Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16

Fangster 2007

(Du kan også se fangstrapporterne fra 2008, 2007, 2006, 2005 og 2004)


28/10-07

Hej Medfiskere. Jeg var med juniorene ude og fiske gedder i hillerød søndag den 28/10. Der var 8 tilmeldinger men kun tre der mødte op. Dagen startede lidt sløvt men efter en time fik vi den første gedde der knap holdt mindste målet. Et par minutter senere kom ned anden fisk. Den var også kun lidt over målet. Så passere vi "hullet" og så bøjer den ene bund stang helt ned til vandoverfladen ;P. Der gik lidt panik i båden. da jeg fik fat i stangen kunne jeg ikke få den ud af stangholderen. Det endte ned at stangholderen blev revet op af det bræt den var monteret på. men så fik jeg den da fri. Først der kunne jeg mærke at det var noget stort der var på enden utallige lange udløb og pres på både stang line og hjul.
 
Vi blev nød til at dreje båden og sejle mod fisken for at have bare en lille chance. Jeg må sige at jeg virkelig var bange for at miste den før den blev set ordentligt. Så kunne man da vide at der findes så store fisk i slot søen i stedet for bare at have hørt det. Nå men efter en lang fight kunne vi nette fisken og veje den til hele 8,2 kilo!!. Det er den største fisk jeg har fanget indtil videre og det er også længe siden der er blevet set så store fisk i søen.
 
(så vidt jeg ved) Under netfiskeri i søen var de største fisk på 7,5 kilo. og rekorden dernede er på 9,5 Kilo!!. Så selvom vi var trætte og våde var det nok en drømme fisk og en drømme tur for mig.
 
Fisken fik selvfølgelig sin frihed igen sammen med de 7 andre fisk vi fik fanget. Det er sådan nogle ting der gør jeg altid vil elske fiskeriet.

Knæk og Bræk Lucas


Torsdag den 27/12

- var Morten Frank og undertegnede på vores traditionelle (en, to, tradition) tur på Bagsværd Sø mellem jul og nytår. Det lykkedes os endda at ramme præcis samme dato som sidste år (rapport fra denne tur kan ses længere nede på siden). Vi tørnede ud klokken 9 om morgenen i hård vind og søsatte fire woblere. Da vinden var i sydvest, var fiskeri muligt i den vestlige ende og hen over strækket fra Aldershvilepynten til Gåseholm. Relativt hurtigt bøjede den ene stang noget. Op halede vi en ende af at ankertov på cirka trekvart meter (eller også har søens ål kendt langt bedre dage...). De følgende par timer skete der intet som helst. Endelig gav en stangspids lidt mere overbevisende udslag. En aborre på 300 gram i udmærket stand viste sig at være årsagen. Det så længe ud til, at dette skulle blive den eneste sølle respons på vores nytårskurmageri til fiskene. Klokken havde passeret et før der endelig skete noget serøst. Morten var, efter rutinemæssigt vagtskifte ved årerne, ved at fire wobleren ud på stang nummer fire, da nummer tre, som endnu ikke var fastgjort, gav et ordentligt ryk fremefter.
 
Der var fast fisk. Landingen var mere dramatisk end fighten; både fisk og fangstnet måtte bjærges med håndkraft efter et mislykket første landingsforsøg med nettet. Fangsten, en gedde, vejede 4,6 kilo (nettet blev ikke vejet med). En time senere var der dobbelthug. To gedder på henholdsvis 2,85 og 2,2 kilo blev landet uden problemer af nogen art. Vi havde dårligt fået stængerne ud igen, før den atter var gal, dog kun på en af stængerne. Endnu en gedde, denne gang på 3,25 kilo. Tre hug på under 10 minutter, det kan man da kalde for en hugperiode. Det blev nu ikke til det rene champagnefiskeri, for herefter var vandet igen dødt.
 
Lige før vi ville indstille fiskeriet faldt der dog endnu et hug, som nok må betegnes som dagens clou. Vi rundede også af med en aborre, en passende indramning af turen, men denne gang af en noget anden kaliber end den første. Vægten landede på 1,57 kilo. Morten stod for fighten og kunne dermed notere sig for en ny PR. En fornem afrunding på dette fiskeår.
 
Godt nytår til alle!

Jacob Bøggild


Jule-aborre

Var lille juleaftensdag ude for at se om der skulle være gang i aborrerne i St. Vejle Å.

Det var der heldigvis, ikke mange og meget træge var de, men det blev til en enkelt god på 1500 gram til mig ;-)

Mvh

Christian Hansen



 


 

Klubtur på Øresund den 15. december 2007

Vi var 10 mand der tog på formiddagstur med Bonitobåden med skipper Hans.

Og vi var så heldige at ramme en dag med solskin og vindstille, og en overflod af store flotte julesild foruden en del fine torsk som bed på sild eller små pirke oppe i vandet.

