Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16

Fangster 2008

(Du kan også se fangstrapporterne fra 2008, 2007, 2006, 2005 og 2004)


Det var søndag og dejlig vejr, da jeg fangede min første sandart på Bagsværd sø. Jeg var sammen min far og min søster Christina.
Jeg brugte en wobler i rød og hvid. Vi havde kun fisket i kort tid, da der var hug på min stang. Efter et stykke tid fik jeg fisken ind til båden, og vi kunne nu se, at det var en sandart.

 

Vi havde ikke noget net med, så min far måtte tage den med sin  hånd.
Det var en rigtig flot og tyk fisk. Den vejede 2,6 kilo og var 63 cm lang.
Vi spiste den samme aften, og den smagte rigtig godt.

Christian Søndergaard, 9 år.



FIGHT I BADETØFLER

I februar måned 2008 var jeg en tur i Thailand, og så måtte jeg jo også frekventere en Fishing Lodge. Den her hed så Cha Am fishing og ligger ca. ½ times kørsel fra Hua Hin.
Der lå faktisk en anden fiskesø næsten klods op ad vores hotel, men den så sgu ikke så tillokkende ud, og da jeg spurgte på hotellet, mente de, at de kendte et bedre sted.
Jeg blev derfor fragtet ud til Cha Am Fishing Lodge i en af hotellets køretøjer. Netop som vi landede på parkeringspladsen ved fiskesøen, kunne jeg se en fisker stå med flex på klingen – det var jo et godt tegn!
Selve fiskesøen var ca. 50 x 150 meter stor. Man kunne fiske på en kort- og langside, hvor der var lavet fiskepladser med overdække, bord, stole og bænk. Grejet bestod af en 9 fods halvstiv ”kyststang” med et ældre fastspolehjul fyldt med

en flosset 0,40 line. Endegrejet var et større cigarflod, en foderspiral og under den en enkeltkrog, ca. strl. 2. Guiden sørgede så for, at noget findelt toastbrød blev opblødt med vand og ”buttermilk”. En stor klump af denne dej blev klemt om foderspiralen, mens et stykke toast blev sat på krogen, inden krog med agn blev presset lidt ind i foderklumpen. Når hele tacklet blev kylet ud, faldt krog med agn af foderklumpen og dinglede under denne, mens godterne langsomt dalede af foderklumpen ned forbi krogen.
Systemet virkede, og der blev konstant fanget fisk. I starten talte jeg omhyggeligt fiskene, men da jeg var nået til 23-25 
 

stykker, løb jeg sur i det. Det var simpelthen fisk hele tiden. Hvis ikke agnen var taget efter 5 minutter, blev hele molevitten halet ind til nærmere undersøgelse. Jeg oplevede flere gange, at flådet nærmest forsvandt i nedslaget.
Fiskene, der på engelsk hedder Giant Mekong Catfish, kæmpede nærmest som danske karper - vildt, voldsomt og til sidste sekund. Selv om det meste af fiskeriet foregik på 30-40 meters afstand, så var stangen flere gange ved at ryge ud af hånden i hugget. Fiskene var faktisk i fantastik kondition, og jeg så kun en fisk med synlige skader, hvilket er ret utroligt, når man så behandlingen af
dem. De blev landet i relative små net, hvor netposen var alt andet end blød og knudefri. Fiskene blev smidt på betonkanten, hvor de blev afkroget med fingrene eller ved brug af et stykke snor eller sugerør eller hvad der nu lå i nærheden. Herefter blev de atter hældt tilbage i vandet.
Da jeg sluttede ved 16-tiden, havde jeg fanget omkring 35 Giant Mekong og en enkelt lille Giant Siamese Carp. Næsten alle fiskene vejede skønsmæssigt mellem 5 og 7 kilo. Men der var langt større fisk i søen, for gæster både til højre og venstre for mig fangede fisk på 20-25 kilo.
Man bliver næsten "fartblind" efter sådan en dag, og selv om der var lige lovligt meget "tivoli" over fiskeriet, så var det sjovt at prøve.

