Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16

Fangster 2009


Se en oversigt over årets fangster her


(Du kan også se fangstrapporterne fra 2008, 2007, 2006, 2005 og 2004)

Vi vil meget gerne se din seneste fangstrapport på hjemmesiden. For at sende den ind, skal du klikke hér eller bruge mail adressen: hjemmesiden@farumlf.dk


2009 er jubilæumsår – det er 35 år siden Farum Lystfiskerforening blev stiftet. Det fejrer vi med fire ekstraordinært store gavekort á TUSIND KRONER i lodtrækningsgevinst blandt indsendte fangstrapporter!!!
Eet gavekort i hvert kvartalVar stort set lige startet, og havde haft kontakt med en lille undermåler, som dog slog sig af i første spring så der var altså fisk på pladsen... Et par kast mere, og mærkede et lille puf helt ude i kastet uden at den virkelige tog. Op med tempoet og så stop men ingen reaktion.. Igen og igen.. Ingenting.. ???
Nyt kast.. Op med tempoet.. stop.. Var tændt for der var jo liv derude..  stangen ned i direkte linie og så et ordenligt strip strike men det resultat at linen rejste sig helt indefra spidsen og så ud i en direkte linie gennem vandet.. SHIT, var nok det første jeg tænkte og fik lige løftet stangen inden fisken gik i et meter spring efterfulgt af et stort plask.. Var helt paff over fiskens størrelse og donnahugget, så stod bare og kiggede mens fisken skabte sig... 2 spring mere og så ellers til havs... Men den skulle jo stoppes, så jeg holdt den hårdt i starten men efterhånden som fighten skred frem og fisken kom tættere på, fik jeg gummi arm.. Den skulle ikke mistes og hvor skulle den kanes når ikke man har net eller et dertil egnet sted, så da den var træt, fik jeg hjælp af en flink tilskuer, der med et fint greb om gæller og hale smed den på land! 

 

Hej,

Som nyt medlem vil jeg lige bidrage med min sidste fisk i 2009, når nu vejret ikke lige er med os fluefiskere.
Nogle fisketure kan man bare ikke glemme af gode grunde! En sen november morgen står klart, som var det i går! 
Havde luret på vejret den sidste uges tid, og vinden var som jeg gerne ville have det, så besluttede at udskyde arbejdet og starte med en time på kysten. 6m/s lige på, let grumset vand og pæne bølger. 

Hvad så? Skulle man hurtigt ud og se om man kan lokke en til fra stimen? Var helt færdig. Kunne ikke. Det var jo mit store ønske som fluefisker der lige var opfyldt, så jeg satte mig på en sten og kiggede ud over vandet.. Fighten kørte i hoved, fingrene snurrede og fisken lå ved siden. Life is good!

Den var 67 cm og ca. 3,5 kg. Fanget på #8 set up. Beklager den variende kvalitet af billederne (mobil). 

Tog tidligt fri fra arbejdet, så jeg lige kunne få en lille time inden solen forsvandt og genoplive stemningen fra morgenen. Samme sted viste det sig stimen stadig var der, og det blev til endnu en lidt mindre model, 1.8 kg - 54 cm. Det sker kun én gang man kan lave sådan et nummer..

Må i Alle have et herligt fiske år med mindst lige så gode oplevelser

Anders

 


Hej,

I weekenden 7 og 8 November havde Andreas Holm arrangeret en geddetur til Stege Nor med en lille flok. Jeg og min søn Casper på 15 var med.

Vi var alle taget afsted for at aflure Stege Nor et par gode gedder med Swim Bait og Jerkbait. Det gik ganske godt for Casper og Jeg. Første dag  fangede Casper en rigtig fin gedde på lige over 5  kg på swim bait.


På andendagen lige før vi skulle sejle hjem fik jeg så endelig et hug der lignede noget og efter en mindre fight kunne vi lande min nye PR gedde på 7,5 kg, en flot lang men ret slank fisk - så havde den været mere velnæret havde den nok ligget ved de 10 kg. Men en ny PR som jeg er godt tilfreds med, men selvfølgelig har planer om at forbedre.

Henning & Casper Bomberg

 

Hej Farum

Jeg var i stormosen og fiske gedder med min ven Jesper. Dagen før havde vi lige købt et par jerkbeat hver og vi mente bestemt at de lige skulle luftes lidt dagen efter det var en meget god ide da vi skrabede fire gedder sammen med den største på som vejede 4,5kg

Hilsen Jacob.
 


Fine gedder til juniorlederen

Søndag den 22. november 2009 havde jeg Jakob Devantier med på fisketur. Det blev en god fiskedag med nogle flotte gedder med en stor snitvægt og 8-9 fisk i båden. Vejret var virkelig gråt og regnfuldt samt blæsende, men de store gedder var i hugget. Det blev bl.a. til gedder på henholdsvis 5,55 + 7,1 + 8,8 til Jakob og 5,5 + 10,2 kg til undertegnet som de største - så det var ikke at klage over ;-)!

Den største gedde på 10,2 kg var hele 119 cm lang og havde et rigtig stort hoved og en tynd krop, - vi konkluderede at fisken havde toppet sin max vægt, og at den var på "ved ned" igen!

Der var både tynde fisk og virkelig kompakte fisk i båden. Min den største gedde hugge midt i vandsøjlen og fisken tog et seriøst udløb og gik forholdsvis tungt i et stykke tid, hvorefter gedden kom helt op i overfladen langt ude, hvor vi godt kunne se, at det var en fin fisk.

Da den kom op i båden blev vi meget overraskede over, at den virkelig var så lang og så tynd! Men man er jo altid glad for en 10 kg+ gedde, og faktisk var det en personlig rekord i længste gedde - så det var jo sjovt nok...

Mvh. Andreas Holm Nielsen, juniorleder i Farum Lystfiskerforening


Farum sø

Søndag den 15. november var jeg tidligt afsted på Farum Sø. Jeg medbragte en spandfuld fine skaller som havde stået klar i akvariet i flere uger - nu var der endelig blevet tid til at få dem søsat!
Henover middag brød solen igennem, og det fik fiskene op på finnerne. I hurtig rækkefølge fik jeg 3 gedder: 3 + 3,5 + 5 kilo.
Så var fiskedagen allerede ved at slutte, for jeg skulle desværre også passe andre ting. Gik i gang med at rigge af, og da jeg nåede

til 4. og sidste stang, var floddet væk. Endnu en fisk - og hvilken een - en sandart på 4,5 kilo!
Et sjældent syn, men Farum Sø kan stadig levere overraskelser. Alle fisk blev genudsat.

Lars Frø


Hej Farum

En lille tur op og ned gennem Isefjorden gav en undermåler og denne fine Havørred på 1,5 kg ved Vellerup vig. Det var helt havblik men overskyet, fisken tog en Gladsaxe 16g wobbler i kobber og rød.

Dato for fangst 28.10.09 kl: 12:30

MvH Simon Larsen

 


Hejsa

Jeg var med på klubturen søndag den 8. november 2009. Det skulle vises sig at være et meget svært fiskeri med megen understrøm og meget tunge blylodder skulle i brug, hvilket gjorde det svært at mærke noget. Vi prøvede alle de kendte skrubbepladser i det nordlige Øresund, både på den danske og den svenske side.
Til slut lå der 5 skrubber, 1 rødspætte, 2 isinger, 1 torsk og 1 knurhane i kurven

Mvh Paw :-)

Store Vejle Å aborrer

Den 16. oktober 2009 tog jeg min søn, Christian, med til Store Vejle Å. Efter lidt tid fangede han dagens første aborre på en regnorm efter at vi havde fisket med levende skaller i 2 timer uden så meget som ét nap. Lidt tid efter fik jeg selv et godt hug og kunne fighte en 1 kilo og 125 gram tung aborre op på land.
Min søn Christian fangede i alt 10 aborrer denne og de to største vejede 800 og 900 gram. Han syntes det var en rigtig god dag.

Stram Line fra Claus Søndergaard

 

Geddepürsch i Mølleåen

Fredag den 30. oktober var jeg på et geddesats i Mølleåsystemet.

Dagen gav mig i alt 4 gedder på 1800, 1800, 4400 og 4500 gram + et par tilbud. Makkeren fik 2 gedder på henholdsvis 1500 og 2000 gram.

Et par efterårsstemningsbilleder følger vedlagt.

Fiskehilsner

Christian Hansen


Hejsa Farum

Søndag den 1. november 2009 var vi til Fladfiskecuppen. Jeg var ombord på Havstrygeren om morgen. Jeg havde det svært men det gik da lige.

Jeg fangede 7 fisk. I finalen var vi ombord på Sværd. Der gik det en hel del bedre med 21 fisk og en fin 5. plads, så jeg var godt tilfreds.

Men hold kæft et skod vejr med ca. 14 sekundmeter fra sydøst…øv

Mvh Paw
 


Hej Farum

Søndag den 25. oktober 2009 var jeg en tur i Store Vejle Å for at fiske aborrer med levende rejer. Det gik fint. 25-30 aborrer blev det til med den største på 980 gram.

Vi var 3 fiskere, så rejerne løb vi hurtigt tør for og jiggene ville de ikke rigtigt bide på desværre..........

Hilsen fra Paw
 


Hej Farum

Endnu en tur efter flade på Disken midt i Øresund.

Det var helt vindstille og blå himmel, lækkert. Der var desværre for meget strøm, men med lidt hjælp fra motoren gik det.

Det blev til omkring 40 stk. fladfisk til mig og Brian under 4 timers fiskeri.

Den største flade var rødspætte på 850 gram fanget af Brian "City" Nordli, som ses på billedet :-)

Mvh Paw Meinertsen
 


Hejsa

Den 18. oktober 2009 var jeg en tur ude i småbåd. Vi fiskede på Disken og fiskeriet var lidt sløvt, men ok. Der kom lidt rødspætter, skrubber og isinger og en fin torsk på ca 3,5 kilo, hvilket har været en stor mangelvare i år. Omkring Helsingør var det dejligt vejr og næsten vindstille :-)

Mvh Paw
 

Den 18/10 ...

... var jeg på Farum Sø i det kolde, men fænomenale vejr, en del af efterårsferien bød på. Turens kulmination var en flot aborre på 1,15 kilo, som ses på billedet. Turen gav også tre gedder med den største på 3,3 kilo.
 
Jeg har siden haft et par formiddagsture på Farum Sø, hvor jeg udelukkende fiskede efter gedder. Begge ture gav fem gedder med den største fisk på fem kilo rent.
 