Turen var annonceret som ”Et nyt produkt” i Farum Foreningen: ”Vi fisker efter sild og torsk, medbring let grej og en stang der kan fiske med flod”, så efter det første lange drev med mange sild, og en del torsk, fik jeg geddestangen frem.
 

Jeg søsatte et flod med 80 gram bly som fiskede 15 meter nede med en levende sild.

Det tog kun kort tid førend en flot 8 kilos torsk, turens foreløbig største, bed på. Da jeg selv havde skrevet annoncen, var jeg meget tilfreds med at metoden også viste sig at virke.

Efter endnu et par drev, fristede skipper med et tilbud om noget bulefiskeri, og da vi havde rigeligt med sild, var vi hurtigt overtalte.

Bulefiskeriet gav jævnt med torsk, mange pæne fisk, men dagens største stod Henrik Jart for:

En veldimensioneret bidefisk som først afslørede sin størrelse i vandoverfladen: en flot måler på hele 12 kilo!

Så nu er vintertorsksæsonen allerede i gang, og der er stadig enkelte ledige pladser på foreningens fire buleture. (Og her skal der ikke fiskes med flod).

Tak til turleder Niels Godsk, som udover alt det praktiske, også havde sørget for det gode vejr.
 

 

Lars Frø



Farum Foreningens havmesterskab 2007
 

Vi var 19 medlemmer, heriblandt 4 juniorer, som søndag den 12. august stævnede ud med Havlit fra Helsingør. Øresund fisker usædvanlig godt denne sommer så forventningerne var store. Det blev imidlertid ganske middelmådigt med fangsterne, men det skyldes nok at vi skulle prøve at fange så mange forskellige arter som muligt og så bliver det hele nemt lidt rodet.

Jeg var særdeles velforberedt hjemmefra. Havde slået mig løs i en grejbutik for en formue og havde bundet forfang og tackler til enhver fiskeart. Men allerede inden start var min strategi slået helt i stykker, for vi skulle hele tiden fiske efter flere forskellige arter på én gang! Og det var jeg ikke forberedt på.

Så i starten fiskede jeg kun efter fladfisk og fik to flotte spætter, og 3 lisså flotte skrubber og én enkelt ising. God start på de flade, men de andre fangede også mange torsk og hvillinger og enkelte kuller, fjæsinger og knurhaner, og dér var jeg helt blank. Så brugte jeg en masse tid på at kastefiske efter hornfisk og makreller, som der jo er mange af i Sundet i år, men jeg fik blot en enkelt hornfisk som var fejlkroget. Til gengæld havde jeg held med sildene og fik meget hurtigt de 5 eksemplarer man må indveje, og det er første gang dette er lykkedes for mig til en konkurrence.

Vi sluttede turen med et par drev foran Kronborgpynten, hvor der skulle være makrel og hornfisk. Her fik jeg endelig en flot makrel på kastegrejet, og da jeg kom for langt ned i vandet, fik jeg en lille sild som rød ud igen. Skipper råbte at det nok var en stamsild, og dermed 6 gode point jeg lige havde smidt ud, så jeg prøvede at reparere på skaden og riggede et sildeforfang til for at prøve at fange én mere. På vej ned til sildene var der pludselig to små makreller der røg på, og mens makrellerne stadig var lige under båden, fik jeg to mere, uden at det gik op for konkurrenterne hvad der foregik, og så var makrelflokken væk igen.

Vel tilbage i havnen, gik vi i gang med indvejningen. Jeg blev fiskemedhjælper, og talte og sorterede i de mange kurve, mens Niels Godsk skrev op og regnede ud. Der må indvejes 5 fisk af hver art. Hver fisk giver ét point, og hver art giver 5 point, og hvert kilo giver ét point. Vi vejede kurvene med, så så det ud af lidt mere.
 

 Niels blev nummer ét med hele 8 arter og 20 fisk, og kasserer Steffen blev nummer to med 6 arter og 12 fisk. Det skal siges at Steffen havde taget særdeles afslappet på opgaven, han havde brugt et minimum af tid på forberedelser og havde ikke investeret én krone i særligt grej til turen.

Til gengæld havde han taget konen med som maskot! Og det var nok en fidus som mange konkurrencefiskere kunne lære noget af! Hvis ellers Silke kan overtales.

Jeg selv blev nummer tre, bare ét point foran Christian Hansen og tre point foran Thøger. Jeg havde meget at takke mine sidste-øjebliks-makreller for.

Der var også præmie til største fisk i kategorierne torsk, spætte og makrel. Og her kom Peter Silberg på tavlen med største torsk, mens jeg selv løb med største spætte blot 40 gram tungere end Christians Jørgensens og så vandt jeg også største makrel. Så det der i starten lignede en skod-dag dag viste sig pludselig at være en rigtig, rigtig god dag.
Der var et væld af præmier til nummer ét, to og tre og til de største fisk, og alle juniorerne indkasserede også præmier. Der var også en præmie til turens uheldigste mand Leon, der blot havde 3 fisk til indvejning. Og så var der et forenings-øl-glas til Anders Vernersen da han overdrog pokalen til dette års havmester turleder Niels Godsk.