Claus Søndergaard

 

Lige pludselig opstod der mulighed for at komme et par timer ud i naturen og få lidt luft, og så kunne man jo lige så godt tage stangen med…
Jeg drønede derfor til Tryggevælde Å, hvor jeg gik og nød vintersolen og naturen. Fisk så jeg intet til, så jeg skulle bare lige fiske det sidste stykke af, inden jeg takkede af. En udmærket plan for pludselig forsvandt flåddet, og det viste sig søreme, at grunden hertil var en fisk!
Min lille 7 fods Berkley stang krummede godt sammen, og det virkede som en fin fisk. Den gik tungt nedstrøms og ville hverken det ene eller andet. En gang i mellem følte den dog anledning til at et par udløb, men så længe den kunne få lov til at stå ved bunden, så var den godt tilfreds.
Jeg syntes, at vi skulle hilse på hinanden, men da jeg endelig havde fået den presset tæt på, snød den og strøg 10 meter opstrøms.
Men efter et lille kvarter syntes den klar, og på en eller anden måde lykkedes det mig i første forsøg at få mokket dyret i mit lille pandenet.
Havørreden var 73 cm lang men vejede kun 3,4 kilo. Konditionen kunne have været bedre, men den leverede nu en fin fight.

Knæk og bræk

Claus Søndergaard
 

05/12

Den 5/12 så jeg mit snit til at snuppe et kortere sats på Bagsværd Sø. Jeg missede først et par hug, men tredje gang var lykken mere på min side. Stangen bøjede faretruende sammen og hjulet begyndte at klage sig. Det var tydeligvis ikke en pindgedde, der var faldet for wobleren. Fighten var tung, men fuldstændig udramatisk. Fisken var i nettet, inden der var gået fire minutter. Det var en gedde, som viste sig at veje 8,6 kilo, hvilket akkurat var ensbetydende med ny PR for mit vedkommende. Efter fotosession blev den genudsat. Som det skulle fremgå af billedet, var den rigtig godt i stand. Gad vide om den begrænsede fightervilje skyldtes vommens størrelse?

knæk og bræk,

Jacob Bøggild


07/12

Var på en eftermiddagsfisketur dørgetur på Bagsværd sø i det milde vintervejr for at se om fiskene skulle være i bidehumør.

Det var de !

Min fiskekammerat Bo og jeg fik i alt 7 fisk i båden - 3 til Bo (gedder på 1500 og 2450 og sandart 3150, ) og 4 til undertegnede (gedder på 1500 og 3500 og sandart 2875 og en rigtigt god en på 5500 !). Sandarten på 5500 er den bedste jeg har fået derude og den leverede iøvrigt en god fight. Alle fiskene blev genudsat.

De fleste af fisken blev fanget på Nils Master og Bomber woblere.

Herudover havde vi 5-6 fisk der viste interesse, men ikke blev hængende. Alt i alt en rigtigt god vintertur ;-)  Billede af den store sandart vedlagt.

Fiskehilsner

Christian Hansen


29/11

I was in Copenhagen once again and caught very nice perch (2025g and 51cm) in St. VejleA :)

It was caught in the morning the 26th of October with silicon jig (6cm fish). That day fishes were active so it was easy to catch them with spinning (even easier than with live shrimps).
The weather conditions:
- temp: 10 degrees,
- air pressure: 1010
- wind: 7 m/s SW
- it was raining all day


Pozdrawiam|Best regards,
Daniel Celeda


09/11

Var på en tur til Rügen i nordtyskland for at forsøge at fange de store brakvandsgedder der skulle være dernede.
Vejret var mildest talt ikke gunstigt stemt - hård vind og regn, men det lykkedes mig at få 2 tilbud hen under aftenen.
Først en sidegevinst i form af en aborre på 1200 gram, og 20 minutter senere en superfin ny PR gedde på 113 cm og 10,8 kilo.

