Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Fangster 2011


Du kan også se fangstrapporterne fra 2012 l 2010 l 2009 l 2008 l 2007 l 2006 l 2005 og 2004


Vi vil meget gerne se din seneste fangstrapport på hjemmesiden. For at sende den ind, skal du klikke hér.

Vi fortsætter nemlig med at udlodde fire store gavekort á TUSINDE KRONER i lodtræknings-gevinst blandt indsendte fangstrapporter!!! Ét gavekort i hvert kvartal.

   

Januar      Februar      Marts      April      Maj      Juni     Juli

August       September      Oktober      November      December


December 2011
[Til top]


Året sidste fisk fra Furesøen, den 31. december 2011

DMI havde længe lovet supervejr den 31. december, og dagen oprandt med vindstille, frost, og - ak og ve - en tåge så tæt som havregrød.  Men selv om man ikke kunne se længere end man kan kaste med en god kyststang, så skulle jeg bare ud på årets sidste tur på Furesøen.
Da jeg nåede ud på midten af søen, klarede det pludselig op, og resten af dagen havde hele den sydlige del af søen blå himmel, fuld sol og havblik, mens den nordlige del af søen fortsat lå pakket ind i vat.
Jeg dørgede med nogle skaller og fik årets sidste gedde på 6,7 kilo, ikke nogen tung fisk, men når man strækker armene kan den såmænd godt præsentere sig helt nydeligt. 

Godt nytår fra Lars Frø


Gedde på årets korteste dag, den 21. december 2011
Jeg fik en fin gedde på årets korteste dag.
Det blev kun til 2 ½ times fiskeri ved en grusgrav, men jeg nåede at smide en rigtig god fisk og fange denne gedde på 10,5 kilo og 113 cm.
Fisken blev taget på halesektionen af en ørred, fisket pop-up fra bunden.
Hold kæft hvor var jeg glad. Det var ikke min største gedde, men jeg havde forsømt gedderne i nogle år og opdagede nu, at jeg havde savnet dem.
Jeg kørte småsyngende hjem og blev mødt i døren af glade børn og duften af friskbagte luciabrød. Så bliver livet ikke meget bedre.

De bedste fiskehilsner
Rune Seymour

Maller fra spanske Rio Ebro, den 3. november 2011

Hej Fiskevenner!

Her en lille fangstrapport fra floden EBRO i Spanien.

Der kan komme mange spændende oplevelser ud af at komme til foredrag i Farum Lystfiskerforening!

Jeg havde således den store fornøjelse at høre Niels Buch fortælle om vertical jigging på Furesøen, torsdag den 31. marts i klubhuset.

Til sidst viste Niels nogle billeder af fangster fra Ebro-floden i Spanien, hvor Niels har en god kontakt til Carl, som er fiskeguide i Rio Ebro Angling.

Jeg fik arrangeret en tur til uge 44 og der var superfiskeri med maller hver dag til 3 mand.

De største jeg fik var 67 kilo, 19 kilo og en på ca. 8 kilo.

En kanon tur, der kun kan anbefales!!

Fiskehilsen fra - Martin Rasmussen

Superdag på Esrum Sø

Det usædvanligt gode fiskevejr, der efterhånden har varet noget tid, havde fået mig til at tage fri tirsdag for at prøve lykken på Esrum Sø. Emil Hejberg tog med mig, og planen var at vi både skulle fange gedder og aborrer. Vi havde agnfisk med i alle størrelser, så det kunne jo ikke gå helt galt.
Med til at løfte forventningerne var, at Emil også havde været ude dagen før, og der sammen med en makker, været så heldig/dygtig at snuppe fire gedder over 5 kilo, med største på 5,6 kg. Emil havde selv fået en enkelt på 5 kg. rent.


Vi startede morgenfiskeriet ud for Eskehoved, men de første par timer gav ingenting. Herefter trak vi over mod poplerne, og bedst som vi er lige ud for pynten, tager fanden ved min yderste stang, der fisker dybt. Jeg giver et solidt tilslag, og fighten er igang. Den giver god modstand, og da vi ser den første gang ved bådsiden, er der ingen tvivl om, at det er en fin fisk. Emil netter gedden uden problemer, og den bliver hurtigt afkroget, vejet og filmet, hvorefter den bliver genudsat i fin stil.

Som billedet viser, er der tale om en ganske lang og mager gedde, men vægten sneg sig alligevel op på 7,3 kg. Dejligt!

Vi fiskede videre et par timer uden flere hug, og stoppede med geddefiskeriet, da jeg fik overtalt Emil til at prøve det berømte aborrefiskeri. Et fiskeri som jeg selv er vild med i specielt efterårsmånederne, hvor chancen for virkelig grov aborre er til stede, såfremt man både er heldig og rammer rigtigt på det helt rigtige tidspunkt.

Jeg fandt mit gamle favoritspot, og loddet viste ikke overraskende masser af aborrer. Nu var det bare at få kørt nogle skaller ned på bunden. Første drev svigtede heller ikke, idet Emil fik et godt hug, hvorefter jeg ikke længe efter kunne nette en fin aborre på 900 g. Han var vist godt tilfreds. Bemærk i øvrigt lige de friske og blødende bidmærker på siden. Måske skal vi gå lidt op i agnstørrelse.

Vi fortsatte fiskeriet, og tog en del drev, hvoraf langt de fleste gav kontakter, men de var svære at få til at blive hængende. Jeg mistænkte, at vi drev for hurtigt, og jeg smed derfor mit drivanker ud. Det hjalp, idet jeg fik et rigtig godt hug, efterfulgt af et langt udløb. Var dette en aborre, så var den ihvertfald ganske stor! Op kom den efter en god gang tovtrækkeri, og Emil kunne hjælpe med at nette en virkelig flot aborre.

To-kilos Super Samson vægten sagde 1825 g, hvilket næsten var en tangering af min tidligere Esrum Sø PR på 1850g! Længden var 49 cm, så der var virkelig tale om en grov fisk. Mine mange timer på søen i år havde endelig båret frugt. Tak til fiskeguderne:-)

Vi fiskede videre til solen næsten var gået ned, men vi fik ikke yderligere større fisk. Kun aborrer i mindre størrelser.

Knæk & bræk - Klaus Vestergaard


Oktober 2011
[
Til top]


Furesøen, igen, igen. Nu lørdag den 22. oktober 2011


I dette efterår skulle der kompenseres for et år næsten uden fiskeri.
Og alligevel er alt for megen tid gået med arbejde, sommerhus, familietamtam og andre trivialiteter, som er så ødelæggende for fiskeriet.

Men i dag har jeg været på Furehavet, med en spand skaller som alt for længe har været ved at kede sig ihjel hjemme i akvariet.

Det blev til en enkelt god gedde på 9,2 kilo.

Lars Frø

Kysttorsk i Nyrup Bugten, den 16. oktober 2011
Stående med fødderne i strandkanten af Kattegat ved Nyrup Bugten i den smukkeste solnedgang kunne man næsten overveje at blive kystfisker...

Der var endda fisk i vandet - ikke de fladfisk, som jeg var kommet efter.

Men når man nu ikke engang kan få et par flade, så var det fint med kysttorsk, hvis smørstegte fileter i øvrigt også smager guddommeligt.

Claus Søndergaaard

Hej alle Farum-folk. Farum Sø kaldte den 15. oktober 2011

Den 15/10 var jeg en efterårstur på Farum Sø. Det var igen til at fan
ge agnfisk med sænkenet, også af en størrelse, som kan gå an til geddefiskeri.
Jeg havde dog kun aborregrejet med, så jeg lagde ud med at fiske efter de sortstribede. Det gik noget trægt. Derfor sadlede jeg om og bandt nogle geddeforfang, da jeg heldigvis havde de nødvendige komponenter med. Herefter gik det ikke så trægt, men jeg missede flere hug, fordi de lette aborrestænger ikke var optimale i forhold til tilslag.
Længe var det kun en pindgedde, der havde været oppe og vende i båden, men så fik jeg et godt hug, som også blev hængende. Det viste sig at være en fin gedde på 6,1 kilo. Dagen var reddet.

Stramme efterårsliner! Jacob Bøggild

En værdig sæson-afslutning med 2 spejlere og 1 PR i skæller den 10. oktober 2011

Det ville nok blive sæsonens sidste mede/karpetur, før der skal satses på dem med tænder.

Vejret var ikke det bedste, idet tunge regnbyger trak ind over fiskepladsen, og jeg hader at sætte grejet op i regnvejr.

Der var dog korte afbræk mellem bygerne, og humøret steg ved synet af trippende rådyr og en hidsig kamp mellem spurvehøgen og en skrækslagen sangfugl.
 

Nå, men bygerne lagde sig, og aftensmaden blev varmet i tøvejr.

Lidt senere steg humøret yderligere et par takker, idet der lød nogle uartige bip fra højre bidmelder.

Underligt nok så det ud som om, at fisken nærmest stod på stedet og blot rystede hovedet, men modhugget gav det gode sug i stangen.

I mørket lykkedes det dyret at vikle sig ind i en af de andre liner, men i nettet kom den da. En fin spejler på 85 cm og 10,50 kilo tung.
 
Næste morgen opstod det klassiske problem - skulle man krænge soveposen af sig og vælte ud i den kolde verden og skifte agn, eller var de gode nok...

Efter at have diskuteret emnet indgående et stykke tid, løste opgaven sig selv, idet den ene bidmelder hylede som en sindssyg.

Det gik noget nemmere med at fighte fisken i dagslys, og en lidt mindre spejler på 79 cm og 9,05 kilo var en realitet.

Nu var jeg jo oppe, og så kunne man lige så godt tune taklerne til de sidste timers fiskeri. Måske var det den friske agn og præcise placering, der gjorde, at linen et par timer senere blev flået af hjulet.

Fisken havde kastet sin kærlighed på et nedsunket træ, men med maksimal pres fik jeg den presset marginalt uden om, og den fes i stedet 30 meter ud i åbent vand. Her tog den så flere udløb til højre og venstre, inden den tog en netdans og atter stak af.

I andet forsøg gik det bedre, og jeg nettede sikkert en ny pr. i skælkarpe - nemlig 82 cm og 9,15 kilo. En fin tur at lukke sæsonen med...

Knæk og bræk - Claus Søndergaard

PR-aborre fra Furesøen, den 9. oktober 2011

Årets første nattefrost havde rimet tagene hvide, og fik tågen til at emme over det blanke vand.
Da solen stod op, sprang Furesøens laks, de små smelt, ud af vandet i livsfarlig eufori over den smukke morgenstund.
Mågerne fløj skrup-kulrede omkring for at få fat i den delikate morgenmad, men smelten var snart hér, snart dér, og til sidst opgav mågerne og fløj ud for at finde en traktor med en plov. Det véd man hvad ér, og det gir nogen goe regnorme.
Jeg fiskede efter gedder, højt og lavt, og var lidt frustreret over at de hug jeg fik, røg af igen. Een enkelt gedde på 6 kilo var dog oppe og vende i båden.
Efterhånden var jeg nået tværs over søen, og var kommet ned i Kollekolle bugten. Her fik jeg et hug på en stang som slæbte en mindre gedde-skalle henover bunden. Jeg kunne straks mærke at det ikke var en stor fisk, men det var en god figther som fik stangen til at stå og hugge: Ned! og ned! og ned! Det var næppe en gedde, måske en sandart?

Men da dyret kom til overfladen afsløredes en voldsom aborre.
Stor begejstring da bismeren balancerede ved 1,875 kg. Min gamle aborre-PR fra 2003 var overgået med 100 gram!
På ekkoloddet kunne jeg følge dens tur tilbage mod bunden.
Hilsen fra Lars Frø

Lagan nok en gang, den 8. oktober 2011

Efteråret kom for alvor til Lagan denne lørdag i oktober med en kølig blæst fra vest.
Men det kan naturligvis ikke afholde inkarnerede laksefiskere i at fiske. På med huen og lynlåsen godt op i halsen, så er man klar.
Et par andre danskere havde taget det absolutte hotspot (i øvrigt uden at fange noget), så det blev en plads tæt derved, der skulle give mig dagens eneste laks.
En fin lille hanlaks på 2,6 kilo og 65 cm faldt for favoritfluen - min lille helrøde "old-school" rørflue.
Nogle svenske fiskere længere nedstrøms fangede et par rigtigt fine laks op mod de 10-kilo i området ved "Smörhålan".

Skitt fiske - Morten Søndergaard


Lagan igen-igen, den 8. oktober 2011

Jeg var på fisketur med syv af mine venner i Sverige, og tilfældigvis lå ødegården kun 33 kilometer fra Lagan.

Så jeg røg jeg ned til Lagan om lørdagen og fik en fin hun laks på 7,6 kilo.

Jeg fik også en hel masse frisk luft, som jeg havde godt af efter en lang aften...

