Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Fangster 2016

Tilbage til forsiden


Jan. - Febr. - Marts - April - Maj - Juni - Juli - Aug. - Sept. - Okt. - Nov. - Dec.Kæmpetorsk (05.04.16)
John Schou


Storlaks (16.02.16)
Theis Kragh


Forårs-sandart (Marts 2016)
Paw Meinertsen


Se også fangstrapporterne fra:
2015 l 2014 l 2013 l 2012 l 2011 l 2010 l 2009 l 2008 l 2007 l 2006 l 2005 l 2004


Vi vil meget gerne se dine fangstrapporter her på hjemmesiden.
For at rapportere din fangst, skal du sende en mail til: info@farumlf.dk med fotos og en beretning.

Vi udlodder 4 store gavekort á 1.000,- kroner i lodtrækningsgevinst blandt alle indsendte fangstrapporter!
Der udtrækkes ét gavekort for hvert af årets kvartaler.


DECEMBER 2016


Jule-sandart fra Lyngby Sø

22. december 2016


Her til aften fik jeg en tidlig julegave af Lyngby Sø: en virkelig velproportioneret vampyrfisk. Lige præcis sådan en fisk kan kun gå en vej, og det er køkkenvejen.
Princippet om C&R (catch and realease) overrules i sådanne tilfælde af et princip om C&C (catch and cook). Fisken huggede, da lyset var næsten væk. Det er helt typisk.
De meget specielle øjne, som man kan fornemme på billedet, er specialdesignede til at se i mørke. Vi taler om en fortrinsvis nataktiv fisk.

Den huggede på en lille brasen.

Det er så også det eneste fornuftige, man kan kan bruge brasener til.

Knæk og Bræk - Jacob Bøggild


[Til top]


Aborresats i sukkervejr gav pote

6. december 2016


Når vejrudsigten lover nul vind, høj sol og ikke mindst en fin barometerstand, så er det bare med at tage en fridag og tage på Esrum Sø.

At dagen så giver storaborrer på 1,48 og 1,73 kilo er bare prikken over det berømte i :-)

Aborren på 1,48 kilo og 48 cm blev fanget på en jig med 20 grams hoved, mens den største på 1,73 kilo og 50 cm blev fanget på en lille levende skalle fisket på et pater-nostertackel og langsomt trukket afsted ved brug af den frontmonterede elmotor.

Havde der været lidt vind, havde strategien været anderledes, idet vi så bare havde drevet afsted over de listige knolde og steder med interessante bundforhold.

En metode jeg lærte til fingerspidserne af Lars "Frø" i mine unge dage.

Så en venlig tanke til ham, hver gang en stor aborre kommer i båden på denne måde.

Den største aborre tilmeldes naturligvis Esrum Open, hvor slutspurten er igang.

Knæk & bræk - Klaus Vestergaar


Klaus havde lige en fangstrapport mere i ærmet - se her nedenfor.

Vi håber på mange flere fangstrapporter fra Klaus fremover. Det er absolut ikke kedeligt!

(Morten Søndergaard)


[Til top]


Ny PR-gedde

28. marts 2016


Mandag den 28. marts 2016 blev en dag jeg sent vil glemme. Min makker og jeg skulle have været en tur til brakvandet i min alujolle, men turen blev aftenen før droppet til fordel for en søtur på grund af en temmelig barsk vindudsigt (10-12 m/s med vindstød op til 15 m/s).
Vores tro på kunstagn i søen er imidlertid lille, da vandet på dette tidspunkt af året er temmelig uklart.
Konsekvensen blev, at vi samme morgen tog afsted for at skaffe agnfisk. Lidt af et sats, men de var heldigvis til at få fat i, så efter et par timer var agntønden fyldt med XL-skaller, og vi kunne drage afsted på storgeddejagt.

Selv om vi lå noget i læ drillede vinden alligevel, idet vi efter min mening fik for meget fart på, når vi dørgede med vinden.
Normalt ville jeg kompensere dette med et drivanker eller med en hækmonteret elmotor, men ingen af delene var med på turen.
Den høje fart var dog ikke noget, der tilsyneladende generede den gedde, der brutalt indhalerede min XL-skalle, der blev fisket tættest på båden.
Måske virkede den ekstra fart ovenikøbet ekstra provokerende.
Jeg så paravanen forsvinde, og i samme sekund bøjede min stang faretruende, inden jeg fik hevet den ud af stangholderen og givet et par ekstra modhug.

Tunge rusk fra side til side indikerede en rigtig god gedde. Gedden gav kamp til stregen med flere lange udløb, og der var vist også lidt nerver på spil, inden min makker kunne nette den sikkert i det store gumminet.

Så blev der naturligvis jublet til den store guldmedalje, hvilket indebar adskillige high fives efterfulgt af ordene "SÅDAN - Hold kæft hvor er den stor - Det må sgu være ny PR" - indtil flere gange og i forskellig rækkefølge!

Afkrogningen gik ikke helt som jeg kunne ønske, da den store gedde var stærk som en okse, og dens tænder lige fik snittet blommen på en af mine fingre. Det gav et mindre blodbad, men hvad så. Det vigtigste var, at få krogene ud hurtigt.

Efter en hurtig måle- og vejesession fik vi taget et par billeder, hvorefter den blev genudsat i fin form. SÅDAN - En ny PR på 14,5 kg og 122 cm var en realitet.

Knæk & bræk - Klaus


[Til top]


Aborretur på Furesøen

3. december 2016


Vejrmeldingen har hele ugen lovet kanonflot vejr denne lørdag, hvor jeg endelig har en sjælden pensionist-“fridag”. Jeg får imidlertid et chok, da jeg ankommer til Farum Sø tidligt om morgenen, og ser at hele bugten er lagt til med IS ! Heldigvis kan jeg lige slippe rundt om hjørnet og ind i Fiskebækken.

På Furehavet er der ingen is, og masser af fisk at lodde fra 25 meter og ned, men de vil ikke bide, så man skal finde de fisk som står på det “laveste” vand. Jeg sejler ned i den sydlige del af søen, og fisker længe 15 - 20 meter nede uden større held. Sejler ud på 20 til 25 meter, hvor loddet regelmæssigt viser de karakteristiske små aborrestimer.

I en hektisk time, henover middag, er der fuld gang i de stribede, og hektisk aktivitet, med masser af underholdning i båden. Så løber ekkoloddet tør for strøm, og så er det nok også på tide at vende hjemad inden lyset svinder.

