Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16

Fangster 2010


Du kan også se fangstrapporterne fra 2009, 2008, 2007, 2006, 2005 og 2004


Vi vil meget gerne se din seneste fangstrapport på hjemmesiden. For at sende den ind, skal du klikke hér.


Vi fortsætter med at udlodde fire store gavekort á TUSIND KRONER i lodtrækningsgevinst blandt indsendte fangstrapporter!!! Et gavekort i hvert kvartal


30 december 2010

Endelig var julen overstået og de sidste børnebørn var afhentet af deres forældre. I mellemtiden var der kommet is på søerne, og da der stadig stod en spandfuld skaller i akvariet og ventede på at blive luftet, blev der arrangeret en tur til Farum Sø.

Riggede tre stænger til, fik en gedde på 4 kilo og ventede og ventede, men der skete der ikke rigtigt mere, så det blev årets sidste fisk.

Godt nytår fra Lars Frø


November-hygge på Lolland 2010

En invitation til et kystfisker-weekend-ophold i et sommerhus på den sydligste del af
Lolland – og tilmed i et mindre pænt selskabs tilstedeværelse - er én af de ting i
tilværelse, der bare ikke kan afslås!

Fredag den 5. november 2010

Bjarne og undertegnede kørte sydover fredag eftermiddag og kom længere og længere væk fra alfarvej, mens det bare blev mørkere og mørkere. Til sidst var der slet ingen gadebelysning og vi var glade for at vi havde aktiveret GPS´en i god tid – vi var for alvor kommet til udkantsdanmark!

På et tidspunkt udbrød Bjarne, at han ville holde ind til siden, da han lige skulle ud og have noget bagi. Det sad jeg så lige og tænkte lidt over…

Vel fremme ved Kramnitze ved Rødby Fjord og Leons dejlige, næsten selvbyggede, sommerhus blev vi taget imod at Leon selv og Svend, der var kørt i forvejen. De havde allerede nydt den første flaske rødvin; så var stilen ligesom slået an.


Svend og Bjarne planlægger morgendagens fiskeri




Leon ved Blans Hoved

Aftensmaden bestod af skipperlabskovs som Leon havde tryllet med i køkkenet. Han havde valgt at lade maden ledsage af hele 4 flasker rødvin på den sydafrikanske Pinotage drue – det var ikke dårligt! Senere smagte vi andre rødvine, faktisk kom vi godt rundt i de forskellige verdensdelene – Italien, USA, Chile og altså Sydafrika.

Det hele blev toppet op af irsk kaffe, hvor sommerhusets Tullamore Dew flaske blev tømt. Efter aftensmaden skulle morgendagens fiskepladser udpeges. En livline blev taget i brug, da vi ringede til foreningens kysttursleder, Christian. Ud fra vindretningen anbefalede han, at vi forsøgte os ved Kortselitze eller Hesnæs (han har senere røbet at han godt kunne fornemme at vi vist ikke var helt appelsinfrie, da vi udfrittede ham…).

Lørdag den 6. november 2010

Leon, Bjarne og undertegnede vågnede til Svends rumsteren i køkkenet. Der var gang i både bacon, cocktailpølser, røræg, ristet brød og gode oste – dejligt!

Efter morgenmaden gik turen på gå-ben til kysten små 5-600 meter fra sommerhuset. Der var en frisk pålandsvind - dejligt med lidt frisk luft! - og et brun-grumset vand. Omkring igen!

Vi fik pakket os sammen i Bjarne overraskende rummelige Suzuki Liana, der intet problem havde med at få plads til 4 velvoksne mænd.


Øl-pause på diget


Skummende porter til frokost

Kursen blev sat til kysten ved Blans Hoved ved Keldernæs Hage og med udsigt til Lilleø, hvor Claus Meyer har sin æbleplantage. Undervejs passerede vi Knuthenborg Safaripark og bemærkede også nogle af Lollands store stakke af roer og mange afvandingskanaler, diger og pumpestationer, der alle sammen gerne skulle holde havvandet på afstand.

Ved ankomst til Blans Havn, som er en af de mindste havne i Smålandshavet, fik vi et anerkendende nik af de lokale havnebørste og kunne dermed være forholdsvis sikre på, at Bjarnes bil kunne holde nogenlunde i sikkerhed på havnen.

Efter at have fisket kyststrækningen af - kun afbrudt af de indlagte øl-pauser - og uden føling af fisk, gik turen retur til sommerhuset. Undervejs blev der tanket en flaske whisky, så vi også lørdag aften kunne nyde den irske kaffe.

Tilbage ved sommerhuset tændte Leon op i grillen (Weber naturligvis) for at ryge nogle af hans hjemmefangede sild. Det blev til de fineste gyldne sild, der alle blev fortæret med stort velbehag.

Svend ville ikke stå tilbage og hev en røget dyrekølle fra hjemmeskudt vildt frem på bordet! Mums. Svend kunne fortælle, at den var røget hos slagteren i Kvickly på Farum Bytorv.

Det hele blev skyllet ned af Svends ligeledes medbragte Flensbuger Pilsener og Bjarnes ditto Willemoes Portere.
 


Gyldne, hjemmerøgede sild


Aften ved Kramnitze

Aftenen gik med munter samtale, chips, mere rødvin og whisky.

Undertegnede noterede flittige i min lommebog, hvilket var til stor morskab, da jeg læste op fra den under søndagens morgenbord. Der var noter i bogen, jeg slet ikke huskede at have skrevet! Nåh ja, sådan kan det jo gå.

Herefter var der almindelig afslapning og hvil ind til aftensmanden, der bl.a. bestod af dejlige saftige andebryster med tilhørende rødvine.


Søndag den 7. november 2010

Havde vi været trætte i hovederne lørdag morgen var det intet at regne for hvordan det føltes denne søndag morgen. Halvdelen af holdet kom således slet ikke i wadersene, selv om de nok havde haft godt af noget frisk luft.

En fin, fin weekend var fordrevet med fiskeri, spisning, vindrikning og åndrige samtaler mellem voksne mænd, der stadig tror de er nogle store drenge.

Tak til Leon for husly og Svend og Bjarne for hyggeligt selskab.

Morten Søndergaard


Søndagens fiskere


Tur til Store Vejle Å

 Det indtraf sig således, at årets første snestorm satte ind fredag den 19. november, netop
hvor jeg havde sat næsen op efter en tur til Store Vejle Å efter aborrer. Grundet det lidet attraktive vejrlig besluttede min fiskemakker Per Stig og undertegnede derfor om morgenen,
at dagen ikke var til udendørs aktiviteter.

Således siddende mageligt i stuens bedste stol med kaffe og avisen modtog jeg lidt senere
en sms fra Per ”Peter er allerede taget af sted – jeg tager lige nogle timer dernede”…..

Ta´ den – så kunne man sidde dér og tænke på, hvor mange store fisk de hev på land!! Kaffen smagte ikke længere så godt, og der var ikke andet at gøre end strax at sætte kursen.

Og de stod da også dér i snevejret både Peter og Per, da jeg i bedste Knud Rasmussen stil kæmpede mig ned til vandet.

Der havde ikke været liv indtil da, men Peter hev nu en fin +1 kilos fisk på land. Dette var dog ikke indledningen til et større aborre-bonanza. Fiskene var træge, selvom de blev

lokket med både jigs og frække skaller. De fisk, der trods alt kom på land, var imidlertid fine
fisk, og vi fik alle fisk lige over kiloet.

Lidt før lukketid fik jeg hug af en lidt tungere fisk, som viste sig at måle 46 cm og veje
1425 gram. Så beslutningen om at lette sig fra stolen var rigtig.

 Med venlig hilsen - Claus Søndergaard


Efterårs-terapi på Sjælsø

Efter næsten to måneder, hvor tiden var blevet brugt på alt muligt andet end at fiske, havde jeg hele ugen set frem til en efterårstur på Sjælsø efter gedder. Og forventningerne blev i høj grad indfriet! Jeg startede i den smukkeste novembermorgen med at rigge de to stænger til med den sædvanlige medicin, som vi der er for travle (dovne) til at fange agnskaller, anvender på Sjælsø: woblere i passende størrelse og farve, fx en flydende Rapala i firetiger. Også gik det ellers derudaf på den spejlblanke sø ved 9-tiden søndag morgen.


De første par timer var en smule søvndyssende og eneste kontakt til fisk var synet af en brasen der vendte i overfladen ved siden af båden. Omkring frokosttid kom der dog gang i sagerne, og inden for en halv time var tre smågedder mellem 1 og 2 kilo henne ved båden og vende (det ene var et dobbelthug!) Jeg havde med vilje ladet ekkoloddet blive hjemme, da det kan synes lidt overgjort på en pandekageflad og lavvandet sø som Sjælsø. Nu havde jeg dog tilsyneladende lokaliseret et hotspot, men så skete der ikke videre den næste times tid…

Ud på eftermiddagen var det ligesom der kom en hugperiode endnu en gang, og igen, inden for samme område på cirka 200 x 400 meter. Frem mod solnedgang gav fiskeriet tre gedder mere med den største på 2,5 kg.

Derudover missede jeg en 3-4 hug og der var flere gange fisk henne og ”støde” til woblerne. Da den sidste solstråle gik ned i vest var det ved at være på tide at finde tilbage til havnen igen. Selvom dagen ikke havde givet nogen gedder i madamme-størrelse, var jeg mere end tilfreds efter 6 gedder og 7 timers ”rekreation” på Sjælsø!

Gode hilsner til alle, K&B

Jens Pedersen


3 gedder: 19,8 kilo!

Nu slutter sommersæsonen og bådene tages ud af drift, selvfølgelig ligesom fiskeriet er allerbedst.

I Farum Sø er vandet klaret helt op, og fiskene kan ikke længere gemme sig i det grumsede vand. De søger sammen i stimer for at beskytte sig mod rovfiskene, og i dag var hele søens fiskebestand vist søgt sammen i een eneste kæmpestime. Så os der var på søen, og havde ekkolod med, fik virkelig valuta for investeringen, som afslørede den knivskarpe grænse mellem alt eller intet.

Jeg skulle egentligt kun fange agnfisk til en tur på Furesøen, men jeg søsatte også en skalle til lidt geddefiskeri. Fik en ivrigt fightende gedde på 4 kilo, og senere denne fine efterårsfisk på 8,2 kilo og 112 centimeter.

Så blev der styret ud på Furesøen, for jeg har sat en flaske god rødvin på højkant, mod en tidligere Farum Junior (nu midaldrende) fra det engang meget berømte Karusse-konsortium. Udfordringen gælder den største Furesø gedde her i efteråret! Og vi har ikke sparet på forventningerne - overliggeren er sat omkring 10 kilo!

Laaang rotur ud til midten af søen, og så blæste det alligevel meget mere end forventet, i med ankeret på en kikset plads og ooop med ankeret igen, og endelig fandt jeg en plads jeg troede på. (Det hele foregår på 18 til 25 meter vand). Fik to gedder 6,4 og 5,2.

Notede i fangstrapporten : "3 gedder 19,8 kilo, udsat" -  Så kan de tænke over dén!

30. oktober 2010 Lars Frø


Morfar og Bertram på Farum Sø i Efterårsferien

Fru Nielsen og Lars Frø holder børnebørns-træf i efterårsferien. Mens de små holder siesta, tar Bertram og Lars på Farum Sø for at skaffe råvarer til fiskefileter med remoulade. Vi starter med at fange løjer i sænkenettet i Fiskebækken, og så sejler vi ud til Øen. Her forsøger bedstefaderen at forklare historien om Klaus Nar, men det er ikke nemt, for pointen kræver at man har forstand på Danmarks geografi (store og små ø'er). - Så vi koncentrerer os om vores fælles kompetence: fiskeriet.

Og koncentration er godt, vi fanger et par mindre aborrer, og pludselig krummer Bertrams stang faretruende, det ligner "en Jacob Bøggild" og efter ret kort tid melder Bertram pas og beder morfar om at tage over. Vi får landet en fin frikadelle-gedde som får een over nakken med en tom flaske, så bliver mormor glad. Vi har nemlig lovet at vi vil beholde en lille frikadelle-gedde hvis vi fanger sådan een. Lidt efter kommer der minsandten een til mindre gedde som får friheden igen.
Så tjekker vi indholdet i dammen, nu må det vist være nok, og så ror vi en tur rundt om Øen - for lissom at tjekke at det dér med ø'er - og vand hele vejen rundt om - er rigtigt nok. Og så tar vi hjem til fætrene.