Havde yderligere 4 tilbud som jeg smed.

Mødte også Ole "Basse" og Morten Søndergaard som var med på foreningens tur.

Venlig hilsen - Peter Simonsen


Lagan leverer laks på løbebånd, nu den 7. oktober 2011
Foreningens oktobertur til Lagan er altid garant for laks på land - og vel at mærke laks af en vis størrelse.
Dette års tur var ingen undtagelse og tilmed i året, hvor alle tiders lakserekord i antal fangne laks blev sat med flere end 3500 stangfangne laks i perioden maj - oktober.
Heldigvis var der ikke så mange fiskere langs Lagan, som man kunne frygte. Der var vist endda en overvægt af danskere...
Derfor kunne jeg fiske på nogle af mine favoritpladser, hvor jeg ved, hvor laksene står.
Det gælder så om at have tålmodighed og konstant fokus på fiskeriet, så falder hugget lige pludseligt.
Det gjorde det kl. 1255, hvor et dejligt "dybt sug" forplantede sig i stangen (fiskestangen naturligvis...).
Den hel-røde rørflue tirrede en fin, fin hanlaks på 6,5 kilo og 90 cm til at smække kæberne omkring enkelt-krogen, som er obligatorisk i hele oktober måned.
Dejligt, dejligt at det virker. Tak til Ole "Basse" for sikker netning.
Hilsen fra - Morten Søndergaard

Bedste dag ved Lagan nogensinde med tripple-fangst af laks, den 7. oktober 2011

Jeg deltager altid på foreningens oktober-tur til Lagan. Jeg har efterhånden fisket i Lagan i en hel del år og sjældent måtte gå tomhændet hjem elven og aldrig i oktober!

Og i år fik jeg mere end hænderne fulde, skal jeg da lige love for!

Kl. 1205 kom dagens første hug ved Halm-stadhålan. Efter en hidsig fight fik laksen viklet sig ind i nogle siv helt inde ved bredden nedstrøms for mig, men heldigvis var Morten snarrådig.
Han lod sig - efter at have kontrolleret dybden med fangstnettet - behændigt glide ned i vandet i sine waders og efter lidt besvær kom fisken i nettet til stor anerkendelse fra nogle svenske tilskuere.

En fin hunlaks på ligeud 5,0 kilo og 82 cm tog den sort/røde rørflue.
Kl. 1605 var der atter bud efter min flue. Jeg mærkede straks, at der var tyngde bag fisken og det blev da også til en spændende og til tider anstrengende fight.

Ole stod klar med nettet men måtte have flere forsøg inden laksen lå i bunden at netposen.

En fantastisk flot hanlaks på 7,4 kilo og 90 cm kom på land under tilsyn af Sture Fridh, der er en kendt fiskeprofil og opsynsmand ved Lagan.

Han udbrød spontant, at det var den flotteste efterårs-hanlaks han nogensinde havde set.

Jeg var jublende glad. Hele 2011-fiskeåret var nu reddet.

Jeg havde sådan set stillet mig tilfreds med de to ovennævnte laks og var så småt begyndt at pakke sammen, eftersom jeg desværre var nødsaget til at tage hjem her allerede fredag aften.

Min kælder var nemlig stadig under renovering efter det første af sommerens skybrud over København og krævede min tilstedeværelse.

Men bare lige ét kast mere ... og sørme om ikke nok en laks tog flue kl. 1835, blot 25 minutter inden fiskeriet skulle stoppe.

En hunlaks på 5,2 kilo og 82 cm på en helrød rørflue.

Tak til Ole og Morten for altid hyggeligt samvær.

Mange hilsener - Michael Münchow

Lagan kastede igen laks af sig - den 6. oktober 2011

Jeg var som vanligt en af deltagerne på foreningens oktobertur til Lagan-elven og kunne slet ikke vente med at komme i gang med fiskeriet, så jeg kørte allerede hjemmefra torsdag formiddag.
Jeg havde studeret vandkraftværkets prognoser for vandføringen og vidste at de ville begynde at "køre" vand kl. 1030, hvilket normalt er det der skal til, for at få laksene i tale.
Der var heldigvis til at komme til på min yndlingsplads "Halmstadhålan" og kl. 1630 fristede min røde rørflue en fin hunlaks på ligeud 5,0 kilo og 82 cm.
En god start på en tur, der skulle vise sig helt formidabel for mit vedkommende...

Mvh. - Michael Münchow


Lidt blandet fra Bastrup Sø, den 1. oktober 2011

Sommeren faldt åbenbart lørdag den 1. oktober i år, og så var det jo bare at tørre sveden af panden og glæde sig over at sidde i båden og stene over flåddene bagude.

Koncentrationen blev dog lejlighedsvis afbrudt af en patruljerende fiskeørn, der smed sig i baljen efter frokosten.

Det lød nærmest, som om nogen smed en halv gris i vandet, når den ramte overfladen!
Det var helt fantastisk at dase rundt i høj sol og absolut ingen vind.

Det gør det unægteligt noget nemmere at fighte fiskene, når man ikke blæser ned i den anden ende af søen, lige så snart man slipper årene.

Det var nu ikke fordi fiskeriet var hektisk eller prangende, men der kom da lidt forskelligt med tænder på dørken.

Og når man så kan runde dagen af med friske, smørstegte aborre-fileter, så skal man da ikke klage.

Mvh. - Claus Søndergaard


Sommerdag på Sjælsø – den 1. oktober!

Valgte at bruge den mest fantastiske oktoberdag på Sjælsø, og det viste sig at være en god ide.
Turen gav blandt andet denne fine aborre på 1,2 kg taget på en mepps-spinner.
Alt i alt en dejlig dag med masser af sol, og hvor man nok burde have haft lidt solcreme på, så man ikke endte i samme farve som aborrens bugfinner…

Mvh og K&B – Jens


September 2011
[
Til top]


En fiskeberetning fra Juniorlederen - tun fra Kroati
Mange af mine venner og bekendte rystede på hovedet eller trak på smilebåndet, da jeg fortalte, at jeg havde planlagt fiskerejse til Kroatien i slutningen af august for at fiske blåfinnet tun fra min egen lille båd.
Jeg har fisket dernede 2 gange tidligere, og vi har landet flere gode tun fra større både - så forventningerne var store!
Min 11 år gamle Ford Mondeo skulle trække min 4,9 meter lange Buster L aluminiums-båd hele vejen derned...
Turen forløb smertefrit med 25 timers nonstop kørsel fra Danmark til destinationen i den lille fiskerby: Jezera på øen Murther (100 kilometer nord for Split).

Fiskefeberen var meget høj ved ankomsten, så vi fik hurtigt indkøbt bådlicens, fiskelicens, sat båd i vandet, rigget til og sejlede direkte ud og fiskede uden søvn. Denne eftermiddag var der ku
n få timers fiskeri tilbage, men det var fantastisk vejr med 30 grader og høj sol...
Pga. det helt vindstille vejr tilsluttede vi den medbragte frontmonterede elmotor, og det blev til langsom dørgning med sild. Dette for at få lidt gang i agnene, samt for at få afsøgt et lidt større område!
Vi chummede samtidig med (smed fiskestykker i vandet for at lokke tunfiskene til).
Da vi skulle til at trække den første stang ind 4 timer senere, sprang den anden ballon fisket med en dansk sild nede i 60 meters dybde. Fiskemakkeren; Poul Stolling oplevede sit livs fight på godt 25 minutter for fuld damp, og den første bådrekord samt ny PR. med en imponerende tun på 65 kilo var en realitet!
Så var stilen ligesom lagt for Adriaterhavets mindste tunfiskende småbåd og nogle kolde fadøl blev indtaget og nydt i fulde drag på havnen senere inden sengene kaldte!
 
Vi fortsatte dagen efter med endnu en flot blåfinnet tun - denne gang til skipper selv, som vejede omkring 35 kilo (fisken altså). Denne dag blæste det lidt og der var bølger på vandet, som gjorde forholdene noget svære, men endnu engang vejede tunflaget i masten, da vi sejlede ind efter en forholdsvis kort dag. Over de næste dage fangede og genudsatte vi yderligere 2 tun mellem 30-40 kilo og fik også nogle albacore tun omkring 8-12 kilo
Den 1. september blev der lavet tun-stop, hvilket betød, at det blev forbudt at hjemtage blåfinnet tun, da kvoten var opbrugt - men vi måtte gerne fiske efter de andre arter så som: sværdfisk, albacore tun m.fl.
De blåfinnede tun skulle altså bare genudsættes. Vi nåede op på 6 "blå" tun totalt over 11 dages fiskeri, som jo må siges at være godkendt! Kulminationen kom på 8. dagen, hvor et brøl fra mit ene Tiagra 50W hjul afslørede en god fisk i den anden ende. 300 meter line var hurtigt ude inden fighten kunne påbegynde. 30 minutter senere svømmede det imponerende væsen af en tunfisk ved siden af båden, som vi sammen målte til hele 171 cm og "skød" til 71 kilo.
Jeg hoppede i vandet til den store fisk, som dog ikke var helt tilfreds med min tilstedeværelse, men Poul nåede dog at skyde et par hurtige billeder inden den igen svømmede bort.
 
Nogle fantastiske oplevelser rigere på en tur, hvor alt gik op i en højere enhed!

Mission Completet!

Andreas Holm Nielsen / www.guidefishing.dk

Lagan leverer igen, denne gang den 29. september 2011

Lagan har i år givet lakse-abstinenser så det vil noget. Derfor var Ole "Basse" og undertegnede nødsaget til at anvende en fridag ved denne skønne svenske lakse-elv.
Der var rigtig, rigtig mange fiskere langs bredden denne dag, så Ole og jeg var meget tålmodige de første timer - vi vidste nemlig at vi nok skulle få chancen i løbet af dagen på nogle af vores favoritpladser.
Og ganske rigtigt, da chancen bød sig på en af pladserne, var der straks fast fisk til undertegnede. En fin hanlaks på 4,2 kilo og 79 cm tog rørfluen og gav en fin fight, inden Ole kunne nette den.
Hen mod aften, da de fleste pakkede sammen listede vi os så ned til vores absolutte favoritsted. Stedet var gavmildt og "gav" undertegnede nok en laks - denne gang på 5,5 kilo og 85 cm. Det var dejligt!
Tak til Ole for en hyggelig tur.

Hilsen fra Morten Søndergaard

Lørdag den 24. september var det endelig tid til at komme på geddefiskeri på Furesøen.

Et nys indgået væddemål havde inspireret til at jeg havde fundet geddegrejet frem, og havde samlet en lille flok skaller. Dette skulle være årets første rigtigt seriøse sats!
Der stod masser af fisk helt oppe i de øverste vandlag. 
Det er kun her om efteråret at fiskene står så højt i vandet om dagen. Om sommeren trækker fiskene kun op i vandet om natten, og om vinteren bliver fiskene permanent nede, hvor de har mindst 15 til 20 meter vand over sig.
 

Ekkoloddet afslørede kolossale stimer, formodentligt af smelt, og ude over søen sås at lappedykkere og skarver mæskede sig, mens mågerne nød godt af de fisk som blev skræmt op i overfladen.

Jeg sejler i dørgefart, og ekkoloddets billede viser at der er 29,8 meter til bunden, og at der står en gigantisk stime fisk bare 4 meter nede.

Stimen bliver véd og véd, og af og til står fiskene så tæt, at ekkoloddet "tror" at der kun er 5 meter til bunden. Og det er vel og mærke midt på dagen!

Der var rigtigt langt i mellem gedderne.

Jeg sejlede op og ned ad søen i flere timer, uden at der skete noget som helst. Men ligesom jeg var ved at opgive, kom der et rigtigt godt hug på en stang som fiskede en skalle 8 meter nede under et flod.

Efter lidt tovtrækkeri, og kludder med de andre stænger, kom en gedde på hele 9,8 kilo i båden.
Flot fisk som blev genudsat. Senere kom der yderlige et par smågedder.


På vej hjem til Stavnsholt opdagede jeg, at der lå et par både og fiskede aborrer under bredden hen mod Furesøbad. Det er en god gammel plads, og jeg lod mig friste til lidt aborrefiskeri.

Aborrerne kan let spottes på ekkoloddet, og når man har fundet stimen er der straks bid på grønne fluer, jigs og forskellige pirke.

Det er sjovt og underholdende, men der er rigtigt langt mellem bare nogenlunde pæne fisk. Jeg endte med at tage 5 fisk med hjem.
 

Smelt på loddet: En aborre har gylpet en let fordøjet smelt op.

Smelten er en laksefisk , i denne tilstand kan man desværre ikke se fedtfinnen, men den lugter stadig meget karakteristisk af agurk.

Loddet viser en stime aborrer 6 til 10 meter under båden.

Det er bare at fire ned  - så er der hug! Men altså - oftest af små fisk.