Lars Frø


To gange aften-klub-bule-ture med Nadia fra Helsigør.
 

Første tur var fredag den 22. juni hvor vi var 16 mand, og to damer. Vi startede turen med at synge en fødselsdagssang for turleder og klubformand Ole Gammelmark alias Basse. Det var simpelthen præcis hans fødselsdag og han havde da også inviteret konen og børnene med på Sundet.

Først prøvede vi nord for færgerne, men her var ingen fisk, og så sejlede vi ned til området ud for Kobberværket, hvor der var langt mellem fiskene, men engang imellem blev der dog et stop og mulighed for at dyppe pirken.
 

Indimellem var der også nogle rigtigt gode buler, hvor mange fik fisk. Største fisk vejede 11,5 kilo og blev taget af en gæst ved navn Allan. Næststørste fisk vejede 8,5 kilo og blev taget af Rekorden Morten.

For denne fangst indkasserede han et af foreningens ølglas – hans første af slagsen! Så han var en glad mand. Motor-Mogens var meget tæt på med en fisk på 8,35!

Flest fisk fik Bjørn med 5 fisk og for dette indkasserede han et af foreningens snapseglas.
 

Vejret var prima, ingen vind, ingen regn, og solen gik ned mens vi sejlede hjemad. Skipper var skuffet over fiskeriet, det havde været meget bedre i ugerne op til vores tur, men vi kan jo ikke være heldige hver gang.

Anden tur var fredag den 27. juli og her var der desværre kun meget ringe tilmelding. Blot 9 mand kunne foreningen mønstre. Vejret var heller ikke det bedste, der var voldsomme buler på vandet, og Nadia-båden rullede og regerede så tre mand måtte stoppe fiskeriet på grund af søsyge.

Til gengæld var fiskeriet glimrende, der skete noget hele tiden, og alle fik fisk, selv de søsyge kunne noteres for én eller to pæne fisk, mens resten havde fået i snit 9 pæne torsk pr. mand. Største fisk vejede 11 kilo og blev fanget af Christian Hansen, og for denne fangst indkasserede han et forenings-øl-glas næststørste fisk vejede 10,5 kilo og blev fanget af Anders Vernersen som var rigtigt godt fiskende indtil han mistede sin favoritpirk. Christian Hansen var også manden der fangede flest fisk, hele 13 stk. og for dette vankede der et forenings-snapseglas.   

Farum Foreningen er på forkant det gode fiskeri på sundet i denne sæson.  Vi fortsætter senere med en stribe ture efter de flade.

Lars Frø


13/8-07
 

Den 13/8 var jeg på Farum Sø, da det lignede perfekt vejr til aborrefiskeri. Kunstagn og orm blev der dog kun rynket på næsen af, så sænkenættet måtte i aktion. Jeg fik masser af agnfisk, men de var noget klejne i det. Det generede dog ikke aborrerne. I en længere periode var rytmen bare: tilslag, hale op, afkroge, genudsætte, ny agnfisk på, ud med flåddet igen, stopknuden når flåddet og det fortsætter ned, og så forfra igen. Snitstørrelsen på aborrerne var ikke imponerende, men et af de sidste hug var af en helt anden kaliber. Den lette stang krummede alvorligt sammen og nogle tunge, dunkende udløb fulgte. Jeg var ikke i tvivl om, at det var en rigtig god aborre, hvilket holdt stik.
 
Vægten landede på 1,23 kilo. En fisk i topkondition, der som antydet leverede en herlig fight. Tak til vores ærede redaktør, Morten, som assisterede med fotograferingen. Dagen gav i alt 41 aborrer, hvoraf langt de fleste blev genudsat, herunder selvsagt den store.
 
En tidligere rapport er gået tabt et sted i den elektroniske jungle, så jeg vedhæfter også et billede af en anden fin Farum-aborre, denne på 0,95 kilo. Den blev fanget på jig den 14/4, da jeg lige skulle have en lille bonustur på stenrevet, efter at vi havde fået bådene i vandet.

K & B,
 
Jacob Bøggild


SILDEHAJ!!!!!
 

Meningen var at fange en sildehaj på vores tur til Færøerne i starten af febuar månede, men den var nok mest en god oplevelse i skøn natur og nogle mindre fisk i form af sej og torsk. Men på vores sidste fiskedag skete det utrolige at en stor haj kom op bag båden for at se hvad det var for nogle fjolser som forstyrrede den.

