Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16

Fangster 2004

(Du kan også se fangstrapporterne fra 2008, 2007, 2006, 2005 og 2004)


10. oktober 2004

Jeg var på en smuttur i dag den 10. oktober til St. Vejle å til middag for at se om der skulle være kommet nogle aborrer, det var der nu ikke, men jeg fik en dejlig "trøstepræmie" i form af en havørred på præcis 5 kg (fanget på flåd og børsteorm).

Med venlig hilsen - Christian Hansen
 


9. oktober 2004

 

Jeg var på Esrum Sø den 9. oktober.
Jeg startede dagen med denne gedde på 8,5 kilo.
Senere var der mange små gedder mellem 1 og 3 kilo og 8 aborrer mellem 500 og 900 gram.
 
Jeg drev med små skaller på bunden.
 

 

Venlig hilsen fra Lars Frø


2. oktober 2004

Peter Silberg med en aborre på 1,6 kg, taget på Esrum Sø.

 


25. september 2004
 

Jeg har været på Esrum Sø for at se om der skulle være nogen aborrer. Jeg har fået enkelte af de store men fiskeriet er ikke nær på højde med jeg oplevede sidste år.

Der har dog været enkelt flotte fisk indimellem.

Her er en aborre på 1,6 kilo taget på den mest brugte metode hvor der fiskes med små levende agnfisk, nede over bunden.

Metoden giver også en del gedder og der er mange rigtig fine fisk i Esrum Sø. Her er årets hidtil største på 8 kilo rent, taget på ganske let aborregrej. Den blev sådan set fightet direkte på hjulet, for stangen stod hele tiden og pegede ret ned i vandet, og 20 minutter senere knak stangen da jeg hev en lille aborre op.

Så jeg kan prale med at have knækket en stang under fiskeri, det er ellers mest bildøre der æder stænger.


Der er også andre overraskelser, som denne brasen, der huggede på en blå pirk med rød krog, mens jeg drev temmelig hurtigt henover en knold.

Den havde hele trekrogen i munden og jeg tænker at det har været krogen og ikke pirken der har fået den store brasen til at hugge, for jeg har aldrig fået en brasen på agnfisk. Den vejede 4,5 kilo.

Jeg beholder aborrer under kiloet og genudsætter alt andet.

Lars Frø


24. september 2004
 

Så var der endelig udsigt til, at det ville blæse mindre
end en halv pelikan. Så trods fortsat lavtryk overtalte jeg mig selv til en tur på Farum Sø. Det skulle vise sig at være en klog beslutning. Først var fiskeriet lige så sløjt, som man kunne forvente ved kraftigt lavtryk.
Men så ramte jeg et område, hvor spredte, men store aborrer åbenbart var på jagt. Inden for en halv time fangede jeg aborrer på 1,30 og 1,25 kg. Og jeg missede et par hug, der tydeligvis også var mere end seriøs vægt bag.
Jeg fik assistance fra bredden til at få et foto af de to flotte fisk, og undskylder på den konto kvaliteten af vedhæftede foto. Begge fisk blev derefter genudsat og må formodes at udgøre et par tungtvejende argumenter til marts-april næste år.

Jacob Bøggild


14. og 15. august 2004

En del gedder var i maj og juni oppe at hilse på undertegnede med de to største på 7,9 og 8,6 kg. Begge gedder blev taget på flådfiskede skaller i samme område, hvor jeg tidligere har haft kontakt til et monster.

Herefter blev det i juli til et par ture på Furesøen efter sandart, men enten skal de fiskes på en anden måde end jeg tidligere har haft held med eller også er der bare blevet færre sandarter for jeg fik ingenting.

Endelig var jeg natten mellem den 14. og 15. august på ålesats, hvor det gav en ny PR ål på 1,65 kg og 92 cm, der kæmpede bravt. Ålen blev taget på død skalle agnet med krogen stikkende ud af munden og linen ud af gattet.

Dette giver efter min mening den bedste krogning, da ål stort set altid tager skallen med hovedet først.  

Knæk & bræk - Klaus Vestergaard
 


7.-8. Juni - Vragtur
 

Den 7-8/6 var jeg på vragtur med "Thailand" fra Hanstholm.
 
De første mange vrag var ikke proppet med fisk. Der blev taget enkelte torsk, sej og små langer. Jeg fik dog tidligt en havkat på 4,6kg.
 
Sidst på dagen fandt vi dog et vrag med en del langer, mange fra 4-7kg.

Efterhånden som vi fik tømt vraget for denne størrelse kom de størrere dog også til fadet..
 
Vi fik 3 målerlanger på vraget, jeg fik den største; 150cm og 16,9kg.
 
Desværre blev det mørkt forholdsvis kort efter de store kom frem, hvilket stoppede fiskeriet...
Jeg vil gerne tilmelde begge fisk til mulefisken.
 
De blev fanget på agntackel, vejet på skibets bismervægt og kan bevidnes af Kim Jæger og Torben Søndergaard.

Mvh
 
Nikolaj Hjorth
 

2. Maj - Gedde premiere
 

Jeg satte Martin Ejler Olsen i stævne til geddekonkurrence på Farum sø med Farum LF.

Klokken 06.30 blev jeg hentet, hvorefter agnsituationen lige skulle udvides lidt, da jeg dagen forinden havde brugt pænt af agnfiskene på Esrum sø... Så vi kørte lige forbi Storekalv for at fange lidt mellem skaller til agn.