Fiskene skal skilles ad/renses, og alle fætrene synes det er meget interessant at se hvad der er indeni. Inde midt i indvoldene finder Viggo den lille løje som lokkede gedden i fordærv. Stor begejstring - som var det mandlen i risengrøden, og Viggo vil ikke aflevere - gemmer sig under sofabordet med sin fisk som åbenbart skal med hjem til bamse-samlingen. Så morfar må træde i karakter og forklare forskellen på kæledyr og fiskeaffald.

Lars Frø




En superglad formand, Ole ”Basse”, med 8,3 kilo laks

Laksefest i Lagan
Lørdag den 9. oktober 2010

Foreningens formand, Ole ”Basse” Gammelmark, Michael Münchow og undertegnede tog i oktober måned til Lagan-elven i Sverige for at fiske efter nogle af de mange laks, der hvert efterår samles i elven i et forsøg på at føre slægten videre.

Det skulle vise sig at blive et noget sværere fiskeri, end vi havde regnet med, men det kunne ikke knække så erfarne Lagan-fiskere som os. Vi blev ganske enkelt ved med at kaste alle vores fluer ud i hovederne på laksene og havde på forhånd besluttet at blive ved med fiske til den bitre ende kl. 1900, hvor fiskeriet sluttede.

Basse var sidst på dagen gået lidt afsides og råbte pludseligt - kl. 1755 - på nettet. Sørme om ham ikke havde kroget et fin laks, der efter en god fight – og efter næsten at have været i nettet – omsider kom på land sikkert nettet af Michael.
 

Basses laks blev vejet til 8,3 kilo og målt til 96 cm og gjorde ham til en rigtig glad fisker.

Kl. 1835 var det så min tur. Hvad der først føltes som en mindre laks, skulle vise sig at være en fin laks på 7,2 kilo og 95 cm.

Michael kastede sig nu ud i et sidste-øjebliks-raseri-fiskeri, men der skulle ikke være nogen laks til ham denne dag. Vi gav derfor hinanden hånd på, at vi også til næste år vil være at finde ved bredden af Lagan. Vi talte faktisk om at danne et slags ”lakse-udrykningshold”, en lakse-taskforce, til Lagan, som tager på éndagsture, måske med overnatning hvis det er helt vildt, i løbet af sæsonen alt efter som fangstrapporterne tikker ind med fangster af blanklaks og andet godt.

Det var en fantastisk god følelse at få vished for at det betaler sig at blive ved med at tro på det – selv i ”den blå time”. Og en berusende oplevelse at gå den lange - og nu tunge! - vej mod bilen i skæret fra lygtepælene. Vi må snart tilbage igen, men der er lige en vinter og et forår der skal overstås…

Der blev indskrevet 42 laks denne dag med den største på 11,5 kg.

Hilsen fra Morten Søndergaard


Morten med laks på 7,2 kilo. Han var bestemt heller ikke utilfreds…



Michael Münchow reddede sin lakse-sæson med denne fine laks

Lagan-elven
Torsdag den 30. september 2010

 Ole ”Basse” Gammelmark og undertegnede var taget en tur til Lagan-elven på sæsonens sidste regulære fiskedag.

Vi drog til Halmstadhålan og mødte her, mere eller mindre tilfældigt, Michael Münchow, der er regerende indehaver af foreningsrekorden i Lagan med en laks på 11,2 kilo. Michael har gæstet elven ca. 12 gange i år og ”kun” fanget 2 laks, så han var langt bagud på point og rigtig sulten efter succes.

Ved Halmstadhålan mødte vi også et par medlemmer, Morten og Mads, fra Værløse Fiskeklub. De havde fisket hele uge og fanget jævnt godt, hvis vi nu skal underdrive lidt…


Som vi stod og udvekslede erfaringer bøjede Michaels stang sig pludseligt! (mere præcist kl. 1120 til brug for annalerne).

Efter en fin fight, hvor Michael virkede lidt mere nervøs end normalt, gled en fin laks på 5,8 kilo og 86 cm over netrammen – rutineret nettet af Mads fra Værløse (og forhenværende Farum LF. medlem). Og så blev vi ellers vidner til en jublende lykkelig laksefisker, der garanteret havde budt på øl, hvis han havde haft nogle med…

Michaels glæde smittede naturligvis af på os andre, men desværre smittede det ikke i tilsvarende grad af på vores fiskelykke og vi måtte tage fra Lagan uden laks denne gang. Men næste gang…

Hilsen fra Morten Søndergaard

 


82-årige Olle Karlsson på vej hjem efter endt fisketur. Han ved, at der skal store net til, når man fisker i Lagan!


Fangstrapport Esrumå

Hej Farum

Var en lille tur i Esrumå den 22.10.10 for at se om der var nogle ørred i hugget.

Det havde jo regnet lidt så der var noget mere vand i åen og var blevet lidt grumset,



så det så ud til jeg havde en chance for at få fisk. Det blev da også til en flot stribe fisk med flere arter, der i blandt en havørred på 1,6 kg, en bækørred på 600 g og en masse mindre, som alle blev genudsat. Alt i alt en vellykket tur med gode fisk og dejligt vejr.

Knæk og Bræk 

Simon Larsen 

Jomfru-rejse på Fure-havet, den 12. oktober 2010

Jeg havde hørt nogle rygter om, at nogen havde set hovederne af nogle kæmpeaborrer, som nogen havde renset ved Furesøbad-båden, så jeg måtte ud og prøve noget aborrefiskeri. Der var lovet kejservejr om tirsdagen, så jeg fik arrangeret noget afspadsering. Jeg startede med at svinge sænkenettet i Fiskebækken hvor der går en velsignet mængde løjer. Der skulle blot tre kast med nettet til at skaffe alle de agnfisk jeg skulle bruge.

Derefter sejlede jeg ud på Furesøen, hvor jeg tidligere havde bemærket, at der gik aborrer lige omkring 20 meter kurverne, ved det nordvestlige hjørne af de to store banker midt på søen. - Det gælder om at finde nogen aborrestimer som går højt i vandet, og 20 meter nede, er altså højt, når det er Furesøen i oktober. På ekkoloddet ses at der er 21,6 meter til bunden og der står omkring 6 meter fisk.

Jeg fiskede med et blylod, og en linetavs på en meter, og en enkeltkrog med en løje på.

Så var det bare med at komme ned til aborrerne, som regel helt nede ved bunden, men ind i mellem kunne de stå højere oppe, og så skal man ramme dem dér. Aborrerne var "helt med på løjerne" og den første halve time var var det totalt febrilsk, senere blev det noget mere stilfærdigt og jeg fik tid til at spise madpakken og nyde vejret.

Det var sådan en rigtig Indian-Summer-dag, lige som meteorologerne vil havde det, med frost om natten og sol om dagen, og til overflod var der slet ingen vind. På et tidspunkt nødlandede en sommerfugl på min båd der midt ude på Furesøen. Den skulle lige have pusten inden den fløj videre. Det var et hvidt C.


Da dagen var gået, havde jeg en fin stribe pundsaborrer i dammen, de ti største vejede tilsammen 4,7 kilo. Det var fint madfiskeri, men jeg havde jo håbet på nogle af de rigtigt store, men det eneste tilbud der virkede som om det var, røg af på vej op fra dybet.

Turen var jomfru-rejse, i en af de tre nye både som Farum-foreningen har anskaffet, helt fabriksny, ren og glasfiber-duftende båd, herligt at ta' mødommen på dén. Der mangler endnu forskelligt udstyr, så vi når ikke at få bådene i drift førend til næste sæson. Men det er altså meget dejlige både, som vi alle kan glæde os til at komme ud og fiske fra.

 Lars Frø


Fangstrapport Lagan 9. oktober 2010

Hej FarumLF,

Endnu en god dag ved Lagan.

Fik 2 fine blanke fisk fra morgenstunden, begge på 3,8 kilo og herudover smed jeg 3 fisk.


Med venlig hilsen

Christian Hansen

 


Lagan den 11. september 2010

Jeg deltog, som så ofte før, på foreningens septembertur til Lagan-elven i Sverige. Målet var de mange laks der hvert efterår trækker 8 kilometer op ad elven, indtil de bremses af vandkraftværket midt i Laholm by. I år var der sat ny elv-rekord med en laks på 17,0 kilo og der er blevet fanget rigtigt mange laks over de 10,0 kilo henover sæsonen, så det var bestemt ikke uden en vis spænding at rørfluerne blev søsat for at lokke laks til hug.
 

Et par af de afgørende faktorer for et vellykket laksefiskeri i Lagan er; dels hvor meget vand som vandkraftværket lukker gennem turbinen (jo mere jo bedre), dels fra hvilken retning vinden blæser (helst fra vest eller nord/vest).

Jeg var heldig at fange en hanlaks på 3,8 kilo og 78 cm om lørdagen den 11. september. Den tog på en mørkerød rørflue med sort hackel og gylden krop og gav en overraskende fin fight. Det var et dejligt plaster på såret, efter at jeg havde kroget en ca. 6 kilos laks midt i panden/oven på hovedet lidt tidligere på dagen. Den blev, af et par svenske lystfiskervidner, bedømt som fejlkroget og måtte ud igen.

Jeg ser frem til at skulle af sted igen til oktober, hvor det kun er indehavere af årskort, der må fiske og hvor der kun må fiskes med enkeltkrog. Det bliver interessant at prøve.

Hilsen fra Morten Søndergaard
 

CO2-Fri fisketur

Søndag den 3. oktober cyklede jeg ned til Farum Sø, hvor der var læ for den stive kuling, der ellers hærgede hele landet. Startede med at fange en spandfuld løjer inde i Fiskebækken, og det gik meget godt, selvom jeg vist mere lignede en cowboy med lasso end en lystfisker. Så ud på Farum Sø hvor ekkoloddet viste masser af gode stimer at ankre op i. Jeg riggede 4 flodstænger til, og så var der ellers laaang ventetid. Jeg havde forsømt Jacob Bøggild's foredrag i sidste uge, og brugte ventetiden til at ærgre mig over, at være gået glib af hans nyttige fiduser. Men ind i mellem kom der da en aborre ombord.



 
Jeg sejlede i KSK-båden, som er en dejlig klassisk båd, den er let at ro - også i modvind, ligger godt i vandet, og den driver ikke af, selv i hård vind. KSK står for Københavns Sportsfisker Klub, som er en mindre pæn samling senior lystfiskere, der har måttet erkende at de ikke længere kan overkomme at passe deres bådpark. Derfor har de assimileret med SU, og båden skal bookes på SU's booking-liste hvor den har nummer 19. Det kan meget anbefales at prøve båden! Den har sine egne årer, som ikke passer sammen de øvrige SU-årer, og årerne står i deres eget skab som er mærket KSK. Her i foråret har jeg lavet nye
bundbrædder til båden(!), goe brædder(!), og dette var første gang, hvor jeg selv kom ud og fik prøvet min nye dørk.

Jeg ankrede op en fem seks gange og fik ind i mellem nogle mindre aborrer og af og til en gedde. Endte til sidst inde mellem Øen og land hvor der var lidt læ og bare 8 meter til bunden. Her fik jeg et rigtigt godt hug og kunne straks mærke at det var en god aborre, for den svømmede nedad - nedad - nedad, i hårde rusk som trak line af hjulet. Det var en rigtig god fornemmelse i fiskestangen og en endnu bedre fornemmelse da den lå i nettet.

Bismeren balancerede ved 1,6 kilo - endelig en rigtig flot aborre. Det er efterhånden mange år siden jeg sidst har haft sådan en i hånden, og denne er så afgjort min største fra Farum Sø. Herefter skete der ikke mere og jeg riggede af.

Til sidst cyklede jeg hjem igen, så det blev en dejlig lang søndag, helt uden brug af fossilt brændstof, (på nær lidt strøm til ekkoloddet).

Lars Frø


Lagan 28. september 2010

Var en tur i Lagan. Det var en råkold dag og fiskeriet gik ret trægt, men der kom dog lidt fisk op hist og her.
Jeg fik selv i alt 3 tilbud på fluen.
Fik først en lille fisk på 1,5 kilo, smed lidt senere en god fisk med god tyngde som desværre røg af efter ganske få sekunder. Herudover havde jeg et enkelt slag til fluen.

Alt i alt endnu en god dag ved Lagan ;-)


Mvh. Christian Hansen


Lagan 25. september 2010

Hej Farum LF,

endnu en god dag  ved Lagan.

Havde 2 tilbud på fluen – det ene resulterede i en dejlig laks på 4,1 kilo der gav en god fight.

Mvh.

Christian Hansen

 


Lagan 22.september

Hej Farum LF,

Var en tur til Lagan igen i dag.

Først på dagen havde jeg et hug til fluen, men den blev ikke siddende, fik herefter 2 gode tilbud som begge kom på land.

Laksene vejede henholdsvis 4,25 og 4,00 kilo, så igen var det en rigtig fin dag ;-)

Mvh.