Det skabte panik i båden, der kom ny kød i rubbi dubbien og tacklerne blev set efter og sat på ny. Da den sidste agn fisk blev firet ud bag båden blev dan taget af hajen og en fight jeg aldrig har prøvet før tog sig start. Lige efter modhugget var hajen oppe i overfladen og skipper skød den til omkring 75-100 kg, fint tænkte jeg så er der ikke brug for fightbælte eller anden hjælpemiddel (man er vel hardcore havfisker).
 
Så gik der 1,5 time før vi så fisken igen, det meste af tiden gik den bare sur ved bunden, men et par gange tog den et par gevaldige udløb ikke sårn nogle forkølet halvhjertet udløb som en dansk ørred kan præstere, nej vi snakker om 200 m i expres fart. Endelig kom den til overfladen og den manglede bare 20 m før vi kunne nå den, den blev lagt max pres på grejet også skete det der bare ikke måtte ske, stangen knækkede lige over hjulet. Et kort øjeblik troede jeg at fisken var mistede, men heldigvis var den godt kroget og den var træt. Det er ikke nemt og fighte stor fisk uden stang men det lykkedes og få fat i wiren og få hajen ind til båden. Fisken var så stor at det var umuligt for os at løfte den ombord, så den blev surret fast og sejlet ind til havnen hvor vi var 6 mand til og løfte den på land. I Thorshavn blev den fremskaffet en galjevægt og vægten viste 222 kg. den næst største sildehaj i verden fanget på fiskestang.

MVH Hansen


Super Laks!

Fisken er fanget den 13-03-2007 med Klintholmhavn på Møn son udgangs havn. vi fiskede i det flotteste vejr man kan tænke sig, og efter kun en halv time huggede laksen.

Den startede med et udløb på 680 fod derefter var den rimelig medgørlig indtil den kunne nettes, og en ny pr var en realitet.

Flotte 13,1 kg og 105 cm.

MVH Henrik Hansen

 


Havtur med M-S Bodil

Jeg var på havtur med M-S Bodil fra Thyborøn den 12 maj, og der var jeg så heldig og fange en havtaske på 4 kg.

Den huggede på et stykke hornfisk fisket på et slæbe tackel med en masse tingel tangel på, sådan en kuffert fighter overhovedet ikke, jeg var faktisk i tvivl om der var en fisk på.

Men glæder mig til og spise den, den skulle smage fortræffelig.

MVH Henrik Hansen


15. juni 2007 - Kææææææææææmpe Torsk
 

Så kom der en ordentlig møghund fra Sørøya. Esben fra Danmark / Farum Lystfiskerforening fangede i går en torsk på 154cm og 34,68 kg ......av av av Stort tillykke herfra ..

Med 2 huggkrokars hjälp drog vi ombord den 154 cm långa fisken och avbröt fisket för att kontrollväga besten på fiskerimottagningen där den på krönt våg vägde 34,68 kg!!!
Troligtvis är detta den största sommartorsk som någonsin är fångad i Norge på spö!

Det fångades också ytterligare någon torsk över 20 kg i går samt åtminstonde 3 hälleflundror över 20 kg med en topp på 26 kg!!!
Söröya är fantastiskt!!!!!!

Filip


18. maj 2007
 

Den 18/5 stod jeg, synes jeg selv, yderst tidligt op og tog det første tog for at tage et morgensats på Farum Sø. Det gav fem gedder med den største på 3,5 kilo, taget på forskellige woblere. Fiskeriet døde ud ved 9-tiden, så der tog jeg hjem og udførte dagens dont. Men det var en meget smuk dag, så jeg besluttede mig allerede inden hjemfærd for at vende tilbage og tage aftenfiskeriet med, hvad jeg gjorde. Et stykke tid skete der intet, men halv ni var der hug på en Merimetso-wobler.

Det faldt ud for Svaneholm. En intens fight fulgte og jeg kunne lande en gedde på 5,1 kilo. Det er nok den smukkeste gedde, jeg har set fra søen, i perfekt kondition og med helt uskadte finner med en særlig rødlig toning.
 

Den blev genudsat efter fotografering og svømmede afsted i bedste velgående. Billedet bevidner fiskens skønhed, fiskeren ser til gengæld noget slidt ud efter en ret så lang dag.
 