Fiskehilsner

Christian Hansen


02/11

Den 2/11 tog jeg et aborresats på Farum Sø i den fri båd. Det gik let at fange godt med agnfisk, småskaller og løjer. Men derefter gik det ikke helt som planlagt. Ganske vist fik jeg hurtigt en fin aborre på jig. Men da det første flåd gik ned, var der en gedde i den anden ende. Den viste sig at veje 2,0 kilo. Og næste hug på en småskalle var igen en gedde, men denne gang af en noget anden kaliber. En lang og intens fight fulgte på det lette grej. Langt om længe kunne jeg nette en gedde på 7,25 kilo. Min hidtil største fra Farum Sø. Så var jeg slet og ret fiskemæt og indstillede fiskeriet for den dag. Tak til Lars Frø, som assisterede med fotografering.

Jacob Bøggild


September 08

en mere...

fik endelig min furesødebut og hvilken en ,fiskede aften nat og morgen startede m en gedde da det aften gik over i mørke og så blev min aften reddet med en sandart på 3.75kg og så 2 om natten fik jeg en gedde!!! og kl 4 smed jeg , mærket som en god sandart øv godt bitter så forsatte jeg og fik hugget, fightet rigtigt godt, op kommer for mig en megasandart 6.2kg og 86cm stor jubel....min pr før den var på 2.55kg....fik et par gedder mer hvor den ene troede den var en ørred op ned, på halen i overfladen....supergoddag på furesøen.....

mvh paw meinertsen.... 
 


24/9

Den 24/9 tog jeg nok en tur efter aborrer på Farum Sø. Turen kulminerede med en indædt fightende fisk på 1,45 kilo, der kan ses på billedet. Efter fotosession blev den selvfølgelig genudsat. Et smukt syn at se den svømme afsted igen i det klareste septembersolskin. Turen gav i alt 27 aborrer og en mindre gedde, alle taget på løjer eller småskaller. Den forrige tur gav i øvrigt samme sted en aborre på 1,1 kilo, der selvsagt også blev genudsat. Fiskemæssigt har det bestemt ikke været sorte september for mit vedkommende.
 
Knæk og bræk og den rette form for efterårsrusk til alle!
 
Jacob Bøggild

En hverdag i august 08

Det hele startede med, at mig og en ven var ved en sø for at fange gedder.

Agnen var skalle, men da der var hug, tog jeg stangen og gav modhug. Det viste sig at være en karpe der hade taget skallen

Jeg fightede den ind til kanten, og vi fik den op. desværre kunde vægten ikke tage mere en 5 kilo, vægten blev trukket i bund, og det betyd at jeg hade fået mig en ny pr.
 

Morten Olsen


31/7

Mandag den 31/7 ville jeg liige nå en aborretur mere på Farum Sø, mens højtrykket endnu regerede. Fiskeriet var dog allerede blevet noget trægere, men efter en rum tid lokaliserede jeg et spot med forholdsvis hugvillige fisk.

Efter tretten aborrer af søens typiske mellemstørrelse blev en af mine agnfisk nappet af en fisk af en helt anden kaliber. Det viste sig at være en smuk aborre på 1,2 kilo, som kan ses på billedet.

Den blev selvfølgelig genudsat.
 

Jacob Bøggild


4/7-08

Den 4/7 havde jeg besluttet mig for en sen eftermiddags- og aftentur. Det var solrigt og meget varmt, og siden Farum Sø har fisket bemærkelsesværdigt dårligt (i hvert fald hvad woblerfiskeri angår..) under sådanne vejrforhold i år, valgte jeg at smutte ind i Furesøen.

Jeg havde kun lige nået at få begge stænger sat ud, da den ene krøllede pænt sammen. En intens, men ikke langvarig fight fulgte og jeg kunne nette en fin gedde på 5,2 kilo.

Desværre kunne den ikke genudsættes, da den i varmen åbenbart havde mistet for meget energi og livsmod, selv om fighten som nævnt ikke var specielt lang. Til gengæld blev det så til en rapport med et billede og fiskefrikadeller til de næste par måneder...
 

Turen gav ikke flere fisk, men den blev også ret kort på grund af en drilsk sidevind.
 
Knæk og bræk!