Da jeg kom hjem til Stavnsholt og skulle prale i indskrivningen, stod der en besked om at jeg havde taget en båd jeg ikke havde booket.
Hvaf'for noget sludder tænkte jeg, men da jeg kom hjem og tjekkede, opdagede jeg at jeg, at nu havde "Furesøens Sherif" selv trådt i spinaten: Jeg havde booket fra klokken 18 til 6, i stedet for fra klokken 6 til 18. Undskyld mange gange til ham det gik ud over.

Jeg gir' kvajebajer
- Lars "Frø"


Hej Farum

Vi er helt nye i foreningen, men har udnyttet de dejlige faciliteter til det fulde siden vores indmelding. Vi er meldt til som familie og i vores tilfælde inkludere det et par hunde. Vi har ikke fået hunde for at de skal side derhjemme og kede sig, så de skal med på vandet…

Et par hunderedningsveste blev indkøbt og båden booket. Vi satsede ikke så meget på fiskeriet da vi ville koncentrere os om at hundene blev introduceret ordentligt til båd, vand og stænger. Men en stang og lidt spindere kom med i båden, for at de også skulle opleve en svirpende stang. (Og så kunne det måske lige blive til et par kast)

Bubbi & Bianca, som vores hunde hedder, var ikke synderlig trygge ved at blive båret ud i den gyngende verden sådan en robåd er. Specielt ikke lille Bianca, der tilbragte de første 20 min. På ”mors” skød. Men efter den første forskrækkelse og lidt skramlen med kæder og årer faldt de to tøser til i båden.


Faktisk så meget, at stangen og spinderen også kom lidt ud, og med ikke helt dårlig resultat et par fine aborre til os begge og en lille gedde på ca.1,5 ville også smage den lille spinder. Alle fisk i båden blev grundig undersøgt af de to hundenæser og med store undrende øjne, så de fiskene ryge tilbage i vandet. Den uvane tror jeg ikke de bliver vant til med det samme.

Alt i alt en perfekt start på fisketur med hundene i båden og den dag kom alle tørpotede i land…

Bjæf og med venlig hilsen

Nini, Bo, Bubbi og Bianca


Laks på lakse-dagen
Den 11. september 2011

Søndag den 11. september 2011 blev den årlige "Laksedag" afholdt ved Lagan.
Det var samtidig den sidste dag på foreningens tur og jeg skulle naturligvis lige prøve at dyppe grejet, selv om det var svært at finde en plads blandt det 3-400 andre fiskere, der stod tæt langs bredden.
Men lidt til venstre for p-pladsen ved Rökeriet kunne jeg vade lidt ud blandt sivene og stå på fast grund. Og hér faldt dagens hug til mig efter blot få minutters fiskeri.
En mindre laks på 3,35 kilo og 71 cm var således mit bidrag til dagens i alt 36 laks til indvejning. Vinderlaksen var på 8,6 kilo.

Mvh. - Ole "Basse" Gammelmark


Nok en laks fra Lagan
Lørdag den 10. september 2011

Jeg var turleder på tidernes bedste foreningstur til Lagan - bedømt på antallet af fangne laks.
Jeg bidrog selv med 3 laks til fangst-statistikken.
Den 3. og sidste faldt for rørfluen om lørdagen - en dejlig hunlaks på ligeud 5,0 kilo og 82 cm. Tak til Bjarne, der nettede den sikkert.

Hilsen fra Morten Søndergaard

Premiere-laks fra Lagan
Lørdag den 10. september 2011

Efter at have været med på foreningens ture til Lagan rigtigt mange gange, blev det omsider min tur til at fange en laks.
Vi skulle frem til lørdagen på foreningens 4-dages tur før hugget kom.
Jeg stod på strækningen kaldet "Rökeriet", da jeg fik bundhug - troede jeg! Men da bundhugget begyndte at bevæge sig, begyndte mine ben samtidigt at sitre.
Helt alene og uden net var jeg nødsaget til at lande laksen på en alternativ måde - det blev den gode gammeldags "kaning op på bredden", som kom i brug.
En flot blank hanlaks på 4,3 kilo og 73 cm fik slået min laksefeber lidt ned. Nu tror jeg på det og ved, at der vente flere laks på mig.

Mvh. - Bjarne "Steelhead" Jensen


Lagan - elven der altid leverer!
Torsdag den 8. september 2011

Det er en turleders lod at gå forrest og vise vejen - og da i
kke mindst når der er indtil flere debutanter med blandt turdeltagerne.
Så jeg var naturligvis første mand ved elven og kunne præsentere laksene for en netop nyindkøbt rørflue fra Stefans butik "Laholms Sportfiske". Farvekombinationen orange/sort hackel og kobber krop var åbenbart lige, hvad der skulle bruges, for det varede ikke længe før det første hug kom ved Halmstadhålan.

En fin lille laks på 2,3 kilo og 65 cm kom på sikkert land. En god start på turen!
Et par timer senere var der bud efter fluen igen. Denne gang var der mere tyngde i fighten og da fisken lå i græsset afslørede vægten 6,7 kilo og længden 93 cm. Så var vi i gang! Skulle det mon blive til "fuldt hus" denne dag (man må hjemtage 3 laksefisk pr. dag.)
En time senere bøjede stangen atter. Desværre var der tale om en fejlkrogning af en ca. 5 kilos laks, der fik lov at svømme videre til en anden god gang.
Præcis en time efter var der fast fisk igen, men der røg desværre af krogen inden jeg fik set den. Rosinen i pølse-enden var en 2 kilos laks der blev fanget kl. 1845 og sluttede en fremragende dag af.

Hilsen fra Morten Søndergaard


Fantastisk havørred fra Lagan, fredag den 9. september 2011

Hej Farum Lystfiskerforening!

Jeg var for første gang med på foreningens efterårstur til Lagan, og det skulle jeg ikke komme til at fortryde!
Om fredagen kørte Peter, Thomas og jeg ud til Ösarp for at komme lidt væk fra de mange fiskere oppe ved byen.
Kl. 1230 fangede jeg en fin, fin laks på 5,7 kilo og 87 cm. Turen var hjemme!
De andre syntes dog ikke, at jeg skulle stoppe fiskeriet, så ved 17-tiden fik jeg det næste hug.
Det skulle vise sig at være en helt fantastisk havørred på 6,5 kilo og 82 cm. Super!
Turleder Morten Søndegaard mente, at det måtte være årets hidtil største havørred fra Lagan.

Med venlig hilsen - Kent Hyldahl


Laks fra Lagan, den 9. september 2011

Jeg var så heldig at være blandt deltagerne på foreningens septembertur til Lagan.
Turen bød på masser af hygge, mad, drikke - og ikke mindst fisk!
Da der var rigtig mange fiskere langs elven gik jeg længere nedstrøms og fandt en ugeneret plads for enden af strækningen der kaldes "Revet".
Efter få kast med et blink var der fisk på! Jeg var helt alene - som jeg kan lide det - men havde heller intet net, så det var noget nervepirrede, da fisken skulle landes.
En fin, fin hunlaks på ligeud 5,0 kilo og 82 cm.
Det blev senere fileteret af Peter "Bager" og hans skarpe kniv. Tak for det.

Hilsen fra Thomas Elkjær Jensen


Laks til formanden, fredag den 9. september 2011

Jeg deltager altid på foreningens ture til Lagan og er også tit heldig at fange laks.
Det blev da også til laks på denne tur.

Nærmest lidt for sjov prøvede jeg om fredagen at fiske lige neden for bådebroerne, hvilket "sjovt nok" resulterede i en fin laks på 5,0 kilo og 80 cm.

Jeg tror den skal ryges, hvis ellers jeg kan finde en egnet røgmand i Danmark. Det har tidligere været et problem.

Hilsen fra Ole "Basse"


Fangstrapport fra Lagan - lørdag den 17. september 2011


Var ved Lagan igen for at se om der skulle være flere laks til mig – og sandelig det var der!!!!

Jeg havde 3 tilbud og fik de 2 på land, først en fin fisk på 5,5 kilo og lidt senere en lidt finere på 6,7 kilo.

Igen en god dag ved Lagan ;-)

Fiskehilsner

Christian Hansen


Fangstrapport fra Lagan - torsdag den 8. september 2011


Hej Farum LF.

Tak for en god tur til Lagan, super fedt med de klubture vi har, søde rare mennesker, god mad og drikke og så godt med fisk!!!

Jeg fik selv to laks med den ene på 5,7 kilo og en fin blank på 2,5 kilo

Tak til Morten Søndergaard og Ole Basse for en vellykket tur tak.

Venlig hilsen - Peter Simonsen


Fangstrapport fra Lagan, den 10. september 2011

Var en tur i Lagan lørdag den 10.september, og sikke en dag med masser af fisk!

Startede med efter en halv times fiskeri med at kroge en god fisk der startede med at tage et udløb på 30 meter, desværre knækkede den linen efter et par minutters fight :-(

En halv time senere var der bud igen - denne gang en tung tung fisk der startede med et udløb på 100 meter, og bare ikke ville ind. Efter en halv time var den dog ved at være inde, det viste sig at være en 6-7 kilos der var fejlkroget i rygfinnen, så den måtte ud igen øv :-(

Så gik der et par timer før der var bud igen, denne gang en fisk på ca 3 kilo der strøg ud af vandet - desværre røg kroge ud i springet :-(

Det var efterhånden lidt enerverende med så mange bud men stadig ingen fisk på land :-(

En halv time senere var der dog bud igen, denne gang en god fisk der var kroget rigtigt og gik dybt og tungt og leverede en god fight - der var en dejlig fin hunlaks på 90 cm og 7,25 kilo !

Fisken havde havlus med haler, så den var helt nyopsteget fra havet.

Første kast efter denne fisk var der bid igen, desværre smed jeg også den :-(

Men alt i alt endnu en dejlig dag ved Lagan, som heldigvis endte godt med en god fisk på land :-) Og altid hyggeligt at møde andre Farum-medlemmer ved vandet ;-)

Fiskehilsner - Christian Hansen

Old School Fishing, den 5. september 2011: VINTAGE FISK

Under lidt let oprydning dukkede der pludselig et gammelt fastspolehjul op, som jeg for år tilbage arvede fra et ældre familiemedlem.

Der er tale om et blåtmalet Noris Shakespeare Deluxe 2200. Hjulet er let og har den helt perfekte størrelse til medefiskeri.

Hjulet skreg på at komme ud og gøre nytte, så samme aften sad jeg ved bredden med hjulet påmonteret en Daiwa Jaguar Match-stang af ældre dato.

Makkerparet fungerede fint, og aftenen kastede en håndfuld pæne retro-fisket karusser lige under kiloet af sig.

Det var en skæg oplevelse at sidde med det gamle grej, der uagtet alderen fungerede fint.

Med venlig hilsen - Claus Søndergaard


Fint aborrefiskeri i september


Har været på søfiskeri efter de sortstribede.


Det blev en dag med få fisk, men dem vi fik var rigtig fine - største vejede tæt på 1,5 kilo.


Kammeraten har dog fået dem lagt over 2 kilo, så mon ikke vi vender tilbage til denne lille perle en anden dag igen...


Hilsen fra Andreas Holm Nielsen

August 2011

 [Til top]


Fangstrapport Bristol Bay, den 17.-18.-19. august 2011

Var på en sensommertur til Wales for at fiske i Bristol Bay for at se om jeg kunne få fat på nogle nye arter og PR fisk.

Fiskeriet var lidt svingende men der kom dog efterhånden lidt spændende fisk op fra dybet.

Mine bedste fik for de arter jeg fik blev:


Sømrokke (Raja clavata) – 3,5 kilo

 


Stjernehaj – 6 kilo

 


Småplettet rokke (Raja brachyura) – 7 kilo

 


Småplettet rødhaj – 1200 gram



Småøjet rokke (Raja microocellata) – 2 kilo



Conger (havål) – 7 kilo



Tværstribet knurhane – 250 gram

 

Fiskehilsner

Christian Hansen


Laks i Lagan  
Hej Farum LF.

Jeg var i Lagan den 20. og 21. august.

Vi startede i skoven ved Ösarp i skoven, hvor det lykkedes for min ven Drevsen at få en 5,8 kilos laks + miste en.

Jeg mistede også selv en……øv.

Et par svenske fyre fik en på 6 kilo.
Så blev det søndag og der vendte heldet for mig.

Godt nok fik jeg 5 hug og mistede 2 faste fisk, men det lykkedes da at få en fin en på 5,1 kilo.

Der var i øvrigt tale et dobbelt-hug, da min ven Drevsen fik en på samme tid på 4,6 kilo.

En super tur.

Venlig hilsen Peter Simonsen.
Ps. mærkelige lakse-galjer de svenskere har.

lol.