Den 19/6 var jeg på en eftermiddags- og aftentur på Farum Sø, denne gang med min søn Marcus og en kammerat, Frederik. Frederik havde bestilt et fiskekursus. Jeg havde, med risiko for at begå hybris, stillet i udsigt, at gedderne ville komme i stødet efter klokken syv. Vi fik dog allerede hug på en af woblerne kvart over seks, en gedde på 2,3 kilo som jeg og Frederik landede i fællesskab. Lidt over syv havde Frederik, uvist hvordan, fået noget af en fuglerede på linen. Vi befandt os et stykke til venstre for Farum Gård. Jeg fik klaret ærterne og vi begyndte at hive de blybelastede woblere ind for at starte dørgeriet op igen. Jeg havde kun lige fået løftet en af woblerne fra bunden, da en gedde overfaldt den. Den fightede rigtig hårdt og viste sig at veje 3,8 kilo. Jeg søsatte først den samme wobler igen, men Frederik fik fanget linen, da han ville sætte sin wobler ud. Denne gang ville han selv ordne problemet, men mens han nørklede huggede en gedde på linen med den søsatte wobler, som han havde i hånden. Den hev han resolut ind til båden ved håndkraft. Vi fik den landet og vægten viste 2,8 kilo. Så var vi fiskemætte og roede i land; måske trak det også lidt, at vi var blevet stillet en lækker grillmiddag i udsigt efter fisketuren (gedderne blev dog ikke grillmad, de blev alle genudsat). Alt i alt et noget alternativt fiskekursus: sørg for at få kludder med linerne, så hugger fiskene! Men instruktørens gæve udmelding om aktivitet efter syv blev jo ikke ligefrem ramt af nemesis...
 
I forlængelse af tidligere rapport kan jeg i øvrigt meddele, at det svenske trick med at montere en enkelt trekrog med en svirvel og en ekstra springring midterst har vist sig at fungere glimrende, når det handler om woblere, der fra forhandleren er udstyret med tre trekroge. Krogningsprocenten har vist sig at være stort set den samme, og man sparer både en masse bøvl med fangstnettet og minimerer risikoen for at skade fisken unødigt.
 
K & B

Jacob Bøggild


4/6-2007
 

Sammen med min datter tog jeg et aftensat efter sandart på Bagsværd Sø. Vi stævnede ud ved 17-tiden og roede lidt rundt i nogle timer med woblerne spændt efter båden. Søen er ved at være uklar og woblerne måtte tit op og vende en omgang for at blive befriet for nams. Dette er Camilla heldigvis ved at få taget på så jeg kan passe årerne.

Ved 20-tiden var roerne og følgebådene sejlet hjem og vi havde søen for os selv. Dette blev belønnet med en fin sandart på en hvid ABU hi-lo wobler. Gedderne lader til at være gået i sommerhi for tiden, der var i hvert fald ingen der denne dag faldt for fristelserne. Men vi fik også hvad vi kom efter.

K&B
Morten Frank og Camilla


Sandart premiere på Furesøen
 

Var til premiere på Furesøen den første juni. Jeg lå for anker i Fiskebækbugten på en toppen af én af knoldene der kaldes Fandens Pukkel (Fandens pukkel består af en hel stribe pukler). Allerede ved 19 – tiden kom en sandart i båden. Premieren var reddet, og jeg var lige ved at tage hjem igen for nu blev det næppe bedre. Men det blev det!

De kommende to timer fik jeg yderligere 4 sandarter, hvorefter jeg krøb i posen og sov mens jeg havde to stænger stående ”på knarren”. I løbet af natten gav det pote, turens største sandart på 5,4 kilo have bidt på en levende skalle.
 

Hele 6 sandart til en premiere tegner til en god sæson!

Én af sandarterne var blind på begge øjne og to var blinde på ét øje. Bemærkelsesværdigt at disse fisk overhovedet ikke var i dårligere kondition end de andre. Det er tydeligvis ikke synet sandarten jager med.  

Lars Frø


1/5-2007
 

Den 1/5 fejrede jeg geddepremiere på Farum Sø. Samtidig søsatte jeg et eksperiment. Mine velfangende Sure-Catch woblere er forsynet med tre trekroge fra forhandleren, hvilket både kan skade fisken unødigt og være et helvede at vikle ud af fangstnettet efter landing. Jeg havde derfor (troede jeg) kopieret et svensk trick med at fjerne to af krogene og montere den tredje, midterste, i en ekstra springring. Jeg lagde ud med at dørge med sådanne to woblere og havde ikke passeret Klavs Nars Holm før der var hug på den ene. En fin gedde på 3,0 kilo, der var kroget meget dybt. Det lykkedes at redde og genudsætte den, hvilket næppe ville have været tilfældet med tre trekroge. God start. Men så fik jeg ellers noget at tænke over. Der kom FIRE hug i træk på den anden Sure-Catch uden at fisken blev kroget ordentligt. Undertegnede var på vej op i det røde felt. Jeg gik derfor på kompromis og monterede en trekrog mere på den wobler, som der havde været så stor interesse for. Desuden skiftede jeg mellem et par Merimetso-woblere, som min gode fiskekompis Morten har hentet hjem fra Finland, hvor han af og til kommer i embeds medfør. Det gav resultat. Dagens høst blev syv gedder, de fem på Merimetso-woblere, med den største på 4,5 kilo. Den havde desværre kroget sig i gællerne på en måde, så den ikke kunne genudsættes. Først troede jeg, at det var en hun, der endnu ikke havde smidt rognen (hvilket i dén grad ville være underligt, den udeblevne vinter i mente).