Når man fanger fiskene nede på dybet, kommer de ofte op med svømmeblæren ud af kæften, og så kan de ikke genudsættes. De mindste fisk bliver til mågefoder, mens de større tages med hjem. Jeg sværger til de fluo-grønne farver, og i dag har jeg fisket med et forfang med to helt suveræne fluer, som Jan har bundet på superskarpe dobbeltkroge. Aborrerne lever af smelt, som de gylper op når de kommer op i båden, og så kan man forundres over de små laksefisk og deres stærke agurkelugt.

Jeg er “husholdnings-fisker”, og måler ofte mine lystfisker-succeer i kilo-priser. Så hvad er de værd – i kroner og ører – og i spiseklar stand? Det afsløres efter rensningen, som tager tid, men hvis man drikker et godt glas øl under arbjdet, så er filetteringen såmænd ikke så slem, og de ti hjembragte aborrer ender hurtigt med at blive til 800 gram fiske-filet. Et fint resultat for en rigtig god dag på Furehavet.

Skål og god jul fra Lars Frø


[Til top]


NOVEMBER 2016


En "lille" gedde

23. november 2016


Hej Farum Lystfiskerforening
Onsdag den 23. november 2016 var jeg igen af sted til en af mine yndligs-geddesøer, hvor jeg hidtil i år har fanget en håndfuld gedder over 10,0 kilo.
Denne tur var ingen undtagelse, men her målte gedden hele 126 cm og vejede 12,1 kilo.
Den tog på en agnfisk.
Mvh. Niels Godsk Jørgensen


[Til top]


OKTOBER 2016


Efterårskarper

31. oktober 2016


En af fordelene ved ture i slutningen af oktober er, at man slipper for myg og lignende irriterende kryb. Til gengæld må man jo så leve med, at det er koldt om snuden om natten, når temperaturen nærmer sig frysepunktet...

Der skete ikke meget i dagtimerne, så der var tid til at nyde naturen, der blandt andet bød på spurvehøg, isfugl og fuglekonge.

Den sidste burde vel være draget sydpå.

Og så var jeg lige ved at skaffe en mink til fruen, men den snu bandit (minken, altså) nåede lige at søge tilflugt i sivene, inden den fik en karpestang i nakken.

Efter mørkets frembrud skete der heldigvis lidt på stængerne.

Først måtte jeg forlade den varme sovepose og glide rundt i mudderet for problemfrit at nette spejlkarpe på 9,6 kg og 77 cm lang.
Senere på natten var den gal igen, idet bidmelderen hylede som en gal.
Det viste sig senere, at der var tale om en mindre, fin fisk på 6,1 kg og 66 cm lang, men den var noget mere hidsig end sin makker.
Fisken tog nogle imponerende små udfald, inden den måtte give fortabt.

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


"Assenslaks"

28. oktober 2016


Den 28. oktober var jeg på besøg hos et tidligere medlem af Farum Lystfiskerforening, som nu frister tilværelsen i det jyske. Vi satsede vi på at fange nogle af de undslupne "assenslaks".
Vi startede i Gamborg Fjord og kørte videre til Helnæs dog uden at mærke eller se fisk.
Det var først på den 3. plads, at vi fandt en lille stime vi kunne fiske til.
Det lykkedes os begge at få en på 3,7 kilo, fantastisk fight.
Jeg måtte nette Christians fisk, da han stod med en
klasse 5 fluestang. Vi besluttede så at tage tilbage til Jylland igen, for så at prøve en plads i Sønder- jylland. Vi så straks fisk da vi ankom men de var super svære.

Mvh. Niels Jørgen Matthiesen


[Til top]


Oktober-karpe

18. oktober 2016


Hej Farum LF.
Jeg skulle have været af sted på en tur efter karperne hele weekenden, men et hekseskud i lænden fik sat en stopper for de planer allerede om fredagen. Men fem dage senere fandt jeg endelig modet til, at slæbe af sted med grejet. Det blev dog kun til nogle få timer om eftermiddagen. Jeg fik kastet et par stænger ud, og et par timer gik med ikke rigtig, at kunne finde ro i kroppen.

Men pludselig mens jeg stod og stirrede på min ene stang, som jeg havde på nærdistancen, gav bidmelderen et enkelt bip. Pludselig begyndte spolen at snurre rundt, og jeg fik grebet stangen med bevægelserne af en halvfemsårig, og mærkede straks tyngden af en tung fisk. Jeg havde nogle grove grødeklatter lige i nærheden, og måtte sætte pres på fisken så stangen den knagede. Ind kom fisken dog, og jeg kunne beundre denne flotte spejler nede i nettet. Fisken blev vejet til 12,9 kilo og genudsat til dets ellement. Det forblev dagens eneste fisk, som tog en pop-up boilie på et chod-rig.

Med venlig hilsen - Rune Seymour


[Til top]


En burhøne

8. oktober 2016


Dejlig tur på kysten.


Dagen gav i alt 5 havørreder med største på 45 cm, samt denne "burhøne" på fotoet, som måtte lade livet.


Jeg er nu oppe på 17 fisk på 3 ture.


Mvh. Niels Jørgen Matthiesen


[Til top]


10 kilos laks fra Lagan

6. oktober 2016


Jeg deltog i klubturen 6-9. oktober 2016 i Fiskeringens hytte i Knäred. Pga. familiebesøg var jeg dog nødt til at være hjemme fredag aften den 7. oktober. For at få lidt mere ud af det tog jeg derop onsdag morgen og overnattede den første nat i bilen.
For øjeblikket lukker kraftværket som regel vand ud om formiddagen og/eller om aftenen og så må man fiske så meget mere koncentreret når der er strøm i elven.

Onsdag morgen fiskede jeg på nordsiden. Adgang er ret besværligt, den sædvanlige rute er spærret af 2 meter høje majsplanter, alternativ rute er omkring 1 km over græsmarker, myr, 2 elektriske hegn og forbi en stor flok nysgerrige køer.

I modsætning til sydsiden er der ingen stier her bortset fra dem som køerne tramper. Men det er turen værd, og der er som regel ikke så mange som fisker her.

Men formiddagen forløb uden kontakt til laks, de var der, de sprang, men ingen hug.

Kl. 12 lukkede kraftværket ned, og uden strøm i elven er fiskeriet håbløst.

Onsdag aften var der strøm igen, der fiskede jeg ved kraftledningen, også uden resultat.

Torsdag morgen vaklede jeg lidt mellem kraftledningen på sydsiden og stenene på nordsiden, men valgte nordsiden da jeg har gode erfaringer der.