Engelsk havål - 17. august 2011  
Her i august var det endelig tid til lidt sommerferie -14 dage med den langhårede blev det til. Så for at prøve noget nyt tog vi en tur til den lille kanalø Jersey ud for Frankrigs vestkyst. Den hører under UK og er et lille skattely for de rige & knap så smukke!
De er lidt skøre de englændere: 1). De kører i den forkerte side af vejen. 2). Hvad skal man med en Ferrari eller Lamborghini på en Ø der er ca. 9 X 14 km. og højest tilladte hastighed på øen er 40 mph. 3). Landevejene er så smalle at to af de ovennævnte biler ikke kan passere hinanden - smart! Men ellers er det et skønt sted.
Efter 4 dage med at støve rundt på øens mange seværdigheder / pubs! var det tid til at komme på fisketur. Vi drog ud kl. 8.00 for her er det tidevandet der bestemmer, hvornår der skal fiskes. På dagen var der 11,4 meter i forskel, så det er en pokkers masse vand der skulle forbi.
Planen var at sejle over mod Gurnsey lidt over en time tog det. På vejen tog vi et stop over en stime makreller for at fange agn og det gik stærkt. Vi var 7 personer på båden så det tog under 15 min. at fylde en balje med agn. David, vores guide, kastede anker på ca. 100 meter vand og det passede perfekt med tidevandet der var aftagende, så vi havde ca. 1,5 time til at hive nogle havål op.
Grejet bestod af et Penn hjul & 2
0 punds stang med et 2 punds blylod & ca. 1 m. forfang med en enkeltkrog med en makrel uden rygrad på.
Og så ned i dybet med sagerne. Efter 10 min. ville jeg lige tjekke om makrellen stadig var på så begyndte at hale ind men krogen sad urokkeligt fast, efter nogle eder & forbandelser på flere sprog kom David og kunne berolige mig med at sig
e: "That's not the bottom that's a Conger" og så gik han ellers tilbage ind i styhuset for at pleje sin dundrende hovepine (noget med en fodboldkamp på pubben som trak ud).
Så dér stod jeg med noget som bare ikke rokkede sig ud af stedet. Men så begyndte linen at flytte sig og efterhånden fik jeg den fri af bunden og så kunne det lange og seje træk ellers begynde, for der var ingen spjæt eller andet liv i stangen bare et konstant træk som om man var i gang med at hale et gammelt garn ind.
Det tog næsten en time at få møgdyret til overfladen, hvor der kom lidt spjæt i den men op kom den da + 2,0 meter.
David syntes at den var for tung til at hive ombord så vi afkrogede den ved skibssiden. Ian fra Manchester fik sin op 10 min. efter den var på ca. 1,8 m. Så der var lige tid til et forsøg inden lukketid. Efter 5 min. var der bid igen denne gang var det lillebror som kom med op uden de store problemer den tog vi op for et billede ville jeg da have ca. 1,5 m. og genudsat. Så tre havål på 1,5 time til 7 mand fint nok.
Vi sejlede nu tilbage mod Jersey's kyst hvor vi ville prøve at få nogle flade. De flade var åbenbart ikke hjemme så det blev til røde knurhaner & nogen andre røde nogen af ukendt race. Så var det tid til at sejle hjem mod St. Hellier. Der var dog tid til at prøve om der var hajer i området så det brugte vi en time på dog uden held men båden ved siden af os fik et par stykker. De 10 timer strøg af sted og David havde ingen varige meen da vi kom i havn, prisen var på 65 pund så det var fint. Det skal prøves igen basta.

K & B Kenneth Thostrup

Stor, STØRre, Størst - 15. august 2011  

Hej Farum!

Jeg havde hørt om en sø, hvor der skulle være stør i. Så det måtte prøves og efter en par timers fiskeri, fik vi den første stør. Ikke nogen stor fisk, men dog en stør og efter en times fiskeri mere, kom der bid på sildestykket.
Efter en forrygende fight med et par spring kom der en meget fin stør op. Den vejede 6,7 kilo og målte 120 cm. En dejlig oplevelse :-)

Mvh. Paw Meinertsen



Morgentur i mosen

Lørdag den 6. august 2011

En dejlig morgen-medetur til Utterslev mose gav 3 sudere på 1425, 1450 og 1700 gram samt 3 karusser på  700, 1050 og 1050 gram.

Herudover en række missede hug samt ca. 30-40 skaller.


Fiskehilsen

Christian Hansen



Sommer-måler-torsk fra Øresund

Hej Farum Lystfiskerforening

Mandag den 1. august havde vi aftalt at tage en tur på Øresund for at fange nogle af alle de torsk, der gik rygter om var derude.

Der var da også helt fint med torsk jævnt fordelt over hele dagen:

Vi fik torsk på 8,9 kilo + 9 kilo og 10,1 kilo plus en del mindre og super dejligt vejr :-)

Mvh. Paw Meinertsen


JULI 2011
[Til top]



Flere flade og en makrel, den 27. juli 2011

Hej igen Farum!

Jeg var på Øresund den 29. juli efter skrubber.

Vi fik ca. 30 stykker med den største på 875 gram.

Det blev også til en makrel på orm og en torsk på 3 kilo samt en hvilling :-)

Mvh. Paw Meinertsen




Fik et par flade, den 20. juli 2011


Hej Farum LF.

Onsdag den 20. juli var vi ude for at få flade.

Det blev til en del rødspætter med største på 1200 gram.

Det blev også til lidt slethvarrer og pighvarrer, de fleste dog undermålere.

Mvh. Paw Meinertsen


2 nye PR-fisk fra Esrum Sø: Gedde på 11,3 kilo og aborre på 1,870  kilo (110711).

Har som i de senere år forsøgt mig på Furesøen, men med meget begrænset gevinst - i hvert fald af det bytte, jeg sigtede efter. I frustration over san
darternes utilnærmelighed har jeg derfor været på Esrum Sø nogle gange i stedet.
Tidligere har den givet gode fangster af gedder og aborrer i juni/juli. Og det har den i hvert fald også gjort i år. En masse gedder med mange +5'ere i mellem - og også nogle aborrer.
Den 26. juni - en helt stille dag med sol fra en skyfri himmel - gav en PR gedde på 118 cm / 11,3 kilo, som fightede forrygende. Den huggede i 9 meters dybde over 20 meter vand.
Desværre lod den sig ikke genudsætte trods ihærdige forsøg.
En senere tur på Esrum gav en række gode gedder og flere hug, som ikke blev hængende. Efter de missede hug bar skallerne præg af, at det var aborrer, der havde angrebet.
På de to efterfølgende ture riggede jeg derfor til med mindre kroge og mindre agn. Det gav gevinst. Første gang en aborre på 700 g plus de sædvanlige gedder.

På den seneste tur, den 11. juli, fik jeg så endelig ram på et par rigtig pæne aborrer, først en 1300 grams, lidt senere storesøster på 53 cm og 1870 gram. Endnu en PR var i hus.

God Sommer - Anders Vernersen


"Ny PR" - eller?

Jeg har været ekstrem travl igennem det sidste stykke tid med Roskilde Festival, 3 ugers non stop arbejde, eksaminer osv osv. Så det var uden tøven at jeg takkede ja da en veninde inviterede sig selv på fiske/rotur. Men nu skulle det hele jo ikke gå op i fisk, jeg valgte derfor "kun" at medbringe 2 stænger og en pose døde sild (de virker sku). Båden blev rigget til og agnen søsat i løbet af få minutter. Det var en stille aften, og jeg var heldig nok til at kunne sidde bagerst i båden og slappe af mens jeg blev roet rundt på søen :D Marie var blevet lidt utålmodig og synes ikke rigtig der skete så meget. Jeg forklarede at jeg jo ikke havde gjort det store ud af det og at man ikke altid fanger fisk. Så hvis ikke hun har nogle forhåbninger kan det kun blive godt. :)

Der nåede da heller ikke at gå længe før den ene stang foldede sammen og knarren kom på overarbejde. Jeg gav modhug og gav Marie stangen.
I starten virkede det som en meget lille gedde og den fulgte bare med ind.
Men så var det som om det gik op for den at den var på krogen og fanden tog ved den. Jeg blev befalet til at tage over, og det var måske nok også det bedste.
Fighten varede i godt og vel 15 min og det undrede Marie meget at jeg ikke bare trak den op, i stedet for at bruge så lang tid på det. Men da hun så så fisken for første gang forstod hun pludselig det hele :)

Fisken var langt fra færdig og var inde ved båden mange gange bare for at stikke af igen. Til sidst kunne jeg endelig få fat om linen og kunne trække fisken i båden med et solidt gællegreb. Fisken var stor og vi fik den vejet til 8,2 hvilket er præcis det samme som min "gamle" PR.
Marie var fotograf, men det blev ikke til mange billeder da jeg gerne ville have den tilbage hurtigt efter den lange fight. Gedden svømmede raskt afsted og endelig kunne vi sætte os ned og slappe lidt af. Marie var tydeligt imponeret og der er allerede blevet spurgt ind til hvornår vi skal ud igen.
Vi satte stille og roligt kursen hjemad og der skete ikke mere...
Der var forresten en helt utrolig aktivitet ude foran Storekalv. Der var 6-7 grupper af agnfisk der på skift blev angrebet nedefra. Vi hørte store plask og en gang i mellem kunne vi også se dem selvom det var småmørkt. Det undrede mig at der ikke var noget mågesjov men måske var det for mørkt til at mågerne kunne opsnappe det.
Det var utroligt spændende og jeg ville have gjort alt for en lille spinner eller jig :)

Knæk og Bræk 
Lucas Msiska


Min nye spinnestang

Skulle lige ud og afprøve min spritnye spinnestang her til aften, det blev til 2 gedder og en aborre.

Den største gedde vejede 4,5 kg, det var en passende første fisk på stangen efter min mening.

Hilsen Rune Manique

Hej Farum LF

Suderfiskeriet kastede ikke så meget af sig i år. Jeg måtte kæmpe hårdt for, at få en enkelt 3+'er. Denne fisk på 3,050 kg svømmede forbi mig inde langs kanten.
Jeg lagde to majskorn ud på en 8'er krog med lidt løsfoder, og fem minutter senere lå den i nettet.
Jeg var derimod heldig og få kastet en gratis storbrasen i armene. Jeg havde set tegn på karper, i en stille bugt, i en stor grusgrav.
Jeg kastede derfor et simpelt bundrig til dem med brødskorpe, og mistede et bid inden jeg fik stangen i stangholderen.


Næste kast fik lov at ligge lidt længere. Et kvarter senere fik jeg et forsigtigt bid. Jeg tænkte rudskalle og gav modhug.

Jeg kunne godt mærke at det ikke var en rudskalle, den var meget tung, men der var for lidt liv i den til at være en karpe.

Jeg fik langsomt kanet den ind, og blev meget overrasket, da en seriøs plade af en brasen gled ind over netkanten. 7,100 kg viste vægten.
Heldigt, men dejligt. Jeg anede ikke der var brasen i søen, men der er vist noget jeg skal kigge lidt nærmere på.

Med venlig hilsen - Rune Seymour


Kære Farum LF

 En tur til det jyske gav mulighed for et par timers aftenfiskeri på Djursland i starten af juni.

De lokale havde klaget over få fangster henover foråret ... måske noget med for meget østenvind, måske noget med en tidlig og kraftig algeopblomstring, måske noget med for meget vestenvind. Der var mange bud på årsagen.

Der var god gang i vandet, men det tang, der flød rundt lod til kun at genere de inderste 5-8 meter fra kysten.

Hug i nærmest første kast, og igen i andet .... som viste sig at være fjæsing. En lidt besværlig fisk at håndtere, når man nu har læst Hans Kirk, men en støvle a´la størrelse 45, er god til at passificere bæstet, så krogen kan fjernes.

Der var mange fjæsing og flere af dem i en ganske god størrelse. Måske var det her, at man skulle have tjekket, om det virkelig er så god en spisefisk som de siger...

Små 15 fjæsing og 2 hornfisk senere kom et rigtig godt hug.

En lidt større fisk væltede straks rundt i overfladen kun små 5 meter ude. Den blanke side indikerede, at nu var det alvor, og efter 5-6 korte løbeture først ned ad stranden og bagefter op ad stranden, kunne ørreden i en bølge kanes op i sandet.

En rigtig lækker fisk! Blank, fed og .... viste det sig senere ... ildrød i kødet.