Klokken 09.00 var vi ved Farum sø, hvorefter der blev trukket lod om både og konkurrencen startede klokken 10.00. Der var dømt sommerstemning denne dag og allerede fra morgenstunden sad vi i T-shirts pga. stille vejr og høj solskin.

Efter kort fisketid landede undertegnet dagens første gedde, der vejede pæne 4,45kg. gedden huggede på 3-4meter vand på en flådfisket skalle over bunden på et tackel m store rastleperler...

20 minutter efter var det Martin's tur til at få et hug. Denne episode var lidt speciel, da vi sejlede meget tæt op af et par både, som fiskede stationært fra opankret båd. Tæt på de andre både ser vi et kæmpe V (gedde) på ekkoloddet midt i vandet over 6-7 meter vand, jeg udbryder at der ikke vil gå længe før, at vi får hug, som 5-10sekunder herefter viser sig at være rigtigt! Martins ene stang afslører skallens små hidsige vibrationer fra den flygter - til en gedde knalder på den og forsvinder med flådet efterfulgt af et hvæs fra knarren fra multihjulet... Fighten varer omkring15 minutter og grundet det lette grej, som Martin benytter, så er fighten lidt på geddens præmisser, samt han tager det stille og roligt og nyder fighten :) Fisken viser sig at veje hele 8,4kg og er 103 cm lang (udleget, men alligevel i fin form.).
 

Dagen giver yderligere 1 gedde til undertegnede på 3,6kg på en bundstang på 8 meter vand - ligeledes på et forfang med store rastle perler... Ved 16tiden er konkurrencen slut og det viser sig at ud af de 9 både, som var på vandet er der kun landet 9 gedder.

Der var dog landet 2 stk. gedder på hhv. 5,2kg og 5,1kg, men vores båd får da både 1 plads, 4og 5... Så vi var godt tilfredse!
 

Mvh Andreas Holm Nielsen
 


1. Maj - Lodde Å

Tidligt lørdag morgen den 1. maj 2004 havde jeg aftalt at mødes med Bjarne (horn) og hans gode ven Titus i Sverige for at fiske lidt gedder i det dejlige forårsvejr.

Klokken 0700 lå vi alle 3 med geddeflåddene bag bådene. Først kl. 1200 skete der noget, da Titus krogede en fin gedde på 8,4 kg. Bagefter vendte jeg båden for at sejle hen mod de andre, da jeg var kommet et godt stykke derhen, skræmte en stor gedde min skalle op i overfladen og tog den i en stor hvirvl.

Efter et solidt modhug krogede jeg en gedde, der bare fór afsted som en raket, og da jollen, jeg havde taget med, kun var en lille sag på 2,4 meter, blev jeg bogstavelig talt flået af sted hen over overfladen! Så ankeret måtte ud får at få lidt kontrol over sagerne, og efter lidt asen og masen lå en sand krokodille i mit net. Et hurtigt ring på mobilen bragte straks Bjarne og Titus ved min side. Gedden vejede 15,7 kg og efter en stribe billeder svømmede den stærkt af sted igen. Stor jubel og så på den igen.

Senere fik Titus en mere på 8,5 og så skete der ikke mere den dag. Dagen efter fik jeg en dejlig morgenfisk på 11,2 kg i samme område som den store, og senere fik Titus en på 11,5 kg.

Bjarne måtte nøjes med at være tilskuer men sådan kan geddefiskeri jo også være - mon ikke vi alle 3 vender tilbage næste år til nye eventyr.

Knæk og bræk ønskes I alle af Allan Christiansen


24. april

Så lykkedes det endelig for mig at fange en havørred, med lidt vægt på. På en ferietur til Jylland ankom vi til Fornæs Camping, på den yderste spids af Djursland, lørdag den 24. april. Efter at have sat campingvognen op, spist frokost og gået en tur rundt på pladsen, samt besigtiget fiskeforholdene, riggede jeg mit lette grej til og gik til kysten kl. ca. 16.00 i højt klart solskin.

For enden af min 0,12 mm line havde jeg sat en lille ny kystwobler på 12 gram, som jeg i øvrigt havde købt i Bilka nogle dage i forvejen.
Efter bare 40 minutter stod jeg atter oppe ved campingvognen, medbringende 1 stk. lynende blank havørred på 66 cm. og 3,2 kg. Den havde virkelig givet mig sved på panden med spring ud af vandet, samt to lange udløb.

Jeg fik især sved på panden og nervøse trækninger efter den havde været oppe i luften en tur, og jeg derved havde set hvor stor den var.

Jeg var på det tidspunkt klar over, at det var den største havørred, jeg
havde haft på krogen, i de 15 år jeg har fisket seriøst på kysten.
Dagen efter varmrøg jeg den ene filet på ca. 1,1 kg, hvorved min kone og jeg
fik aftensmad nok til to dagen.

Den anden filet blev frosset ned til senere brug."

M.v.h - Henrik Jart


1. Marts - Ny klubrekordHer ses Niels Godsk Jørgensen med en Helt på hele 1,250 kg. og
52 cm. lang.

Helten, som blev fanget i Susåen, lod sig friste en en tigerorm på en str. 10 krog

Tillykke Niels, med den nye klubrekord

Tilbage til  fangster. Du kan også se fangstrapporterne fra 2008, 2007, 2006, 2005 og 2004.

Vi vil meget gerne se din seneste fangstrapport på hjemmesiden. For at sende den ind, skal du klikke hér eller bruge mail adressen: hjemmesiden&#64farumlf&#46dk