Knæk og bræk til alle,
 
Jacob Bøggild


Hej,

Den 15/10 havde jeg inviteret min niece og hendes søn, Nicolai, med på en tur på Farum Sø. Vi fiskede efter aborrer og fik en rigtig god omgang sortstribede, selv om gedderne også var ude efter vores løjer og mindre skaller. På billedet ses Nicolai og undertegnede med en fin gedde på 4,3 kilo, som kæmpede hårdt for sagen på det lette aborregrej. Vi fik også en gedde på et par kilo op at vende i båden.

hilsen Jacob Bøggild


Øresundskysten

Hej,
så var jeg en tur på øresundskysten,det var havblik og lavvande så det var kun optimismen der holdt mig derude, men det blev belønnet med en fin fisk på 1,5 kg.

Super fedt.

hilsen Peter Simonsen


Hej,

jeg var en tur på kysten/fjorden ved Kyndbyværket. Der var så en masse fiskere på den en side og ingen af dem så eller fangede noget,så som den filosofi jeg bruger mange fiskere=ikke så mange fisk.

Så over på den anden side af værket,her fik jeg en fin regnbue på min flue,mere blev det ikke til den dag.

hilsen Peter Simonsen


En geddefisker på ørredjagt

Efter at jeg i meget lang tid har hørt om ørredens eminente fight egenskaber der ikke kan matches af andre af vore breddegraders fisk (gedden), besluttede jeg mig for at teste om dette virkelig kunne være sandt. Man kan jo ikke udtale sig om noget førend at man har prøvet det.
For at rydde alle spekulationer og undskyldninger om eventuel præstation af vejen besluttede jeg mig for at fiskens forhold for at kunne levere en perfekt fight skulle være optimale.
For at optimere den sublime fight sådan en ørred efter sigende skulle kunne præstere var derfor flere ting der skulle opfyldes:
• Vandets temperatur skulle være optimal for fiskens ydeevne (ca. 9½ grader celcius).
• Fisken skulle fanges i ferskvand da der kan opløses mere ilt per grad i ferskvand end i saltvand, hvilket betyder at fisken den kan yde mere.
• For at fisken skulle have mulighed for at yde sit bedste er det vigtigt at den har masser af plads til at bevæge sig på både horisontalt og vertikalt, da jeg har hørt om vilde udløb på mange hundrede fod.

Med alle disse ting i mente gik jagten ind på at fange en af disse illosoriske ørreder der skulle kunne tømme selv et velvoksent multihjul. For at kunne sammenligne ørredens fightmæssige præstationer brugte jeg det samme grej som jeg bruger til gedder.

Da jeg har hørt af steelheads på kysten skullle kunne levere en forrygende fight tænkte jeg at denne afart af salmoiderne skulle kunne være et godt mål for hvad slægten skulle kunne præstere. Jeg satte derfor ud for at fange et velvoksent eksemplar af arten Oncorhynchus mykiss der var opvokset fra æg i naturen. For at gøre en lang historie kort kunne jeg efter en beskeden indsats lande et eksemplar på godt og vel 8kg. Fighten kan beskrives meget kort – en lettere rysten på hovedet og ud over det var det bare at spole kræet ind og nette det.

Hele misæren tog under 30 sekunder. Ok - tænkte jeg ved mig selv, det er vel heller ikke helt fair at bedømme de salmoide fisk i Skandinavien på en indvandrer, som jo trods alt er på udebane, for som alle jo ved præsterer man jo altid bedst på hjemmebane.

Jeg revurderede derfor mit mål til at fange en vild søørred (Salmo trutta lacustri), som vel må anses for at være perfekt tilpasset de forhold der burde gøre den til den optimale fighter. Her på min sidste tur bød chancen sig for at kunne komme i kontakt med søørred af den grove kaliber. Da jeg spottede et par fisk på loddet som med meget høj sandsynlighed var ørreder var jeg ikke sen til at præsentere agnen lige foran snuden på dem. Agnen blev indhaleret med det samme og efter et par sekunder kunne jeg plante krogen i en tung fisk, der med det

samme gik til overfladen. Her rullede den rundt et par gange, hvorefter den tog et udløb på 5 fod. Efter dette virkede det til at den havde brugt det meste af sit krudt og med lidt zig zak på vej indad kunne jeg uden yderligere ballade nette en grov søørred (bedøm selv udfra billedet).

På samme tur og på samme vand kunne jeg lande flere gedder over 8kg, hvoraf alle kunne præstere en bundsolid fight på mindst 4-5 minutter med mindst 2-5 udløb over 30 fod.
Så alt i alt bliver jeg nok aldrig ørredfisker, selvom de da er meget flotte at kigge på....

Stram line

Theis


Fint eftermiddag ved kysten

24-10-09
Lørdag eftermiddag fandt jeg ud at jeg ikke har været ved kysten de sidste uger - så var jeg nok tvunget til at tage en hurtig tur til kysten. Ankomst ved kl. 15, ned af treppen til stranden, og så blev det svært: skal jeg til venstre (sandstranden) eller til højre (stenrevet). Jeg valgte revet, og da jeg kom rundt om hjørnet kunne jeg se at der var flere der havde den samme idé. Vi ståede og fiskede i 2 timer uden at der var det mindste tegn på liv i vandet. Jeg besluttede mig så at tage tilbage og prøve sandgrund -

og det skulle vise sig at det var en rigtigt god idé: allerede i femte kast var der hug, men ikke fast fisk. Nogle hurtige omdrejninger med hjulet - spinnstop - drejning - spinstop - og så var den der. Fisken sprang flere gange fri af vandet og leverede en fin fight. Det hele blev observeret af en nysgerrig sæl der svam ca. 10 m foran mig. Men da fisken blev landet, tænkte sælen at showet nu er nok slut, og forsvandt. Sælen tog fejl: nogle minutter efter var der fisk igen. Denne gang en mindre ørred omkring målet, som fik sin frihed igen. Og der gik ikke lang tid før der var bud en gang til:

Efter en kast langs kysten fik jeg bid næsten med det samme, og det tog en stykke tid før jeg kunne trække fisken i nærheden af mig. Så sprang den, og den var stor (altså større end den første). Fisken tog flere udløb, den tog flere spring, og til sidst tog den sig friheden til at forsvinde: lige da jeg vil gribe den, rullede fisken, sprang en gang til, og svam væk - og efterlod en nogenlunde forbavset fisker.

Men tre fisk ved en lille eftermiddagstur - og en med hjem på 50 cm - det skal sikkert gentages.

hilsen Steffen Faisst


Så kom den store endelig! - ny foreningsrekord for gedde i Farum Sø!

13-10-09
Jeg besluttede mig for at tage ud på Farum Sø denne tirsdag for at fiske nogle gedder da jeg havde efterårsferie.
Vejret var blæsende og overskyet og i starten virkede der ret dødt og jeg havde besluttet mig
for jeg skulle ud på dybt vand. Jeg fiskede min vej igennem søen for at komme ud på midten og fangede ingenting på min vej. Jeg sejlede forbi Svanholmbugten og tænkte jeg ville tage den
tværs over søen ude på det dybe vand. Jeg nåede at sejle 5 minutter med mine fire skaller, da
min ene spole begyndte at løbe og jeg slap årene og gav modhug. Efter lidt tid og nogle udløb
fik jeg en gedde i nettet på 5.7kg.
"Lørdagen forinden slog jeg min egen personlige rekord, også fanget på Farum Sø. Her vejede gedden 6.3kg. 92cm Den 10-10.09
Denne rekord kom ikke til at holde længe og fisken på 5,7 kg var tæt på at tangerer den fra om lørdagen."

Nå men fik fisken sat ud igen og fik sat tre stænger ud igen og skulle til at sætte en ny skalle på den sidste stang, da en ny spole begyndte at løbe. Lå for anker så var sikker på den ikke var gået i bunden og jeg tænkte "ikke nu igen". Gav modhug og kunne mærke den ikke vær særlig stor, så tænke den skulle hurtigt ind men efter mange udløb gik det op for mig at den var større. Kæmpede med den i cirka 15 minutter før den landede i nettet. Før det havde fisken været inde i adskillige liner og forbi og under båden flere gange. På et tidspunkt fik jeg presset den op til overfladen fem meter fra båden, hvor den
bare svømmede stille og roligt rundt om båden. Jeg lagede meget pres på den for at få den ind til båden, men kunne simpelthen ikke snakke med den, den blev bare fem meter ude i lang tid og derefter gik den under igen. Nu var den træt og kom op til overfladen og jeg fik den nettet på højkant. Fisken blev vejet med den store vægt og den lille lagt væk. Min 12 kilos vægt gik i bund!! Jeg måtte ringe efter assistance da jeg var alene, og jeg fik lokket min kammerater ned til søen med en ordentlig vægt, og far med et kamera. Fik fisken ind på land, vejet og genudsat igen.

Fangede den på cirka. 10 meter vand på en lille skalle (15cm) på en 9" stang og en Fluor Carbon 0,27 line og to små trekroge. Fatter ikke linen holdte men lidt held var der nok indblandet den dag. Fisken vejede 12,7kg og var 121cm lang og 55cm om maven. Her er billeder af den lille fisk.

Held og lykke ude på søen, fiskene er store for tiden.

Hilsen Peter Platen


Efterårsferie-gedde fra Sverige

Hej Farum Lystfiskerforening!

I min efterårsferie var jeg nogle dage ovre i min farmors ødegård i nærheden af Lönsboda i den nord-østlige hjørne af Skåne. En af dagene var jeg sammen med min far ude at fiske på Mulasjön, som ligger i nærheden af ødegården og hvor min farmor også har en båd liggende. Vi trak rundt med woblere efter gedder.

Første hug missede jeg, men næste gang sad gedden der! En mindre gedde i fin kondition på omkring 1,5-2,0 kilo tog den sølv/blå Bomber wobler. Gedden blev genudsat efter et hurtigt
foto og det var både gedden og jeg glade for, for det var rigtig koldt om fingrene den dag.

Hilsen fra Emil Søndergaard


Hej igen,

 
Jeg var på endagstur til hove og fiske karper i ørred søen.
Mistede tre og ingen på land. Jeg havde tilfældigvis taget min fluestang og skulle prøve efter ørred. Jeg tog fem kast og tre af kastene gav fisk med den største på 1,7 kg.