Fiskeriet med blink er enkelt, men kræver lidt øvelse. Blinket skal helt ned og strejfe stenene så det affisker standpladserne ved bunden, og det skal holdes der nede hele vejen. Jeg bruger mest ABU’s Koster blink fordi de er så billige, at der er råd til at miste nogle stykker på en tur.

Lige efter start af fiskeriet, ca. kl 8 blev strømmen kraftigere og vandet steg.
I mit 4. eller 5. kast den morgen kom der et par gange et stød i blinket, men det kunne være kontakt med bunden. Inde ved bredden er der en dyb rende og her kom der endnu et stød i blinket. Her er der ingen sten, så det måtte være en fisk! Med ca. 10 meter line ude og blinket hængende i den dybe rende huggede en laks sekunder senere så voldsomt at den krogede sig selv, hvorefter den tog et hurtigt udløb på tværs af strømmen og først stoppede midt ude i elven, 50-60 meter fra land.

Her så jeg den i overfladen, en meterlang hanlaks med kæbekrog og en halefinne større end min håndflade. Det gav lidt gele i knæene!
Herefter fik jeg med hårdt pres lidt line ind efterfulgt af et udløb. Det gentog sig nogle gange og efterhånden gik fisken mere nedstrøms end tværstrøms. Faren er her, at der nedstrøms står en bøje som guider bådfarten ind i den dybe rende. Går en laks rundt om bøjen er den tabt! Jeg har set det gå galt for andre. Derfor pressede jeg laksen hårdt og fik den snart efter ind på kort line.

En svensker som fiskede nær mig tilbød at tage den i fangstnettet, hvilket jeg takkede ja til. Man ved aldrig hvor dårligt krogen sidder, så bare i fangstnetttet med fisken så snart som muligt. Det forløb uproblematisk, han fik den i nettet i første forsøg.

Enkeltkrogen sad i brusken i underkæbens venstre side, og modhagen var gået helt igennem. Der skulle tages godt fat med en tang for at få den ud, så risikoen for at miste laksen var i virkeligheden minimal.

Jeg havde ikke en vægt med, men målebåndet sagde 103 cm, haleroret var 27 cm højt. Efter lidt hovedregning kom jeg frem til en vægt mellem 9 og 10 kilo (min PR var 5,6). Efterfølgende indvejning på Gröningen viste 10,0 kilo rent.

Jeg havde i øvrigt et hug mere, kort efter det første, men den slap med skrækken efter ca. 20 sekunder. Efter hvad jeg kunne se i overfladen nok en hunlaks på 4 til 5 kilo. Lidt ærgerligt, men jeg fik jo den store.
Rygtet løb hurtigt (via min nabos mobil), og snart var jeg omringet af 8 andre fiskere. Men der blev ikke taget mere på pladsen den dag.

Mvh. Peter Larsen


[Til top]


SEPTEMBER 2016


Fantastisk dag på kysten

30. september 2016

Hej Farum

Den 30. september 2016 havde jeg igen den mest fantastiske tur på kysten. Ankommet til pladsen ÷ 40 cm vand var jeg lidt trykket. Vidste dog at vandet ville stige de næste 6 timer.
Der skulle da også kun gå 5 kast så havde jeg et forsigtigt hug og bang en 3 kilos fløj ud af vandet. Den blev genudsat og resten af dagen bød på spredte fisk. Fik 6 i alt hvor af 2 var farvede. De er dog stadig derude alle sammen.

Niels Jørgen Matthiesen


[Til top]


Skøn dag på kysten

24. september 2016


Hej Farum


En skøn dag på kysten med mange forsigtige fisk.


Jeg fik 5 på land, største var en på 50+.


Fotoet er af en mellemfisk, der ikke kunne afkroges i vandet.


Alle genudsat.


Niels Jørgen Matthiesen


[Til top]


Fin gedde fra Stege Nor

17. september 2016

Hej Farum Lystfiskerforening

Jeg var så heldig at deltage på foreninges første tur nogensinde til Stege Nor - og det fortrød jeg ikke ét sekund. Det var en super fiske-weekend med masser af gedder.
Jeg var heldig at komme i båd med foreningens gedde-ekspert, Theis Kragh, så jeg var i de bedste hænder.
På andendagen stod vi op kl. 0500 og det skulle dog vise sig at være en god ide at være tidligt på vandet, da fiskeriet var virkelig godt med en god snitstørrelse på fiskene. Før båd nummer to var på vandet havde vi fanget 5 gedder på over 5 kilo.
Jeg fangede selv en gedde på 6,0 kilo.
14-årige Emil, som også var med i båden, var så dygtig at fange en ny PR. på lidt over 6 kilo. Da dagen var ved at være omme havde Emil fanget 7 gedder og jeg selv 5 gedder.
I alt fangede vi 30 gedder i båden med en del fisk over 5 kilo, så det var en god dag.

Mvh. Tommy Fejrskov


[Til top]


Fremragende aborrefiskeri

14. september 2016


Hej Farum LF.
August bød på fremragende aborrefiskeri på Farum Sø for mit vedkommende. Det nærmest væltede op med fisk med 111 på samme dag som rekorden (på en tur med Morten Frank). Dog kneb det en anelse med størrelsen, selv om en fisk på 800 gram var et lyspunkt. En fyraftenstur på søen onsdag den 14. septem-ber skulle heldigvis vise sig at resultere i en endnu flottere fisk på 950 gram. Den faldt for en meget stor regnorm og fightede forryg-ende.
Den blev selvfølgelig genudsat.
Fiskehilsner, Jacob Bøggild


[Til top]


Gedde fra min lokale svenske sø

10. september 2016


Jeg tilbragte en dejlig dag i september 2016 på min lokale svenske sø lige i nærheden af min mors ødegård i det nord/østlige hjørne af Skåne.
Søen huser en bestand af gedder og aborrer samt medefisk som sudere og brasener.
Der er ikke nogen usædvanlig størrelse på nogen af arterne, men det er altid en stor glæde af fiske i søen, som ligger idyllisk og meget fredfyldt.
Her er ganske enkelt rart at være!
En fin gedde for søen var oppe at vende.
Stram Line -
Morten Søndergaard


[Til top]


AUGUST 2016


Sommer-kystørred

22. august 2016


Hej Farum LF!

Mandag den 22. august 2016 var jeg en tur på kysten og så straks aktivitet.

De var dog meget svære at få i tale, men en flue fisket som en tordenflue i overfladen gjorde udslaget.