Christian Hansen

 


Lagan 21. september 2010

Hej Farum LF,

Var en tur til Lagan i dag.

Jeg havde 3 tilbud og fik også 3 fisk på land ;-)

Laksene vejede henholdsvis 5,25, 4,25 og 3,3 kilo, så det var en rigtig fin dag.

Mvh.

Christian Hansen
 


Flot 5-kilos havørred fra båd

Lørdag den 7. august 2010 tog jeg på kystnært bådfiskeri i det sydlige Sjælland med min gode fiskekammerat Jimmi Olsen. Det var naturligvis havørrederne vi var ude efter. Efter den meget varme sommer var temperaturen gået lidt ned og ørrederne kommet tættere på kysten. Alligevel valgte vi at forsøge med fiskeri fra båd i stedet for fra waders, da det gav os lidt større frihed.

Efter at have fanget nogle små torsk hen på aftenen, fandt vi endelig ørrederne på 5-6 meters dybde.

Jeg fik den største af ørrederne – en rigtig flot fisk på 5,3 kilo som tog på en 22 grams Magic Minnow Great Heron. Jimmi fangede en stærkt fightede ørred på 2,7 kilo.

Hilsen fra Peter Kirkby




Flot gedde fra Farum Sø

Efter at jeg var så heldig at vinde foreningens Gedde-premiere på Farum Sø den 1. maj i år blev jeg så glad for Farum Sø og fiskeriet, at jeg forlængede mit ophold i Danmark med yderligere 1 uge (jeg er tysker, bor i Frankfurt og har været medlem af foreningen i 2 år nu).

Søndag den 9. maj 2010, dagen inden jeg skulle flyve hjem, fangede jeg så min hidtil største gedde fra Farum Sø. En flot fisk på 101 cm og 8,1 kg, som huggede på en stor gummi-jig under kastefiskeri.

Jeg glæder mig til at komme ud på Farum Sø igen.

Hilsen fra Thorsten Alexi


Hej Farum LF.

Første weekend i september var det tid til en weekend i sommerhus. En nybygget terrasse skulle gøres færdig mens morgen og aften blev nydt på stranden spottende efter fisk.

Det skulle vises sig at kysten er kommet godt i gang og da vejret var fantastisk blev

 

størstedelen af tiden brugt med en lille #4 stang med skydehoved. Det blev til flere fine fisk og stangen blev indvidet med en knap 2 kg fisk på en lille magnus flue.  

Knæk og Bræk og godt efterår til jer alle,

Anders Albertsen


Hej Farum LF,

hvarre kan være svære, det ved de fleste der har prøved fiskeriet, men at der skulle 7 timers fiskeri til for at få to hvarre det er lige hvad jeg måtte ud i d. 12 sep. på sundet, men er enden god er alt jo godt :) .

to stk., en på 600 g og en på 1,1 kg., begge pighvarre.

venlig hilsen

Peter Simonsen


Hej Farum LF,

jeg var på sommerferie i marielyst og konen bad mig ikke at tage mit fiskegrej med. Meeeeeen den gik ikke så turen gik til lyns fiskesø. her fik min ven Peter to fine regnbuer og jeg fire. Ikke kæmper men 2,5 kg sneg de sig op på :) .

venlig hilsen

Peter Simonsen


Hej Farum LF

 

Den helt store suder var jeg så heldig at fange på et morgensats i en ny sø, hvor jeg havde fodret op aftenen før. Jeg havde lige sat 2 bundstænger med popup majs og var igang med at klargøre flådstangen, da min bidmelder satte i en lang og høj hyletone.  Jeg fik fat i stangen og kontakt med fisken, som jeg først var helt sikker på var en af søens karper, udløbene taget i betragtning.

Efter flere vilde udløb mod modsatte sivbræmme, fik jeg den presset tættere på mig. Her vendte fisken første gang I overfladen, og jeg kunne se, at der var tale om en storsuder og helt sikkert en ny PR (den gamle PR var på 3,1 kg og fanget på en Farum-tur til Donse Dam med bl.a. Theis). Netningen forløb heldigvis fint og det var et par YES, der blev råbt ved søen af en meget glad fisker. Suderen var 54 cm lang og vejede 3375g. Omkredsen på 42 cm. En meget flot fisk med rogn.

knæk og bræk Claus Vestergaard


Fangstrapport den 4. september fra Lagan

Hej Farum,

Var på en formiddagstur til Lagan igen. Det skulle vise sig at være en god ide for det gav 2 laks på henholdsvis 2 kilo og 3,9 kilo. Ikke kæmper, men fine blanke fisk.

Herudover havde jeg kontakt med yderligere 2 fisk – den en markerede sig på ubehagelig vis ved at tage et brutalt 20 meter langt udløb før krogholdet slap……;-(  

mvh Christian Hansen

 
 

Fangstrapport den 5. september fra Lagan

Hej Farum,

endnu en formiddagstur gav en fin blank laks på 4,75 kilo på rørfluen ;-)

Mvh.
Christian Hansen
 


Øresund

Fryseren var ved at være tom, og da det efter et par blæsende dage her i slutningen af august igen var muligt at komme på Øresund, blev makrelgrejet og en fiskeven hurtigt pakket.

Øresund viste sig fra sin allerbedste side ... ingen vind og nærmest ingen strøm samtidig med at vi kom i kontakt med makrelstimerne nærmest lige uden for Kronborg.

I alt blev det til 21 makrel med den største på 1,2 kg hvilket er personlig rekord.

 Med venlig hilsen Jakob Futtrup


Hej Farum,

var på en formiddagstur til Lagan for at se om jeg kunne overliste en laks. Jeg havde set at
der var blevet fanget godt på det sidste.
 

Det holdt dog hårdt, men efter en 2-3 timer var der endelig bud efter min flue - desværre røg den af krogen efter ganske få sekunder - ærgeligt for den virkede ikke helt lille.

Jeg besluttede at tage den sidste time jeg havde til rådighed et andet sted og i de famøse aller-allersidste kast var der endelig bid igen - denne gang en mere moderat fisk – men en fin hanfisk på 2,3 kilo som reddere og afsluttede dagen.

Christian Hansen

En enkelt makrel reddede dagen

Var et hurtigt smut op til opmarchbåsene i Helsingør søndag morgen d. 29. august. Det var desværre ikke meget der blev fanget deroppe den morgen, hvorfor jeg nu var tilfreds med den ene makrel på 600g jeg fik i hus. Fisken huggede på pirken langt ude i kastet og endte sine dage på stegepanden med tomat, chili og hvidløg :)

Det har efter min mening desværre været et sløjt makrel-år indtil videre, bevares, det er for mit eget vedkommende blevet til alt, alt for få ture. Om de sløje fangster er en udløber af ’makrelkrigen’ er jo ikke til at vide, men vi må da håbe de besinder sig i Nordatlanten, så vi stadig vil få mulighed for at træffe den sjove fighter i Sundet fremover.

Gode hilsner til alle, K&B Jens Pedersen


hej farum lf

vi var en flok friske fyre på sundet i et hvarre sats med lars og det gode skib nadia. det med hvarrene gik ikke skide godt men jeg fik da en på 850g. men så var der noget større der tog min tobis nemlig en rødspætte på 1,5 kg. yes.

 

man ser jo sjælent hvad der sker med de flotte fangster der bliver vist på vores side.

så her er hvad der blev af min rødspætte og slethvarre. rødspætten blev paneret og stegt i smør, hvarren blev rullet og dampet i hvidvin. derefter anrettet på mit hjemmebagte rugbrød til et fantastik stjeneskud. nøøøøøj hvor det smagte.

hilsen Peter Simonsen


Dejlig sensommer-aftentur på Farum Sø

August 2010


Min gamle skolekammerat og medlem af Farum Lystfiskerforening, Thomas Pflug, havde bedt mig om en aborretur på Farum Sø. Jeg stillede naturligvis op og kunne ved samme lejlighed meget tiltrængt få banket lidt ”Farum Sø aborre-rust” af.
De foregående dages heftige regnvejr var nu afløst af et mere behageligt solskin tilsat den obligatoriske friske vind fra vest.
Således stævnede FRI-båden ud i aftensolen med 2 forventningsfulde fiskere ombord. I første kast var der en aborre til Thomas; det tegnede til at en allerede god tur skulle gøres endnu bedre. Den tog tilmed på undertegnedes jig-rig, så Thomas var både imponeret og overrasket og jeg var glad og lettet.


Den første var ikke stor, men det var glæden


Båden smil og aborrer blev større og større


Efter lidt stilstand i fiskeriet mødte vi selveste ”aborrekongen”, Jacob Bøggild, der oplyste at han indtil videre havde fanget 26 aborrer. Vi genfandt troen og udså os et sted i nærheden af Klaus Nars Holm og hér var der aborrer! Det blev til flere håndfulde gode aborrer og vi havde begge det store smil på.
Da solen forsvandt bag trætoppene ved Farum Kirke havde Thomas aborrer nok til weekendens familiemiddag. Vi gav hinanden hånd på, at vi snart måtte af sted igen! For er der noget bedre end at se aftensolen gå ned over Farum Sø, mens fiskestangen flexes af en hidsig aborre?


Hilsen fra Morten Søndergaard

 

Hej,

var lige en tur på sundet for at få en makrel eller to. Det lykkedes også, og på trods af silende regn blev det til tre fine makrel og et par små stavsild!!!

 

Den største makrel vejede 1,1 kg og var 37 cm lang. Det vilde vejr ødelage dog fiskeriet og så gik turen hjem godt våde, men glade.

Venlig hilsen Peter Simonsen


 

Fangstrapport 28-30. juli 2010

I forbindelse med min sommerferien i år var jeg et smut forbi Rio Ebro i Spanien med 3 dages fiskeri. Sceneriet var fantastisk med temperaturer op til 40 grader.
Turen gav mig i alt 25 maller og 20 sandarter. Bedste malle var en grum fætter på 36,5 kilo herudover var yderligere 5 over 25 kilo, og de mindste vejede omkring 10 kilo ! – grove fisk i forhold til hvad man er vant til.
Fiskeriet foregik med bolt-rigs med 300 grams lodder og pellets som agn.

De 20 sandarter blev taget på agnfisk på et par timers actionfyldt fiskeri og vejede alle mellem 1,7 og 3,5 kilo.

Med venlig hilsen Christian Hansen


 

Tun fra Mallorca

Vi var en tur til Mallorca sidst i Juli hvor vi fordrev tiden med lidt golf & god mad med dertil hørende vine mm! Men kors hvor var det varmt + 33' Så det var "skønt" at stå klar kl. 04.30
med moderate håndværker der var igang med at nedbryde de sidste hjerneceller, med Anders
som chauffør drog vi mod Port Söller hvor vi havde en aftale med Juan Carlos (ikke kongen) 
som stod klar sådan da. Det der med morgen kaffe & frokost var glemt så vi fandt en lokal
cafe' hvor vi fik lidt til maven!

Men afsted kom vi da, båden var ikke kæmpe stor men der var da plads til fire (godt vi kun var tre!) og der var skam også toilet ombord fint skal det jo være. Vi havde ca. 20 sømil ud til fiskepladsen og da det havde blæst en halv pelikan dagen før var der pæne dønninger og nu blæste det fra en anden retning så båden hoppede og dansede Juan C. var helt oppe at kører han garanterede at vi fik tun med dette vejr for når der er hvide toppe på bølgerne og delvis overskyet kunne det ikke blive bedre. Vi fik sat outriggerne og 6 stk. stænger med div. woblere & sprutter og afsted med 7 knob kursen var han meget omhyggelig med 15 - 20 grader mod søen
ellers fik vi ikke noget påstod han, 15 min. efter vi havde sat stængerne fik jeg en blå tun på 10,2 kg. Samtidig valgte Anders at påbegynde forfodringen med sin medbragte aftensmad nu i lettere opløst tilstand, så der var lidt tomult på det lille agterdæk hvor Juan C. hev liner ind Anders forfodrede, Jacob var grøn i hoved og jeg var travt optaget af min fangst, sådan en tun spreller noget mer end vores hjemlige torsk og da fighting-stolen var en udklappelig campingstol med kopholder som piskede rundt på dørken med undertegnet var det som at hive en kæmpe tun ind, det må have været et syn for guder men op kom den da.
Stængerne blev sat igen hvor vi nu gik med bølgerne så de to grønne personer kunne komme til hægterne igen men som Juan C. påstod bider de ikke når vi sejler med bølgerne så der var lidt rådslagning med resten af besætningen hvor der blev indgået forlig: En tun mere og så hjemad. Vi tørnede omkring og efter 10 min. var den gal igen Anders var foddermester Jacob kæmpede for ikke at forfodre, Juan C. hev liner ind og klog af skade blev jeg stående med en hissig tun for enden af linen efter et par heftige udløb kom bæste ombord 12,8 kg. var den på. Så var det ellers tilbage med Port Söller alt i alt en fin tur som vi må prøve igen.