Hilsen Jacob Petersen
 


Rusk i kæppen – Lagan i oktober

Da jeg desværre ikke kunne deltage i foreningens oktober-weekendtur kørte jeg selv til Lagan lørdag den 10.oktober 2009. Det var 6. gang i år jeg prøvede lykken og i modsætning til de 5 første ture, blev der ikke sparet så meget på vandet.

Jeg benyttede mig af den store erfaring, som jeg har fået på klubbens ture gennem årene, og stillede mig ved ”Røgeriet”. Der kunne jeg stå næsten ubemærket (ca.100 meter til nærmeste lystfisker).

Oppe på ”Grønningen” stod de som sild i en tønde (1-4 meter mellem hver lystfisker). De første timer skete der ikke så meget. En enkelt Københavner var gået ud på ”Sælhundestenen”, en lille klippeø, og var fanget af den øgede vandstand. Efter 3 timer forbarmede det lokale brandvæsen sig og hentede ham i deres redningsbåd, så husk vandet kan godt stige 1 meter eller mere.

Efter 5 ½ times fiskeri fik jeg et hug, men ak kun et rusk og så ikke mere. Næste kast var jeg ikke i tvivl - god fisk og efter 2 minuter sprang den fri af vandet. Selv om jeg holdt den forsigtigt nåede den at springe helt fri af vandet endnu en gang. Der var ikke meget hjælp til at nette fisken men af bitter erfaring lægger jeg altid nettet klar, når jeg er alene. Efter 15 minutter var den i nettet. En fin hunlaks på 4,7 kilo. Jeg kørte op til Steffen og Daniel på ”Grønningen” og fik Steffen til at fotografere.

Tak til fotografen .PS. Også tak til Rekorden-Morten som ikke købte årskort, så jeg kunne bruge hans plads.

Mvh. Ole ”Basse” Gammelmark
 


NY KLUBREKORD!

Hej alle sammen,

denne gang skulle det så være min tur til at fange en stør. Jeg var med nogle venner ude i hove og fiske karper +stør fra lørdag til søndag.

Første dag skete der ikke noget andet end at jeg fik 2 suder, natten til søndag fik min ven en skæller på 6,2kg og en spejler på 7,3kg.
Om søndagen kl. 9 fik jeg en suder og jeg mente at det var optaksten til en karpe.
Og ganske ja 5 min. efter kørte min anden stang bare der ud af BBBBiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiB

Og jeg tager stangen og giver modhug, jeg tror først det er en karpe men da min ven Mikkel
ser fisken og siger at det er en stør råber jeg yes og fighter den ind på land. Den blev ud kroget
og op i saken og bliver vejet. Vægten sagde 7.6 og længden var 117cm. Slut fra mig denne gang men vi ses snart igen.

Hilsen Jacob

 


Bagsværd Sø

Den 9. oktober var jeg nogle timer på Bagsværd Sø sammen med min datter Camilla. Det var en meget smuk efterårsdag med klare farver og sol. Ikke ideelt til woblerne, men et enkelt hug med landet fisk blev det til.
Camilla fik fightet gedden på 3,2 kg. Hun fangede sig dermed også en ny PR. Hugget faldt midt på eftermiddagen, langes med ro-banerne og på en rød/hvis Abu hi-lo wobler - hvilket alt i alt må siges at være lige efter bogen på Bagsværd Sø.

Morten Frank

 

10. oktober 2009

Var taget på aborretur på Furesøen - i robåd - og blæsevejr!

På ekko-loddet sås "bule-aborrer" fra 18 meter og nedad, så når jeg roede hen over en stak fisk, tog det sin tid førend pirken nåede ned til fiskene, og så var jeg ofte blæst et andet sted hen. Men jeg fik da aborrer til en gang aftensmad. Og så fik jeg en sidegevinst - en gedde - som huggede en 60 grams pirk på bunden 25 meter nede.

Det gav lidt stress i blæsevejret, for jeg blev nødt til at smide ankeret, og tovet ku kun lige
nå bunden, og grejet var til aborrer. Men efter et langvarigt tovtrækkeri ku jeg nette en fin
gedde på 7 kilo. Den kunne desværre ikke genudsættes - blev ved med at dukke op i
overfladen - så den kom med hjem og blev fileteret.
Forhåbentligt finder jeg nogen som gerne vil have noget geddefilet.

Lars Frø


Fantastiske Øresund

Makrellerne var længe om rigtigt at komme til Øresund denne sommer, men da de først kom, så var der gode fangster at hente. Jeg har været ude på 5 eftermiddags/aftenturer i småbåd efter makreller i juli-september, den bedste tur var d. 10 august, hvor det blev til 57 stk.

Den 26 september fandt jeg lige en god stime, som havde jaget en masse mindre sild op i vandet og i løbet af 10 minutter fangede vi 19 makreller med 11 over kiloet, min den største en rigtig tromletyk en af slagsen vejede 1560 gram.

Steen Hjort Kehler
 


Halløj

Søndag den 4. oktober var det så blevet tid til Fiskeringscuppen med Nadia fra Helsingør. De havde jo lovet ”supervejr” med 20 sekundmeter fra vest og en regnbyge en gang imellem. Lige et vejr og fiske flade i … :)

Men det kunne lade sig gøre selv om det var svært især i de hårde kastevinde der kom. Jeg fik ca. 12 stk. med største rødspætte på 1280 gram, der gav en fin 2 plads. Meget tilfredsstillede, da der var et par hårde bananer med :-) :-)

Mvh Paw Meinertsen
 


Hejsa Farum Fiskeklub

I weekenden den 24.-27. september var vi blandt andre Thomas Hansen og undertegnede fra Farum Lystfiskerforening ved Lagans bredder.

Der var megen blæst og ingen vand ovenfra og dermed ingen strøm i vandet i fulde 4 dage. Øv det var svært!
 

Der var masser af laks i vandet, og når de slukkede for den minimale strøm, sprang de som i et put and take, når det er værst/bedst.

Men det blev til 2 fisk på 1,85 kg og 5,3 kg (til Fiskeringens formand Kim Boesen) i Lagan, samt en regnbue på 600 gram og en bækørred på 900 gram i Vänneåen. Altså ikke så godt fiskeri, men det var ”3 halvleg” til gengæld med masser af god mad og masser af drikke :-)Mvh Paw Meinertsen

 


Hej Farum Lystfiskerforening

Søndag den 20. september var det blevet tid til den årlige Onsevigkonkurrence. Det var rigtigt godt vejr og masser af fladfisk. Jeg fik således hele 40 stk., dog var 90% af dem isinger. Jeg fangede også en rødspætte på 651 gram, som gav en 5 plads i rødspætteklassen :-)


Med venlig hilsen Paw Meinertsen
 

Hej igen Farum LF.

Lørdag den 19. september var det blevet tid til Københavns Fladfiskecup fra Københavns Nordhavn. Vi sejlede op til Tårbæk Rev med Skipper. Fiskeriet var meget dårligt, 8 flade blev det til, men det rakte dog til en 3. plads i konkurrencen, så det var godkendt
 


Hilsen Paw Meinertsen
 


Lagan i september

Jeg deltog på Farum Lystfiskerforenings tur til Lagan-elven i Sverige i dagene den 21./24. september 2009. Det var langt fra første gang jeg var ved Lagan, men man glæder sig lige meget hver gang. Og denne gang var ingen undtagelse, da fangsterne havde været rigtig fine i ugerne op til.
Desværre skulle fiskeriet vise sig at være mindre godt, ligesom vejret også var mindre godt med regn og blæst.


Den 23. september lykkedes det for mig at fange en hunlaks på 3,2 kg og hele 80 cm (så en fotomodel slank dame var det!). Den huggede på en af mine favoritagn, en Jensen-pirk på 16 gram (sværger ellers til 25 grammeren, men havde ikke fået den med).
Der skete ikke så meget mere rent fiskemæssigt på turen, der så vanligt intet manglede i form af mad, drikkevarer og hygge. Den første dag nød vi således vores Irish Coffee foran bålet. Tak til Thomas, Bjarne, Bent, Steffen og Ole for godt samvær.
Vi er tilbage næste år – forhåbentlig på en forlænget weekend.

Hilsen fra Morten Søndergaard
 

Lagan den 22. og 23. september 2009

Jeg var med på foreningens septembertur til Lagan-elven, hvor det på førstedagen den 22. september lykkedes for mig at kroge en fin, fin hanlaks på 7,0 kg. Desværre viste det sig, at krogen sad lige uden for munden og dermed måtte laksen tilbage i elven igen. Surt, men en god fight gav den da. Det ville have været min personlige rekord, hvis ikke den havde nøjedes med at slå med hovedet efter fluen… :(

Dagen efter den 23. september fik jeg så en lille fin hanlaks på 2,1 kg og 65 cm. Det var dog et meget lille plaster på såret, men rart at få bekræftet, at man fisker på den rette måde.

Ellers var det en god tur med masser af god mad, vin, whisky og råhygge i huset. Det manglede da også bare, da vejret ikke rigtig var med os.

Mange fiskehilsener fra Thomas Elkjær Jensen
 

 


Lagan, 25. september 2009

Hej, var en smuttur til Lagan for at se om der skulle være en laks til mig.

Jeg kom tidligt, så jeg havde mulighed for at stille mig hvor jeg ville. Jeg valgte det sted der hedder Grönningen hvor jeg tidligere har haft gode erfaringer og begyndte mit fiskeri med rørflue.

Den første time skete der intet, men efter godt en time fik en af sidemændende en lille fisk på omkring 1,5 kilo.

I mit første kaste efter at han havde fået sin fisk ind krogede jeg en god fisk midt ude i åen. Jeg kunne mærke det var lidt bedre tyngde i denne her. Jeg lagde et godt pres på og den kom efter 5 minutter trægt hen foran hvor jeg stod.

Netop som den var ved at være klar til netning sprang fisken - en god fisk på 5-6 kilo ud af vandet - desværre fisken den ene vej og fluen den anden - PIS !

Da jeg kontrollerede fluen, så jeg at krogen var knækket ;-( Der var en svensker der sagde at jeg muligvis havde holdt den for hårdt - pisseærgeligt var det ihvertilfald.

Nå men jeg fortsatte ufortrødent mit fiskeri og efter yderligere 2 timer sad den der igen. Denne gang måtte den bare ikke ryge, så den blev fightet med fløjlshandsker.
 