Det blev til 4 fine fisk hvoraf den ene kom med hjem (54 cm).

Mvh. Niels Jørgen Matthiesen

[Til top]


Gang i Furesøen

16. august 2016


Så er der gang i Furesøens aborrer. En lille sviptur til “17 meter knolden” gav 15 aborrer på et par timer. Tog 5 med fisk hjem, de vejede tilsammen 2 kilo, 400 gram i snit pr. stk. og det er fint når det er Furesøen.

Hvis man kan lide at spise ferskvandsfisk så er aborrer nok nogle af de bedste. Og Furesøens aborrer er de allerbedste for de er fodret op på smelt, så de er fede og velnærede.

Bedste hilsener fra Lars Frø

[Til top]


JULI 2016


Sprælske sommergedder

17. juli 2016


Via en mangeårige kammerat har jeg fået adgang til et ellers hermetisk lukket vand, der har vist sig at indeholde store fisk i flere forskellige arter.
Vi har indtil nu fokuseret fiskeriet efter gedderne i søen, som vi har fanget en hel del af ved at trække rundt med store woblere og gummiagn. En enkelt bifangst er det dog blevet til da en kilosaborre huggede på en af geddewoblerne!
Snitstørrelsen er rigtig fin, og gedderne er generelt i meget fin kondition, så det er kun et spørsmål om tid, før vi får den første 10´er. I skal nok høre om det!

Mvh. Morten Søndergaard


[Til top]


Et fiskeeventyr optaget med kamera

Første kvartal af 2016


Hej Farum Lystfiskerforening: En fortælling om mit livs eventyr som lystfisker.


Den 5 januar 2016 vinkede vi farvel i lufthavnen til venner og familie, vi skulle nemlig ud på lidt af en flyvetur. Turen gik til New Zealand sammen med 3 af mine gode kammerater og fiskevenner Martin, Emil og Johan. Vi havde planlagt turen i et godt stykke tid, sparet penge sammen og fået grønt lys fra arbejde til at tage afsted. Søvn problemer og alverdens tanker, blev hurtigt glemt da flyveren lettede. Nu var vi på vej! Med i kufferten var selvfølgelig en masse fiskegrej og personlige mål:


-Fange en bækørred på tørflue over 65 cm.
-Fange en kobberhaj der var tungere end mig selv.
-Fange en Bonefish (størrelse underordnet).
-Fange en Giant trevally (størrelse underordnet).


Vi havde en masse drømme og forhåbninger til turen, om hvad den skulle bringe af fangster. Vi er til tider en flok forvirrede lystfiskere, der ikke rigtig kan finde vores niche i lystfiskeriets verden og dens mange muligheder. Vi vil simpelthen det hele! Hjemmefra havde vi lagt en del arbejde i at optimere og muligøre vores drømme ved en masse planlægning, research og erfaringer fra andre der havde trådt de samme fodspor, som vi drømte om at følge. En ting var i hvert fald klart og sikkert. Hovedformålet ved denne tur, var det fantastiske fiskeri som New Zealands back country gemmer på. Nemlig bækørred fiskeriet.


Vores hjem og bedste ven i 3 måneder, Toyota Estima

Da vi ankom efter små 32 timers transport, hentede vi de biler som vi havde købt og betalt hjemmefra. De to biler var ombygget af tidligere ejere, så de nu var indbygget med en seng og to forsæder.  Disse 2 biler skulle altså være vores hjem og transport de næste par måneder.


Bækørreden

Så kunne det virkelige eventyr endelig begynde! Da bækørreden er en meget sky og mystisk fisk er det tæt på umuligt at fiske mere end to personer i åen. Derfor splittede vi os op og fiskede to grupper hver for sig. Med backpack på ryggen og mad til 5 dage var det med raske gåben ind i naturen, ofte afstande på 15-25 km skulle tilbagelægges før det endelige fiskeri kunne begynde. Min makker Martin og jeg oplevede sammen nogle helt fantastiske oplevelser i naturen. Både fiskeriet, men også den enestående og storslået natur der krævede et ekstra åndedrag.
Hver å havde hver deres udfordring. Fiskeriet var ikke nemt. Man skulle lære fiskene at kende, hvilke insekter de var indstillede på at spise og hvornår fisken var i spise humør. Alt dette kunne man kun opnå, ved at sætte sig ned og observerer fisken i dens natur. Tålmodighed er en dyd og det er marginalerne der var afgørende. Netop den er grunden til at man får succes. Succes fik vi i form af et fint antal af fisk i imponerende størrelser.


Bækørred på 69 centimeter: Tjek.

Efter halvanden måned hvor vi havde trasket et utal af kilometer nåede ”bækørred afsnittet” til sin ende. Det sure med det søde, man oplevede alt. Fiskeriet var fantastisk og både Matin og jeg fangede virkelig nogle grove ørreder.
Bækørred over 65 cm: Tjek.


Kobberhajen

Turen gik fra Sydøen til Nordøen i jagten på kobberhajen. Her skulle vi bruge syv dage på kystnært hajfiskeri, uden anelse om hvordan dette skulle forløbe sig. Men, det skulle også vise sig at blive vildt!
Til fiskeriet benyttede vi Westin popperstænger i den kraftige udgave med tilhørende shimano saragose 20.000 hjul med en linekapacitet, så der var nok til at fighte hajen træt. Stængerne placerede vi på stranden i en stangholder, agnet med tunfiskehoveder.
De lokale svømmer deres agn ud, imens de holder linen i munden, men da der både er hvidhajer og kobberhajer i vandet, benyttede vi en kajak, det var også spændende nok!
Ved hjælp af gode kammeraters råd kastede vi os ud i fiskeriet. De havde haft et svært år da de forsøgte sig men det fiskeri vi oplevede var ud over det sædvanlige. På syv dages fiskeri i bagende sol, formåede vi at lande 14 hajer med den længste på 305 cm til halespids. Jeg selv hookede op med en rigtig bamse af en gravid hunfisk, som vi estimerede på op mod 200 kilo.


Haj tungere end mig selv: Tjek.


