lidt, og så glemte jeg den til næste dag.
Så var der kommet is på, tyk is! Jeg vendte bunden i vejret, og tømte indholdet ud på havebordet, og dér stod så;


Mine daamer og herrrer: En spand vand, uden spand, på højkant, med fisk!De blev senere flyttet til mere stabile forhold i det rigtige akvarie.
Knæk og bræk fra Lars Frø


[Til top]


Flot torsk på foreningsturen

16. februar 2018

Mindst én gang skal man ud på Øresund i vinterperioden, januar-februar, ellers er det nye fiskeår ikke startet på den rette måde.
Der er altid god stemning ombord på båden uanset fangstresultaterne og så er det så dejligt at komme hjem i varmen, på sofaen, efter en lang dag på vandet med kold vind i ansigtet og bulne fingre. Det er fedt at føle sig godt brugt!

Foreninges tur denne fredag startede i det fineste vintervejr med en lavthængende sol og svag vind. Torsk var der masser af, men de stod spredt over store områder og lidt oppe i vandet, så der skulle virkelig arbejdes for sagen af både skipper og fiskere.
Man må aldrig give op og lige pludselig var der hug i dybet. Op kom en rigtig fin torsk på 9,0 kilo og 95,4 cm. Det var heldigvis en "bide-fisk" og den skulle vise sig at blive turens største. Jeg vandt dermed et af foreningens flotte ølglas i præmie.
I den sidste tredjedel af turen trak skyere samme og regnen kom. Det var en våd og kold afslutning på turen, men humøret forblev intakt.
Stram Line - Morten Søndergaard


[Til top]


Kyst-havørred

6. februar 2018

Hej Farum LF.


Var lige en tur på nordkysten et par timer tirsdag den 6. februar 2018.


Det var en kold tur, hvor fingerne var tæt på at fryse af flere gange.


Men i sidste kast fik jeg en flot havørred på 58 centimeter og 2 kilo.


Så det var dejligt at slutte turen sådan.


Mvh. Leon Rasmussen


JANUAR 2018


[Til top]


Varme hilsener

Januar 2018

Hey Farumvenner
Endnu en hilsen from Arizona
Fanger masser af Bass, både largemouth,smallmouth og strippede....

De her blev fanget i den smukkeste bugt som blev nået efter 2 timers hike - gennem bjergene...

Det gjorde det bestemt ikke mindre sjovt at de blev taget på UL-grej
Og Dropshot med gummiorm.

De allervarmeste Ørkenhilsener (26 grader i skyggen) - Bob Anders


[Til top]


Fish from over there - make fish great again!

Januar 2018

Hej Farumvenner
Min første Largemouth Bass...og så en, ifølge de lokale medfiskere, rekordstor én af slagsen... 8 pounds svarende til 3,7 kilo. Den tog en halv ansjos på bunden...

Jeg er på en månedlang ferie ved Colorado River i Arizona midt i ørkenen ved Lake Havasu.
Så mon ikke der kommer flere reporter hjem til jer stakkels vinterramte medfiskere.....
Høflig Hils - Bob Anders


[Til top]


Vinter-sandarter

21. januar 2018

Årets første fisketur bød på førsteklasses vinterfiskeri i bedste selskab med Jacob Bøggild.
Vi startede og sluttede på Lyngby Sø men tilbragte det meste af tiden på Bagsværd Sø.
Et let lag is hist og her begrænsede mulighederne, men det blev til 6 gedder og 2 sandarter. Begge sandarter var i 3+ kilo klassen.
På nær een gedde faldt alle hug i Bagsværd Sø, i radiobugten.
I morgen står der stegt sandart på menuen.
Mvh. Morten Frank


[Til top]


Vinterligt søfiskeri

8. januar 2018

En dag med fint vejr som startede supergodt med denne aborre på 1,510 kilo.
Aborrefiskeriet på Esrum Sø er ikke mere som i “de gode gamle dage”, og jeg fik bare denne ene. Til gengæld en vældig fin een!

Så var der mere liv i gedderne som gerne ville bide på de små agn. Dagens største vejede 7,7 kilo. Alle fisk genudsat
Fiskehilsen fra Lars Frø


Fiskene er tilmeldt års-konkurrencen "Esrum Open Fiskekonkurrence"

Se alle de flotte fangster fra Esrum Sø her


[Til top]