Jacob Bøggild


Flot søørred til Andreas Holm

D. 31 Maj tilbragte jeg ½ dag på en jydsk sø efter søørred og gedder.

Det blev til ingen gedder, men fangede tilgengæld en flot søørred på 2,95kg og 61 cm.

Fisken huggede midt i vandsøjlen på en 9cm leddelt rapala wobler (ambulance) og gav en rigtig fin fight..
 
 

Mvh. Andreas Holm Nielsen


Sandartpremiere 8 til 9 juni 2008

Det var en lidt privat premiere for den 8. juni var det præcis 20 år siden jeg fangede min første Furesø-sandart. Jeg dørgede rundt på søen hele natten med 5 stænger med levende skaller. Fik 5 sandart, de største på 6,0 og 6,2 kilo. Det var vindstille og helt blankt vand, ingen skyer så det blev aldrig rigtigt mørkt.

Furesøens vand er helt utroligt klart i år, jeg har aldrig oplevet noget lignende og det var vældigt fascinerende når jeg under figthen fik øje på sandarternes øjne der reflekterede pandeplampens lyskegle mange meter nede i vandet. I øvrigt er det rigtigt besværligt at fange skaller, næsten sværere end at fange sandarterne.

Lars Frø


Maj 2008

Var en tur ude efter suder og karper. Jordbær-banan-tigernuts bolies var agnen.

Startede fredag aften ved 19 tiden fik første hug omkring kl. 2.30. Var lidt beruset så det var en sjov fight. Op kommer en rigtigt flot suder på 3.55kg 62cm, rigtigt fin start på weekenden.

Kl 6 ca var den gal igen, en suder på 2750g. Så var der ro på et stykke tid.

Næste run kom ved 17tiden, lørdag, en fin skæller på tigernuts bolies. 7kg 72cm 2pr"er på en dags fiskeri dejligt.

Næste dag kommer første run til thomas hansen farumlf. Op kommer endnu en flot suder på 3.2kg en 3dob. a hans pr..

Et par timer efter slutter dagen a med 2 suder til mig på 2875gr og 2400gr....

rigtigt god tur....

mvh paw meinertsen.... 


10 maj 2008

Var på Furesøen den 10. maj. Fiskede med skaller på flod som var sat til 3 meter. Klokken halv 7 fik jeg en flot gedde på 9,25 kilo. Senere fik jeg en gedde på 5,25 og én på 3,75.

 

Det flot vejr, vindstille og ikke en sky på himlen.

 

En masse knortegæs trak over søen, jeg anslog antallet til 10 tusind. De skal op til den arktiske del af Sibirien, hvor ynglesæsonen starter i slutningen af maj.

 

I indskrivningsprotokollen noterede jeg : ”3 gedder – 18,25 kilo”. - Så kan folk fundere over dén!

Lars Frø


Klubturen - søndag den 13. april 2008.

Som sædvanlig når Christian planlægger kystture, skal man op før fanden får sko på.
Vi mødets på Q8 tanken i Roskilde kl. 6 om morgen. Vi var 7 mand høj i 3 biler, da vi havde købt morgenmad gik turen til Vestsjælland. Vel ankommet en time senere, begyndte vi at gøre grej klar. 2 gange Brian og jeg gik på en lang vandretur over til sydsiden af revet, da vi kom derover var jeg godt træt.

Gæsten Brian, som jeg havde med, gik ud på revet, efter 3 kast landede han en ørred på 1,8 kg, det gav blod på tanden. Arrangerede fisketure det sidste halve år, har ikke givet mig nogle fisk. Denne gang efter ca. en halv time begyndte der at ske noget.

Jeg vadefiskede langs kysten, og så havde jeg hug, fisken var kun lige på målet, derfor røg den ud igen. Da jeg havde kastet 5-6 gange fik jeg hug igen, denne gang en havørred på ca. 2 kg.

Efter en halv time lå der 4 fisk på stranden.
Jeg kunne slet ikke få armene ned igen.
Vi mødte Steffen, Niels og Christian på vejen tilbage til bilerne. Steffen havde taget 2 pæne fisk.
 