Bonefish

Via New Zealands hovedstad, Auckland, drog vi ud på endnu en rejse i rejsen. Som en del af turen havde vi planlagt at besøge den lille øgruppe kaldet Cook Island. Stillehavs øer som man kan forestille sig med palmer, hvide sandstrande og tropiske fisk. Den ø vi skulle fiske på går under navnet ”Aitutaki”. Med en bredde på 3 km og en længde på 7 km var øen faktisk set igennem på en dag. Dermed ikke sagt at vi sagtens kunne få 14 dage til at gå med tropisk fiskeri. Vores mål ved denne ø, var at få fingrene i de abnormt store bonefish der findes på de flats, der ligger rundt om øen. Hvorfor bonefishen bliver så stor på netop disse øer, i forhold til i resten af verdenen er mig stadig uvist, men de er store.
Igen snakker vi ikke nemt fiskeri! Sightfishing i knædybt vand med fluestangen under armen i bagende sol, hver dag. Vi så rigtig mange fisk, men de er bare ikke nemme at få i tale. Det lykkedes heldigvis alle af fange en bonefish. Jeg selv nåede det lige på falderebet, med en virkelig flot ”trofæ” bonefish på 80 cm i full length.


Bonefish: Tjek. De lokale guider anslog fisken til et sted imellem 10-12 pund.
Jeg selv har ingen anelse. Smuk det er den.


Giant trevally(GT)

Der er få ord der kan beskrive denne fisk. Ondskabsfuld, aggressiv og hårdt kæmpende er nogen af dem. Her er ingen ”kære mor” eller ”om forladelse”. Disse fisk er skabt til at dræbe! Det er blandt andet derfor de går under navnet ”gangster’s of the flats”. Det er uden tvivl, det absolut sejeste rovdyr jeg har mødt under vandoverfladen.  Aldrig er jeg blevet revet rundt i manegen så meget som med disse fisk. De bestemmer showet, jeg gjorde i hvert fald ikke.
Jeg vil gøre denne fangstberetning kort, da du kan nyde stort set det hele på film.
På halvanden dags fiskeri landede vi 16 GT i båden til 4 mand. Mere var der ikke behov for, vores kroppe skreg af smerte dagene efter.
Som tidligere nævnt stod Giant trevally på min ønskeliste, men mine forhåbninger var små da skuffelsen så ikke bliver stor.


Giant trevally: Tjek.

Via dette link til Vimeo.com finder du vores film som er optaget under det fantastiske fiskeri vi havde. Hold godt fast og nyd det: https://vimeo.com/166232511


Giant Black Trevally

En lille drøm var holdt hemmeligt, da der ikke findes lige så mange af dem som de normalt farvede Giant Trevally. Nemlig en Black Trevally. Satme om det ikke lykkedes! Jeg var så glad.


Lykken var gjort. Black GT: Tjek.


Da vi sad i flyveren hjem var det med blandende følelser. Vi kunne sagtens bruge et par måneder mere! Heldigvis kunne ingen af os andet end at smile. Alle havde fået deres drømme opfyldt, for slet ikke at glemme alle de oplevelser vi havde haft sammen.
Ude godt hjemme bedst. Selvom man er i fiske paradis er der stadig noget over det danske fiskeri.  4 dage efter hjemkomst nåede vi en tur på furesøen sidst i marts. Det var en kold fornøjelse! Fiskeriet derimod var ganske udmærket. Meeeen, det var lidt op ad bakke at fighte en gedde efter sådan en tur. Det var ikke meget de kan præstere. ;-) Alt har hver sin charme, og jeg vil dog aldrig bytte mit danske fiskeliv og muligheder ud.
Hermed en fortælling om mit livs fiske eventyr jeg stadig drømmer om. Tak fordi du læste med.
På det første billede i denne rapport er en sten hvorpå ”finfollowers” er indgraveret. Det er sådan at de 3 gutter som var med på turen og Lucas Msiska, har lavet vores egen lille fiskegruppe efter mange års venskab. Der er ikke den store tanke bag det andet end at vi har prøvet at kaste os ud i amatør-filmens verden for at dele det med andre. Derfor findes der lige nu en ”teaser” filmet fra vores dage under hajfiskeriet. Vi er i fuld gang, med at redigere og sætte en længere film sammen, så derfor kan du her nyde vores teaser via dette link til youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=mtIocHRm_Xk

Igen er vi i gang med at redigere og sætte en video sammen fra denne destination og fiskeriet. Så kunne du tænke dig at følge lidt med i hvornår de er uploadet, så er du altid velkommen til at følge os på facebook eller instagram. Du finder gruppen ved at søge under navnet: ”Finfollowers”.

Med største knæk og bræk - Morten Manniche


[Til top]


Makrel på fluestang

9. juli 2016


Hej Farum Lystfiskerforening

Jeg var lige et smut oppe hos min mor i hendes dejlige sommerhus ved Klint.

Lørdag den 9. juli 2016 kl. 0430 kunne jeg pludselig ikke sove længere og tog derfor fiskegrejet og kørte til Rørvig.

Det gav en makrel på fluestangen!

Den tog på en Kobberbasse og kom på land uden den store fight men dog med makrellens karakteristiske sitren og zig-zag svømning.

Mvh. Leon Rasmussen


[Til top]


JUNI 2016


PR-Laks fra Ångermanelven

29. juni 2016


Fra lørdag den 25. juni 2016 og frem til onsdag den 29. juni 2016 var jeg sammen med 6 andre friske gutter oppe ved Ångermanelven i midtsverige for at fiske efter laks.
Jeg lagde ud med at miste en stor laks som bare trak tungt og desværre fik slået sig af.
Jeg kunne slet ikke falde i søvn den nat/morgen - øv.
På sidstedagen lykkedes det så endelig at få en laks på land - en ny personlig rekord på 8,0 kilo. Jeg var jublende lykkelig og pavestolt!
Hilsen - Leon Rasmussen


[Til top]


PR-gedde fra Ångermanelven

27. juni 2016


Fra lørdag den 25. juni 2016 og frem til onsdag den 29. juni 2016 var jeg sammen med 6 andre friske gutter oppe ved Ångermanelven i midtsverige for at fiske efter laks.
Den første fisk, som jeg fangede var imidlertid en stor 8-kilos gedde, som blev genudsat. Det var jo ikke meningen med turen, men jeg var stolt, da det var en ny personlig gedde-rekord for mig.
Hilsen - Leon Rasmussen


[Til top]


Fin stalling fra Faxelven

26. juni 2016


Fra lørdag den 25. juni 2016 og frem til onsdag den 29. juni 2016 var jeg sammen med 6 andre friske gutter oppe ved Ångermanelven i midtsverige for at fiske efter laks.
En af dagen prøvede vi også fiskeri i den nærliggende Fax-elv efter stallinger. Jeg fangede 6-7 stykker med den største på omkring 500 gram.
Hilsen - Leon Rasmussen


[Til top]


Fin Farumgedde

5. juni 2016


Hej Farum LF

Søndag den 5. juni var min kæreste, hendes to piger på 5 og 8 år, og undertegnede til et familietræf i Farum. Vi havde fiskegrejet i bilen og tænkte, at en halvanden time på Farum Sø ville være en fin afrunding på dagen. Mere ville der ikke være tid til, hvis sengetiden for de små skulle passes. Det var netop lige tid nok til at ro ned til den vestlige ende og tilbage med lidt geddeagn trukket efter båden, og heldigvis var den fri båd ledig.