Stængerne var på 30 lbp. og hjulene var Shimano 30 så det passede helt fint der var skam sprel i de tun. Vi tog den største med hjem hvor den stod på grillet tun, tun muss, tun i oile mm. Garteneren fik en hel side og så ligge der et pænt stykke i fryseren til rengøringen, så den har gjort mange glade. Hvis der er nogen som vil prøve en tur fra Mallorca kan i kontakte mig på mail: tribest@ofir.dk
Beklager billed kvaliteten ( fotografen var Anders! )

Hilsen Kenneth Thostrup


Gedde & sandartkalas

Lunt sommervejr og natture efter søen rovfisk hører uomtvisteligt sammen for mig. Så da vejrudsigten igen viste sig fra sin gode side var jeg ikke længe om at få pakket grejerne og komme af sted. Allerede efter 20 minutters fiskeri fik vi trippelhug, hvor vi mistede den ene og fik de to andre gedder som vejede 5,5 og 6,5 kg. Ud over det bød natten på sandart op til 4,9kg, hvilket var meget velkomment.

\Theis


 

Ingen sommerferie uden fiskeri!

Da min far antydede at vejret kunne være i favør for en tur efter nogle at søens glubske rovfisk var jeg ikke længe om at invitere min fætter med på tur. 
Da han var gæst om bord fik han lov til at tage de første fisk en gedde på lidt over 5 kg og en sandart på knap 5 kg. Min far fangede et par fisk mere mens det var mørkt, hvor vi (drengene) sov. Da det var blevet lyst gik et af de yderste flåd, da vi sejlede ind over en fin skrænt. Da jeg satte krogen kunne jeg tydeligt mærke at det var en fin fisk og efter en god lang og meget hård kamp kunne min far lande turens største gedde for mig.

Stram line

Toke M Kragh


Sommerferie

Da jeg var syd på i to uger på familieferie, brugte jeg bl.a. tiden på at tage ud og fiske. Vi benyttede os af et af de lokale tilbud, ”Casting Fishing”. På den første dag var vejret udmærket, så vi kørte langsomt hen af kanten af et rev, som var i nærheden. Der gik ikke lang tid, så var både mig, min bror og min far ivrigt i gang med at fiske. I starten skete der ikke det store, men efter lidt over to timer, hvor jeg næsten i trance rullede min

wobler i retning af båden, gav det et kæmpe hug i stangen, som grundet overraskelse nær var fløjet ud af hænderne på mig – jeg mærkede straks: denne her var lidt større end hvad jeg var vant til hjemme fra Danmark. De første par minutter af fighten tog fisken ét udløb, og jeg var hurtigt løbet tør for line, så jeg begyndte at hale den ind igen. Herfra gik der 20 minutter, hvor fisken tog endnu et udløb, hver gang jeg havde den i nærheden af båden igen. Efter gode 20 minutter stak den så af en sidste gang, direkte ned i dybet. Jeg var i forvejen ret træt i armene da grejet
var tungt og fisken stor, men da jeg endelig så det sølvne skær af den i vandet, var alt træthed glemt, og det tog ikke meget længere, inden den endeligt var landet. Til min store skuffelse – og alles forundring, da ingen vidste hvordan det kunne lade sig gøre ved dette slags fiskeri – var den fejlkroget, og dermed en del mindre, end jeg havde håbet. Alligevel var det min til dato største fisk, en pæn Giant Trevally (Ronin Jack) på gode 15 kilo – og jeg havde svært ved at løfte vandflasken til munden efter fighten, som jeg ellers trængte til.

På anden tur tog vi ud igen tidlig om morgenen, og opdagede hurtigt, at der var kuling. Så i stedet for at kaste, trollede vi den her gang, langs kanten af det samme rev. Vi havde 2 stænger til store fisk, og en lille til små tunfisk, som vi ville bruge som agn til håndstang til at fange en Barracuda. Denne ”agnstang” gav også det første hug – en lille tun på 1 kilo, som min bror fik lov at hale ind. Det var skægt, og vi troede alle, at den hurtigt ville være i land. Men så skete det lige pludseligt: den lille agnstang bøjede næsten helt igennem, og linen kørte derudaf i en vanvittig fart – få sekunder efter så jeg mit livs første sværdfisk springe ca 100 meter ude. Men inden sjoven rigtigt var begyndt, var den også allerede slut igen – sejlfisken havde mærket fælden og spyttet dens bytte ud igen – i død og maltrakteret tilstand.

Skuffelsen var stor, især hos min bror, men nu vidste vi der skete noget, så med store forventninger fortsatte vi med at trolle.

Der skulle heller ikke gå mere end 5- 10 minutter, så gav det et ordentligt hug i min stang – linen kørte igen derudaf, og igen så vi få sekunder efter en stor sejlfisk springe godt 100 meter ude. Denne gang var jeg heldigvis forberedt, ellers havde vi mistet en fiskestang her. Dette var starten på en lang, hård og meget intensiv fight, som var præget af lange, tunge udløb og for mig meget irriterende manøvre af fisken, hvor den svømmede rundt om båden konstant, hvilket gjorde det meget sværere for mig at fighte den. Jeg måtte gang på gang magtesløst se på, hvordan fisken trak linen ud igen, efter  jeg havde brugt masser af kraft på at hale den et godt stykke ind. Men efter gode 45 minutter, hvor jeg til sidst ikke kunne mærke mine arme og næsten ikke kunne holde på stangen mere, viste den sig i overfladen, og blev nu hurtigt hevet op i båden af et meget velfungerende og venligt crew. Jeg lagde
 stangen fra mig, og kunne samtidig ikke tage øjnene fra denne fantastiske, smukke, men også store fisk, som jeg stadig ikke rigtigt kunne begribe, at jeg havde fanget. Jeg havde lige sat ny personlig PR., med en ikke engang voksen Sejlfisk, vurderet på omkring 30 kilo.

Resten af dagen blev det ikke til flere hug på de store trolle-stænger, dog fangede vi en række små tunfisk, som med det samme blev brugt til at lokke en Barracuda til at bide – hvilket også lykkedes fantastisk godt, udover

at den hver gang bed fisken midt over, uden at sluge krogen, hvilket ærgrede os alle enormt, da vi alle havde drømt om at se eller endda fighte en sådan fantastisk fisk.

Jeg var godt tilfreds, og det havde været to mere fantastiske dage, dvs. oplevelser, på denne ferie.

Hilsen Alexander Faisst

 

Brasen fanget i underbukser.

En kølig morgen var min far, min lillesøster og jeg ude ved Lammefjords kanalen for at fange karper. Vi havde sovet der i nat, og jeg lå og hyggede mig i teltet, da min far råbte, at der var bid. Jeg lød der ud i underbukser og det var lidt koldt. Men jeg tog stangen og gav modhug. Jeg fangede min største brasen. Den vejede 1550g og var 47cm lang. Den blev sat ud igen.

Mvh. Christian Søndergaard

Hej Farum,

Denne gang skulle jeg med nogle venner ud til st. vejle å for at fiske gedder og aborre. Og vi startede efter gedder med nogle spindere.

Så skete der noget da min ene ven fik en fin lille fin gedde på omkring 2 kg og da vi så rygede plads spotede vi et par fisk foran os og vi prøvede med orm og lidt efter viste det sig at, det var 3 pæne brasner da jeg stod og fihgtede en af dem fisken vejede 1,902 g efter det skete der ikke så meget mere end et par små fisk.

Hilsen Jacob Petersen


en fisk der blev narret til at bide på min sølvpil. Efter at have fightet lidt med den viste det sig at være en ørred. Den var godt kroget og det tog ikke lang tid før den lå på land. Den vejede 1,25 kilo og var 48 cm lang. Derefter var fiskeriet meget hornfisk domineret. Det lykkedes mig at fange fire hornfisk, men derefter lagde strømningen sig og fiskeriet fladede helt ud. Vi gav fiskeriet op ved en 12 tiden og besluttede os for at tage hjemad. Det var dog en dejlig aften.

Hilsen - Daniel Faisst.

Sommerørred

Den 26 juni var jeg ude ved kysten med min far og mor. Der var meget blæst den dag, men efter at have skiftet sted et par gange fandt vi en dejlig nogenlunde vindstille plads. Det varede ikke længe før vi fik vores vaders på og grejet gjort klar, for den gode tid på dagen var allerede begyndt. Da vi endelig begyndte på fiskeriet var klokken ca. halv ni. Efter at have kigget lidt på vandoverfladen og efter de første kast, kunne vi se at der var fisk på pladsen, men det lignede mest hornfisk. Dog efter en halv times tid, var der


Aborretur fra Stavnsholt, juni 2010

Fangstrapporten i Stavnsholts årekasse melder om pæne gedder, mange mellem 5 og 9 kilo, men ingen sandarter i år! Der er blevet nusset om faciliteten; græsset er slået, den ene båd er blevet trykspulet og den anden har fået nyt damlåg, skraldeposen er tømt, og ikke mindst er der blevet øset en hel del vand ud af bådene.


Mens jeg rigger af, føler jeg mig underligt overbegloet. Normalt er der ikke en sjæl ved Stavnsholt, men idag har jeg fået selskab af tre hornugler som holder øje med mig og mine små fisk. De er meget trygge og lader sig gerne fotografere.

Hjemme i køkkenet er der en times arbejde med at filetere, og pakke i poser, og rydde op, og få fiskeaffaldet emballeret så skraldebøtten ikke bliver en stinker her i varmen. Så nu er aftensmaden klar: Kære fru Nielsen - far har skaffet mad til familien!

Lars Frø



Nu er det heldigvis sommer og tørvejr, og jeg har fået tid til en formiddagstur efter Furesøens aborrer. De er ikke nemme og komme på krog med, men mine regnorm redder turen. Det blir til 10 mellemstore og især mellemsmå aborrer som kommer med hjem.

 


det var en af de bedre vi fangede så mange gedder at vi ikke ku huske hvor mange vi havde fanget,vi fik dem på alt muligt bla. jerkbait, men aborre blev det også til 3 til mig 600-800g. men min ven kent fik monster aborren på 1,6kg. skøn dag med masser af sol, tak gud for aftersun.

venlig hilsen

peter simonsen

hej farum lf

min kammerat og jeg var en tur på sjælsø d.24 juni.

 


 


Hejsa Farum Lystfiskerforening

Jeg var på et 3-dages sats efter karper, men det eneste der ville bide var 2 sudere på 2500 gram henholdsvis 3175 gram. Det var ikke meget, men vejret var kanon med sol og næsten vindstille :-)
 


Mvh Paw Meinertsen

 


SUDER

Det kunne næsten lyde som en lystfiskerskrøne, men det havde faktisk været en dejlig, varm sommerlig dag, og nu her hen under aften lagde vinden sig fuldstændig, hvilket fik forventninger til at stige. Og fiskene havde da også indfundet sig på fiskepladsen og huggede regelmæssigt. Desværre var det udelukkende skaller - de samme gode skaller som glimrer ved deres tilstedeværelse, når der blæses til gedde- og sandartture!Efter at have prøvet alt muligt var jeg lige ved at give op, men valgte til sidst at sætte en god, gammeldags regnorm i størrelse XXL på krogen. Det så ud til at virke. De værste skallehug udeblev.

Lidt efter sås der nogle suderbobler lidt til venstre for flådet, og de havde heldigvis den rigtige retning. Boblerne kom nærmere og nærmere hvorefter flådet nærmest begyndte at sitre. Nu skulle dyret lige have tid til at få den store agn i munden, inden der blev givet modhug. Da flådet begyndte at vandre, blev der givet modhug, og stangen krummede sig sammen samtidig med, at fisken hidsigt strøg ud mod det dybere vand.

Herefter fulgte en vild fight, hvor jeg og grejet flere gange var på hælene, når fisken

bare tonsede til højre og venstre. Efter flere rå udløb lå den dog til sidst gispende i overfladen
og kunne nettes.

Målt og vejet til 3200 gram og 56 cm lang.

Mange hilsner - Claus Søndergaard


Hej farum lf,

var lige i humør til stegte hornfisk, men de sku`jo også lige fanges. det tog så bare lige lidt længere end beregnet fire timer = 4 fisk. men det var go lir på ul stangen desværre var den 2-3 kgs blanke havørred der også huggede var lidt for meget for ulgrejet og fisken stak af med sejren øv.

Hilsen Peter Simonsen


Hornhylere på Nordkysten

Fiskeriet efter havets balletdanser, Belone Belone - hornfisken, er så småt ved at ebbe ud, så jeg måtte lige have en sidste tur på Nordkysten.