Fisken var bomstærk og blev ved med at tage udløb, men efter 10 minutter var den mør og kom i nettet - en dejlig nyopstegen hunfisk på 80 cm og 4,4 kilo , men friske havlus.

Fiskehilsner

Christian Hansen


19. september 2009

Lørdag var jeg sammen med 5 andre på en foreningstur i FFFD regi. Turen gik - i strålende solskin - til en ikke så kendt plads på Sjælland. Allerede da vi ankom spottede vi fisk indenfor kastehold. Vi fordelte os på et længere stræk og begyndte affiskningen. Der var fisk, men de var svære at få i tale. De fulgte bare med fluen ind og stødte til den. I et kast landede min flue åbenbart lige på næsetippen af en ørred; ihvertfald sugede den fluen ind og startede en god fight. Blot 45 cm. men hele 1,3 kilo giver pondus på Fulton-skalaen. Den anden fisk på turen tilfaldt Lars Ligaard, som her ses til højre i billedet.

Stram line fra Christian Jørgensen

19. september 2009

Hej, jeg var lige på en endags tur til det vilde vand igen, og fik to skæller en på 2,4 og en 7,1 som så er den der er på billedet. Da vi kom og hade riget til får jeg allerede det første run og kan lande en lille fisk på 2,4 fik taget et hurtig billede med mobilen og så fik den sin frihed ca. en time efter et dropback og tog stangen og kunne begynde at fhite en lidt støre fisk ind da den kom på land blev der taget billede med et digital kamera bagefter blev den vejet og vægten sagde 7,1 ikke helt dårligt men jeg har været på en endags tur hvor jeg fik 8 fisk. På denne endags tur lå fiskeriet fra kl7-10kl.

Hilsen Jacob

 


17. september 2009

var en tur i "guldfiske dammen" eller popelsøen.det jeg mener med guldfiske dammen var at der var mange"ca.20 på en gang talte jeg." guldørred der fes rundt og ikke gad hugge, så dem jeg ku se kunne jeg ikke fange.så op på hesten som man siger og så fiskede jeg som jeg plejer og det gav bonus i form af 3 guldørred+1 regnbue på 2 1/2 time,super hyggeligt.

 

Så op på hesten som man siger og så fiskede jeg som jeg plejer og det gav bonus i form af 3 guldørred + 1 regnbue på 2 1/2 time, super hyggeligt.

Peter Simonsen

 

 


5. september 2009

På en tur til Donse Dam den 5. september 2009 blev det til ca. 40 fine skaller op til 350 gram

Hilsen Paw Meinertsen

 


Hej igen, igen, igen

Søndag den 13. september 2009 var jeg en tur i Donse Dam igen, igen. Jeg fiskede efter suder sammen med et par venner og efter at have haft 2 stk. 0-bon ture derfra i år, så skulle det være! Det blev en fin aften med 3 sudere på 1975 gram, 2125 gram og 2275 gram og 50,5 cm.

Dejligt med lidt succes. De blev alle taget på majs.

Hilsen fra Paw Meinertsen:-)

 


Hejsa

Søndag den 6. september var det tid til klubmesterskabet i havfiskeri. Den stod på fladfiskeri. Spændende men øv hvor det var skidt fiskeri. 5 isinger og 1 skrubbe gav mig en fin 2. plads. En hyggelig tur bortset fra den fjæsing, der synes det var tid til min første fjæsingstik. Øv det sved i min fladfiskefinger :-(

PS: fotoet er fra mit fladfiskearkiv og ikke fra mesterskabet.

Hilsen fra Paw Meinertsen

 

14. september 2009

 

 

 

Første fisk fra hove en mindre spejl kg på 5,8 som tog et stort dropback, lille fisk men flot,

 

Fin skæller på 4,1kg, 2 fisk på en overnatning ikke helt skidt men der kunne godt have været flere fisk.
 


Hilsen Jacob.

 


13. september 2009

Jeg var en smuttur til Lagan i dag.

Troede jeg kom tidligt, men der var allerede ca. en milliard mennesker da jeg kom, der vist var konkurrence og gratis fiskeri denne søndag ;-(.

Fik dog placeret mig nogenlunde på det stykke der hedder Grønningen.

 

Efter et par timers fiskeri - fik jeg endelig det træk i linen jeg ventede på - og efter en kort hektisk fight med flere rigtigt gode udløb - kunne jeg nette en dejlig hunfisk på 3,25 kilo og 74 cm.

fiskehilsner

Christian Hansen


13. september 2009

Da Furesøen har fisket godt de sidste par år på denne årstid, havde jeg lokket min far på endnu en tur efter gedder og sandart. Aftenen førend at vi skulle af sted blev brugt til at fange agn. Vejret var ikke for godt, så det var godt at det ikke tog mere end godt en ½ time førend at vi havde de agn vi skulle bruge. Efter vi havde fået et par timers søvn vækkede min far mig mens det stadig var mørkt, så vi kunne være på søen ved det første lys. Allerede efter kort tid fandt vi et godt område med aktivitet på loddet. Vi satte hurtigt stængerne og kort efter fik vi det første hug som viste sig at være en gedde. Efter lidt søgen i området kunne vi se at de

fleste af de buer vi så var væsentlig længere nede end der hvor vi havde sat vores agn. Dybderne blev derefter justeret ned på 14-15 meter, hvor vi havde set fisk, og resultatet lod ikke vente på sig. Kort efter kunne min far håndlande min første sandart på turen. Resten af morgenen havde vi rigtig fint fiskeri med flere fine gedder og sandart.   


Hilsen

Toke M Kragh

 

 


12. september 2009

Jeg var en tur i Lagen med Niels. Trods det tidligere tidspunkt - afgang Farum kl. 6 - var der godt fyldt med andre fiskere da vi ankom til elven. De første 6 timer gik uden fisk, men da jeg skiftede til en lille rørflue kom der skred i tingene. Ingen kæmpe, men en fin lille hanlaks på 2,6 kg og 68 centimer. Det var den eneste fisk jeg (vi) fik. Kl. 17 lukkede de for vandet og vi drog hjemad. Inden da kunne vi lige få tid til at beundre en laks på 11,6 kg. taget af en svensker.

Hilsen Christian Jørgensen


 

 

Hejsa

Jeg var nok en tur på Øresund den 23. august 2009. Jeg fik lidt sild, hornfisk og en enkelt makrel samt 4 fjæsinger. Den største var på 250 gram og målte 30 cm.
PS. en dag der var meget lang og indeholdt meget dårligt fiskeri :-(

Hilsen Paw Meinertsen

 

Hej,

jeg var lige på en endags tur til lagan med lidt familie og fiske laks.
Vi kom kl.8 og tog hjem kl.19. Efter 2 timers fiskeri fik jeg den første som vejede 4,2 kg. Lidt senere fik min svigerfar en på 2,1 kg og så skete der ikke mere den dag andet end vi mistede et par stykker .
 

Hilsen Jimmy Petersen =)
 


22. august 2009

Inspireret af Steffen Faisst fangstrapport for nylig fra Lagan åen, havde jeg besluttet mig også for at forsøge mig.

Jeg startede ved 08.30  oppe på det øverste stykke - Gröningen, jeg fiskede med en rød rørflue, og så flere fisk vise sig.
Kl. ca. 10.45 var der så pludselig noget der trak i min flue midt ude i åen lidt nedstrøms. Fisken fulgte rimelig velvilligt ind til til bredden hvor jeg stod, hvorfor jeg bare troede det var en lille måske et par kilo, men så blev den mere umedgørlig og trak lidt frem og tilbage og tog nogle mindre udløb, og så kunne jeg se at den ikke var så klejn endda - faktisk ganske pæn. Efter små 10 minutters tovtrækkeri var den dog ved at være mør og min jugoslaviske nabo i fjerde forsøg kunne nette den.

Desværre med det resultat at det smadrede det fuldstændigt.

Lige efter jeg havde gokket den vejede jeg den til 8,75 kilo, men en lidt senere ved kontrolvejningen var den krympet til kun 8,5 kilo. Fisken var hunfisk på 91 cm.

Det skal prøves igen !!!!

Fiskehilsner Christian Hansen


Hejsa
 


Jeg var lige en tur ude med Fiskeringens båd fra Helsingør torsdag den 13. august i 10 sekundmeter vind. Med i båden var Fiskeringens formand, Kim Holm Boesen :-). Ellers var det kun Niels Godsk, der var lige så tosset som os og havde taget turen ud på havet.

 

Vores fangst bestod bl.a. af min første lubbe fra Øresund. En fisk på ca. 45-50 cm, der blev genudsat. Ellers var der slethvarre, både røde og grå knurhaner samt forskellige fladfisk og ca. 10 makreller. En ok tur på trods af meget dårligt vejr :-)

Paw Meinertsen


Hej,

jeg var ude og fiske karper med en af mine venner på en endagstur i Farum. Efter vi har pakket ud kaster jeg en af mine stænger over på den anden side ved nogle buske hvor jeg ved der altid er fisk. Og efter 15-20 min kommer det første run hvor mit hjul giver rigelig af line af sig , fighten holder 20 min ind til ca. 5 meter for land hvor fisken går ind en busk og jeg råber højt F… ,men da så jeg ser fisken svømme ud på midten af søen kan jeg være glad igen. Jeg ser først fisken ordentlig da den kom på land, og det en rigtig fin skæller.

Efter det blev den afkroget på undhugimaten og så op i veje slyngen og vægten sage 5,4 fin fisk men ikke den største.
Men fin dag 7 karper og 3 på land med den største på 5,4 og 2 fine spejler på 2,7 og 4.3

Hilsen Jacob Petersen.


Fisketur i Canada

Jeg har været en tur i Canada og har fisket lidt i Rainy Lake, hvor jeg boede på en ø midt i den store sø.

Jeg fangede bl.a. "walleye" (en kusine til den hjemlige sandart) og "smallmouth bass", og fik dem op til hhv. 2,94 kg og 1,67 kg. Begge blev i øvrigt fanget fra kajak på en dybtgående wobler af typen Berkley Frenzy.

Mvh Allan T
Christensen


NY KLUBREKORD!

Hej

i går var jeg ude i poppelsøen med nogle venner og fiske ørred. Vi startede i åen med flue, vi gik hele åen rundt men ingen fisk.

Så vi gik ned i søen og fiskede med powerbait på bunden det gav tre fisk inden for en time.  Fiskene vejede ca. et kilo. Så begynde det at småregne og så gik vi op i åen med tørflue og det gav denne finne kildeørred på præcis 1,600g

Jacob Petersen
 


Hej Farum LF

her kommer endnu en rapport fra en fisketur.