Første hug faldt lige efter vi havde vendt rundt, men fisken stod af med det samme.
Da vi netop havde passeret Klavs Nars Holm på tilbagevejen, og var i en ret meditativ stemning, fik vi et kraftigt wake up call. Hug nummer to var en realitet, og det virkede seriøst! Fighten var dog ikke så dramatisk, gedden gik tungt og dybt og tog kun adstadige udløb. Men op ville den afgjort ikke! Det kom den dog. Og vi fik den vejet til 7,5 kilo inden genudsætning.

Pigerne har været med på adskillige fisketure før, men mest efter aborrer, og den største gedde, de hidtil har været i nærkontakt med, har ikke vejet stort over de to kilo. De agerede forholdsvis cool over aldeles bogstaveligt at være i samme båd som en fisk af en ganske anden kaliber. Men det hele, hug, fight, landing og genudsætning, var selvfølgelig en stor oplevelse.
Tight lines og god sommer - Jacob Bøggild


[Til top]


Sø-slange fra Farum Sø

3. juni 2016


Det er alt for længe siden, at jeg har været en tur ude på Farum Sø, men det helt fantastiske sommervejr tog beslutningen for mig - jeg bookede en Fiskeringsbåd og tog min søn Magnus med ud på en eftermiddags-/aftentur.
Vi havde både orm og ende-grej i form af spinnere og woblere med, så det kunne vel næsten ikke gå galt...
Vi besluttede os for at prøve et sted ude bag "øen", hvor jeg tidligere har haft heldet med mig. Ud kom flåddene med de fristende orm hængende under. Kort tid efter var der bid og efter modhugget fulgte noget af en tovtrækning, hvor jeg flere gange var i tvivl om, hvilken fisk der havde ladet sig lokke til hug.
Det viste sig at være en kæmpeål på hele 90 cm og 1,695 kilo! Tyk som mit hånd-led og faktisk lidt uhyggelig at se på. Den blev naturligvis genudsat efter vejning og fotografering.
Mvh. Thomas Elkjær Jensen
-
Thomas´ ål er ny forenings-sørekord! Jeg kender i hvert fald ikke til større ål fanget i Farum Sø. Flot - flot!
Morten Søndergaard


[Til top]


Vild dag på vandet...

2. juni 2016


Hej Farum LF.

Vild,vild dag på vandet i går med 15 fisk i båden.

9 af fiskene var sandarter op til 6,5 kilo med de 4 af dem over 5,0 kilo.

Hertil 2 mindre gedder og hele 4 søørreder op til 4 kilo+.

Mvh. Andreas Holm Nielsen


[Til top]


Fantastiske Furesø

2. juni 2016


Min sø Marcus ønskede sig en fisketur for lige at få renset ud i hovedet inden eksamens-læsningen for alvor tager fart, så far og søn besluttede sig for at tilbringe fredag aften på Furesøen.
Vejrliget var af typen: "geddefiskerens værste mareridt". Høj sol og blikstille. Det så ud til at holde stik med det fiskemæssige mareridt. Men da lyset svandt tog fanden ved fiskene.
Vi havde seks hug på fyrre minutter, herunder et ret så kaotisk dobbelthug.


De fem af dem nåede hele vejen op og vende i båden.Man kan følge lyset aftage og aftenstemningen indfinde sig på billederne.

Tak for en fantastisk smuk aften på den fænomenale sø. Jakob Bøggild.


[Til top]


MAJ 2016


Endelig en 10+ gedde!

30. maj 2016


Hej Farum LF.
Maj har budt på rigtig godt geddefiskeri. Jeg har været ude på fiskeeventyr de sidste to måneder og er derfor gået glip af en hel del spændende fiskeri herhjemme. Så da Morten foreslog en tur på fure var jeg hurtig til at slå til.
Dagen startede godt, dagens første fisk huggede før vi havde sat alle stængerne og sådan fortsatte fiskeriet det meste af dagen. Vi krydsede ind over et område hvor der var godt med fisk. Jeg starter med at sætte krogen i en fisk der fighter vildere end noget jeg nogensinde har oplevet. Der var ikke nogen tvivl om at det var en god fisk jeg havde fat i. Desværre slipper krogen efter 5min fight og mit hjerte var knust.
Morten krogede en fisk kort efter jeg fik min. Det var en fin men tynd gedde over 8 kilo. Jeg får en trøstegedde kort efter, det er også en slank fisk på over 7 kilo. Jeg var dog stadig tom indeni. Næste gang vi krydser over området er der fisk på flere af stængerne igen. Jeg sætter krogen i endnu en god gedde. Den fighter som den jeg mistede før. Mit hjerte sidder i halsen og den bliver fighter forsigtigt. Men fandme om den fisk ikke også slap krogene.

Hvis ikke jeg havde det skidt før så var det i hvert fald på plads nu. Jeg prøvede at trøste mig med at vi fangede godt med fisk og at vejret i det mindste var lækkert. Det hele skulle heldigvis vise sig at blive godt igen da jeg efter et par timer kan lande en fisk. Min første tanke er at den nok er omkring 8-9 kilo. Men da jeg får fat i gællen og får kigget ordenligt på den er jeg ikke i tvivl om at det er en PR. Vi får vejet fisken og spændingen er enorm. 10,1 kilo vejer den flotte madamme og min første gedde over 10 kilo er en realitet!
Mit geddefiskeri startede som junior på en tur men Andreas Holm Nielsen, lige siden har jeg knoklet for den store gedde mens alle fiskevennerne for længst har haft dem i nettet. Forløsningen var enorm og de to fisk der var smidt tidligere på dagen var forsvundet som dug for solen fra min hukommelse.
Geddefiskeriet er godt for tiden og vi fangede fisk på dybt og lavt vand. Vi endte med over 20 fisk i båden med 3-4 over 7 kilo.
Mvh. Lucas Lund Msiska


[Til top]