Jeg har netop undersøgt det svenske trick nærmere. Angiveligt skal den enkelte trekrog monteres med en springring, en svirvel og endnu en springring. Det vil jeg nu forsøge mig med. Fangstrapport med overbevisende resultat vil forhåbentlig følge.
 
Under alle omstændigheder er tolv hug med syv landede gedder med fire over tre kilo en ganske anstændig geddepremiere på Farum Sø.
 
Knæk og bræk,

Jacob Bøggild


18/4-2007
 

En forlænget weekend i Sverige gav bonus. Den 17/4 havde jeg været ude med resten af familien for at fiske fra bredden af Albosjön.

Det blæste en halv pelikan og var temmeligt koldt. Så efter 2 timer uden kontakt til andet end en enkelt fisk der hoppede af blev jeg nedstemt og vi kørte hjem til det lånte hus for at bage lagkage i stedet for.

Dagen efter tog jeg dog hævn. Klokken 5.30 om morgenen stævnede jeg ud i lånebåden der følger med fiskekortet til søen. Solopgang, traner og svanetræk på en blikstille sø fuldendte billedet af svensk idyl. Jeg besluttede mig for at dørge med to woblere.
 

En times tid senere bøjede den ene stang voldsomt. Det lignede mest af alt et bundhug, og jeg begyndte langsomt at hale ind. I lang tid troede jeg, at det vitterligt var et bundhug, idet det enste der flyttede sig var båden. Da jeg var lige over pletten skete der dog et voldsomt
udløb og jeg var ikke længere i tvivl om, at det var en større gedde der sad i den anden ende. Efter 25 dramatiske minutter fik jeg landet min PR gedde. Wobleren havde flået gællerne godt op, så jeg besluttede mig for at hjemtage fisken.

Havde forøvrigt også fået at vide, at der var godt med storfisk i søen. Hugget faldt på cirka 2m vand midt på søen. Det var en blå 10cm ABU Tormentor der gjorde lykken. Jeg nåede lige hjem til huset da resten af familien var ved at vågne. Målingen endte på 115cm. Desværre havde jeg ikke nogen vægt med, men jeg vurderer den til at ligge på lige omkring 11kg. Madammen var godt sulten, maven var i hvert fald tom og den
var udleget. Det bliver ikke sidste gang, jeg skal prøve den sø - så det er godt jeg fik købt et årskort.

K&B
Morten Frank


April 2007

Efter at have fodret lidt op på pladsen kiggede et par brasener forbi, inden det gik løs med "skallehelvedet".

Som mørket faldt på begyndte karusserne dog at vise sig. Først i overfladen, men senere også ved bunden. Det blev til en håndfuld karusser op til 7-800 gram, da "noget mærkeligt" pludselig bed på.

Fisken føltes tung nok og opførte sig også som en karusse, men det virkede som om, at den ikke havde kræfter til udløb.

 


Fighten var derfor kort, og da fisken lå i nettet, var det tydeligt nok, hvorfor fighten havde været så underlig.

Slørhalen havde nemlig lange, men ikke særlige effektive finner.

Til gengæld havde den en kraftig flot dybrød farve.

Med venlig hilsen - Claus Søndergaard


30. marts 2007

Hej,

den 30. marts var jeg en tur til Tryggevælde å for at prøve rimterne. Det blev dog kun til en enkelt på 1500 gram.

Jeg fik dog også en sidegevinst i form af en blank havørred på 1350 gram. fiskeriet var dog ikke alt for godt, så jeg besluttede mig for at prøve Bagsværd sø om eftermiddagen.

Det gav en gedde på præcis 2000 gram og senere en smuk sandart på 2900 gram.

Christian Hansen


25/3-2007
 

Den 25/3 var vi en tur på Farum Sø for at nyde foråret og for at se, om vi kunne få startet fiskeriet efter aborrerne.

Vi startede tidligt og fik hurtigt de første hug. Fordelt over dagen blev det til 8 aborrer, 2 baby-gedder og en pæn skalle. De to største aborrer blev genudsat sammen med gedderne og skallen.

Gedderne huggede på en jig på 13 meter vand. Skallen troede at den var en aborre og havde taget en ordentligt bundt regnorme på cirka 11 meter vand.
 

Jacob Bøggild og Morten Frank


11-03-2007

Det var helt perfekt vejr til en tur til Sverige, vinden kom helt rigtigt ind på denne plads. Efter en hurtig affiskning af pladsen, virkede det som om der ikke var fisk inde. Så efter en kaffepause gik jeg hen til et gammelt Hotspot, og bang der var kontakt med det samme.

Efter en god fight og et hurtigt billede blev den nænsomt genudsat, den var blank nok, men den havde ikke helt løse skæl. De næste 2 timer blev det til 12 havørreder hvoraf  2 var 5+. Det var bestemt en af de bedre ture med 12 genudsatte fisk.