Forventningsfuld var min bror og jeg da vi søndag morgen stod op til geddepremiere på farum sø. Vi mødte op ved søen, hvor folk var mødt talstærkt op. Hverken min bror eller jeg havde fanget en gedde før, så vi ventede en god dag, og det skulle det også vise sig at blive. Vi kom i båd med Basse, og lånte seks agnsfisk. Vi dørgede op af Farumgård, men uden held. Vi besluttede os derfor at prøve agnen for at se om der var held i sprøjten, og det var der såsandlig.

Jeg fik hug på dybt vand af en stor gedde. Den fightede alle tiders. 7 kg stor var den, og det var også nok til at vinde junior-konkurencen, samt det var den største fangst den dag. Ikke den mest tossede første gedde var?

Hilsen

Simon Villesen


Hej med jer!

For nogle dage siden, var jeg ude at fiske karper med to venner i en lille sø/mose. Jeg havde aldrig rigtig fisket karper før, så jeg var glad for alle råd/tips som mine venner kunne give mig om det. jeg havde lige kastet ud over på den anden side af mosen, til nogle store træer og ville netop placere min stang i stangholderen, da der allerede kom bid. Dagen før havde jeg været ude på en prøvetur i mosen, for at finde nogle gode steder, at stå og kaste ud. Den dag mistede jeg en stor karpe, fordi den havde taget et udløb ind mellem nogle buske der hang ud i vandet. Da jeg ikke ville miste karpen denne gang, men ville lande den sikkert, gav jeg straks et modhug og begyndte at hive den væk fra træerne.

Under fighten kiggede jeg nøje på, hvor karpen svømmede hen og fik hevet den væk fra træerne. Efter 10 min. lykkedes det mig og min venner at lande karpen. Den vejede tre kilo, ikke den største fisk, men en begyndelse.

Hilsen Daniel Faisst


Hejsa

Jeg tog lige en overnatning på Furehavet natten mellem den 7./8. august. Der var desværre lige lovlig meget vind og døde skaller, hvilket ikke var godt for moralen. Men jeg fik da 2 gedder og en sandart 3,2 kilo samt en knude på 1,875 kilo, hvilket var en ny art til mig. Dejligt med en PR og dejlig sjov fisk. Jeg har hørt den skulle smage godt, så jeg glæder mig til at prøve den dampet i hvidvin mumsen :-)

Paw Meinertsen

 

Karusser

Pludselig kom der et par dejlige lune sommeraftener, hvor vejret simpelthen var som skabt til lidt hygge ved søbredden. Jeg nåede to hurtige ture. På den første tur blev matchstangen rusket godt igennem med 6 karusser med to på 1100 og 1350 gram på toppen.
Den anden tur kastede kun en enkelt fisk på 1200 gram af sig.

Claus Søndergaard

 


Den første sommer-ørred

en hurtig fredag-aften beslutning: nu skal det være, at jeg fanger min første sommer-ørred (over målet)!

Vinden bestemte at det skulle være vestsjælland, og jeg nåede frem ved 20tiden. Jeg riggede til med bombarda-flod og flue, og begyndte ved en af mine favorit-pladser. Jeg kunne se at der var liv i vandet - både føde-emner og fisk - jeg havde nogle nap, og kl. 9 var den første fisk på land: 35 cm. Men fiskene var der stadigvæk, og efter en times fiskeri med forskellige nap og hug landede jeg den næste fisk: igen 35 cm.

Så døede det, ingen fisk at se, jeg var ved at give op - så var der fisk igen, og denne gang var den lidt større: 46 cm og 1,2 kg. Min første sommerfisk i år!

Jeg sovede lidt på stranden, og fortsatte fiskeriet om morgen, men ud over et enkelt nap skete der ikke mere.

hilsen Steffen Faisst


Storebælt Cup den 1./2. august 2009

Jeg var med til Storebælt Cup i weekenden den 1./2. august.

Lørdag var det supervejr for mennesker med helt vindstille og ingen strøm, så det var svært fiskeri. Det blev da til 10 forskellige arter - f.eks. pighvarre, slethvarre, ulk og en fløjsfisk, der desværre ikke talte med i konkurrencen. Så vi lå på en 7´ende plads efter 1. dag.

 

På 2. dagen var vinden taget til og ligeledes strømmen 4-4,5 mil strøm var skidt, men tog heldigvis af i løbet a dagen. Til slut blev det til en 6. plads ud af ca. 50 både.

Vi skulle f.eks. ”bare” have fanget point svarende til en 2,2 kilos havørred, så havde vi fået 1. pladsen, så det var ik meget :-)

Fiskene på billederne er en slethvarre på 850 gram og en ising på 625 gram, samt endelig en pighvarre på 1050 gram :-)
 


Paw Meinertsen


Varieret fiskeri i Lagan

Så var tiden inde for et nyt forsøg i Lagan – laksen skulle der jo være kommet. Med en stor pakke blink og en lige så stor pakke slaskebly og rørfluer gik turen ned til elven, og så begyndte den typiske Lagan-fiskeri: Alle 10-15 kast sidder krogen ned i bunden, og nogle gange lykkes det at få den op igen, mens man nogle gange få lov til at binde et nyt forfang.

Denne gang fiskede jeg flest med blink, og efter nogle timers fiskeri sad blinket i bunden – igen – men jeg kunne mærke at den havde fat i noget som kunne trækkes op – og efter nogle forsigtige træk kom blinket også fri, selv om der var stadig lidt modstand. Jeg havde fanget et forfang som en anden fisker mistede ved bunden, bestående af bly og flue – og forundringen blev stor, da jeg så at der var fast fisk ved fluen! En lille aborre, som efter hurtig fotographering blev sat ud igen.

Lidt senere sad den fast igen, men nu kunne jeg mærke at der kom nogle ordentlige ryk –

så denne gang måtte det være en laks –den tog nogle store udløb – og så blev linen pludselig helt slap! Jeg spinnede hurtig nogle meter line ind uden at mærke nogen som helst modstand, linen var åbenbart knækket, skuffelsen blev stor og nabofiskeren blev forskrækket af en højt ”Scheisse”! Men så kom modstanden igen (fisken havde åbenbar taget et kraftigt udløb i min retning), og der kunne landes en fint blank laks på ca. 3,5 kg.

Forventningerne til efterårets klubtur er steget!

Steffen Faisst


Makreltur

Var på makreltur i med Skjold fra havnebyen på Sjællandsodde. Vi sejlede ud kl. 04.00.

Vi startede med at sejle til Schultz grund. Fisk var der mange af, men desværre ikke makreller, men horder af små hvillinger og torsk.
Enkelte makreller blev der dog landet på båden. Vi sejlede rundt og forsøgte hist og pist, men det blev ved med at være trægt.
Fik selv kun en enkelt.

Efter et par timer fandt vi en kæmpe stime Kuller i forskellige størrelser, men det var jo ikke det vi var kommet for.

Sidst på dagen sejlede vi til Sjællands Rev og her var der lidt mere gang i makrellerne.
Da vi var færdige havde jeg 6 gode makreller i kurven mellem 450 og 875 gram.

Der blev i alt fanget 63 makreller på båden, men alt i alt et lidt pauvert resultat. Billede af min bedste fisk følger vedlagt.

Fiskehilsener

Christian Hansen


Slethvarrer

Glatved Strand på Djursland er kendt for et fint kystfiskeri efter både pighvar og slethvar, og når man nu tilfældigvis havde taget grejet med på sommerferie, så skulle stranden da have et sats. Jeg spottede et par indfødte, der sad med hver deres kringle i hånden i deres gulplade kassevogn og holdt øje med deres stænger længere nede på stranden.

De måtte da kunne fortælle lidt om fiskeriet!

De troede først, at jeg var tysker, men de blødte dog trods alt lidt op, da det blot var en tovlig københavner. Det viste sig, at de slet ikke fiskede, og meldingerne var triste: der var ingen fisk. Jo jo, det var da rigtigt nok, at der før kunne fanges fisk. Men nu var det slut.

Men hvis jeg absolut ville spilde min tid og prøve de flade, så kunne det måske nok være en god ide at gå 300 meter ned ad stranden til det gamle kalkbrud, hvor man da før kunne fange lidt fisk…

Så næste morgen ved den smukkeste solopgang stod jeg ved det udpeget sted. Planen var at fiske en stang relativ stationær på bunden, og en med bobleflåd som så skulle drive lokkende henover bunden. Strømmen var imidlertid så stærk, at jeg hurtigt måtte nøjes med at fiske aktivt med bundtacklet. Efter ca. ½ time havde et eller andet taget tobisen, og der var liv i den anden ende. Det var ikke sådan, at bremsen hvinede og linen blev flået af spolen, men der var immervæk liv. Det viste sig at være min første slethvar - en fin spisefisk på 37,5 cm og 620 gram. Lidt efter fulgte endnu en af slagsen et par cm mindre.

Herefter var det slut, men frokosten var reddet.

Knæk og bræk

Claus Søndergaard


Fangstrapport 27. juli 2009

var på mit første multesats til Skanör havn, da jeg tidligere havde set nogle store skygger over en sandbanke ude på molen.

Jeg forsøgte mig først med at forfodre med brød. Jeg fiskede også med et stykke brød belastet med et SSG splithagl til at få det ned i vandet.

Der var en del fisk der trak rundt kunne jeg se, enkelte fisk, men også mindre stimer på 3- 10 fisk.

Efter et stykke tid stoppede en fisk op og begyndte at spise kunne jeg se, og pludselig var mit brød væk - så jeg gav tilslag og fast fisk !
Stor var min overraskelse da det viste sig at være en rimte på 1350 gram. Et kvarter senere skete det samme og jeg fik en lidt større en på 1800 gram.

Desværre blæste det så ret kraftigt op og begyndte at regne, så det blev ikke til mere, men det skal prøves igen.

Billede af den største følger vedlagt.


Med venlig hilsen

Christian Hansen


19. juli på Bagsværd Sø

Jeg var en tur på Bagsværd Sø den 19. juli 2009. 5 timers fiskeri resulterede i 2 gedder på 3,5 kg. Der var høj grøde, som gjorde det lidt besværligt at fiske og skallerne var døde men ok vejr :-)  

PS. Arkivbillede fra i vinters fra Bagsværd

Med venlig hilsen

Paw Meinertsen
 


30. juli: 13 forskellige arter på samme tur

Jeg var lige en tur ude på Øresund fra at træne lidt artsfiskeri fra en Fiskeringsjolle.