Det var en rigtig god tur, Christian må godt arrangere nogle flere af samme slags.

Hilsen fra Leon Rasmussen


Februar 2008

Jeg var i slutningen af februar på lidt geddefiskeri i det sydsjællandske brakvand med bjarne "horn" nielsen og allan christiansen. vi havde fanget en del mindre fisk, men pludselig rejste der sig en god bølge bag min jerkbait. 

Vi kunne straks se at det var en større fisk denne gang. Efter en kort fight og hurtig

fotoserie og vejning, kunne vi geudsætte skønheden igen.

13.2 gode danske kg og 112 cm.

I midten af marts var jeg på tur med Allan igen, denne gang ville vi prøve nogle af hans nyudviklede hjemmelavede jerkbait.

De gik total perfekt og gedderne var fuldstændig vilde med dem. Vi fangede en del fine fisk med to fisk på 11.1kg og 12kg som top.

 

Mvh.
Peter Meinertz


I forlængelse af en succésrig tur sidste week-end, hvorunder kystturlederen - jeg - havde fisk på land og adskillige tilbud, skulle lykken prøves igen.

Denne gang var planen at tage en tidlig morgentur. Imidlertid ville kroppen det anderledes (læs: sove) da vækkeuret ringede og turen blev således først med afgang fra Farum kl. 11 om formiddagen. I strålende sol. Og med fruen og hunden i bilen også.

Vel ankommet til pladsen en times tid senere, var solen stadig strålende, og fruen plus hunden fortsat med. Således opmuntret gik turen med fluekæp, frue og hund mod en lille bugt der sædvanligvis holder fisk. Fruen og hunden fortsatte langs stranden og overlod mig til mine egne tanker. Grundet solen tænkte jeg mest i hornfisk og satte derfor en lille hvid rejeflue på et 0.20 forfang. Efter få kast så jeg hornfisk - uden for kastehold naturligvis. Fruen sms´ede at hun og hunden nu var på vej tilbage. Da de ankom tog vi en kop kaffe og jeg fik fem minutter "til at prøve et par kast inden vi skulle tilbage til bilen".
 
Jeg monterede en lille rød glimmerreje og lagde den ud over et mørkt stykke. Næsten inde løftede jeg stangen til nyt kast og en god fisk, ørred, vendte bag en sten... Den virkede pæn og jeg lagde derfor kastet ud i samme retning og lod fluen tøffe forbi den samme sten. Stenen blev levende og stak afsted med fluen.

En god tung fisk kunne jeg mærke. Ikke en hornfisk og "dejligt" med kun 0.20 på spidsen og så en tung ørred...

Fangstnet er ikke noget jeg normalt medbringer, da det hidtil er lykkedes mig at håndlande fisk op til fire kilo. Nu virkede denne blot en smule større...

Den gik tungt og dybt, trak flueline og skydeline helt ud, og først efter et kvarters tid så jeg bredden af fisken. Den sprang ikke. Bred var den.

Fruen blev sendt hen ad kysten til en anden fisker. Denne havde ikke noget net med, men undlod ikke at komme og glo på (og det stresser når man har god ørred på krogen kan jeg berette).
 

Den anden fisker var således ikke til meget hjælp, udover at han og fruen stod og talte højlydt mens han kæderøg. Jeg tror han var ligeså stresset som jeg burde være. Jeg kunne dog fornemme at fisken var kroget godt og opfattede sådan set ikke at jeg var stresset.

Efterhånden stod der 2-3 andre, lå en havkajak og en småbåd, mens jeg ikke kunne rokke dyret fra bunden.

Nu tog fisken så nogle spring. Hver gang fulgt af et "hold kæft! Dér plejer de at ryge af..." fra ham kæderygeren. Efter fem kvarter (!) - husk min tynde forfangsspids - kunne jeg konstatere at ørreden var ved at være mør og jeg lod fruen holde stangen, mens jeg sprang ud og tog gælle- / halegreb på fisken.