Jeg havde udset mig et af mine favoritsteder og det varede ikke længe, før den første honfisk var landet. Det viste sig, at det var sildestykkerne, der duede denne dejlige juni-sommeraften.

På et tidspunkt havde jeg tilmed en forfølgende havørred med inde og vende foran mig i vandet. Nå, mon ikke det alligevel bliver til endnu en tur i løbet af ugen :)

Rusk i kæppen fra Thomas Elkjær Jensen                 




kunne vi nette en flot suder på 3,0, ud med den igen og på med ny orm. Endnu en gang kom der bobler på pladsen og lige efter bogen forsvandt mit flåd igen. Denne fisk går rigtig dybt og tungt slet ikke som den på 3 kg. Men desværre mister krogen holder og den slipper væk.

Ud med agnen igen. Og én til gang kommer boblerne og så fisken :) Denne fisk kæmper som den første og giver en rigtig god fight. I det jeg får den på land og er i gang med at tage krogen ud ser jeg min vens flåd forsvinde, og så har han fisk. Den slipper

Hej Farum LF

Endnu en gang har jeg brugt noget tid ved vandet. Dejligt med ferie :) Denne gang var målet suder og gerne nogle store af dem. Vi valgte et vand og pakkede lidt match grej(flåd og bundmede stænger). Bilen blev pakket og så var det ellers bare afsted. Vi ankommer til den smukke sø omkring kl 8 og begynder at gøre det hele klar. Der bliver fodret med lidt pellets, grundfoder og knuste boilies. Vi finder dybden og indstiller flådene. Jeg har hjemmefra fanget en masse store orm. De ryger på krogen og så kan vi ellers bare slappe af.

Der går ca en halv time og så begynder det at boble på pladsen og 1 min efter går mit flåd under og jeg kan kroge en stærk fisk på det lette match grej. Efter en hård fight



 

desværre væk. Så får vi ellers vejet og målt min fisk og den er endnu større, 3,2. Så nu har jeg slået min pr 2 gang på samme tur :D Så sker der ikke mere denne gang... Grejet bliver pakket og vi vender hjem efter en dejlig tur i det gode vejr..


Knæk og Bræk Lucas Msiska


fik kun undermåler og fisk der ikke talte med i konkurence eller også røg de af krogen på vej  op på dæk. Resultatet efter en herlig dag i godt selskab blev en ærefuld 4. plads  der ikke kan bruges til noget ØV ØV! Dog fik jeg den største rødspætte på dagen som trøst 840 gram kunne det blive til.

Dagens vinder blev Jesper Uldbrandt.

Tak for et godt arrangement til Pure Fishing & Rodes Fiskerishop i Humlebæk. 

Knæk & bræk / Kenneth Thostrup

Gulp Cup 2010

Lørdag d: 5 juni "farsdag" dagen hvor rigtige mænd kan bruge dagen som de vil. Derfor stod den på Gulp Cup fra Helsingør med det gode skiv' Havstrygeren. Hvem stå og troner på kaj nr 19 det gør da Jesper Uldbrandt så var der dækket op til kamp på sundet, der måtte kun benyttes Gulp Agn hvorfor vi satsede på de flade i starten og det gik da også helt fint med pæne isinger, skrubber & rødspætter. men så ville Fortuna ikke mere, 


PS: De vedhæftede billeder: Undertegned med største rødspætte & en lille sød ulk.


Hr. og fru Nielsen på Furehavet

Her i  juni har jeg været ude og lufte familie-medlemskabet.
Hr. Nielsen klager over at han aldrig får fisket, så jeg har luftet både ham og hans woblere på Furesøen. Jeg satsede på en rød/hvid to-delt Rapala Sliver, som blev belastet med 80 gram bly 5 meter oppe ad linen, og derefter firet langt ned i dybet. Efter en times forførende vrikken, lokkede den en fin gedde i fordærv. Sandarter så vi ikke noget til, så vi må nok ud en gang mere.

 Hilsen fra Inger Nielsen


Hej Farum LF

I går var jeg i en af de lokale søer for at fiske gedder med to af mine venner.
Og tilfældig vis havde jeg lige fået nye rapala woblere hjem som jeg habde bestilt over nettet.
Og man ville jo være dum hvis man ikke havde taget dem med men jeg er jo ikke så dum som man tror så jeg tog sad følgelig. Og de var ikke så dårlige jeg fik bla. den her lille gedde på lidt over 1kg.
Mens mine venner fik en på 5kg lige ud og en på 3.9kg

Hilsen Jacob Petersen





Gedden var dog alt for overvældende stor og voldsom og skrækindjagende, så Buster og farfar enedes hurtigt om at sætte den ud igen.

Lars Frø

På Geddejagt med Buster, maj 2010
 

Jeg har roet en tur på Furesøen - op og ned langs Nørreskoven - sammen med fru Nielsen og Buster. Vi luftede en klassiker - en rød-hvid Hilo wobler, og mindsanten om ikke der var en gedde som ville lege med. 


Hej Farum LF

Har tilbragt et par dage af min "læseferie" (Læses fiskeferie :D ) på at fiske karper. Vandet blev omhyggeligt valgt og grejet pakke. Vi ankom til søen klokken lidt over 9 og begyndte at slå vores lejer op i ekspress fart da det snart blev helt mørkt.

Taklerne belv sejlet ud på de bedste "spots" og der blev fodret godt med partikel agn og boilies. Aftenen og det første af natten forløb stille og roligt og der blev lavet noget lækkert mad på grillen. Dejligt. Ved 1 tiden kommer den første fisk, der viser sig at være en brasen på lidt over 2 kg der bare ryger ud igen med det samme. Det begynder langsomt at lysne og vi kryper i seng, og nu begynder fiskeriet for alvor. Først kommer der nogle tøvende bip fra min bidemelder, og som forventet var det en brasen der havde fundet agnen. Ud med stangen igen og så

ellers tilbage ind og få lidt søvn. En halv time efter bliver jeg brutalt vækket af min bidemelder
der er kommer på overarbejde, en karpe har taget agnen og skal kæmpes tilbage fra den anden side af søen. Fisken bliver nettet og vejet til 4,7 og så er det årets første karpe på trods af de mange(og kolde) turer tidligere på året. Taklet bliver sejlet ud igen og endnu en gang kan jeg hoppe i seng.

BIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP, endnu en karpe har taget agnen blot en halv time efter jeg kom i teltet igen. Desværre mister krogen sit hold i fiskens mund og den vinder kampen. Øv. Ud med stangen igen og så var det tid til at få lidt skønhedssøvn. Men nej! Endnu en gang er der karpe på. Denne gang bliver den siddende og efter en ret udramatisk fight kan vi nette en af søens få skælkarper. Fisken virker lidt mindre indtil den ligger på land og vi ser hvor tyk den egentlig er. Den bliver vejet til 5,1 og sat ud igen. Resten af turen forløb

stille og roligt og vi fik lidt søvn. En enkelt brasen måtte lige en tur på land før fiskeriet stoppede helt.

Grejet blev pakket og vi satte kursen hjemad efter en god fisketur. Godt nok var det ikke de største fisk men det er de første i meget lang tid og de er mere end velkommen til at komme et smut på land ;D

Knæk og Bræk, Lucas Msiska


Hej Farum.

I dag d. 31 Maj.

Var jeg i et nyt vand med to af mine venner, som lige skulle prøves. Dagen startede med at fiske lidt skaller som skulle bruges til agn.

Det vi havde gjort det skulle der ses om der var nogle glubske gedder. Det startede ret dårligt med regn og ingen hug men da der kom sol og det blev lidt varmere.

Blev der rimeligt med hug og vi bumede den ene gedde efter den anden men så sad der endelig en der var kroget ordentligt og jeg begyndte at fighte en pæn fisk ind og da den kom på land blev den vejet til præcis 4,138kg og lidt senere var den gal igen men denne gang i den anden ende af søen dog en noget mindre fisk men en fisk er en fisk den vejede 2,2kg lige ud så fin tur. Alle fiskene blev taget på levende / død agn.

Hilsen Jacob Petersen

 



Jeg har været med morfar ude og fiske. Morfar roede, og ude bag båden svømmede vores fiskekroge.
Der var en gedde som bed på morfars krog. Nu er den er blevet slået i hovedet med en tom flaske, og er død. Den har skarpe tænder og er slimet, og jeg vil kun holde på den med en klud. Det er en fin fisk siger morfar, lige den rigtige frikadellestørrelse!


Så skærer vi gedden i stykker. Inden i er geddens hjerte, og det bliver ved med at bevæge sig i lang tid. Det er bare nerver siger morfar. Vi putter kødet i en pose som vi gemmer i køleskabet.


Frikadellerne er færdige lige til frokosttid. Mig og Viggo og Buster synes de er gode, vi spiser dem allesammen, med remoulade og glemmer helt rugbrødet. Men så spiser vi en pålægschokolademad bagefter, for så får drengene også noget rugbrød siger mormor.
 

ÆLLE-BÆLLE-(FISKE)-FRIKADELLE
Maj 2010

 

 

 


Da vi kommer hjem bliver Viggo og Buster og mormor meget imponerede over vores fangst.
Den skal vi have til frokost i morgen siger mormor.


Næste formiddag laver mormor og jeg frikadeller af gedden. Den skal to gange gennem kødhakkeren med stram kniv, siger morfar, for han kan ikke lide geddeben i frikadellerne. Der skal også en skive franskbrød med i kødhakkeren. Vi blander æg og løg og piskefløde i røremaskinen. Så steger vi frikadelle-farsen på panden.

 

 

 

 

Bertram og Lars Frø


KARUSSETUR I MAJ

Årets første karussetur udløste kun fangst af skaller og en flagermus! Det var lykkes dette bevingede pattedyr at blive filtret ind i linen i udkastet, og den sad uhjælpelig fast. Redningsaktionen blev gennemført med dødsforagt, idet dyret udviste sin taknemmelighed ved hvæsende at gøre gentagne udfald mod min blottede hals med sine sylespidse, rabiesdryppende hugtænder…

 

Den næste tur bød heldigvis på en anden form for aktion. Lidt efter mørkets frembrud var der pludselig det smukkeste flådløft, som jeg straks gav modhug på. Matchstangen krummede faretruende og forplantede de karakteristiske karusse-rush helt ned til håndtaget. Fisken ville meget gerne over mod nogle udhængende grene, men lidt ekstra pres fik den på andre tanker.

Da den kort efter lå i nettet, sås en kuglerund, højrygget karusse.

Den blev målt til 38 cm og vejede hele 1450 gram - tæt på målet om at fange en +1,5 kilos karusse.

Stram Line - Claus Søndergaard


Hej farum lf,

jeg var den første tur på sundet tirs d.11/5 i en fiskeringen båd og med mit nye ekkolods setup.

Det gik ganske fint med torsk op til 5 kg. Vi var to mand og det blev til 40-50 fisk incl. undermåler, mange fisk 1-2,5 kg. Super dag.

Hilsen Peter Simonsen


Hej Farum

I dag den  16/5 2010 gik turen til Helsingør får at fange flade med min far og min bedste ven.

Dagen startede godt. For allerede i første kast sad de der. To flotte flade bliv hevet ind over stenene, men ind imellem var der dog mange tussen brødre og vi måtte sætte en del ud

Dagen sluttede som den startede og det blev til 48 flotte fisk.

Hilsen Jacob Petersen


Hej Farum Lystfiskerforening!

Min onkel, Thomas, havde inviteret min far, mig selv og min fætter Magnus med en tur til Sverige i Kristi Himmelfartsferien. Vi skulle selvfølgelig fiske noget af tiden og det blev gjort om torsdagen i en sø, som vi har fisket i mange gange tidligere. Min far og jeg var i en båd og Thomas og Magnus i en anden.

Efter få minutters fiskeri fangede jeg en mindre gedde, der bed på en Westins Jätte wobler, som min far dørgede. De næste fisk blev fanget af Thomas og Magnus. Det var et par aborrer og til sidst en skalle.

 

Det var ikke noget stor fangst, men det var en hyggelig tur, hvor vi også fik grillet pølser på en stor klippesten.

Dagen efter gik vi først en besværlig tur gennem skoven, inden vi nåede frem til søen. Her fangede min onkel så en lille gedde. Ellers så vi ikke flere fisk på turen.

Hilsen fra Emil Søndergaard
 

Hejsa

Jeg skulle tilbringe 4 dage i Simrishamn i Sverige. Det blev desværre kun til 2 dage på grund af vejret. Nå, men vi startede 5 sømil uden for Simris om torsdagen. Der skete ikke så meget andet end en undermålerlaks der var oppe at vende.