Jeg fiskedes sammen med Kim Holm Boesen og det blev en rigtigt god dag, hvor vi fik hele 13 forskellige arter – b.la. ulk, rød og grå knurhane, pig- og slethvarre samt en skrubbe på hele 1375 gram.

Der var næsten perfekt strøm hele dagen. Fiskene blev fanget på tobiser, orm og sildehapser :-)

Hilsen

Paw Meinertsen
 


Monster-rødspætte og flyndere fra Norge

I slutningen af maj, var jeg sammen med Jimmie Johansen (også medlem af Farum Lystfiskerforening) og Jacob Røssel Ved Havøyssund i det nordligste Norge. Vi havde allieret os med vores fælles ven Jacob Lindberg – en af Danmarks absolut skrappeste havfiskere. Han skulle fungere som guide på destinationen og blev derfor også vores private guide og bådfører – ren luksus, især da jeg efter en halv times fiskeri fangede min første norske helleflynder. Det var en mindre fisk, men alligevel…
På de fleste nordnorske havfiskedestinationer er kuling eller storm ensbetydende med nul fiskeri, så længe vinden rusker. Det er dog ikke tilfældet ved Havøysund, hvor Nordic Sea Angling for første år driver en deres havfiskecamp. Selv i det værste blæsevejr var det muligt at fiske rødspætter ved det lille sund ude foran hytterne. Og hvilke rødspætter!

Onsdag den 27. maj kom der for alvor hul på bylden med flere ”spætter” over to kilo, hvoraf den største på hele 3,1 kilo blev fanget af Nikolaj Bielecki (tidligere medlem af Farum LF.). Denne fisk blev dog overgået allerede dagen efter, da min bådmakker, Jimmie, landede en sand monsterrødspætte på hele 3,95 kilo. Det var fra starten aftalt at en eventuel drømmerødspætte skulle genudsættes, så Jimmie tog sagen i egen hånd og håndlandede selv den enorme fladfisk.

 

Allerede få sekunder efter fangsten mister mange af de helt store rødspætter midlertidigt meget af deres pragtfulde farvespil, så på billedet ser fisken meget bleg ud. Da der på en begrænset plads som netop rødspættespottet ved Havøysund er et stort fiskepres sæsonen igennem, er det meget vigtigt, at de store fisk genudsættes. Heldigvis fik Jimmies fisk, der målte 68 centimeter, hurtigt farven tilbage og kunne atter svømme frisk mod bunden.

Hilsen fra Peter Kirkby   


7. juli 2009

Hejsa

Den 7. juli 2009 var vi, Kim Holm Boesen og jeg, en tur ude med Fiskeringen fra Vedbæk efter fladfisk. Det gik fint med ca. 40 stk. fladfisk - rødspætter op til på 850 gram og skrubber op til 900 gram som de bedste.

Med venlig hilsen

Paw Meninertsen
 


4. juli 2009

Hejsa

Da premieren den 1. juni på Furesøen ikke gik så godt for mit vedkommende, måtte jeg lige ud en tur igen. Jeg startede ved 21-tiden og ville fiske igennem til næste morgen. Startede på dybt vand og allerede efter en time kom en en fin gedde på 4 kg og en sandart på 2,7 kg i båden. Desuden smed jeg en fin fisk – øv. Men nu var jeg i gang. Natten gav ikke noget men morgenen blev rigtig god med 3sandarter op til 3,875 kg og 4 gedder op til ca. 5 kg. Det hjalp på humøret. Var i havn ved 11-tiden :-)

God sommer

Paw Meinertsen
 


3. juli 2009

Jeg var en tur på Storebælt fredag den 3. juli, hvor det blev til nogle slethvarrer og pighvarrer :-)
 


Paw Meinertsen

 


Fangstrapport 30. juni 2009

Var på en aftentur efter karusser.

Der var mange karusser i vandet kunne jeg se, men de gad absolut intet, om det var varmen eller gydetid ved jeg ikke, men det var temmelig frustrerende....

Efter et stykke tid skete der dog lidt. Fik først to tilbud som jeg desværre missede, men fik så endelig en - og sikken en - en fin smuk guldfisk på 1300 gram !


Fiskehilsner

Christian Hansen

 

 


17. juni 09

Man siger jo, at morgenstund har guld i mund, men man kan også fange guld om aftenen.
 


Mvh. Claus Søndergaard 

Fik en hundestejle - et flot eksemplar i fuld legedragt. Genudsat uden vejning.

Hilsen fra Lars Frø

16. juni 09

Var til familie-kom-sammen på Christianshavn. Mig og Bertram tog ned og fiskede i kanalen.


DM i trolling

Den 6.-7. juni 2009 var der DM i trolling i Nyborg. Vejret om lørdagen så fint ud, så vi suste over til Sjællandssiden og begyndte på 7 meter vand. Det var ikke nemt, men efter 2-3 timer fik vi hul på det med 2 små ørreder på 45-46 cm. Yderlige 2 timer efter fik vi en mere på 42 cm.
Så var det torsketid ude på dybere vand. Vi trollede med woblere og fik hurtigt 4 fine torsk med største på knap 3 kg. Derpå trollede vi igen efter ørreder, men der var desværre masser af tang i vandet - øv - ind og veje ind og så afsted til Forum i København til koncert, der sluttede ved 02-tiden.

Tilbage til Nyborg og fra kl. 0600 fiskede vi igen - godt man ikke var træt… Vejret var blevet noget dårligt men vind fra ren østlig retning så turen gik til Sjælland igen. Vi trollede og trollede uden held. Vi havde ingenting til indvejning, så efter en fin 3 plads om lørdagen røg vi ned igennem præmielisten og blev nr. 9 ud af 64 både :-) Man har jo lov til at drømme så I får et arkivbilled fra Rügen, da jeg ikke har nogle fra Nyborg :-)

Mvh Paw Meinertsen


Furesøen

Så var det sandart-premiere. Den 1. juni med perfekt vejr og masser af sol, dejligt. Men det skulle hurtigt vise sig at blive rigtig svært at få sandarterne i tal. Vi fik det første bid ved 5-tiden, meget forsigtigt og hurtigt spyttede den igen. Derefter skete der først noget igen ved 7-8-tiden, men så skete der også noget! 4 fisk på 1 time, heriblandt en flot sandart til Fiskeringens formand, Kim Holm Boesen på 5,775 kg  og 3 gedder op til ca. 4 kg. Så gik det dødt igen - øv - og vi sejlede ind. Fiskene blev alle sammen fanget på miniskaller :-)

Mvh Paw Meinertsen


hilsen

Theis Kragh

Tur på Furesøen

Var ude for at lufte de grove geddeskaller på Furesøen sidste weekend og fiskeriet var super!
10 gedder på 4 timer. Ud over det nappede der også en sandart lige over 6 kg på vores kæmpeskallerne, som hurtigt fik lov at svømme hjem igen.

 


Sandartpremiere på Furesøen 1. juni 2009

Jeg havde sat kryds i kalenderen til sandartpremiere på Furesøen den 1. juni 2009.

Vi startede op om eftermiddagen den 31/5 med at forsøge at fange skaller. Det gike dok mildest talt ikke særligt godt da vi ikke fangede en eneste trods en ihærdig indsats.
Heldigvis havde vi woblere og bly med som backup som det så måtte blive i stedet.

Det var perfekt vejr stille og varmt. Vi fiskede frem til kl. 06.30 og jeg fik en sandart på 4,3 kg. og en gedde på 2,75 kg. Herudover smed jeg en sandart på ca. 3 kilo ved bådkanten. Makkeren fik et par gedder op til 5,5.

Billede af mine fisk og pinsesolen der danser følger vedlagt.Fiskehilsner

Christian Hansen


Sudertur

Hejsa.


Jeg var på en 3-dagestur efter karper og sudere. Det skete i et meget blandet vejr, hvor der var alt fra sol og 24 grader til torden, lyn og masser af regn. Det hele blev kyddret med god mad og meget langt mellem biddene …

Men, men - 5 sudere kom på land: 2675 gram + 3075 gram + 3300 gram + 3500 gram og endelig en ny PR på 3750 gram og 64 cm.

En smuk fisk.


Mvh Paw Meinertsen
 

 

 

 

 

 

... og der skal lige siges at Paws største suder er en tangering af klubrekorden!


Fangstrapport den 21. maj 2009

Hej, jeg var ude at fiske ål den 21. maj om aftenen på Bagsværd sø.

Det var ikke det helt vilde men vi  fik dog en aborre, 2 brasner, en masse skaller og 6 ål med en på 432 gram som den største - dejligt sommerfiskeri ;-)

Billede af den største ål følger vedlagt.


Fiskehilsner

Christian Hansen


Ny klubrekord!
15. maj 2009

Jeg var ude igen i nat og fiske efter karper. Vi fik først sejlet tacklerne ud omkring midnat, og efter det skiftede vejret og vi havde ikke en god fornemmelse i maven. Det blev rigtig koldt og vi
gik i seng med det samme.

Vejrskiftet gjorde at vi ikke blev generet det store af brasner og suder, men til gengæld klokken 03.00 kom hugget. Den satte sig med det samme i nogle åkander, men den kom heldigvis ud i åbent vand.
40 meter ude kom den op i overfladen og vi kunne

se det var en fin fisk. Den kom tættere og tættere på, og til sidst blev den nettet. Da vi kiggede ned i nettet og lyste på fisken skreg vi i munden på hinanden "Hold kæft hvor er den stor!".

Vi kunne ikke gå i seng før den var vejet. Det viste sig at den vejede 20,8kg.... Vi kunne ikke sove, og ventede bare på at det blev morgen så vi kunne tage nogle billeder.


Hilsen fra Mads Hussing

Hej,

Jeg var sammen med Lars Ojeniyi med til foreningens Gedde-premiere på Farum Sø den 3. maj 2009. Vi startede på det lave vand, men der var ikke rigtigt nogle fisk. Fandt så ud af, at de stod på 11-14 meter, så der lå vi resten af dagen og fangede i alt 11 gedder – de 2 største på 4,5 kilo og (4.4 kilo - fik du den ”Frø” ha-ha).
Det var dejligt vejr og næsten vindstille og i det hele taget rigtig hyggeligt. Mange tak for en hyggelig dag til alle de mange, der var med :-)

Hilsen fra Paw

Fisk

Hej jeg var en tur ude i den lokale sø, med min far og se og se om vi ikke lige kunne hive lidt suder på land. Og det gik godt ind til det styrt regnede, og vi tog hjem.