80 cm og 7 kilo. Fyren med kæderygningen var helt vild. Det var jeg nu også...

Ny PR på blank ørred. Fluen måtte skæres fra af fisken hjemme på køkkenbordet.

Fremover vil jeg gerne have fruen med på fisketur igen. Jeg køber nok også en gaf til at lægge i lommen ;-)

Iøvrigt var der 2 andre ørreder der fulgte fighten fra tid til anden. Disse var nogenlunde samme kaliber, omend det er svært at sige eksakt. Samtidig var der inden jeg fik hugget, en 2-3 marsvin der jagede langs kysten. Man skal altså ikke lade være med at fiske blot fordi der er marsvin i farvandet.

Mvh
Christian Jørgensen
Kystturleder


Sidste forår havde vi en fantastisk fiskedag ved nordkysten, hvor vi fangede en del ørreder.

Min søn Daniel besluttede sig derfor at dette skulle gentages nu, og tvang mig tidligt ud af sengen sidste søndag, lige efter starten af sommertiden (så det var rigtig tidligt!). Og selv om jeg syntes at vi var der i ret god tid, var der allerede mange (flue-)fiskere til stede, og nogle af dem var allerede på vej hjem igen. Vi fik at vide at der var mange fisk over det hele, men at fiskene ikke var til noget og at der ikke blev fanget noget som helst.
 
Men nu var vi kommet, og fik rigget vores stænger til. Daniel sin fluestang, mens jeg besluttede mig for spinnestangen og en grøn gennemløber. Mens Daniel besluttede sig for at tage til vores ”traditionelle” fiskeplads, ville jeg gerne først prøve den plads som ”Lange-John” betegner som sit ”hemmelige sted”. Og der gik ikke ret lang tid før jeg kunne spotte en fisk til venstre for mig. Jeg kastede gennemløberen i denne retning, og efter andet kast var den der: ikke et voldsomt hug, men noget der lignede bundhug i første omgang. Så kom der nogle forsigtige ryk, og så sprang fisken. Bagefter fulgte den med ind uden den store ballade, men da den kom tæt på mig, blev den fuldstændig vild. Den rullede rundt i vandet, sprang forskellige gange, tog flere vilde udløb, og jeg er ret sikkert på at jeg havde tabt fisken, idet jeg anvendte et blink og ikke gennemløberen. I mellemtiden havde jeg fået publikum.
 
Nogle af fluefiskere sad ved stranden bag mig og kommenterede hvert udløb og spring. Efter det der for mig lignede en 15-20 minutters fight blev fisken endelig træt, svømmede to gange rundt om mig, tog et sidste udløb, og så lykkedes det mig at nette den. 

Krogen sad ved kæbens yderside, hvilket tyder på at ørreden ikke var på jagt, men slog med hovedet mod den uvedkommende trekrogede urostifter. Dette kan måske forklare det manglende hug og det faktum at jeg var den eneste heldige fisker denne dag. Fisken blev professionelt målt og vejet af publikummet til 69 cm i længden og 3,95 kg i vægt, og det blev konstateret at fisken var en overspringer med løse skæl. Til sidst blev jeg bedt om at stå model (sammen med fisken), og der blev taget nogle fotos.

Så fik jeg et stort tillykke, og kunne tage tilbage for at prøve lykken igen. Men selv om jeg spottede flere andre fisk, skete der desværre ikke mere den dag. Og Daniel havde en række efterfølgere bag fluen (og senere, da han skiftede til spinnestang, bag blinket), men kunne desværre heller ikke lokke en af fiskene til hug. Men vi skal nok prøve igen!

Hilsen Steffen Faisst


Weekenden den 6./7. April 2008.

Kanon laksefiskeri i Østersøen hele dagen.

Vi blev fuldstændig bombet med laks - det blev til i alt 14 laks til kammeraten og jeg, hvor de 5 stk. var over 11 kg og de 2 af disse over 15 kg - største på 16,2 kg til kammeraten og 15,0 kg til mig (110cm)...

Fuldstændig vanvittigt fiskeri

(det er ingen forsinket aprilsnar se billeder!)