De tekniske data: 61 cm og 2,8 kg. Svært at falde i søvn den aften :-)


Mvh Jakob Futtrup


JUNI 2011
[Til top]


Havkonkurrence den 25./26. juni 2011 på Øresund med Nadia

Hermed et lille pip fra Jørgen & undertegnede som var på en to-dages fiskekonkurrence med Nadia fra Helsingør d: 25-26 juni. Skibet var stort set besat af fiskeklubben "Børsterne", men vi fik da 5 pladser så vi var 2 fra Farum LF. og 3 der ikke har fået meldt sig ind i Farum LF! Da det var Jørgens første "havtur" må vi jo bære over med hans påklædning. Børsterne så noget skævt til Jørgen i starten men det var hurtigt glemt, for det blæste en halv pelikan lørdag morgen så alle havde travlt med at holde på hat & briller mm. Lars Pryds satte kurs sydover, et stop nordøst for Ven gav lidt spredte fisk så vi forsatte sydover næste stop var ud for Hellerup og her var det gevinst på alle hylder. Der var pæne torsk til alle mand største torsk på første dag var på 14,2 kg. Selv fik jeg 7 stk. fra 3,1 til 7,2 kg. Jørgen 5 stk.
Søndag var helt modsat, nærmest vindstille og med høj sol, vi stak direkte sydover det tog ca. 2 timer så der var rigelig tid til lidt hygge, igen lå vi ud for Nordhavnen & Hellerup og vi fik igen rigtig fine torsk, men pga. det gode vejr var vi ikke alene så jeg vil undlade alle de nye eder & forbandelser som Lars kan, for hver gang vi stoppede op kom der ca. 10 småbåde susende hen til os og det fik pisset Lars af. Vi arbejde os stille og roligt op til Ven, hvor vi sluttede med fiskeriet. Dagen kastede 2 målere af sig - en på 11,0 kg. & en på 14,5 kg. Jørgen slog min fra dagen før med en på 7,5 kg. så han løb med den interne dyst på 500 kr. Selv fik jeg 9 stk. med hjem fra 2,6 til 6,8 kg. Der var en stang & hjul til største torsk. & en stang & hjul til flest kilo fisk, samt en stang til nr. 2.
Til næste år vil Sværd også være med så man kommer til at prøve både Nadia & Sværd i løbet af Weekenden. Hvis der er nogen der evt. vil med for at vise Børsterne, at Farum LF. også kan give dem kamp til stregen kan I ringe til mig på: 22 35 36 38.

K & B Kenneth Thostrup


Farum Sø overrasker igen  
Den 8. juni havde jeg min kammerat Martin med ude på et geddesats på Farum Sø.
Det var egentlig meningen at vi skulle fiske med levende agn, men det sted der i ugevis har været fuld af agnfisk var selvfølgeligt helt tomt for fisk. Heldigvis skulle jeg mødes med Morten Manniche og Martin Berg, der havde medbragt nogle døde sild. Vi satte ud på søen med en masse sild og lidt småskaller jeg havde fanget med kastenettet. Stængerne blev gjort klar og agnen blev sænket ud i dybet.
De første par timer forløber uden det mindste action. Vi beslutter os for at prøve et spot hvor jeg har fanget godt med fisk tidligere på året (1. maj) og rigtigt nok kommer der hug på en skalle lidt efter vi er ankommet til pladsen.
Fisken fighter godt og sætter sig i grøden flere gange. Men til sidst fik vi den ind til båden og jeg fik den landet. Fisken blev vejet til 4,7 og hurtigt genudsat efter en kort fotosession. Vi prøver selvfølgelig pladsen igen og denne gang er det en sild der bliver taget.
Min kammerat Martin får stangen og det første fisken gør, er at overhæle båden og tage et LANGT udløb i sejlretningen (vil skyde på den tog ca. 50 meter).
Stængerne blev trukket ind og vi satte kursen efter fisken. Efter en rigtig lang fight og mange udløb kunne vi spotte fisken for første gang. Fisken så ud til at være klar til at blive landet, men den havde andre planer. Fisken tager yderligere mange udløb før vi får den landet og det er først nu vi ser hvor stor den er. Vi får hurtigt vejet fisken i slyngen og vægten siger 10,5!!! Med slynge altså ;)
Da det kun var Martins 2. geddetur og fisken var så stor følte han sig ikke helt tilpas med at håndterer den store fisk så der blev taget billeder hvor jeg står med den i stedet.. Hvad kan man gøre :)  Fisken blev genudsat og vi fik vejet slyngen til 1,7.
Det vil sige at fisken vejede 8,8! Min egen pr er ”kun” på 8,2 så misundelsen var svær at skjule! Turen gav ikke mere, men det passede os også fint. Efter vi er kommet i land ringede jeg lige til Morten Manniche der lige har landet en fin fisk på 5,5. Tillykke med den også!

Endnu en vellykket tur på Farum sø der overrasker gang på gang...

Hilsen Lucas

Hej Farum LF.

Søndag den 26. juni var vi på Øresund.

Der var fint med rødspætter og bunker af mindre torsk, hvillinger, skrubber, knurhaner og isinger.

Desværre var der ingen makreller i den time vi fiskede efter dem :-(

Hilsen Paw Meinertsen


Hallo Farum!

Lørdag den 25. juni 2011

Endnu en tur til putsøen, da vejret ikke lige  var til Øresund.

Igen masser af fisk der var hugvillige. De var bare lidt små.

Desværre men sjovt alligevel.

Bombada med jig var dagens hit

Med venlig hilsen Paw Meinertsen

En suder-wannabe

På suderturen var der midt i den korte mørke sommernat pludselig hug på bonusstangen med en lækker boilie.

Modhugget tydede ikke på en monstersuder, og fighten var også meget afdæmpet uden de karakteristiske hidsige, kraftige udløb.

Det var sådan lidt mere op til overfladen og ned til bunden, men jeg tænkte, at linen måske var blevet viklet om den ene bugfinne, hvilket forhindrede den i en voldsommere udfoldelse.
Fisken gled problemfrit i nettet og kom på land. Men da jeg tændte pandelampen for at afkroge dyret, afslørede lyset noget af en overraskelse.
I stedet for en suder i størrelse middel lå der en karusse med et seriøst BMI-tal. En rigtig fed bandit!
Den tvang nålen ned på 2250 gram og præsterede 45 cm i længden. En super fisk som heldigvis følte trang til at føre sig frem på et sudersats.

Med venlig hilsen - Claus Søndergaard

Farum Sø fisker fint, den 3. juni 2011
Hej Farum!

Fredag den 3. juni 2011 var jeg igen på Farum Sø, hvor jeg fangede en håndfuld gedder med den største på 5,5 kilo.

Ellers har jeg i år fanget flere gedder inde i Furesøen, hvor geddefiskeriet stadig kan være ok indtil  første halvdel af juli.

Mange hilsner - Jacob Bøggild

Karpe- og sudertid

Hej Farum Lystfiskerforening

I dagene den 1. - 5. juni 2011 var jeg på den årlige karpe-sudertur.

De første 2 dage var der jævnt med fisk, lidt små skæller og spejler.
Jeg var så heldig at fange en spejlkarpe på 12,5 kilo og en suder på 3,175 kilo.
 

Så det var en rigtig god start på satset.

Desværre blev det rigtigt godt vejr og fiskeriet døde helt ud.

Det blev kun til 1 lille suder til 2 personer i de 2 sidste dage :-(


Mvh.
Paw Meinertsen


Sol, sommer og suder

Alle burde unde sig selv den oplevelse at sidde en sommermorgen ved søbredden og opleve naturen vågne, mens man holder øje med den lille, orange prik i vandoverfladen. Spændingen stiger, når suderboblerne nærmer sig flådet, og når modhugget resulterer i et tungt sug gennem hele matchstangen - så bliver det ikke meget bedre!
Suderen forstår virkelig at kæmpe til stregen, og gram for gram er den nok en af de hårdeste figthere herhjemme.

 
På en tur her i starten af juni lykkedes det mig at få to flotte repræsentanter af arten på land.
Den ene faldt for en kombi-agn af majs/regnorm, mens den anden foretræk ren regnorm. Begge målte 53 cm, og de vejede henholdsvis 2975 gram og 3100 gram.

Claus Søndergaard

 

MAJ 2011
[Til top]


GEDDER

Her i maj måned har jeg har gået og luret på at komme ud og fiske et par dage efter gedder, så da vejrudsigten blev favorabel var det bare om at få pakket grejerne og komme af sted.
Efter nogle timers fiskeri den første dag med en del forskellige agn på alle stænger begyndte der at tegne sig et billede af hvilke agn der virkede.  Der var to farver af Westin Jätte der fangede virkelig mange fisk papegøje -og geddefarven. 

Jeg blev dog ved med at eksperimentere, da de lidt større fisk ikke rigtig ville lege med.

I løbet af dagen afprøvede jeg forskellige gummidyr og blybelastede woblere fisket hen over bunden, for at se om det var det der skulle til for at få de større fisk til at hugge. 

Da jeg ikke havde haft større held med dette var mit næste træk at sætte hastigheden lidt ned og brug mere kradse farver, for at se om det kunne få de større fisk til at stige efter agnene.
Efter bare et par minutters fiskeri på denne måde krøllede min ene stang helt sammen og der var ingen tvivl om at dette var en større fisk og 3-4 minutter senere kunne jeg lande en fin fisk på 115 cm og 10 kg+.

Herefter riggede jeg to stænger mere op med den farve jeg havde fået den store på, mens der blev eksperimenteret flittigt med andre fluorescerende farver på de andre stænger. De store fisk blev ved med at hugge på samme farve og ignorerede alle andre farver jeg prøvede.

Papegøje -og geddefarven blev dog ved med at fange rå mængder af mindre fisk op til 4 kg.
Turens største blev en meget hårdt kæmpende udleget fisk på 125 cm og 14,1 kg.

Stram line - Theis Kragh
 


KARPE

Hugget faldt om morgenen efter en lidt for rolig nat. Jeg lagde straks et tungt pres på fisken for at holde den ude af sivene, som agnen var fisket tæt op ad. Det lykkedes da også at få fisken væk og ud i mere åbent vand. Den fik lidt lettere bremse og tog flere gode tunge udløb, inden den på en eller anden måde fik viklet sig ind i en af de andre liner.
Det var selvfølgeligt irriterende, men det var langt værre, at denne line valgte at sætte sig ubehjælpelig fast - formentligt i et nedsunket træ. Således sad fisken nu fast i en line, som jeg ikke kunne rokke ud af stedet. Jeg kunne se fisken ca. 15 meter ude, og jeg kunne presse den op til overfladen, men jeg kunne ikke få den tættere på land...!
Der var ikke andet at gøre end at hoppe i baljen. Som en bedre afdanket poledancer på aktiveringskursus stod jeg således med stangen i den ene hånd, mens jeg med den anden afførte mig den ene beklædningsdel efter den anden, mens flere kuldespasmer gennemrystede mit blålige fiskerkorpus. Jeg var glad for, at der ikke var musik til at forstyrre mig yderligere.
Nå, det lykkedes at holde stram line og få tøjet af. Ikommet det våde element sendte mine fødder lynbeskeder til hjernen om, at det endnu ikke var højsommer -fuck, det var koldt vandet! De første par skridt gik nu meget godt, idet bunden var hård. Men jo længere jeg kom ud, jo mere sumpet blev den. De sidste par meter måtte jeg svømme, men jeg var nu kommet så tæt på, at jeg kunne løfte stangen og få mokket nettet under dyret. Yes - den var i! Men den sad jo stadig viklet ind i den anden line. Jeg var således nødsaget til at svømme længere ud, mens jeg holdt nettet løftet lidt over vandoverfladen. Jeg fik fat i linen, men kunne ikke knække den. Så mens jeg under højlydt prusten trådte vande, og holdt stang og net i den ene hånd, bed og hev jeg i linen med den anden hånd. Jeg er stadig taknemmelig over, at der ikke kom folk forbi på dette tidspunkt.
Endelig fik jeg knækket linen, og jeg satte kursen mod fast grund. Fisken befandt sig heldigvis stadig i nettet, og ved bredden fik jeg den over i en keepsack, så vi begge to lige kunne sunde os oven på den oplevelse.
Jeg var i hvert fald glad for at komme i noget tørt tøj, og den efterfølgende varme kop kaffe er nok en af de bedste, jeg har fået!
Fisken vejede 9 kilo rent og målte 75 cm.

Mvh. - Claus Søndergaard

Med Buster og Viggo på fisketur

Jeg har tilbragt weekenden sammen med nogle af mine børnebørn.
Fætrene har store forventninger om at de skal med bedstefar ud og fiske, og jeg har ladet dem træne lidt med nogle krog-løse woblere i badekaret.
Det er de meget tilfredse med, og så har jeg også noget at bruge mine woblere til.
Man kan jo næsten sige at woblerne er blevet tank-testede.

Jeg synes jo også at fætrene skal fange nogen rigtige fisk, så jeg har forberedt en medetur til det lokale vandhul.
Jeg har rigget et par 3 meters match-stænger til med de allerletteste kroge og flod, og har blandet lidt forfoder, så nu burde der være en chance for at fange een eller anden lille fisk.
Succes-betingelsen er: Fisk på land indenfor max. 10 minutter!