Vi fangede 7 suder, lidt skaller og nogle karusser på 4 timer´s fiskeri

Mvh. Jacob Petersen

 

1. maj på Farum Sø

 Jeg skulle prøve mit lokale vand til geddepremieren. Havde forberedt mig grundigt med en god spandfuld skaller og var ved søen da solen stod op.

 Sejlede rundt med 4 stænger, og fra klokken 6 til klokken 10 fik jeg 12 gedder, 7 over 4 kilo med de to største på 5,2 og 5,25 kilo. Så blev solen alt for varm og jeg drog hjem igen.

 Lars Frø

 

Brasen fra det jydske

Jeg var afsted et par nætter ved en jydsk sø, for at se om jeg kunne lokke en stor brasen på land.

Efter en måneds solskin var det lige blevet rigtig dårligt vejr op til turen. Og den første nat gav da heller ingenting. Jeg flyttede derfor plads, og var straks mere optimistisk. Den nye plads gav også mulighed, for at fiske en enkelt stang op af åkanderne efter søens gode rudskaller.

Efter et par gode skaller fik jeg denne fine brasen på 6,700 kg lidt i midnat. Fisken blev taget på et snemandsrig af 10mm boilies, på et 0.14 flourocarbon forfang.

04:30 fik jeg også en dejlig bonus fisk, i form af en rudskalle på 1,480 kg. Taget med cagefeeder og orm. En dejlig nats fiskeri i rigtig dårligt vejr.

 

Mvh/Rune Seymour

 

Fangstrapport 29. april 2009

Tog på en formiddagstur til en dejlig nordsjællandsk skovsø for at se om suderne var "vågnet" efter vinteren.

Det var de ;-)

Lidt træge var de, men fik 4 fine fisk på land på henholdsvis 1850, 1950, 2300 og 2700 på land og havde ca. lige så mange tilbud, så en dejlig start på sæsonen.

Fiskehilsner Christian Hansen


Fangstrapport den 20.04.2009

Var en tur til Kronborg for at se om der skulle være kommet hornfisk.
Det var dejligt solskinsvejr, men der var en del tang i vandet, men det lykkedes mig på trods heraf at få 21 gode hornfisk med en på 800 gram på toppen i løbet af et par timer.
Billede af den største følger vedlagt.

Med venlig hilsen Christian HansenÅrets første hornhyler!

Jeg var ude med en af Fiskeringens både efter ørreder i Roskilde Fjord. Det skulle imidlertid vise sig, at blive meget svært at få dem på krogen. Jeg startede med en hornfisk på 675 gram og 72 centimeter et sted langt inde i fjorden. Det var dejligt med årets første ”horner”, selv om det var ørrederne vi var kommet efter.

Så gik der et par timer før der kom sølvtøj på krogen. Ved bådkanten syntes Thomas imidlertid, at det var synd for den søde ørred så den fik sin frihed, inden den skulle nettes.

Et par småhug senere og en ørred mere, som fulgte med blinket helt ind ude at bide, blev slutningen på en 11 timer lang fisketur. Turen sluttede i rigtig dårlig vejr og med masser af tang i vandet, øv for en fisketur.

Mvh. Paw Meinertsen


Nivå å

Her er et billedet af en ørred jeg fangede d. 12.04 kl. ca. 11.15 i åen på en lille Meps spinner str. 3 i  sølv m/røde prikker.

Vægt 6,5 kg. Længde 93cm. Kan bekræftes af Ivan Kihlgast efter kontrol måling.

Ugen før fik jeg en lille ørred på 2,2 kg 57 cm på gul Meps str.3, den 4.4 kl. ca.13.00

 

Mvh Erik Winther

 


Møn-laks
 

Mandag den 13. april var jeg sammen med en min gode kammerat Peder på en trolling-tur 16-20 sømil ud for Møn.

De første par timer skete der meget lidt. Det blev til  2 undermåls-laks og 2 mistede hug samt en havørred på omkring 4,0 kilo. Så gik fiskeriet fuldstædig dødt og der skete ingenting i en 6-7 timer. Peder mente, at fisketiden efterhånden var brugt op. Vi begyndte at tage sideplanere og dipsyer op, så der til sidst kun var stængerne i downriggerne tilbage.

 

Pludselig gav det ene af mine hjul en dejlig hylende lyd fra sig! Der gik kun 30 sekunder yderligere og så var der også hug på Peders stang. Dejligt med et dobbelthug!

Efter 10-15 minutters tovtrækkeri kom der først en 8 kilos laks op til mig i båden, efterfulgt af en 6 kilos til Peder. En perfekt afslutning på turen - en smule heldig har man jo lov til at være :-)

Hilsen fra Paw Meinertsen
Rapport fra Lagan

Vi havde planlagt lidt familieferie i Fiskeringens Lagan-hus fra skærtorsdag til påskedagen. Vi kørte tideligt torsdag morgen, og begyndte vores påske-fiskeri ved mundingen af Lagan åen. Vejret var ikke det bedste – det blæste en del fra vest, og der kom yderlige en del skyer (de eneste skyer vi har set i hele perioden). Der var desværre ingen laks/ørred, der ville noget med vores agn, men jeg fik til gengæld en fin skrubbe der tog blinket(!).

På grund af det uvenlige vejr kørte vi snart videre, bare for at finde ud af at bil-generatoren var gået i stykker, og selv om vi hurtigt fandt frem til et værksted i Laholm, kunne de ikke gøre noget ved det (der var også kun en halv time til deres påskeferie!). Mekanikeren mente at vi kan køre langt på batteriet. Mens vi var i værkstedet, gik ungerne ned til Grønningen, hvor der ståede en fisker der fangede et fint ørred og to nedgangslaks – så var det afgjort at vi næste dag også skulle fiske der.  Det gjorde vi så også, og efter ca. to timers fiskeri fik faren en nedgangs-laks (ca. 70 cm og ca. 2,0 kg).
Fisken blev genudsat, selv om den ikke så ud til at kunne overleve! Det var desværre den eneste fisk vi fik set denne dag, og ungerne mistede lysten til lakse-fiskeri.

Om aften og de næste dage foregik fiskeriet derfor hovedsagelig ved Fiskeringshuset, hvor Daniel og Alexander fik en række gedder og aborrer, mens far og mor bare slappede af (og opladte batteriet – altså bilens. Vi fandt en venlig svensker - Rikard - der lånte os en oplader!). Så kom den spændende del af udflugten, hjemrejsen: vi nåede det til færgen og kom over til Helsingør, men det var så det: resten af rejsen foregik med hjælp af en stor rød Falck-bil!

Det var sikkert ikke den sidste tur til Lagan i år, men vi venter nok indtil bilen er repareret og de store lakse er begyndt at komme igen.

 

Steffen Faisst


Lille rapport fra Øresund

Jeg var på sundet med en fiskeringsbåd fra Rungsted den 9. april, sammen med min 13 årige søn Christian. Vi havde valgt at satse helt på havørred, ved at gå langs kysten og kaste ind over lavt vand. Vejret var flot, og der var småfisk og smådyr på lavt vand. Men ingen ørreder desværre. Så ud på eftermiddagen iværksatte vi plan B, ud på dybt vand og trække et par woblere i nærheden af sildestimerne. Efter et par timer med nogle småtorsk kom der hug af en havørred på min stang. Og endelig en med lidt størrelse.

Efter nogen tids udtrætning og utallige spring kunne vi få den i båden, en flot fisk på 3,51kg og 68 cm. En times tid efter havde Christian en tilsvarende på krogen. Vi spottede den i overfladen, den var mindst lige så stor som den første. Men slap desværre af krogen lige efter. 5 minutter efter havde han hug igen, med også denne fisk slap af krogen igen.

Mvh. Peter og Christian Larsen

Trollingtur

Hej Farum, jeg var en tur på sundet og trolle d.10 april. Superdejligt vejr og sløvt fiskeri med 1 undermåler og en på 43 cm og en til mig på 3,4 kg og en torsk på 3-4 kg og en tabt fisk på 8 timers fiskeri. Det var ikke meget men superdejligt vejr og fladt vand, var det dejligt at være ude og få noget frisk luft :-)

Mvh Paw Meinertsen


TRYGGEN, IGEN…
 


Vandet kogte med fisk, og mange var oppe og vende. Med desværre var de alle uden den så charmerende dunk, og der var ingen på den rigtige side af 2 kilo. Den største denne dag blev derfor en rimte på 1,875 gram.
Rimtejagten blev endvidere forstyrret af et par ørreder, der fejlagtigt troede, at agnen var tiltænkt dem. Den ene var en fisk omkring 1½ kilo, mens den største vejede

 
2,2 kilo. Det blev således en solbeskinnet forårsdag ved åen, hvor man måtte nyde isfuglens flugt opstrøms, samt lærkens og gærdesmuttens kamp om opmærksomheden.


Knæk og bræk

Claus Søndergaard


Bulefiskeri

Fredag den 27 marts var jeg en tur ude og bule med Søren Vesth. Der stod fisk fra morgenstunden og jævnt henover dagen. Jeg fik 13 fisk, den største 8.6 kg - udleget og meget tynd, øv. Vi fik ca 40 fisk på båden og 3 over målet med den største på 10,9kg ....

Mvh Paw Meinertsen


Hejsa

Den 28. februar var Lars Ojeniyi, nyt Farum LF. medlem, og jeg på Bagsværd Sø. Vi fik 8 gedder og 1 sandart. Lars fik to PR´er: gedde på 5,9 kg og sandart på 3,25 kg. Jeg selv fik en gedde på 6,5 kg. De blev alle taget på en meget kold dag med solskin og skaller :-)

Mvh Paw Meinertsen

 

Hejsa

Jeg var en tur i Drive in putten. Der gik jeg et par timer med Kineticspinner og fik to fine fisk med største på 1,8 kg.

Jimmi, der var med, fik en på stripperen...

Med venlig hilsen
Paw Meinertsen


Jeg valgte at tage en tur til Tryggevælde Å mandag den 16. marts efter rimter. Der var plads til de store armbevægelser ved åen, da jeg var den eneste på stedet.