Så kampen skulle stå fredag, hvor vi sejlede ned mod Bornholm nærmere ”Stenhullet”. Der var masser af fødefisk og også en del laks der jagede. Efter et par timer fik Peder hug på planerstangen med en ismo magnum. En meget flot laks på 10 kilo.

4 timer senere stod Peder op ad downriggeren, da stangen gav et smæld ud af klemmen og vi fik travlt med at rykke stænger væk.

Da fighten så kan begynde gik fisken lidt frem og tilbage og under båden og så i nettet. Da jeg hev stangen efterfølgende op knækkede linen! Laksen var heldigvis i nettet puha

Den var stor op - på bimseren og spændt venten: 13,2 kilo lyder den på. Kanon! Ny personlig rekord med 700 gram og så kun på 104 centimeter lang. Hvilken kondition den er i.

Så blev stængerne sat igen. Efter yderligere 3 timers tid fik vi endnu en laks på 8,2 kilo. Kanondag må man sige :-)

Mvh Paw Meinertsen


Halløj

Lørdag den 1. maj 2010 var der gedde-konkurrence på Farum Sø. Jeg startede dagen med at komme en smule for sent godmorgen :-) og havde taget kæresten med på hendes første geddetur. Det gik, ude at være godt med 5 stk. gedder oppe at vende i båden og 3 mistede. Den største var på 3,5 kilo :-)

Mvh Paw Meinertsen
 

Hej igen Farum LF.

Jeg var fredag den 30. april 2010 ude for at fange lidt skaller til geddekonkurrencen og fik bl.a. denne fine gråskalle på 650 gram :-)

Mvh Paw Meinertsen
 

Hejsa

Lørdag den 24. april 2010 var jeg med Skagen Havfiskeklub ude for at fiske arter. Jeg fik lidt forskellige blandt andre den her rødspætte på 49,5 cm og kun 1075 gram.

Mvh. Paw Meinertsen

 


April-hygge ved – og i - Vejle Fjord


Leon og Bjarne poserer foran Refsvindinge-skiltet.
 

Fredag den 16. april 2010

Da en længe ventet invitation blev hvisket Bjarne, Leon og undertegnede i øret under en klubaften i vinters, var der ingen ende på euforien!
Planerne blev gennemgået om og om igen, mest vedrørende mad og drikkelse, og en fridag blev arrangeret, så vi kunne drage mod det jyske allerede fredag formiddag (vi var alligevel ikke inviteret til dronningens fødselsdagsmiddag).

Første pitstop på turen var, det mindre pæne selskab taget i betragtning, ikke uventet

Refsvindinge Ølbryggeri på Fyn, beliggende i meget bekvem afstand fra den fynske motorvej. Vi blev mødt i døråbningen af selve brygmesteren, John Juhl Rasmussen, der oplyste, at de dagen i forvejen havde fejret bryggeriets 125 års jubilæum. ”Det var rigtig dejligt, men knap så dejligt i dag”, som han udtrykte det på syngende fynsk, mens han så på os med blodskudte øjne.

Inde i de hellige haller fyldte vi en kasse med blandede godter fra bryggeriet: Ale No. 16 (en klassiker), Mors Stout (uhm), HP Bock (dén er god!), Jakobs Gyldne Classic og mange andre lækkerier. Og så fik vi jo lige de obligatoriske, gratis, ”køre-bajere” med på den fortsatte færd.


Bjarne sniffer til single malt whiskyen fra Ørbæk.




Bjarne river ned fra hylderne i ølbutikken i Ørbæk.

Køre-bajerne nåede vi lige at sætte til livs, inden vi 5 kilometer længere fremme nåede til næste bryggeri i Ørbæk. Her var vi de eneste gæster, så vi fik en special-rundvisning på bryggeriet, inden vi rev ned af hylderne i den lille ølbutik.
Som en særlig spændende ting, fik vi lov til at dufte til bryggeriets store tønde med egen fremstillet økologiske single malt whisky benævnt ”Isle of Fionia” (Fionia = Fyn). Det var en stor oplevelse for især Bjarne og undertegnede, der gerne vil betragte os selv som nogle rigtige ”whisky enficionados”.
Fra bryggeriet medtog vi blandt andet: Ørbæk Bock Beer, Ørbæk Påskebryg og Ørbæk Weissbier og ikke mindst bryggeriets Barley Wine øl, der holder en faretruende høj procent alkohol (uha).
 
Fremme ved Vejle Fjord blev vi modtaget af en storsmilende Svend, der havde frokosten klar. Den blev indtaget med det flottest tænkelige udsyn til fjorden og under indtagelse af halvdelen af kassen fra Refsvindinge - eller var det tre fjerdedele?
Det var således med noget besvær, at wadersene blev påmonteret, men det gik da. Og allerede i nogle af de første kast var der fast fisk!

Bjarne brillerede således med 2 havørreder, der begge tog på ophænger.


Udsigten fra frokostbordet – ikke ringe.


Bjarne fangede hurtigt et par havørreder.

Ellers var det Leon, der vakte mest opsigt med at melde sig selv ind i foreningens sagnomspundne ”Pingo Klub”, da han på et tidspunkt var helt væk under vandet, efter at have snublet over en undersøisk sten. Velkommen i klubben Leon!

Svend serverede aftensmaden, der blev fulgt op med en improviseret ølsmagning efterfulgt af en whisky ditto. Der var under sidstnævnte at der blev udtalt de bevingede ord: ”Karusser sucks – Vejle Fjord rocks”. Hvad det så end betyder?
 

Lørdag den 17. april 2010

Undertegnede hang lidt i bremsen fra morgenstunden og da jeg ikke havde fået sovet helt så meget som forventet, nappede jeg lige yderligere et par timer, mens de øvrige gik på kysten.

Da jeg var klar, var de andre på vej retur for at spise frokost. Leon havde fanget ikke færre end 5 havørreder på et 10 grams kobberfarvet Møresilda-blink, mens Bjarne havde held til at lokke 2 havørreder på Gladsaxwobleren henholdsvis ophængerfluen.
Jeg mærkede selv et enkelt hug på min flue fisket efter bombardaflåd.

Et stykke ude i fjorden så jeg et marsvin, der gentagne gange var oppe for at trække luft. Første gang det viste sig, gav det lige et gib i mig, da man jo altid spejder efter fisk. I dette tilfælde altså noget af en stor fisk!
 


Og så måtte han lige nyde en øl.


Svend og Leon på vej i Føtex efter øl, vin og mad.

Aftenfiskeriet gav ikke noget, men så var der også bedre tid til at nyde en enkelt øl i strandkanten.

Denne aftens måltid var en sand fest kreeret af Leon, der tryllede i køkkenet med culottestegen og især sin hjemmelavede bearnaisesovs, hvor selv brødrene Prices mantra ”rigeligt med smør” blev gjort til skamme. En ordentlig klump smør blev smeltet i et vandbad og bearnaise-essens hældt i efterfulgt af 8 pasteuriserede æggeblommer. Så blev der rørt rundt. Skulle uheldet være ude og saucen begynde at skille kan den reddes med tilsætning af lidt koldt vand.
 

Maden blev fulgt op med rigelig god rødvin og enkelte øl.

Ud på aftenen blev undertegnedes whisky fra Islay tømt og de nyindkøbte rødvine ligeså, så Svend måtte til gemmerne for at hente friske forsyninger af både whisky og rødvin.

Og så var det tid til natmad. Spegepølse på rugbrød smager bare godt sammen med en kold øl efter midnat.

 


Størrelse er ikke alt – når vi taler om fisk.


Bjarne beundrer og afkroger en af sine havørreder.

Søndag den 18. april 2010

Det var et par trætte hoveder – nogle trættere end andre, der skulle mande sig gevaldigt op til en gang kystfiskeri.

Tilmed skulle vi kæmpe om de gode pladser med et par tyske fluefiskere, der ydermere havde den frækhed at fange fisk lige for næsen af os!

Men så kunne vi nyde det forrygende flotte forårsvejr, inden vi skulle vende næsen i retning mod Sjælland igen.



En kæmpe stor tak til Svend, Bjarne og Leon for en forrygende weekend, der havde alt – gode fiskekammerater, god mad, god vin og whisky, fisk og tømmermænd. Hvad mere kan man, næsten, ønske sig?

Morten Søndergaard

 


Svend beroliger Krista om at alt forløber stille og roligt.


Hej Farum

Onsdag den 28/4.  Var jeg i en af de lokale søer med to af mine venner. Vi startede med at fiske agns fisk til efter store aborre, og kastede noget brød ud i overfladen. Da vi havde fanget et par skaller, så vi en pæn suder lige var op at vende. Så jeg riggede om til flåd fiskeri efter suder. Det vidste sig at være en god ide for allerede inden flådet næsten havde rejst sig, gik det ud til den ene side og gik ned. Jeg tog stangen og ga modhug, og jeg kunne begynde at fighte en god suder ind.

Og da den kom på land blev vejet til 1,8kg. Og der efter riggede vi alle til flåd efter suder, dagen her blev til fem flotte suder  og alle fiskene blev taget på majs over en lille fodring med fast grund foder.

 Hilsen Jacob Petersen

 


Et trip til ørneland

Her i sidste uge hvor isen endelig havde sluppet sit tag i søerne lidt længere nordpå begav jeg mig af sted for at se om jeg kunne snige mig til en enkelt eller to pæne fisk. Da jeg ankom til søen kunne jeg se at søen fiskeørne var på jagt og det var let at forestille sig at de måtte være godt sulte, da isen først havde sluppet sit tag dagen før.

Jeg besluttede mig derfor for at fodre den sultne fugl med noget der ikke var lavet af træ. Da jeg tog agnsfisken frem kunne jeg mærke fuglens skarpe blik fulgte alle mine bevægelser og idet fisken ramte vandet dykkede den igen på ny med en rasende fart. Med ynde, kraft og en enorm præcision plukkede den fisken ud af vandet blot 10 meter fra båden, hvorefter den fløj af sted med tilfredse skrig.

Efter et par timers fiskeri, hvor jeg kæmpede for at finde fiskene, kunne jeg ud af øjenkrogen se at der kom noget susende ned fra himmelen. Et split sekund senere var der kaskader af vand over det hele, da fiskeørnen havde angrebet mit jerkbait blot 7-8 meter fra båden.

 

Efter dette havde jeg fået en ny ven som kom tilbage flere gange om dagen og ”tiggede” efter flere fisk med små skrig mens den cirklede omkring båden.

Hele turen gik dog ikke op i ornitopateri, så det blev det også til et par pæne gedder.

Stram line

Theis Kragh


Hejsa Farum Lystfiskerforening

Turen lørdag den 3. april 2010 gik til Sydsjælland, hvor der skulle fiskes med orm.

Der kom lidt forskellige arter ud af det, som skalle, rimte, skælkarpe, aborre og brasen - så det var hyggeligt i det gode vejr.

Brasen på 2,275 kg - aborre på 1,175 kg og skælkarpe på 6,0 kg

Med venlig hilsen Paw Meinertsen


Øresundskysten

var lige et par timer på øresundskysten og fik en 2 kgs. på fluekæppen, jeg så også en masse hornfisk ikke lige min kop the, men for dem der vil dem er de der. Et lille tips er at min flue af typen pattegrisen var de ikke så glade for, men det var havørreden.

 

Peter Simonsen

 

 


BRASEN

På selve Hendes Majestæts 70 års fødselsdag blev kursen sat mod Tryggevælde å efter arbejdet. Feltet var godt oppe i det røde efter at køreturen havde taget dobbelt tid på grund af irriterende kø på motorvejen.

Men det så lovende ud ved åen, selv om der blæste en kraftig vind, som besværliggjorde fiskeriet.

Humøret og fiskefeberen steg dog hurtigt, da nogle gode skygger sås trækkende langs bunden. Nu var det bare om at komme i gang! 

Et par brasener omkring to kilo bød sig hurtig til og var oppe og vende. Jeg forsøgte mig både med kombiagn (majs/regnorm) og med singleagn, men det viste sig hurtigt, at fiskene bare gerne ville have et par gode, fede regnorm - og det fik de så.

Da flådet atter gik, var der denne gang lidt mere vægt bag. Fighten forløb problemløst, bortset fra at jeg lige før netningen gled ned ad brinken og var meget tæt på en ufrivillig vandgang! Men ny personlig rekord i form af en flot brasen på 2975 gram og 60 cm lå sikkert i nettet.

Den poserede velvilligt og blev herefter genudsat.

Claus Søndergaard


Kajak-torsk

 Efter flere kystture uden at have set skyggen af fisk, var luften endelig begyndt at være så varm, at jeg kunne tage ud i kajakken uden at fryse ihjel.