På vej ud af døren blir jeg ramt af en lys idé, og snupper to billige bambusstænger og et par af de krogløse woblere. Fremme ved fiskevandet rigger jeg de billige stænger til med 1,5 meter 0.35 line og store woblere og nu kan drengene piske vandet tyndt i en fin blanding af pool-mede og jerkbait teknik.
Buster og Viggo er meget begejstrede for fiskeriet, de diskuterer ivrigt om det er karusser eller hvidhajer de fanger, og de er helt med på, at der skal poseres for fotografen og tages trofæ-fotos til at prale med.

Efter 3 kvarters koncentreret fiskeri må vi stoppe, for der hænger en gevaldig sky og truer med torden og regn, så vi drager hjemad efter en dejlig fisketur.
Mine pool-forfang med 0.18 line, sarte flod og str.14 kroge kom aldrig op af tasken, de ville ikke have holdt i mange sekunder til drengenes teknik, og de ville ikke have været nær så sjove at fiske med.
Men jeg ser nu alligevel frem til at vi kan begynde at sætte kroge på grejerne.

Lars Frø



Putsøen

Lørdag den 28. maj 2011 var vi en tur i Simons putsø.

Det tog et par timer så var kvoten fyldt op blandt andet med en fin guldørred på 1970 gram.

Der var masser af fisk, der var hugvillige.

Gennemløber og spinner var medicinen denne dag.

Hilsen fra Paw Meinertsen


Jerbait-gedder fra Farum Sø, den 14. maj 2011
Hej Farum LF

Den 14. maj 2011 tog jeg sammen med Johannes Bang en tur på Farum Sø.
Nu skulle der geddefiskes!

Vi drev med et drivanker langs skovbrynet efter Svanholm-bugten og fik en hel del hug.

Dagens største gedde var en fik fisk på 6,9 kilo, som huggede på en 4 play wobler i geddefarver og blev efterfølgende sat ud igen.
Turens næststørste vejede 4,5 og bed på en stor jerkbait.

Det var en fantastisk tur med dejligt forårsvejr og i alt 19 gedder i meget forskellige størrelser var oppe at vende i båden.

Hilsen Toke Troelstrup

Flere store sølvblanke laks

I dagene fra den 12. til den 15. maj 2011 skulle der fiskes igennem i Simrishamn!
Den første dag var set vindstille og meget tåget. Det blev til 2 fisk og 1 tilbud. Peders laks vejede 8,7 kilo, mens min laks vejede 8,0 kilo.
Andendagen var det dejligt vejr om morgen, men ved 12-tiden blæste det op og til sidst var det 10-12 sekundmeter og store bølger…
Men laksene begyndte at bide. Først kom 2 undermålere og så kom hugget på den planer der var længst ude: 600 fod i ét hug tog laksen! En dejlig lyd og så havde den brændt kræfterne af. I båden blev den vejet til 11,5 kilo og målt til 99 cm!!! Herligt.
Vi forsatte og fik yderligere 2 små inden vi sejlede i land, da vejret ikke var særligt godt :-(
Tredjedagen startede også med dejligt vejr, så vi sejlede mod Bornholm og nåede lige at sætte grejet inden Peder fik et hug. Den gik meget frem og tilbage og det var svært at få den de sidste meter i nettet, men til sidst kommer – 11 kilo rent sølv! Dejligt.
Sidst på dagen inde på det lave fik jeg så en 4,2 kilos, der rullede rundt som en sindssyg og hoppede et par gange for at tage den på halen mod båden. 2 meter fra båden går den 80 fod ned i dybet – dejlig, dejlig fight :-)
Vejret var atter blevet kedeligt og vi sejlede indad.
Fjerdedagen igen dejligt vejr til at starte, men det blev hurtigt dårligt og kun en 67 centimeters er en tur oppe at vende. Dertil et tilbud som ikke blev på :-(
Men, men en dejlig måde at bruge sin ferie på :-)

Mvh – Paw Meinertsen

Ikke just køn...

...men karpen vinder nu nok heller ikke Miss Karpe i år! Fisken gav dog en uforglemmelig fight i solnedgangen, inden den overgav sig og pustede ud i nettet.

Den tvang vægten ned på 8,4 kilo og smilede til fotografen, inden den atter gled ud i det våde element.

Claus Søndergaard


Hej Farum

Var lige en lillle tur til en kammerats lille privat sø, hvor vi opmålte og gjorde ved, for at fastslå søens længde, bredde og dybde. Det blev til lige lidt over 10.000 km2 med en max. dybde på 3 meter. 
Udover det praktiske skulle der jo også fiskes, og min kammerat havde da også fanget gedder over de 85 cm, så det blev spændende at se hvad søen ellers ville byde på. Det blev således til en fin gedde på 3,2 kg som gav en brav fight.

Knæk og bræk - Simon Larsen

Bornholmersølv!

Fredag den 6. maj 2011

Jeg har lige været på Bornholm og trolle.

Der var jeg så heldig at fange en laks på 13,500 kilo. Fisken blev vejet på en bismer.

Christian Hecquet er mit vidne og jeg sender nogle billeder af fisken.

Hilsen fra

"Motor-Mogens" Thomsen

 





De første 30 minutters fiskeri gav ikke noget, men så begyndte jeg at mærke nogle nap, og næsten ved hvert kast var der en eller to hornfisk, der fulgte efter min gennemløber.

Og efter endnu en 30 minutters fiskeri begyndte fiskene at blive sulten for alvor (eller lejesyge?), og jeg havde kontakt med fisk ved næsten hver andet kast. Nogle fisk blev tabt undervejs, nogle fik deres frihed igen. Men da tordensvejret kom truende nærmer og nærmer, besluttede jeg mig for at tage hjem igen i selskab af tre fine fisk, som blev røget samme aften - rent guf sammen med en god øl og lidt snaps ...

Hilsen, Steffen

Så er hornfiskene også kommet til vestsjælland

Lørdag den 14. maj var der lovet solskinsvejr om formiddagen, og regn (med torden) om eftermiddagen - og udsigten holdt!

Jeg ville egentlig ikke tideligt op for at have chancen for en fin ørred, men tog alligevel til kysten  i håb om at hornfiskene var kommet frem.


Fyraftenstur på Sjælsø

Tog en kort aftentur efter arbejde, og det skulle vise sig at være en god idé. Der var masser af action fra starten af og det blev til en række gedder op til 3,3 kg, som fisken på billedet vejede. Derudover fik jeg også en del aborrer mellem 500-700 gram. En fisketur er altså den klart mest effektfulde medicin til modvirkning af almindelig hverdagsstress. Når man så oven i købet fanger noget, er det endnu bedre!

Mvh og K&B – Jens


En form for revanche på Sjælsø

Mit noget pauvre resultat ved den derudover rigtig hyggelige geddepremiere på Farum Sø
skulle revancheres i denne weekend. Yndlingsvandet Sjælsø var målet og jeg var oppe før
en vis herre fik sko på.

Der er ikke noget som en majmorgen i Danmark efter min mening – billedet af mosekonebryg nede i østenden ved pumpehuset emmer af stemning. Med den begyndelse var jeg fuld af forventning efter at hive en stribe gode gedder op.
Metoden var den vanlige: dørg med woblere. Der gik da heller ikke længe før jeg fik den første fisk – en gedde på omkring 2 kg. En halv times sejlads senere var der igen bud efter en af mine sjov udseende no-name woblere i sølv/sort/rød, som har en ret
speciel vuggende gang. Det var ikke en stor fisk, men blev allerede skeptisk overover om
 

det var en gedde på de hidsige stød da jeg fightede fisken ind. Det var da heller ikke en gedde, men derimod en fin aborre som jeg vejede til 1 kg rent. Efter et par billeder fik den fine bifangst sin frihed igen. Det er som om der er ved at komme gode aborre i Sjælsø igen, så vi må håbe at folk (denne gang) viser mådehold, sætter de store fisk ud igen og kun tager et par mindre fisk med hjem en gang i mellem.
Oven på sidegevinsten kom der en lidt mere død periode på et par timer med kun et par hug og tabte fisk, indtil jeg igen fandt fiskene og der kom gang i sagerne. Så fik jeg ellers i løbet af ½ time fire gedder – ikke kæmper, men fisk op til 3 kg. Alle fiskene blev taget inden for et område på 50 x 100 meter. Kl. 10 syntes jeg det var på tide at stikke ind og kunne gøre status: 6 gedder på 2-3 kg og 2 aborrer på henholdsvis 0,5 og 1 kg.

Som et kuriosum måtte jeg køre bilen fra pumpehuset i huj og hast med assistance fra et par løbsofficials tilknyttet en eller anden mountainbike-konkurrence, som i mellemtiden havde fået den geniale idé at spærre hele området af så de kunne ligge og fræse frem og tilbage i Næbbegård plantage i et 12 timers løb (tja, hver sin lyst). De virkede lidt knotne, men de må sgu´ stå tidligere op for at komme først, når jeg tager til søen for at fiske!

Mvh og K&B – Jens

Bastrup sø

Tur til Bastrup sø resulterede i 5 gedder, alle under 2 kilo.
Agnen var woblere og blink. De blev alle fanget i den østlige ende.

Med venlig hilsen - Mikkel Skovrind

Gedde-eventyr på Farum Sø

Hey allesammen


Ja så blev det endelig dagen hvor jeg fangede en stor gedde på premieredagen...
Efter at have været med nogle år på premieredagen uden at ha fanget noget særligt lige netop den dag.
Havde i år forberedt mig ekstra godt, med en aborretur til søen ugen før premieren og en skalletur dagen før.
Jeg havde en ide om at fiskene ville samle sig ved Svanholm området p.g.a den meget østenvind i ugerne op til 1 maj. (ja man kan jo altid forsøge at spille klog).
Så efter en hyggelig morgenkaffe/taktik sludder med de fremmødte og en heldig båd lodtrækning (fik en lille båd med lille dam) roede jeg så hurtigt som en overvægtig utrænet krop nu formår over mod oventalte område.
Fik søsat 2 stænger med prima skaller i forbavsende god form efter en overnatning i agnspand.
Derudover fiskede jeg med en kastestang med mit alltime favorit geddeblink Atom.
Efter en lille halv time var der bud efter Atomblinket....
En gedde på ca 2 kg som blev søsat igen uden indblanding af dommerbåd i håb om at fange noget større (og fordi dommerbåden lå urimeligt langt væk i forhold til ovennævnte krop).
Efter en stille morgen kondi (ja altså sodavanden) og mens jeg nød synet af morgensolen og alle de mange både på vandet forsvandt mit lette flåd med miniskallen.
Og så startede en af de bedste geddefights jeg har haft (og jeg har fisket efter gedder i 35 år). Efter 6 gange at have været ved båden for derefter at tage lange tunge udløb og sågar et enkelt spring, fik jeg endelig fisken ombord ved håndlanding (havde glemt fangstnet).
Jublen var stor, selv om den var lidt mindre end den havde føltes som under den vilde fight...
Kalorius i den alt for lille dam og over mod Lars Frø i dommerbåden som i mellemtiden havde nærmet sig området. Fisken blev vejet til 5.55 kg og det sku vise sig at række til en 2 plads.
Udover det dejlige gavekort (så kan hun ikke brokke sig over at man igen igen bruger penge på grej) var jeg så svineheldig at vinde lodtrækningen om en fed rejsestang....

Tak til Farum sø og alle de dejlige medlemmer for en fantastisk dag

Høflig Hils - BoB Anders Pedersen

APRIL 2011
[Til top]


PREMIERE PÅ NYE WADERS - 21.04.11

Da vi tog Stavnsholtbroen på land, gik mine gamle waders uigenkaldeligt i udu.
Nu har jeg taget mig sammen og har købt et par nye, og her i påsken bliver de indviet. Sammen med de ny waders har jeg indkøbt 4 stks. kystfluer under kyndig vejledning af selveste Stille John.
Jeg har monteret en diskret rejeimitation, for enden af tre meter forfang, bag et synkende bombardaflåd. Det er ikke noget jeg rigtigt har prøvet før, men jeg tror på det ... tror jeg nok ... fisker i hvert fald med arrangementet hele morgenen.
 



Jeg wader forsigtigt ud i armhule-dybde og tilbage til knædybde, og yess ... waders'erne er tætte!

Næsten helt inde på land falder hugget, og det føltes rigtigt godt.

Desværre er forfanget for langt - eller stangen for kort, jeg kan i hvert fald ikke nå med nettet, så jeg vælger at "kane" fisken op på stranden.
 

Nu tror jeg på det ... det vèd jeg ... og jeg skynder mig ud i havet igen. Har læst at store ørreder går i stimer og at man "skal være på" når der er fisk.

Og ganske rigtigt: Lidt senere fanger jeg endnu en ørred.