Desværre var der heller ikke rigtig nogen rimter, så jeg var meget godt tilfreds med de tre ørreder, der ville lege med. Det var alle nedfaldsfisk lige omkring 1,5 kilo med den største på 1,625. De blev alle genudsat.

 

Nummer 4 ørred viste sig at være en fuldfed grønlænder et par centimer over målet, og den måtte så bøde for de andres genvundne frihed.

Lidt efter middag kom der lidt gang i rimterne, men hver gang en fisk blev kroget, strøg resten af flokken væk. Det blev dog til 6 fisk, som måtte en tur på land. Det var alle fine fisk med en snitvægt lige omkring 2 kilo. De to største var på henholdsvis 2,250 og 2,120 kilo.

 Med venlig hilsen - Claus Søndergaard


Kysttur den 22. marts


Regnskabet var afsluttet, generalforsamlingen overstået, konen på kursus – nu var der tid til en tur til kysten. DMI lovede blæst fra nordvest, og valget faldt på Stevns. Vækkeuren ringede tideligt, og ca. 2 timer senere kom jeg også ud af sengen – ingen hastværk!
Da jeg så kom frem til parkeringspladsen, var der en række fiskere der allerede var på vej hjem, de fleste med en lille fisk i bagagen, og de varslede at der var for meget blæst dernede. Betingelserne var ikke de bedste, gråvejr og en stærkt sidevind, men med et tungt blink og varmt tøj var det til at holde ud. Efter ca. 2 timers fiskeri, hvor der ikke skete noget som helst, kom solen frem (det havde jeg håbet på), og de sidste andre fisker tog hjem (???).

Og der gik kun et kvarters tid før der var bud. Hugget faldt ca. 7 meter fra bredden, og fisken tog ikke de store udløb, men rullede i stedet for – da jeg fik den hevet på land havde den snøren flere gange viklet omkring kroppen. 51 cm og 1,4 kg.
Efter en række nulture var det en fin oplevelse. Men så blev vandet pga. blæsten meget grumset, og der begyndte at flyde en masse ålegræs i vandet, fiskeriet var ikke sjovt længere – næste weekend kommer nok snart!

Steffen Faisst


Endelig en måler!

Var med på klub-bule-turen på Øresund den 7. marts. Jeg havde en rigtigt god dag, og fik hele 8 torsk, med en måler på 12,2 kilo på toppen. Min første over ti kilo.

Niels Thøger Nielsen

 


Hej

Jeg var lige på en eftermiddags smuttur til St. Vejle å. Der var meget lav vandstand og den første time fangede jeg kun en enkelt nede i bassinet, så jeg prøvede at gå lidt længere op i åen og der fangede jeg 3 aborre på 1½ time bl.a. dagens største. Vandstanden var efterhånden begyndt at stige lidt og jeg gik ned for at prøve i bassinet igen, til højre for slusen. Jeg fangede 2 aborre i løbet af den næste ½ time og så  ca. kl. 18... Så kom der for alvor gang i den, der må være trukket en god stime aborre ind ude fra havnen... og i løbet af de næste 45 minutter, der fangede jeg 23 aborrer --- i alt blev det til 18 aborre over kiloet med de 2 største på 1525 og 1680 gram.

Med Storaborre hilsen - Steen Kehler


Var på en Jerk-bait tur til Blekinge Skærgård i weekenden efter gedder.

Jeg havde dog misforstået opgaven lidt, da jeg lagde ud med en smuk blank overspringer havørred på 4,750 kilo - fanget på en Jerk-bait !!!!

Geddefiskeriet var dog meget trægt men fik da en mindre gedde på 2 kilo og havde en 3-4 tilbud, men det blegnede ligesom mod havørreden.


Fiskehilsner

Christian Hansen

 

 


Stor-aborrer

Hej!, Jeg har lige været på en eftermiddags smuttur til St. Vejle å, det blev til 8 aborre over kiloet med den største på 1910 gram - alle fanget på en hvid prologic jig...

Med storaborre hilsen

Steen Hjort Kehler
 


Stor-aborrer


Jeg var lige en tur til Store. Vejle Å i dag, tirsdag den 3. marts.
Der var et fint fiskeri, hvor det på 4 timer blev til 21 aborre over kiloet alle fanget på en Prologic jig.
De tre største vejede 1520 gram, 1550 gram og 1580 gram.

Med storaborre hilsen

Steen Hjort Kehler
 


Lidt nyt fra vandet...(inden der kom is på)

Mandag den 9. februar blev der tid til en lille tur til Tryggen.
Der løb en god strøm, og der var masser af vand i åen. Bortset fra en knastør, kold vind fra nord så det lovende ud.
Der gik da også kun en lille times tid, før den første fisk bød sig til. Efter en kort udramatisk fight lå den første havørred på 1,6 kilo i nettet.


Allerede i næste sving var den gal igen - fast fisk. Denne fisk var klart tungere og forblev ved bunden det første lange stykke tid. Men da den efter et stykke tid havde været oppe i overfladen et par gange og hilse, mente jeg, at den var klar til netposen. Det var imidlertid en fejlvurdering for to gange rullede den fri af netkanten og strøg tilbage til bunden. 3. gang var dog lykkens gang, hvor en havørred på godt 3,6 kilo gled i nettet.

Hjemkommen opdagede jeg, at jeg på samme dato i 2008 ligeledes havde fanget en ørred på godt 3 kilo i Tryggen, så det kan da være, at man skal gøre det til en tradition at køre til Varpelev den 9. februar…

Knæk og bræk

Claus Søndergaard

 


Havblik og torskesjov

Læs mere om Bjørn M. Nielsen's
fangst(er) i hans rapport om foreningens buletur den 20. februar under - "Turreferater"

Bjørn Nielsen

Esrum å i februar

Kim Holm Boesen og jeg var en tur i Esrum Å efter lidt havbasser. Jeg satte en orange wobler på. Den første fisk nappede 2 gange efter wobleren. Jeg havde heldigvis pol briller på, så det så jeg. Lod wobleren falde og så kom hugget og den sad der! 2,475 kg og 62 cm. Et hurtigt billede og tilbage i bassinet igen. 45 minutter efter havde jeg hug igen. Den blev ikke siddende. Sad lige og sundede mig 1 minut.  I første kast sad den der 6,550 kg og 84 cm. Nok et hurtigt billede og tilbage i bassinet igen med den. 

Kim fik så æren af at fiske resten af stykket alene. Han havde tidligere fået en ca. 30 cm grønlænder.
Så tog vi op på et andet stykke.  3. kast havde jeg hug igen mistede den efter 2 sekunder. Prøvede 5-6 kast før den prøvede lykken igen og så sad den der! Efter 1-2 minutter stod den desværre af. Anslået ca. 2 kg og blank øv.
Men en fin dag med lidt fisk og godt selskab :-)

Med venlig hilsen - Paw Meinertsen
 


Småbåds-buletur den 5. februar

Jeg har været en del på Sundet i småbåd den sidste tid og det er blevet til en del målere...
Den største indtil videre i år fangede jeg den 5. februar - det var en fin torsk, som havde bidt på gummi-makken. Den gav en forryg-ende fight med bl.a. tre 10 meters udløb ned til bunden.
Efter at vi i havde sejlet med fisken ca. 300 meter mod overflade strømmen (med bund-strømmen), så fik min fiskemakker gaffet den og hevet den op i båden.

Med stortorske hilsen

Steen Kehler

Vægt: 20,1 kg
 

Buletur med Nadia lørdag den 31. januar

Opfordret af den infomail der kom rundt fra klubben om torsdagen, fik jeg hurtig arrangeret en tur med Anders Crüger Lund fra klubben. Da vi kom op på båden mødte vi også Lars "Frø" som havde fået samme gode ide.
Og det skulle vise sig at være en rigtig god ide, for fiskeriet havde været fint om fredagen – 8 målere og mange fine mellemfisk desuden.
Det viste sig dog hurtigt, at der skulle vise sig at være endnu flere fisk om lørdagen. Da dagen var gået var der på båden blevet fanget i alt 14-15 målere, og herudover rigtigt mange pæne mellem-fisk mellem 5 og 10 kilo.
Jeg var selv så "beskeden" at tage dagens største på hele 17,0 kilo!
I alt fik jeg 6 fine fisk på henholdsvis: 3,25 + 4,00 + 5,25 + 5,50 + 9,00 og endelig 17,00 kg.

Fiskehilsner

Christian Hansen


Torsketur den 4. januar

Hejsa.
Jeg var på tur med Fiskeringen den 4. januar.
Vi sejlede og sejlede og sejlede.
Først ved 1230-tiden skulle første fisk komme ombord på Nadia.
Men så var der gang i den en times tid. Vi fik ca. 20 fisk til båden og jeg fik en måler på 10,5 kg. Dejlig start på året :-)

Med venlig hilsen Paw Meinertsen

Buletur med Nadia lørdag den 31. januar

Jeg gik rundt og havde ondt af mig selv; syntes jeg fortjente at opleve noget rusk i fiskestangen, efter flere ture med meget beskedne fangster. Skævede surt til fangstrapporter, der viste at Øresunds torsk bliver fanget i rå mængder lige nu.
Så kom, som sendt fra himlen, en Info-mail fra Farum Foreningen, med tilbud om at komme ud og fiske med Nadiabåden.

Sprang straks til, og heldigvis fortsatte det gode fiskeri.

Vi cirklede rundt på Øresund, ”mellem M5’eren og Kobberværket” og trak masser af store torsk op af havet. Vi var i godt selskab, talte helt op til et par og tredve fiskefartøjer omkring os, men der var tilsyneladende nok af fisk til alle.
Engang imellem kom den Svenske kystvagt, og jog nogen af de mest frække både væk, eller uddelte nogle bøder, og sørgede på den måde for underholdningen i de få pauser i fiskeriet.

I alt kom der 14 målere på dækket, med en 17+ på toppen, taget af Farum medlem Christian Hansen. Jeg havde vældig tur i den, indtil jeg ærgerligt nok, mistede min sidste gode pirk, så blev det lidt mere trægt.

Det blev til to målere; 11,4 og 10,0 plus 14 flotte mellemfisk, og 16 fisk var sjov nok præcis lige så mange som vi fangede tilsammen alle mand på foreningsturen den 14. januar.

Hjemme igen tog det den halve aften at få parteret dyrene og puttet dem i fryseren, og så var det pludseligt knap så ærgerligt, at jeg ikke havde fanget flere!

Lars Frø


Til top