Nogle af fiskene kunne godt komme med hjem, men ved mindste tvivl bør man udsætte dem igen, ikke! 

Niels ”Mopa” Matthiesen


11/3-2007
 

Forår på Bagsværd Sø.
Søndag den 11. marts havde jeg sammen med min datter, Camilla på 7år, besluttet at tilbringe nogle timer på Bagsværd Sø. Sidst vi havde været ude på søen sammen var en nultur i januar, så vi håbede naturligvis på lidt mere dramatik.
Vi stævnede ud klokken ved 11-tiden med en af SU bådene. Vejret var dejligt, man kunne rigtig mærke foråret, selvom vinden var lidt mere end bare frisk. Vi dørgede med woblere og nåede to runder på søen før vinden fik os i land igen. Et enkelt hug blev det da til og Camilla kunne fighte sin første gedde nogensinde. Den stolte fanger kan ses på billedet sammen med fisken på godt 2kg.
 
Hugget faldt (vanen tro) lidt vest for Gåseholmen, denne gang på en hvid/rød Abu hi/lo wobler.

Morten Frank


6/3-2007
 

Den 6/3 var jeg på Bagsværd Sø igen, denne gang sammen med Morten Frank. Dagens første hug (vi fik også et par mindre gedder) viste sig at være endnu en flot aborre, der vejede 1,15 kg. Den huggede på den største wobler, vi fiskede med! Gad vide om der (jf. min seneste rapport med aborren på 1,8 kg.) er tale om to "lucky punches", eller om der faktisk er etableret en bestand af grove aborrer i søen?

Under alle omstændigheder blev også denne rogntunge fisk genudsat, så den kan gøre sit for at videreføre slægten.

 
11/3 var jeg på Bagsværd Sø igen-igen med min søn, Marcus.

En hård vind besværliggjorde fiskeriet, men vi fik da landet en fin gedde på 3,8 kg, ligeledes på wobler, inden vi kapitulerede.

Den var desværre for dybt kroget til at kunne genudsættes forsvarligt.

 
k & b

 

Jacob Bøggild


3/3-2007
 

I løbet af februar er jeg et par gange draget til Bagsværd Sø blot for at konstatere, at der mod forventning var låg på vandet. I dag (3/3) var der så at sige endelig "bid": isfrit og næsten ingen vind. Der gik ikke lang tid før der var regulært bid på den ene Frenzy-wobler. Det mærkedes ikke som en gedde, så jeg begyndte at glæde mig til at lande endnu en sandart fra søen (jf. tidligere rapporter). Men i stedet var det en aborre af surrealistiske dimensioner, fiskevandet taget i betragtning, der brød vandoverfladen tæt ved båden. At fighten var udramatisk kan ikke undre med den mængde rogn, den slæbte rundt på. Vægten viste sig at være 1,8 kg, min suverænt største søfiskede aborre (jeg har et par en anelse større brakvandsaborrer på samvittigheden).
 
En rollespiller, der tilbragte lørdagen i Nybroparken med sine fæller, assisterede med fotografering, og derefter blev fisken genudsat med behørig respekt. Gad vide hvor mange aborrer af denne bemærkelsesværdige kaliber, der svømmer rundt i søen? Turen gav også en gedde på 2,5 kilo, der ligeledes blev genudsat.  
 
Knæk og bræk i 2007 til alle!

Jacob Bøggild


En rigtig vinter ferie!

I uge 6 & 7 var vi, dvs. Min gode ven Anders & undertegnet med fruer! en tur til Maldiverne. Da det kun var mig der har fisk på nethinden, havde jeg indkøbt et stk. 10-fods rejsestang af mærket Fladen! mere om den senere, Men dagen før vores tur var jeg heldigvis lige på udsalg i Ballerup. Udbytte: den lille Shimano teleskopstag ½ pris samt div. endegrej. alt blev "smuglet med som gl. grej" Laila får et flip når hun læser dette!
Efter 20 + timer med 3 fly heraf en gl. bus med svømmefødder blev vi indkvarteret på øen der var ca.  1,3 km. X 0,4 km. Skønt rent Bountyland. Næste dag var det tid til at afprøve smulgergejet!
 