Torsdag den 15. april 2010 havde jeg en fridag fra arbejde. Solen skinnede og det var vindstille, så kajakken røg på taget af bilen, hvorefter turen gik til Vedbæk.

Jeg kom til fladt vand, så det var bare med at komme ud på vandet. Ude over 8 meter vand begyndte jeg at dørge, dog med indlagte stop engang imellem, hvor jeg lå og kastede.

Der skete ikke noget, før jeg efter en times fiskeri lige skulle prøve at måle dybden med blinket. Blinket strøg mod bunden og da jeg hev det op så jeg 3-4 torsk svømme efter. Det var bare med at lad blinket gå til bunden igen der var bid med det samme! Inden for den næste halve time landede jeg 8 torsk, hvoraf jeg tog de 5 med hjem.

Så var jeg drevet væk fra dem og kunne ikke finde dem igen. Havde desværre ikke fået hverken ankeret eller ekkoloddet med.

Fiskede yderligere et par timer uden at hverken se eller mærke mere. Men alt i alt en god dag på vandet.

 Hilsen Leon Rasmussen


FED RIMTE

Den Dynamiske Duo var atter på tur. Per Stig og jeg var taget til Tryggevælde Å på rimtejagt. Umiddelbart så det dog ikke for lyst ud, denne torsdag den 8. april.

Vejret var dog godt - nærmest forårsagtigt.
I løbet af formiddagen måtte vi nøjes med nogle trøste-ørreder (nedfaldsfisk) op til omkring 2 kilo.

Men indsatsen begyndte at give gevinst, da Pers ihærdighed resulterede i 3 flotte rimter, hvoraf den ene var på den gode side af de 2 kilo, helt præcist 2120 gram. Fiskene blev alle taget på bundfisket orm.

Jeg kunne godt se trækkende fisk, men de udviste en noget upassende passivitet over for min flådfisket orm. Jeg forsøgte mig med nogle små ændringer på tacklet, da jeg synes, at det er klart fedest at flådfiske rimterne.
Og pludselig havde jeg fundet medicinen - eller også var fiskene bare blevet sultne…

Jeg fik et par fisk på land, inden en fisk med noget mere tyngde huggede. Nu er det jo ikke sådan, at rimterne er kendt for eksplosioner og spektakulære udløb, men denne her brugte hele sin bredside i strømmen og gik tungt, hovedrystende ved bunden. Det lovede godt, og bremsen blev løsnet yderligere for ikke at miste krogholdet.

Efter lidt tovtrækkeri til sidst gled fisken problemløst i nettet. Den havde en god længde, men det var først nu, at jeg kunne se dunken - den her fisk var simpelthen dejlig fed!

Rimten vejede 2,5 kilo rent, og den var 53 cm lang og 39 cm i omkreds. Stor å-jubel!
Efter en stak billeder fik den lov til at vende tilbage til åen. Det gav yderligere nogle fisk, men ingen var i nærheden af denne fine fisk.

Claus Søndergaard


PÅSKEFISK

Det flaskede sig således, at der i påskeferien opstod mulighed for at komme ud et par timer og få lidt luft, så jeg besluttede mig for at få lidt motion langs Havelse Å.

Vejret var gråt, og der var regn i luften. Jeg fangede hurtigt en lille havørred, som blev genudsat. Men herefter var der en længere periode uden liv.

Jeg havde faktisk mistet koncentrationen, da et brutalt ryk i stangen bragte mig tilbage til virkeligheden. En solid fisk havde nappet ormen og insisterede på min fulde opmærksomhed!

Fisken så faktisk meget god ud, så første gang den nærmede sig bredden, forsøgte jeg lidt ivrigt med en hurtig netning - det var en fejl. Dyret vendte i en kaskade af vand og stak opstrøms. Heldigvis havde jeg løsnet bremsen.

Selv om jeg gerne så fisken på land, måtte der lidt mere tålmodighed til - og flere udløb.
Efterhånden var den oftere og oftere oppe og hilse i overfladen, og da den begyndte at sejle sidelæns, blev den lige så fint nettet.

Mens regnvejret satte ind kunne fisken måles til 56 cm og vejes til 1,950 kilo.
Turen var i den grad reddet.

                                                                                                                   Claus Søndergaard


Kysttur

var på kysten d.10 april med min ven thomas og han fik en på2,5 kg og jeg en på 1 kg.

Peter Simonsen


Torsk fra Abbekås, 7. april

Var i dag på en tur med den svenske båd Falken fra Abbekås i Sverige, med skipper Ulf Stahre. Jeg havde hørt at der skulle være et godt fiskeri i Østersøen for tiden.
Det skulle vise sig at være en rigtig god ide for dagen gav mig hele 9 fine torsk. Den største en fin måler på 13,4 kilo !

Med venlig hilsen

Christian Hansen


Påsken 2010

Forsøgte mig i påsken i den smukke svenske å Vänneån. Der skulle slides for det men heldigvis blev anstrengelserne belønnet med nogle gode bækørreder.



Jeg fik selv 3 bækørreder på henholdsvis 400, 1100 og 1200 gram, alle fanget på letspin med 5 grams spindere. Svogeren fik 2 ørreder på 800 og 900 gram.


Med venlig hilsen

Christian Hansen

Dejlig 3 kg’s havørred var ingen aprilsnar

Et af de forsætter jeg har for 2010 er at få gang i skriveriet af fangstrapporter til foreningens hjemmeside, da jeg selv synes det er sjov, at følge lidt med i alle jeres bidrag af gode oplevelser fra vandene. Så her kommer en fra mig – satser på det ikke bliver den sidste!

Skærtorsdag morgen, 1. april, måtte jeg indlede Påskeferien med en afstressende tur på nordkysten, og selvom det var svært at komme ud af fjerene, skulle det vise sig at være en god idé. En fin morgen med lidt skyer og sol, og svag vind fra SV oprandt som mørket fortrak sig under køreturen nordpå. Jeg havde besluttet mig for at fiske med bombarda og glimmerreje, som tidligere har bragt mig held på de kanter.

Efter en lille times fiskeri uden kontakter, fik jeg kun 5-7 meter ude et af de klassiske ”bundhug” i lidt tang, som så et splitsekund senere begynder at røre på sig. Det var ikke en sten eller lidt blæretang, der holdt mig for aprilsnar! At fisken var god kunne tydeligt mærkes på dens tunge gang og kraftfulde ryst med hovedet. Selve fighten forløb dog rimelig udramatisk og et par minutter senere kunne jeg nette en fin havørred.

Jeg vejede den til 3 kg rent og den målte 70 cm – en slank, men dog blank fisk. Den største jeg til dato har taget fra kysten.

Jeg fiskede herefter videre i en halv times tid uden yderligere kontakter, men måtte til sidst en tur op på stranden og have varmen og nyde en stille stund med min fangst. Da jeg egentlig på det tidspunkt havde fået hvad jeg kom efter – naturoplevelse, fred og fisk – trillede jeg derefter hjemad.

Med venlig hilsen, K&B

Jens Pedersen


Improviseret tur til Sverige

Søndag den 28. marts 2010  var vi 4 mand i Sverige på en hastigt improviseret kysttur. Der var mange andre danskere på de sædvanlige pladser, så vi besluttede os for at satse lidt på en knapt så "kendt" plads. Vel ankommet gik Steffen og Ivan til højre for P-pladsen for at spinnefiske, mens Niels Hirsch og undertegnede gik til venstre ind imod en mindre bugt for at fluefiske. Jeg gik bagefter Niels og affiskede indledningsvis med en lille glimmerreje. Det gav ikke bonus. Derpå skiftede jeg til en rejeimitation bundet på isbjørn. Jeg gik til et lille rev der stak ud i vandet og lagde linen ud. Det gav bonus...

 

...idet en smælderfed blankfisk tog fluen og gav en god fight. Den gik fri af vandet flere gange, men efter et kvarters tid var den mør og kunne håndlandes. 3,5 kilo sølvblank havørred med løse skæl.

Med venlig hilsen - Christian Jørgensen, Kystturleder


 


Aftentur til St. Vejle å

Var på en aftentur til St. Vejle å et par timer efter arbejdet.

Vandet var stadig meget koldt, men det lykkedes at få 5 aborrer op til 1075 gram og en sidegevinst i form af en havørred på 3800 gram der leverede en kanon fight.
Alle blev fanget på jig og alt blev genudsat.

Hilsen Christian Hansen


Hej igen!

 Søndag den 7. marts 2010  var vi på Sundet igen, Vi tog ned til Ven, da der skulle have været et godt fiskeri dagen før. Vi så også en god 5 meters bule med fisk til alle på båden. Resten af dagen stod den på 1-2 kilos fisk…øv, øv.

Så lagde vi os ind ved havnen og fiskede med ”Gulp”. Vi fik lidt isinger og torsk og jeg selv en god rødspætte på 44 cm. Det var dejligt vejr men lidt for koldt :-)

 Med venlig hilsen – Paw Meinertsen

 


Sundet

 

Hejsa. Søndag den 28. februar 2010 var jeg på buletur med småbåd. Vi fiskede ved ”Trapperne”, hvor loddet viste fint med buler. Det var svært fiskeri i starten men efterhånden fandt vi melodien. Til slut lå der 22 fine torsk i båden, dog ingen store ;-(

 

Med venlig hilsen – Paw Meinertsen

 

6/3 farum lf`s buletur med nadia

Det var en fin dag på sundet det var ikke vildt men ok jeg fik dagens største på 10,2.tak for en god tur.

Peter Simonsen


Dagens største torsk fra Øresund

På klub-bule-turen den 26. februar fangede jeg turens første og største og i lang tid eneste torsk.

Den huggede på en 600 grams pirk med str. 8 krog og var kroget cirka omkring rygfinnen.

Ole Gammelmark

Se mere under Turreferater


Bornholmer-eventyr

Hej Farum Lystfiskerforening

Som mangeårigt medlem af Farum Lystfiskerforening vil jeg gerne bidrage med en fangstrapport
til foreningens flotte hjemmeside

Jeg valgte at tilbringe min vinterferie på Bornholm, som jo er dejlig på alle årstider. Fiskegrejet
blev naturligvis medbragt, selv om fiske-forholdene skulle vise sig langtfra at være perfekte.
 

For oven på en af nyere tids voldsomste snestorme, og med vandtemperaturer nær nul grader, var forventningerne begrænsede, da det gik løs om søndagen. Med de lave temperaturer i baghovedet faldt valget på bombardafiskeri med en lille flue.

Sidst på formiddagen faldt hugget under fiskeri ved Broens Rev nær Snogebæk. I starten gjorde ørreden ikke meget væsen af sig, men efterhånden som fighten trak ud, stod det klart, at der var tale om en blankfisk af de pænere.

Da min fiskemakker Morten Lyhne nettede fisken, blev der jublet i bølgerne på revet, og lidt efter  kunne det konstateres, at den

flotte havørred vejede 4,5 kilo og målte 70 cm.
 

Den fine fisk havde sandsynligvis levet størstedelen af sit liv kystnært og på en diæt af tanglopper og andre krebsdyr, for den var knaldrød i kødet.

Mange hilsener fra Peter Kirkby

“Have fun - catch more fish!”         


Øresund

den 14/2 2010 var jeg på sundet med Nadia og det var ikke en skidt ide for fiskeriet var super. Jeg fik en måler 16,9 kg og 6 fisk mere ca. 4-6 kg.

Peter Simonsen


Hej drenge - en lille ferieberetning fra Juniorlederen.

Fra Torsdag d. 7 Januar - Lørdag d. 16 Januar var undertegnet og 15 gode venner fra Pike85 i Mexico - nærmere betegnet Zihoutanejo som ligger ud til Stillehavet. Vi var derovre for at fejre 25 års jubilæum og selvfølgelig for at fiske - målet var Sejlfisk, Roosters, Jacks, Guldmakrel, Bonitoer, Needlefisk mm. - som alle blev indfriet til os ;-)
Fiskeriet ved Zihoutanejo er bedst i vores vintermåneder, og i denne periode lever havet virkelig op til sit navn - da det stort set altid er "Stille". Byens placering og det meget dybe vand tæt på kysten muligør det lette Big Game fiskeri fra mindre panga-både efter bare en ½ times sejllads! På denne årstid er der desuden behagelige 25-30 grader og solskin - så det er lige til at holde ud sammenlignet med kolde Danmark!

Det blev en fantastisk tur med 30 graders varme, sol og sommer - og så selvfølgelig en masse fiskeri, store bøffer, "lokal sushi", lidt kolde øl og Frossen margaritta...
Det blev en herretur med masser af fiskeri, seriøse personlige rekorder, god lokal mad, sjov og balade.