Harasjömåla - nok en gang

27. maj 2016


Da foreningen inviterede på weekendtur til smukke Harasjömåla i Sverige var der ingen tvivl - jeg skulle med!
Jeg har fisket i området, med skiftende intervaller, gennem de seneste 30 år og Hara-sjömåla tåler altid et gensyn.
Op til turen havde der været lidt af en hedebølge, hvilket gjorde at fiskene gik dybere og for det meste var aktive tidlig morgen og sen aften - noget der desværre ikke lige passer ind i en fiskehyggetur med masser af god mad, vin og fællesskab omkring bålet...
Vi forsøgte os første dag fra båd i Vielången, der desværre var som støvsuget for fisk. En sjælden 0-tur til søen, der normalt aldrig svigter...
Vielången fik et fornyet besøg dagen efter, men med samme nedslående resultat. Vi lod bådene være og gik i stedet ud på broerne i Södra Bäcka-sjön. Det resulterede i et par ørreder - på gennemløber hen-holdsvis hvid jighale efter bombardaflåd. Et lille plaster på såret. Men ellers en rigtig hyggelig tur i godt selskab.
Morten Søndergaard


[Til top]


Kastellet

26. maj 2016


Efter nogen ventetid har jeg endelig erhvervet mig et fiskekort til fiskeri i Kastellets indre voldgrav. Det er noget helt særligt at fiske i historiske omgivelser midt inde i København og med turister og soldater fra Den Kongelige Livgarde som nærmeste tilskuere. Det er formentlig Danmarks bedst bevogtede fiskevand, næst efter Rosenborg Slot! Her skal man ikke tyvfiske... Det er ikke blevet til de vilde fangster endnu, men det skal nok komme. Der er i hvert fald fanget flotte gedder i voldgraven.
Hej fra Morten Søndergaard


Historiens vingesus fornemmes, når man krydser broen over til Kastellet


Og videre ad den brostensbelagte "hovedgade"


Fiskeri med udsigt til den Engelske Kirke og Gefionspringvandet


[Til top]


Undervandsvideo-optagelser fra Farum Sø

25. maj 2016


En Farum-gedde fra i går aftes, som var mere interesseret i kameraet end wobleren...
Beklager kameramonteringen som ikke er helt i top (det var 1. forsøg). Jeg røg også igennem en stime store brasener!
Mvh. Martin Aabo

[Til top]


Jans aborrer fra Farum Sø

19. maj 2016


Hej Farum Lystfiskerforening

Jeg sender nogle fotos af de 3 fisk jeg fangede fra SU-broen i Farum Sø, torsdag den 19. maj 2016.

Fiskene vejede henholdsvis 810 gram, 850 gram og 965 gram.

De blev alle fanget på flåd og regnorm.

Det var en skøn aften ved Farum sø

Venlig hilsen - Jan Nielsen


[Til top]


Sæsonens sødeste suder

17. maj 2016


Der var hele tiden markeringer på flådet, men trods flere forsøg så kunne jeg ikke kroge fiskene, og jeg var ved at blive sindssyg! Lidt senere var der endelig lidt vægt i den anden ende, og op kom der en fin krebs! Det var åbenbart sådan en klo-fætter, der havde kastet sig over min agn. Flere kom op og jeg overvejede kortvarigt at kaste mig ud i en gang krebsehalesalat...!

Heldigvis kom der senere på natten også lidt fisk på land, herunder sæsonens sødeste suder. Det er nok den mindste suder, jeg har fanget. En lille sød fætter på ca. 20 cm og omkring 500 gram.

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Med hornhylere om Kronborg

15. maj 2016Kronborgpynten var vel besøgt denne dag, selv om der var en strid sidevind


Min ven Andrés første hornfisk for dagen.

Maj - Hornfisk - Kronborgpynten - det kan ganske enkelt ikke slå fejl... Og dog. Mit forår har været ganske fisketomt - ikke af ture, men af fangne fisk. Således også på denne tur, hvor små drenge ellers hev den ene hornfik på land efter den anden!


Jeg forsøgte og forsøgte, men ak og ve.


Der var mange hornfiskehoveder på stranden, selv om de ikke må renses dér.


Jeg fik lov at tilberede hornfiskene - mums! En overraskende god spise.

Stram Line - Morten Søndergaard


[Til top]


Farum Sø

15. maj 2016


Søndagens tur på Farum bød på denne virkelig flotte gedde.
Femten fisk var oppe at hilse på i løbet af de to dage.

Det er bestemt godkendt under sådanne vejrmæssige udfordringer.

Sæsonen må siges at være skudt i gang!

Mvh. Jacob Bøggild


[Til top]


Sjælsø

14. maj 2016


Der blev bestemt dømt ny dresscode i pinseferien. Væk med korte bukser og den slags dekadence. På med regntøj og op til flere lag under. Vinden viste tænder og det fra skiftende hjørner med nord som det konstante.

Heldigvis viste gedderne endelig også tænder. Jeg har således en efterlysning i forbindelse med turen på Sjælsø lørdag.
Den gedde, som har skamferet ryggen på den firekilos fisk på det første billede, bedes venligst melde sig på vores næste tur på søen. Så tilbyder jeg den genudsætning efter en behørig moralprædiken.

Mvh. Jacob Bøggild


[Til top]


Ubudne gæster og ny PR

14. maj 2016


Der er heldigvis altid masser af naturoplevelser, når man er ude og fiske. Foråret havde endelig indfundet sig, og naturen var vågnet med blandt andet masser af trækfugle og sommerfugle til følge. Men gjaldt desværre også diverse andefugle!
Der var således både troldænder og blishøns, som blev ved at frekventere foderpladsen og tage for sig af retterne.

Men heldigvis var der pludselig hug på den ene stang – godt nok et underligt hug....
Og det viste sig da også, at nemesis og hybris havde haft en finger med i spillet, idet det var en troldand, der havde kroget sig selv!

Jeg fik trukket dyret til bredden, hvor den nye PR i troldand fik indskærpet, at den og dens ligesindede skulle holde snitterne fra mine kugler!
Jeg ved ikke om dette var grunden, men der var heldigvis ro på pladsen det næste stykke tid, og det lykkedes senere at lande i alt 3 karper, hvor den største var lige under 10 kg – så ingen grund til klage...!
Knæk og bræk -
Claus Søndergaard


[Til top]


12 plusser fra Furesøen

10. maj 2016


Hej Farum LF!
Den kære furesø har virkelig leveret mange flotte fisk i år til de heldige. Om det er fordi flere er blevet effektive til at fiske den eller om bestanden af store fisk bare er blevet større kan altid diskuteres. Jeg håber og tror dog på det sidste.
Den 10. maj var jeg på vandet med en god kammerat og det lykkedes os at finde et område hvor gennemsnitsstørrelsen var lige lidt større. Vi fik blandt andet 2 gedder fyldt med rogn som var på vej ind for at gyde(!?) Lidt sent i mine øjne, men der er vel heller ikke plads til alle på en gang ;).