Denne gang kan der ikke kanes, for der er for langt til land, så jeg fægter længe med mine korte arme, og mit lange forfang, indtil ørreden af sig selv vælger at svømme ind i nettet med et ordentlig smæld.


Det kan godt være, at rutinerede kystfiskere vil betegne mine fisk som nedgængere der burde være udsat, men der ligger altså rigtig,rigtig mange fisketimer bag disse fisk, så jeg er en meget glad mand, der stolt bærer fangsten hjem, hvor det konstanteres at den store er en PR der vejer 2½ kilo og er pænt længere end sommerhusets køkkenvask, og at maveindholdet matcher både den diskrete rejeimitation, og de andre tre fluer som Stille John anbefalede.
Den store fisk garneres med mængder af ramsløg fra skoven bag Højstrup, og en god fiskeoplevelse sluttes med et råhyggeligt grillparty sammen med naboen's.

Stevns Skærtorsdag 2011 - Lars Frø


Farum Sø - 20.04.11

Bertram med aborre

Har haft Bertram med på "arbejdsdag" hvor vi satte numre i en båd.

Og så tog vi en lille tur ud for at fange nogen fiskefilet-aborrer, for frikadelle-gedderne er jo fredet. Der var ellers mange små gedder, alt for mange, og så een enkelt aborre på 400 gram som kom med hjem på stegepanden.

Men det bedste var nu at vi fandt en is Fiskerhyttens fryser.

Hilsen fra Lars Frø

Kejserfiskeri efter laks ved Møn, april 2012

Har været et smut på Møn efter laks:

Det blev en super tur med adskillige laks i båden med største på 10,7 kilo til undertegnede.

Turen gav bland andet 3 ud af 3 laks ved et tripplehug.

Flere 9 kilos og 8 kilos og 4 kilos blev det også til.

Jeg havde min far med på en guidet tur, som fangede sine 3 første laks... Så mon ikke han blev "Hooked"

Andreas Holm Nielsen


Møn laks (16.04.11)

Den 16. april havde Søren og jeg taget turen til Møn.
Det var et dejligt vejr og vindstille, selv om de havde lovet 5-8 sekundmeter blæst fra morgenstunden.

Jeg fik et dobbelthug i min side og vi tog en stang hver. Jeg fik min op først - en fin fisk på 6,9 kilo og så ko  Sørens: en rigtigt flot "gris" på 11,8 kilo på kun 99 centimeter!!! Senere fik vi 2 mindre.

Endnu en dejlig dag på vandet :-)

Med venlig hilsen - Paw

Medlemskab gav laks! (15.04.11)

Jeg har investeret i et medlemskab af Holstebro og Omegns Fiskeriforening, der bl.a. har fiskeret i Storåen. Efter flere tidligere ture til Storåen besluttede jeg, at det var på tide at udbytte dagkortene med et medlemskab af foreningen, der gennem tiderne har ydet en kæmpe indsats for at få bestanden af danske laks i Storåen på fode igen.

På trods af de gode fangster foreningens medlemmer oplever i disse år er der stadig åbent for nye medlemskaber og foreningen tager imod med åbne arme og gode råd til metoder og fiskepladser.
Sammen med et par venner besøgte jeg så åen i weekenden før påske – og det gav bonus med det samme, da en laks huggede på efter lidt over en times fiskeri på en Rooster Tail Vibric spinner.
Efter en kort og intens fight kunne jeg smile foran kameraet med en smuk forårslaks på 7,25 kilo og 88 centimeter.

Resten af weekenden forløb uden flere hug og jeg blev mindet om at selv om både klubben og laksene tager godt imod nye medlemmer ved Storåen, så er danske laksefiskeri stadig hårdt men fornøjeligt arbejde, hvis man vil have succes.
Siden denne fangst er der blot blevet indrapporteret en håndfuld fisk fra åen. Grundet det varme vejr er vandstanden konstant faldende og en smule regn vil helt sikkert hjælpe på lakseopgangen.

Hilsen fra Peter ”Påskebryg” Kirkby


Vänneå i Sverige (24.04.11)

Var på min traditionelle forårstur til den sydsvenske å Vänneå i påsken. Den ide, var der også mange andre, også danskere der havde fået i det gode vejr.

Fiskeriet var svært men fik da 2 fisk på land, først en lille bækørred på 250 gram og herefter en fin fin regnbueørred på 1350 gram der leverede en knaldhård fight ;-)

Derudover havde jeg 3 tilbud som blev derude. Billede af regnbueørreden følger vedlagt.

Fiskehilsner Christian Hansen

Vertical Jigging på Bagsværd sø

19. april 2011

Var på en fyraftenstur på Bagsværd for at forsøge mig, med hvad der for mig var første gang med vertical jigging.

Vi havde fisket et par timer, og var måske ved at miste troen lidt på denne teknik, da jeg pludselig havde bid på min lette stang – og sandelig en fin lille sandart på 2,4 kilo havde forbarmet sig over min jig ;-)

Det blev ved denne ene fisk, men dejligt at blive bekræftet i at man gjorde det rigtige ;-)

Fiskehilsner fra Christian Hansen

Kysttur - 17. april 2011

Den 17 april 2011 var der tid til en lille tur ud til Sjællands vestkyst. Der var lovet sol for dagen, men i stedet var der overskyet med få solrige perioder. Desuden var der pålands-vind, som gjorde fiskeriet besværligt, da der kom en masse alger og tang ind mod land og det blev besværligt at kaste. Men efter at have prøvet lidt kræfter med det barske vejr besluttede jeg mig for at finde en lidt mere vindstille plads.
Efter at være gået flere kilometer langs kysten fandt jeg endelig et sted der lå nogenlunde i læ. Men der kunne stadig ikke spottes fisk på pladsen, så turen gik længere ned ad kysten i håbet om at finde en bedre plads. Efter flere timers fiskeri og adskillige blink og fluer senere var fiskeriet stadig resultatløst.

Da aftenen begyndte at snige sig ind over havet og der var langt hjem bestemte jeg mig for at stoppe fiskeriet, men da jeg kom forbi den første plads der lå i læ, som jeg havde stået på kunne jeg ikke modstå. Der var nu også nogle fluefiskere i vandet, som snakkede om at have set nogle fisk inde ved kysten gav det nyt håb og så stod jeg der igen og fiskede, denne gang med et sølvgrønt blink, der skulle imitere en tobis eller en lille sild. Efter bare fire-fem kast fik jeg bid af en blankfisk der rundede de 50 cm.
Dagen var reddet, men selvfølgelig skyndte jeg mig ud for at se om der var flere fisk på pladsen og allerede efter andet kast fik jeg bid igen af en lidt mindre fisk, men denne hoppede og gik af krogen. Ved tredje kast blev missionen fuldført og anden fisk sad på blinket, dog fik denne sin frihed tilbage. Alt i alt var dagen meget vellykket og solen kom endda frem sidst på aftenen.

Mvh. Daniel Faisst

Nok en fangstrapport fra Farum Sø

Jeg tror, jeg er ved at blive afhængig af at stå tidligt op i april. I hvert fald hvis turen går til
Farum Sø. Mandag den 18/4 skulle jeg liiige prøve, om jeg kunne fortsætte den gode stime
(jf. mine to seneste rapporter). Det kunne jeg.
Det var tydeligt, at der var rovfisk på færde fra morgenstunden, eftersom der kunne registreres en del sigende aktivitet i overfladen. Jeg fik ret hurtigt 12 aborrer med de største på 1,35 og 1,05 kilo. Så døde fiskeriet ud og jeg roede over til nordsiden og prøvede på lidt dybere vand. Det gav enkelte aborrer og en mængde pindgedder med en enkelt på cirka to kilo. Solen begyndte at bage for alvor og jeg havde glemt at fylde min vandflaske, Damn! Op med ankeret og en rotur over mod bådebroen for at få fyldt flasken op.
For alle tilfældes skyld lod jeg et par flåd hænge efter båden. Jeg var næsten nået ind til broen, da et flåd pludselig gik ned. Tilslaget faldt prompte. Det var vist en gedde mere. Nix, op dukkede i stedet endnu en megaaborre. Vægten landede på 1,675 kilo før den hurtigt fik friheden igen.
Ikke så damn, alligevel! Efter optankning besluttede jeg at dørge langsomt langs nordskrænten med agnfisk. Det kunne jo være, der var en sandart, der ville lege med. Det var der ikke. Til gengæld var der flere glubske aborrer, der kastede sig over mine lidt større småskaller.
Dertil endnu nogle pindgedder (der har været et alvorligt babyboom for et eller to år siden!)og også nogle pænere udlegede fisk med den største omkring en fem kilo. Det var helt tydeligt, at der næppe var nogen sandart, der ville nå først til fadet, som klaveret spillede dende dag, så jeg indstille fiskeriet, godt tilfreds med det hattrick af fornemme aborrer fra Farum Sø, jeg har været heldig at have oppe og vende i båden i indeværende april. Turens resultat blev 21 aborrer og 15 gedder. Alle større aborrer og selvfølgelig alle gedder blev genudsat.

Tight lines, Jacob Bøggild


Stevns

Så fik jeg gang i mit havørred fiskeri efter 12 ture med et par undermålere som det vildeste.

Turen gik til Stevns og efter ca. en time var den der en HØ på lidt over et kilo, mere blev det ikke til, men det var rart at komme i gang.

Venlig hilsen - Peter Simonsen

Kæmpe-aborre fra Farum Sø

Lørdag den 16. april var jeg ”for en gangs skyld” en tur på Farum Sø.
Intentionen var at fange aborrer, hvilket jeg havde haft stort held med den forrige weekend (se anden rapport). Igen var jeg tidligt på færde, men denne gang begyndte turen trægt. Jeg fiskede igen over dybder på 6-7 meter, men det tog et par timer bare at runde fem mindre aborrer. Så ankrede jeg op på lidt dybere vand, otte en halv meter. Fiskeriet fortsatte med at være trægt, men adskillige kontakter med jiggen fik mig til at fastholde opankringen. Det var klogt, for pludselig eksploderede fiskeriet.
Flåd begyndte at dykke under til højre og venstre for mig , så det var lige før det blev stressende. Kulminationen kom, da jeg kunne nette en fornem aborre på 1,75 kilo, som kan
ses på det medfølgende billede. Det blev i alt til femten aborrer og ni gedder. Langt de fleste gedder var småpinde, som sikkert holdt sig på klogelig afstand af de stores legepladser. Men blandt gedderne var helt udlegede fisk på 3,5 og 1,5 kilo.

Forårshilsner - Jacob Bøggild

Kystørred

Der var tid til en lille tur, og vejret var godt for en østvend kyst - valget faldt på en af Falsters fine strækninger. Christian var med på idéen, hunden og fiskestængerne blev sat ind i bilen, og vi forlod Farum i regnvejr for at ankomme på pladsen i solskinsvejr.

Lige ankommet kunne vi spotte fisk i vandet - men efter 3 timers fiskeri og 3 km gåtur langs kysten havde vi ikke mærket et eneste hug.

Vi besluttede at det var tid til at køre hjem igen, et sidste kast - og så var der bid - en fin fisk, der desværre smuttede igen efter få sekunder. Vi havde åbenbart lige ramt en stime, og kunne lande 3 yderlige fisk indenfor de næste 10 minutter - så kunne vi roligt tage hjem igen.
Fiskene svømmer der stadigvæk - så giv den en chance!

Hilsen Steffen


Flotte aborrer fra Farum Sø

Søndag den 10. april 2011 stod jeg meget tidligt op for at tage på et aborresats på Farum Sø. Faktisk var jeg 20 minutter for tidligt på stationen, fordi første S-tog kører senere om søndagen, hvilket jeg havde svedt ud. Dårlig start. Det skulle dog blive bedre.
Jeg nåede en smule senere end planlagt frem til søen og fik hurtigt en spandfuld fine løjer og småskaller med sænkenettet. Forholdsvis nær den nyopsatte bådebro kogte vandet nærmest af småfisk, der helt tydeligt var jaget vildt. Jeg riggede hurtigt en jigstang til og kastede ud. Der var hug med det samme og op kom en fin aborre rent på kiloet. Næste kast gav en aborre på 0,725 kg.
Det var jo noget af en start, men der skete i de efterfølgende kast ikke yderligere med jigfiskeriet. Jeg riggede to ekstra stænger til for at mede med agnfisk. Det gav et par fine fisk mere, blandt andet en aborre på 0,85 kg. Så kom der igen en død periode og jeg trak ankeret op, men kunne ud af øjenkrogen registerere, at et flåd samtidig var på vej ned. Tilslaget indikerede, at der var tale om en rigtig god fisk, og efter en kort, men intens fight viste det sig, at der var hold i den antagelse. Jeg kunne nette en fornem aborre på 1,65 kilo, hvilket er ny PR på Farum Sø for mit vedkommende.
Aborren blev nænsomt placeret i sacken og jeg roede ind til bådebroen og fik hurtigt fotomæssig assistance, hvorpå fisken blev genudsat og jeg selv roede ud igen og fortsatte fiskeriet, som nu måtte baseres på ekkolod og ikke overfladeaktivitet.
Turen gav samlet 22 aborrer, 15 på agnfisk og 7 på jig, og alle større aborrer blev genudsat. På nær en enkelt var alle aborrer under 4-500 gram tilsyneladende allerede udlegede, hvilket må siges at være bemærkelsesværdigt oven på den kolde vinter. På den anden side var vandtemperaturen i overfladen allerede tæt på 8 grader.
Under alle omstændigheder en super dag på Farum Sø i fænomenalt vejr, hvor moralen synes at være, at de store aborrer gyder sidst, men hugger tidligst!