:-)

Mvh. Andreas Holm Nielsen


Sølvblank vidunder fra Nordkysten

Bertil Høyer-Hansen fangede torsdag den 20. marts sit livs havørred.

Den huggede på et sort/hvid Trutta gennemløbsblink i det begyndende mørke på Nordkysten.

Fighten var forrygende og gav nogle vilde og seje udløb, hvor den flere gange sprang helt fri af vandet. Vægten for det sølvblanke vidunder viste 5,6 kg, mens længden blev målt til 72 cm.

- Det var en fantastisk oplevelse og min største havørred til dato, slutter Bertel med at fortælle.

Bertel Høyer-Hansen


Hej Farum

En hilsen fra Østersøen.

Kanonfiskeri 4-5. april. Fangede sammen med Peder 12 laks med største på 9.6kg, 10kg, 11kg og 11.5kg.

2 havørreder på 4-4 og 6.5kg...

Billeder er af 11.5kg'eren på 102cm.

Paw



Var en tur på Rungsted kyst og prøve ørrederne. Det gik fint med ca. 20 hug og 10 ørreder, knaldende sølvblanke og 6 over målet med den største på 5,1 kg l:75 ø:55.

Det "sjove" var, at jeg havde glemt mit net, så det var en 30 min. fight ca. 150 m. til bredden.
Det var nærvepirrende men lykkedes til sidst.

Peter "Bager"


Sandartbonanza i Bagsværd sø

var på en eftermiddagstur til Bagsværd sø den 23. marts for at se om der skulle være gang i fiskene.

På trods af at vejret var rimeligt råt og blæsende var fiskene i ganske godt bidehumør.
 
Det blev til i alt 4 sandarter i båden på 2,7 + 2,9 + 3,2 og 3,3 kilo og herudover 3 gedder på 1,9, 3,0 og 4,0 kilo.

Overraskende var det også at der var så meget gang i sandarterne. det har jeg ikke tidligere oplevet på Bagsværd sø.

Jeg havde 2-3 tilbud mere som ikke blev til noget.
 

Christian Hansen


Fredag den 18. januar

- var Farum Foreningen på buletur med det gode skib Nadia og skipper Lars ved roret.

Allerede inden start tegnede det til en dårlig tur, skipper troede slet ikke på at vi kunne finde nogen fisk, og det fik han ret i. Bortset fra en enkelt bule klokken 9. Den gav til gengæld en måler på 16,5 kilo til Peter Simonsen. Og så sejlede vi ellers op og ned ad Øresund resten af dagen, stort set uden at der blev mulighed for at dyppe snøren.
Turleder Basse var bekymret, for hvordan skulle han præmiere største fisk når der kun var én at vælge imellem – den kunne jo både være den
største og den mindste!
 

Havde der så bare været præmier for største sten, dem fik vi nemlig en del af.

Jeg selv gik og agiterede for at vi skulle overtale skipper til at sejle hjem før tiden, men det var der ikke rigtigt nogen som var indstillet på.

 Torben Nejlund har næse for fisk, det er ikke for ingenting har den mand været med til at starte Fiskeringen.

Så Torben tilbragte dagen nede i kabyssen og kom først på dæk ½ time inden vi skulle hjem.

 

Og så kom der pludselig fisk. Ikke mange og ikke nogen til Torben, men der kom to målere på 10,2  og 15 kilo (Til rapportskriveren), plus et par fisk mere hist og her, og to fisk mere til Peter.

Skipper blev helt overstadig og forlængede straks turen med én time, men der skete ikke rigtigt mere.

Så det blev Peter Simonsen der løb med forenings-øl-glasset for den største fisk, og med forenings-snapse-glasset for flest fisk.

 

Lars Frø



Vi vil meget gerne se din seneste fangstrapport på hjemmesiden. For at sende den ind, skal du klikke hér eller bruge mail adressen: hjemmesiden@farumlf.dk

Du kan også se fangstrapporterne fra 2008, 2007, 2006, 2005 og 2004