Vi ramte desværre ind i én af de dårligste perioder dernede i nyere tid, som betød, at der virkelig skulle kæmpes for fiskene, og at der var flere nuldage på Offshorefiskeriet efter bla. sejlfisk end der plejer.
Guiderne mente, at det skyldtes det lidt koldere og uklare vand, og det at det ikke var rigtig "Bluewater" betød, at fiskene muligvis var presset et andet sted hen...

I perioden hvor fiskeriet var dårligt Offshore, da brugte vi dog tiden fornuftigt Inshore med poppers, stickbait og levende agnfisk. Her var det fiskeri efter store Rooster-fisk, Jacks, Needle-fisk, Bonitoer mm som stod for skud.

Inshorefiskeriet kan gribes an både med spin, flue og agnfisk - vi gjorde lidt af det hele. Specielt fiskeriet med agnfisk kombineret med popperfiskeri var spændende. Det minder meget om vores dørgefiskeri herhjemme på søerne efter gedde og sandart med levende agnfisk - dvs. hastigheden var meget langsommere end man er vant til fra biggame trolling fiskeriet! Dette betød samtidig, at man kunne fiske 2 stænger bagefter båden med levende agnfisk, samtidig med at vi kunne stå oppe i stævnen og på taget af båden og kastefiske med poppers og stickbait. På denne måde optimerede man sine chancer. Engang imellem måtte man så skynde sig ned agter for at fighte en fisk , og man vidste aldrig rigtigt, hvad der havde hugget ens agnfisk, da der er mange rovfisk, som jager i brændingen!
Popperfiskeriet foregik ved at spinne ens kunstagn ekstremt hurtigt ind i overfladen, og vi påbegyndte faktisk indspinningen før popperen ramte vandet - dette betød at eventuelle rovfisk i nærheden bedre opfangede signalerne som en flygtende "godbid"...

PT findes der ikke noget mere spændende fiskeri end "sightfishing" efter min mening. Her er der tale om fiskeri, hvor man kaster til fisk, som man kan se! Det minder lidt om vores hjemlige brakvandsfiskeri efter gedder, som ligeledes er meget visuelt, hvor man mange gange ser fiskene følge ens agn, - man river sig i håret, skifter agn og lige pludselig så kommer der en hugperiode, eller man finder den rette agn eller teknik, og så er der fuld valuta for pengene! Alle varmtvandsfisk virker som om de er pumpet med EPO, da det er ekstremt stærke og typisk fighter de 3 gange længere end tilsvarende størelse fisk på vores breddegrader - så det var god underholdning!

Min bedste dag Inshore gav 2 ekstremt strærke Rooster fisk, som jeg oplevede en konefight med. Dette til trods for, at mit grej var forholdsvis kraftigt og fiskene nåede op på bare 6-7kg, så varede fighten alligevel op til 20 minutter med hård bremse! Min bådmakker denne dag fangede dagens største - en seriøs Roosterfisk på 25 lbs eller godt 11kg, der ligeledes gav kamp til stregen over ½ time! Dagen blev yderligere krydret med flere mega hornfisk (Needlefisk) på både popperne og agnfiskene udover vi fangede lidt blandede bonitoer mm.

Undertegnet havde på næstsidste dagen endnu ikke fanget en sejlfisk, så det var svært at tro på, at det virkelig skulle lykkes sidste fiskedag! Da vi stævner ud tidligt denne fredag morgen er det stadig mørkt, men vi kan alligevel se på vandet, at farven er blevet mere dybblå, og ligeledes oplever vi meget mere liv og jagende fisk ved solopgang, da vi sætter stængerne. Efter en ½ times trolling ser vi en stor halefinne 100 meter ude i overfladen. Vi nærmer os fisken med adrenalinen pumpende i kroppen, og skipper drejer båden skarpt af mod fisken, så vores agnfisk på den ene outrigger fisker tæt på den sete fisk. Samtidig med sejlladsen, da flår skipper i linen på den anden stang, som er monteret med en teaser. Dette giverekstra plasken for at lokke fisken ind i vores kølvand.
Fisken i overfladen dykker kort efter, og lige som vi tror, at den er svømmet væk, - da kommer min forløsning - Knarren SKRIGER, og et sekund efter er fisken fri af vandet 2 gange 60-70 meter ude bag båden! Jeg har imellemtiden fået fat i stangen og oplever fisken dykke og svømme dybt, så skipper først tror det er en mindre marlin! Fisken starter med at tage 100-150 meter line, hvorefter der er tale om tovtrækkeri, og jeg får noget line på hjulet igen. 25 minutter senere kommer fisken op til båden, hvor det viser at at den er "Tailet" - dvs den har fået viklet forfanget omkring halen, og er derved blevet trukket bagud under det meste af fighten...

Skipper befrier linen fra halen, men i det øjeblik han får givet slap line, da ryger krogen ud af munden på fisken. Jeg når kun lige at tænke på at hoppe i vandet, da skipsdrengen allerede har gjort dette - han får fat i fisken og bjærget den de par meter ind til bådsiden, hvor vi andre står klar og får trukket den indenboards til hutig fotografering inden genudsætning. Det er en impornerede sejlfisk på 275cm og anslået vægt 45kg! Sejlfisken prøves genudsat, men har kæmpet sig selv ihjel pga iltmangel og lungerne hænger ud af gællerne på fisken, så den bliver hjemtaget og senere doneret til de lokale.

En fantastisk afslutning på turen, som ikke er forbi denne dag endnu, da min fiskemakker lige får en bonusfisk i form af en fin Dorado / guldmakrel 1 time efter som vejer ca 7 kg og ligeledes er en impornerende skabning med sine ekstreme farver.

Da vi kommer i land har jeg fået et stykke fillet af min sejlfisk, som bliver afleveret på hotelets restaurant inden vi skynder os at hente vores kufferter på værelserne - kokkene når lige at få kreeret frisk mexicansk "sushi" og grillede steaks af fisken, som vi når at spise ombord på bussen med velbehag på vej til lufthavnen - en fantastisk afslutning, som smagte ganske godt.

Det blev til ca 20 sejlfisk i alt op til ca 45kg og 275cm (undertegnet). Guldmakrel op til 13kg og 5 hajer op til ca 10kg.

Needlefiskene / Hornfisk nåede op på ca. 4kg og det samme med bonitoerne. Roosterfiskene nåede op på ca 14kg og jacks over 10kg+ til flokken.

Alt ialt en kongetur - men hold op det er koldt at komme hjem til Frostne Danmark, efter vi har været derover i det varme vejr ;-)

Flere billeder på min hjemmeside www.guidefishing.dk eller www.pike85.dk (blog)

mvh. Andreas Holm Nielsen


Isfiskeri på Farum Sø
 


Det er jo ikke hver vinter, at vi har en periode med sikker frost, så da det endelig indtraf, og vandet var blevet godt stiifft, så var det bare med at komme af sted. Kim Møller og jeg iklædte os det varme udstyr og drog derpå ud bevæbnet med isbor, isdubber, varme drikke og andre fornødenheder.
 

Vi startede fiskeriet, mens solen steg i horisonten og kæmpede hårdt med skyer om at blive den dominerede part. Med hensyn til fiskeriet, så vil det nok være en tilsnigelse at fortælle om drabelige dyster med seje udløb og hvinende bremser. Ret beset så fik vi nok boret flere huller, end vi fangede fisk.
 

Men der kom da aborrer på vandlåget, og det var en dejlig dag ude i det fri, hvor fremtidige togter blev planlagt.
 

Med venlig hilsen - Claus Søndergaard
 


Mexico januar 2010

Jeg fik lov til en fiskerejse til Mexico! Forventningerne var store - og de blev både overgået og skuffet: fiskeriet var desværre lidt sløv (sammenlignet med det jeg havde hørt før), og alle var enige i at fiskeriet var den dårligste nogensinde. Der var mange gæt hvorfor den var så dårlig, den mest overbevisende var at havet var fyldt med småfisk på grund af en udsandvænlig kold strøm, og fiskene var mætte, så de ikke ville noget. På den anden side overgik stemningen i byen og især på havet alt hvad jeg havde forestillet mig, og en hel dag uden fisk gik uden frustationer på grund af al de delfiner, hvaler, skildepadder ... der kunne observeres.

 

Jeg delte båden med Jan, og vi blev enige om at, hvis den første fisk tog en af de 2 venstre stænger, var den hans, og hvis den tog en af de 2 højre stænger, var den min fisk. Efter 4 nulture i træk kom hugget på en af mine stænger, og efter nogen tid kunne jeg lande min første sejlfisk på en skønnet vægt af 90 lb (41 kg, billedet ovenpå). Denne fisk leverede den bedste fight af alle dem vi fik, og sprang flere gange helt frit af vandet. Fisken havde desværre knækket sin spyd, og spyttede maven fra sig, så den måtte aflives
- det gjorde desværre de fleste fisk vi fangede, og vi kunne kun genudsatte en enkel fisk (det var min anden, som ses på venstre side, med en skønnet vægt på 80 lb (37 kg)). I alt fangede vi 6 sejlfisk, 3 til Jan og 3 til mig. De 4 yderlige fisk var lidt mindre, med vægten mellem 18 og 27 kg.

 

Vi havde håbet på at få en Dorado som "bifangst", men det blev det desværre ikke til, så må vi prøve det en anden gang. Der blev også fanget hajer (op til 3 m), men dem har vi heller ikke set noget af.
 

Fiskeriet efter de store fisk foregik 5-20 sømil ud på havet, men området byder på masser af spændende fisk, især nær kysten. Vi besluttete derfor at bruge to eftermiddage på "in-shore" fiskeri, og der manglede det ikke med aktion. Vi havde en masse af de lokale hornfisk (needle-fish) på krogen, men kunne kun få de mindre op i båden (til højre en på ca. 2 kg), mens de store regelmæssigt bid linen over. Allerede de mindre leverede en fight,  som en gedde på 5-7 kg kunne være stolt af, mens de store (de kan være op til 12 kg) bare rev linen af spolen. Næste gang skal
jeg nok komme med specialforfang til dem! Vi fik også en masse "snapper", som allesammen nåede at komme ned til bunden og ind i deres huller, så vi ikke nåede at få dem op. Når bremsen blev strammet så de ikke skulle komme ned til bunden, sprang linen (spunden line med brudstyrke 32 kg!!). Jan fik en stor Jack på, som også kom fri efter ca. 100 m udløb, mens jeg fik en meget lille Jack, som efter forholdsvis lille fight kom op i båden. Derudover fik vi en række små og mellemstore Bonitos, som også leverede en forrygende fight.

Alt i alt var det en fantastisk tur - jeg glader mig at tage derned en anden gang! Og hvis du
gerne vil høre mere om turen, fiskemetoder, agn, og se flere billeder, så sat kryds i kalenderen på torsdag den 18. marts, kl. 19:30, hvor jeg vil holde foredrag ned i klubhuset.

hilsen Steffen Faisst


Øresund 22 januar

På klub-bule-turen den 22. januar fangede jeg denne torsk på 8,4 kilo.

Den blev dagens største, og udløste et foreningsglas. Se mere om turen på siden med turrapporter.

 Lars Frø

 


18. januar 2010

Året er startet med is på alle søerne. Jeg har været ude og prøve isboret, og jeg fik boret så mange huller, at søen til sidst lignende en sweitzerost.

Fangede én aborre, som blev fotograferet og sat tilbage igen.

Der var masser af frisk luft og det var dejligt at opleve dansk vintervejr.

Lars Frø


Kenya 2010

I januar 2010 var vi på ferie i Kenya og heri indgik et par dage i byen Malindi ved det Indiske Ocean, hvilket naturligvis skulle udnyttes til en styrkeprøve med de fisk, de har her.

Vi blev sejlet ud til båden i en gammel træjolle, og efter et kvartes sejlads kunne vi starte fiskeriet ca kl 8. Der blev sat 9 stænger agnet med filet og et par teasers og

hastigheden sat til ca 10 knob. Det er ikke sløve padder, der skal fiskes efter.

Det varede lidt inden der skete noget. Men så kom der gang i festen, med udløb på vel 100 – 150 mtr, super fight og flotte spring helt fri af vandet, og efter 45 minutter kunne vi konstatere at 3 sejlfisk - den største med en skønnet vægt på 28 kg – havde været opee til fotografering for at blive genudsat.

 

Så var der stille længe, og først da tidevandet vendte ved 14 tiden kom der gang i festen igen.

Dagens resultat blev 6 sejlfisk på 24 – 28 kg, hvor jeg måtte lade en fra besætningen lande den ene på 24 kg, da vi fik to hug på samme tid, og dejligt at sejle ind til havnen med 6 røde flag sat i masten.

 

 

Venlig hilsen

Thomas Ugilt Thomsen  

Til top