Fiskehilsner - Jacob Bøggild

Hej Farum LF

Jeg havde en god tur efter rimte i Odense å midt i marts. Det gav en enkelt brasen på 2,5 kg og otte rimte, hvor seks af dem var over to kilo. Den største her er på 2,525 kg.

Alle fiskene blev fanget på feederfiskeri med brød som agn. To dage senere blankede jeg på samme plads.

Hilsen Rune Seymour

 

Simrishamn - 2. april 2011

Den 2. april var Søren og jeg en tur i Simrishamn. Det var megatåget med højst 50 meter sigtbarhed, så det var en lang dag, når man hele tiden skal være på vagt.
Vi havde heldigvis både radar og ais på, men stadigvæk...
Vi nåede lige at sætte stængerne før der er bid til Søren - en flot 11 kilos laks måtte en tur i båden. Dejlig start!
De næste 2 laks tilfaldt mig med først en på 4,2 kilo og så en på 2,8 kilo. Senere fik vi en på ca. 4 kilo, der tog en fangeflugt ud over bådsiden :-)
Vi var i havn ved 1530-tiden efter en dejlig dag i det svenske :-)

Mvh. - Paw Meinertsen


Store Vejle Å - 2. april 2011

Derefter var de 2 næststørste midt i mellem 900 og 1000 gram.

Alle fisk blev taget på orm og selvfølgelig genudsat.

Hilsen Rune Manique



Var en tur til St. Vejle Å lørdag den 2. april. Det blev til 6 større aborrer og et par mindre, den største vejede 1320 gram.


Store Vejle Å

Aborrerne var i ok bidehumør, for det gav 10 styk fine fisk, med 3 over kiloet. Største fisk var på 1175 gram.

En dejlig forårsaften ;-)

Fiskehilsner Christian Hansen

 

Var på en fyraftenstur til Store Vejle å.

Forsøgte mig først med jig, men der skete ikke rigtigt noget så jeg skiftede til orm, så skete der lidt mere.


Tromletyk sildeæder fra Øresund

Så blev det min tur til at være heldig på Øresund.

Jeg skulle egentlig have været på geddetur til Gudenåen, men afbud fra andre deltagere
medførte, at turen blev aflyst og, at jeg i stedet tog imod et tilbud fra min havfiskemakker
Jens om at komme på Øresund i hans båd for at trolle efter havørred.

Vi mødtes i Rungsted Havn ved rampen kl. 6.30 og 10 minutter efter var vi i fuld fart på
vej mod Stengrunden tæt på Sverige. Lidt i otte havde vi alle stænger igang, og allerede
kl. 8.05 udløste klemmen på min nederste downriggerstang, der fiskede på 60 fod/18 meter
over 25 meters dybde.
Jeg tog stangen og der fulgte straks et meget langt og kraftfuldt udløb. Jeg var lynhurtigt klar over, at dette ikke "bare" var en god torsk eller en mindre havørred, men noget sølvskinnende med en vis tyngde.
Jens hjalp med at få de andre stænger op, mens jeg koncentrerede mig om fighten, der trods nogle lange udløb var relativt rolig. Fisken fulgte omsider med mod båden, og lidt gummiarm nåede da også at indfinde sig, da jeg så den første gang. Der var dog heldigvis ikke den store dramatik over landingen, som Jens klarede med sit store net.
Årsagen til den relativt nemme landing mener jeg skal findes i det forhold, at havørreden var
godt kroget i både over og undermund, hvilket gør at den ikke kan åbne munden og bruge gællerne, som normalt. Oppe i båden blev havørreden vejet til 6,95 kg, hvilket med en længde
på kun 74,5 cm giver en konditionsfaktor på hele 1,72, målt efter Fultons formel. En tromletyk sildeæder af en havørred, der tilmed var ny PR fra båd! Med til historien hører, at den var hele
48 cm omkring maven, havde 2 store sild i maven og blev fanget på et Piratblink i Schlüter-
farve (grøn-gul med hvid bagside).

Knæk & bræk - Klaus Vestergaard

MARTS 2011
[Til top]


Tryggevælde Å - 30. marts 2011

Rimten - en underlig fætter!

En eftermiddagstur i høj sol til Tryggen gav flere rimter end en hel dags fiskeri under masser af skyer.

Den første dag var der masser af mindre fisk, mens der var noget mere størrelse på fiskene næste gang, dog uden at nogen sneg sig over de to kilo.
En enkelt ørred mente også pludselig, at den var inviteret med til festen.

Fiskene smilede anstrengt til fotografen, inden de hurtigt røg tilbage i åen.

Claus Søndergaard

Bagsværd sø

Var på en tur på tur på Bagsværd sø lørdag den 26 marts med min kammerat Aage. Vi havde sat næsen op efter nogle gode gedder inden fredningen, det blev da også til 6 styk men desværre ikke særligt store "kun" op til godt 2 kilo.Heldigvis var der nogle fine sidegevinster i form af en fin specimenaborre på hele 1500 gram til Aage og en fin sandart på 3500 gram til undertegnede.


 



Alt i alt en dejlig dag på søen selvom der skulle kæmpes meget for det og det var meget koldt når ikke lige solen skinnede.

Fiskehilsner fra Christian Hansen

FEBRUAR 2011
[Til top]


Kolde fisk...

Efter en lang og til tider kold og til tider blæsende vinter med deraf følgende udfordringer for Øresundsfiskerne, så lakker vinterens torskefiskeri mod enden.

Antalsmæssigt har fiskeriet nu og da været virkeligt forrygende, mens det målermæssigt ikke har været ligeså prangende som i tidligere år.

Det er dog forholdende taget i betragtning blevet til et acceptabelt antal målere jævnt fordelt i løbet af sæsonen.

Her er et foto med et par af årets målere - fine spisefisk i form af en hanfisk på 14,5 kg. og en hunfisk på 12,8 kg. Fanget på båden "Gismoe" med Joe "Codfather" ved roret.

Stortorske hilsner fra

Steen Kehler
- Team Kongerne af Øresund


Varme fisk...
 

Når man nu var så heldig pludselig at befinde sig et sted, hvor vandet ikke var stift, så var det bare med at udnytte det.

Vi var på ferie i Thailand, og jeg havde fundet en fiskelodge, der skilte sig lidt ud fra de øvrige. Den lå ”ude på landet” og fremstod mere naturlig end de øvrige med blandt andet grønne omgivelser og masser af fugleliv.

Endvidere virkede den veldrevet med grej og udstyr i orden. Og ikke mindst – så skulle den indeholde nogle voldsomt store fisk…

Ankommet til søen indfriede den forventningerne med hensyn til omgivelserne med masser af natur, og jeg var den eneste fisker med min egen fiskeguide, der sørgede for alt det praktiske.
Jeg fiskede med to Daiwa stænger påmonteret Shimano Baitrunner-hjul med spunden line.
Jeg var blevet lovet fisk inden for 5 minutter – og det viste sig at holde stik, for flådet begyndte pludselig at vandre. Herefter stod den på morgengymnastik i form af hidsige, voldsomme rush.
Det viste sig at være en smuk Redtail på ca. 4 kilo – en lille fisk fik jeg at vide
.

Fisken var kun lige genudsat før der atter var hug. Fighten var lidt anderledes med mere tunge udløb langs bunden.
Da fisken vendte i overfladen, kunne vi se, at det var en af søens eftertragtede Arapaima. Selv om bremsen stod stramt fortsatte fisken med at tage nogle vilde udløb, og da den endelig meldte pas var der lidt problemer med at få mokket dyret ind i nettet.
Fisken blev afkroget i vandet, og så var det i pølen, hvis der skulle tages billeder.

Arapaimaerne er kostbare og må ikke komme på land. Den vejede ca. 40 pund, og var en af søens små.

Herefter gik det ud over stepperne. Der var konstant hug på en af stængerne.

Frokosten, der blev serveret frisklavet ved bredden af en smuk ung kvinde, blev afbrudt 3 gange på grund af hug på stængerne. Men det var nu til at leve med!

Da fiskeriet sluttede ved mørkets frembrud vil jeg tro, at over 50 fisk havde været oppe og vende.

Det var blevet til 5 arter i form af Arapaima, Amazon Redtail, Pacu, Asian Redtail Catfish og Giant Siamese Carp.

Selv om der er tale om ”Tivoli-fiskeri”, så var det en super, hektisk dag med masser af flex på klingen – og når nu de danske arter gemmer sig under isen, så må man tage til takke med mindre…

 Med venlig hilsen - Claus Søndergaard

(5 nye arter til klubrekordlisten! Morten)


JANUAR 2011
[Til top]


Fisketur den 21.1.11 med Farum LF.

I et dejligt vejr sejlede vi ud med Lars Pryds og Nadia på Sundet for at fiske.

Jeg var så heldig den dag at fange den største fisk - en torsk på 8,4 kg - og få det eftertragtede foreningsglas.

Men ud over det fangede jeg 4 fisk mere, 2 stk. på over 6,0 kg og 2 på omkring 2,5 kg.

Der var rogn i alle fiskene, så der er ren fest i familien.

Tak for en dejlig dag - Christian Hecquet


Hej Farum Lystfiskerforening

Vi var en tur på Sundet den 30. januar 2011 for at finde lidt torsk. Det var fint vejr, solskin og ingen vind og INGEN FISK.
Vi søgte og søgte men først ved 12.30-tiden fandt vi dem og der var mange!
En af bulerne var 10 meter høj, og på ca. 30 minutter fangede jeg 25 fisk og min makker Allan lidt over det halve. Største fisk var på ca. 6-7 kg.

Venlig hilsen -
Peter Simonsen


Buletur på Øresund - lørdag den 8. januar 2011

En af mine gode venner, André, og én af hans gode venners firma havde inviteret os begge på buletur på Øresund ombord på det gode skib Jaws. Og det var jo en god anledning til at få lidt frisk luft og forhåbentlig også opleve årets første seriøse rusk i kæppen…
Da der ydermere var såvel afhentning som aflevering ved egen hoveddør, takkede jeg uden betænkningstid ja til tilbuddet.

Kl. 0515 er tidligt at stå op - særligt efter en lang juleferie - men der var ingen vej udenom. Nattens forudvarslede isslag var der heldigvis ikke noget at mærke til, så Carsten fik os hurtigt og sikkert til Helsingør, hvor vi fik ”en god” plads ombord på skibet til trods for at vi var de senest ankomne.

I Helsingør Nordhavn blæste der en frisk sydvestlig 10 m/s vind og skipper meddelte, at turen gik mod Ven og at der ventede

ca. 1 times sejlads forude. Under dæk blev de seneste røver- og lystfiskerhistorier udvekslet, mens vi ikke uden en vis ængstelse hørte de dumpe brag og mærkede det rykke i hele skibet, efterhånden som det brød sig vej gennem ismasserne.

Første stop var uden resultat. Ned med pirkene, 3 ryk og færdig (noget der lyder bekendt!?). I det begyndende dagslys så vi at blot 3 turbåde - Jaws, Sværd og Nadia – var ude at søge efter bulerne denne dag.

Herefter foregik resten af turen mest med søgen efter torskene, så vores samlede, effektive fisketid til slut ikke oversteg 15 minutter. Men det er jo vilkårene ved bulefiskeriet.

Det blev til 3 små torsk i alt til hele skibet, som alle blev fanget under drivfiskeri under sidste stop på turen. Her havde jeg også mit eneste hug på turen, men formåede – formentlig på grund af uopmærksomhed - ikke at få sat et ordentligt modhug ind.

Men så er 2011-fiskesæsonen da fightet i gang!

Hilsen fra Morten Søndergaard


Torsdag den 6. januar 2011

Torsdag den 6. januar 2011 var vi på Øresund for at fange et par torsk. Det var dårligt vejr om formiddagen uden fisk, men om eftermiddagen røg vi over en bule på 6 meter og der var fisk! Min kammerat fik en på 4,5 og en på 4,8.



Jeg fik selv en på 2,4 og en basse på 15,1 så var turen reddet.

Med venlig hilsen - Lars Bo Christiansen


[Til top]