 Først en tur ud til koralrevet med snorkel ca. 100 m. ude. Der var et utal af fisk i alle farver & former. Ind igen og fat i grejet dvs. Frem og tilbage er lige langt for i 3 kast knækkede min dyrt indkøbte Fladen stang i 3 kast kun med en flue og kasteflod ( skodstang! ) Frem med den lille frække Shimano 2 m. teleskopstang, på vej ud mod revet var der en Trompetfisk der var oppe og se en bleg Dansker. Vel ude ved revet var der rift om fars lille Berkley spinner med grøn powerbait i kroppen, i starten mistede jeg et par spinner da de små rovdyr skar linen over. Ind igen efter et gedde forfang, så var der fuld valuta div. små Grouper var oppe og trække frisk luft.  En af dagene var vi på tur til nabo øen, damerne trængte til at shoppe. På vej tilbage havde vi "lånt" et par mega lange kytstænger så vi fik lov til at fiske lidt langs revet på vej tilbage Anders fik en Jack på ca. 8 kg. Den havde nær hevet ham en tur i baljen han stod ude på fordækket og sov.
Et par dage senere var vi med samme båd udstyret med et par gl. kaffemøller hvor vi trollede. Efter ca. en time fik Anders en sværdfisk på ca. 2,5 m. Den røg af krogen inde ved båden så kunne han ikke prale med den HÆHÆ! En halv time senere var der besøg på mit kosteskaft efter ca 10 min. var der en pæn Wahoo på ca. 10 kg. i kølekassen hvor vi også fik 6 små Bonito.
Men ellers stod den på "kystfiskeri" med den lille frække. Det var rigtig sjovt Anders måtte være assistent udstyret med snorkel for at få line og fisk ud af koralerne: Følgende fisk var oppe og vende: Silver Sprat, Fringelip Mullet, Trumpetfish, Slender Grouper, Squaretail Coralgrouper, Small-spotted Dart, One-spot Snapper, Humpback Red Snapper, Smalltooth Snapper, Lagoon Goatfish, Skipjack Tuna, Pikaso Triggerfish, Orange-striped Triggerfish.
Fremover vil jeg altid medbringe min lille frække hvis der er vand i nærheden når vi skal på ferie, den kan nemt skjules under skjorterne i kufferten sågar i håndbagagen!
og så skal man huske en lille oilekanne! Mit gl. veltjente ABU hjul var kaput da vi kom hjem til gl. Danmark, olivenolie dur ikke!
 

Med stram line hilsen.

Kenneth Thostrup


3/2-2007
 

Lørdag d. 3. februar skulle der lige prøves lidt forskelligt af og jeg havde inviteret Lars Frederiksen med på gedde/sandarttur. Vi startede først i en sø, der ligger i forbindelse med Pøleå-systemet, hvor vi havde fint fiskeri efter mindre sandart op til 3,65 kg til Lars, dog var gedderne ikke i biddet sjovt nok, men det kunne muligvis skyldes at sigtbarheden var omkring 30 cm!
Det blev til 9 hug og 6 sandart i båden - 3 stk til hver, hvor min den største vejede 3,5 kg og som var 63 cm lang på bare 3 timers fiskeri - så det var super!
 
Herefter sluttede vi fiskedagen af på Hillerød Slotssø med noget fint geddefiskeri med 10 gedder i båden på de sidste 2-3 timer - dog ingen store denne dag, og det var ihvertfald ikke pga af dårlige agnfisk!! Gedderne var glubske i det sprit-klare vand, dog også meget tynde grundet
biologernes "slagte-gilde" af fredfisk (skalle, brasen mm.) pga biomanipulation af søen...ellers en dejlig dag på søen.

Andreas Holm Nielsen


Lørdag den 7 januar 2007
 

Var jeg ude på sundet. Jeg var sammen med min ven, Martin og en hel masse andre. Vi var ude med Arresø fra Helsingør, programmet stod på drivfiskeri. Både Martin og jeg fik "bundhug" men da vi havde flået os fri, råbte skibberen at det var fisk... Så der følte vi os rigtig dumme.
Men dagen sluttede lykkeligt med 5 fisk (alle omkrig kiloet) til mig, og 3 (også omkring kiloet) til Martin. vi fangede dog 3-4-5 for små torsk...

Der blev også fanget lidt sild fra de andre fiskeres side af, men det blev ikke til så meget. Nu glæder jeg mig bare til buleturen den 27... Håber det bliver bedre end sidste år!

MvH Lasse Kofod


5/1 2007

I dag, fredag var jeg ude ved en sø på geddesats. De foregående dage havde
ikke givet særlig meget, så jeg besluttede, at i dag skulle det være!

Jeg tog af sted ved 11:30-tiden. jeg troede jeg skulle fiske med små spinnere og woblere som så mange gange før, men ikke denne gang.
Jeg havde tager dej med, til skallerne da jeg havde set nogen hoppe i overfladen de andre dage. hurtigt var 3 skaller i spanden, og efter 2-3 timer var de væk.

Jeg fik huk 4-5-6 gange, men fangede kun 2 gedder. Den ene på 1,1 og den anden på 2,2 kg. vældig rart når man har haft abstinenser hele vinteren.

Knæk og bræk, Lasse Kofod


Tilbage til fangster. Du kan også se fangstrapporterne fra 2008, 2007, 2006, 2005 og 2004

Vi vil meget gerne se din seneste fangstrapport på hjemmesiden. For at sende den ind, skal du klikke hér eller bruge mail adressen: hjemmesiden@farumlf.dk