Efter min gode kammerat, Mads, som ikke har prøvet dørgefiskeri efter gedder før havde genudsat sin nye PR gedde på 8,5 kg huggede en fisk voldsomt på den ene paravane stang. Fisken fulgte med ind, men istedet for at komme op stillede den sig bare hårdt under båden. Her begyndte min forhåbninger om en bedre fisk. Efter en del tid hvor fisken styrrede showet kom den til overfladen. Sten sikker 10+ og tanken om 12+ strejfede mig kort, men sæt altid forhåbningerne ned, så kan man kun blive positivt overrasket.

Spændingen i kroppen var der dog alligevel da fisken stikker af igen, det ville være rart at få den i båden. Mads var dygtig og lander fisken, selvom det var en smule svært at få dyret til at passe i den 120 cm lange vejeslynge.
Glæden var stor da vi ser størrelsen på fisken, men alle ved at gedderne ikke er i deres bedste form i maj måned, så drømmen om en 12+ kunne snydes væk i en udlejet fisk. DET GJORDE DEN HELDIGVIS IKKE, YES! Fisken vejede lige præcis 12,1 kg fordelt på 123 cm. Skøøønt! Stadig en fisk der har god potentiale til efteråret, så jeg aftalte at vi skulle ses igen. Nu må vi se, de ret umulige at lave aftaler med de piger...undskyld gedder.
Johan og Emil kom sejlende til os og sluttede sig til en hurtig kontrol vejning, highfives og genudsætning af fisken.
Stort knæk og bræk til alle - Morten Manniche


[Til top]


Hornhylere fra Halskov

7. maj 2016


Hej Farum Lystfiskerforening

Efter en Kr. Himmelfartsferie med familie og venner på Storebælt Camping, er jeg blevet alene tilbage, da jeg er den eneste, der ikke skal på arbejde.


Har været på Halskov Rev 2 gange 2 timer og fået 12 hornfisk, den største på 95 cm.


Mvh. Henrik Jart


[Til top]


Vindergedde til Gedde-premieren på Farum Sø

1. maj 2016


Sender lige et billede af vinderfisken fra i søndags af.
Den vejede 5,8 kilo og blev fanget på 8 meter vand 6 meter nede. Gedderne gik dybt den dag og alle 3 fisk vi fik blev fanget dér eller dybere.
Mvh. Bo Damgaard
-
Sjældent - om nogensinde - er der set en gladere vinder af seniorpokalen end Bo D.
Han var jublende lykkelig over, at han, i sit 34. forsøg, kunne hæve pokalen, som vinder.
Gavekortet på de 1.000,- var blot en sidegevinst dén dag.
Morten Søndergaard, red.


[Til top]


Gedde-premieren på Farum Sø

1. maj 2016


Gedde-premieren på Farum Sø er noget helt særligt - både for den enkelte fisker og i særdeleshed for Farum Lystfiskerforening. Siden 1980 har vi festligholdt dagen og afholdt en konkurrence, hvor det gælder om at fange den største gedde som senior- henholdsvis juniormedlem.
Jeg har været trofast deltager siden min indmeldelse i foreningen tilbage i 1982 og været vidne til at fangsterne gradvist blev bedre og bedre og vinderfiskene større og større. Ikke mindst takket være til stadighed mere dedikerede og sofistikerede fiskere. Den øgede brug af levende agn og ekkolod har naturligvis også hjulpet godt med på vejen.
Det er altid en fornøjelse at møde frem ved søen tidligt om morgenen og fornemme den hektiske og summende forventen, mens alle gør sig klar og der bliver foretaget den rituelle lodtrækning om bådene.
Denne gang var jeg i båd med min gode ven og fiskekammerat Thomas Pflug Larsen.
Fiskeriet levede ikke helt op til forventning-erne, men jeg var rigelig glad for min 3 kilos gedde, som kunne have gjort sig i præmierne, hvis ikke jeg havde genudsat den uden vejning hos båddommeren.
Mvh. Morten Søndergaard


[Til top]


APRIL 2016


Et par rimter

April 2016


Har som sædvanligt haft et par ture til Tryggen efter rimter her i det noget kolde forår.

Den ene tur var rigtig fin med høj sol og fisk i vandet.

Der kom lidt fine fisk på land, hvor de to største var på henholdsvis 2100 og 2125 gram.


Knæk og bræk

Claus Søndergaard


[Til top]


Kysthavørred på fluestangen

10. april 2016


Hej Farum Lystfiskerforening!


I weekenden den 9./10. april 2016 var vi atter en tur i sommerhuset på Lolland.


Søndag formiddag havde jeg lige et par timer, jeg skulle slå ihjel.


Det gjorde jeg så nede ved stranden.


Det gav en fin havørred på 48 centimeter taget på fluestang.


Mvh. Leon Rasmussen


[Til top]


Flere laks fra Østersøen

9. april 2016


Hej FLF


Kongevejr på Østersøen, men et meget svært fiskeri.


I løbet af dagen fik vi 2 fisk i båden, en på 6,0 kilo og en lidt bedre en til mig på 7,5 kilo.


Fisken huggede på en Ismo Giant i 60 fods dybde.


Mvh. Christian Hansen


[Til top]


Kæmpe-torsk fra Sørøya

5. april 2016


Kære Farum Lystfiskerforening!


Efter at være blæst inde på 1. dagen i Sørøya kom der 5 gode dage på vandet.


Ikke mindst den sidste tur, hvor der var havblik, hvad der sjældent er her oppe i Nordnorge, bød på et verdensklasse-torskefiskeri.


Op kom drømmefisken på hele 31,5 kilo til mig.


Senere på dagen bød havet også på torsk på 25 kilo, 22 kilo og omkring 25 stykker på over 10 kilo.


Mvh. John Schou


[Til top]


Esben gør det igen!

Påsken 2016


Hej Farum LF.


Har været en tur til Sørøya her i påsken efter skreitorsk.


Vi havde utrolige mængder torsk oppe at vende i båden, mange var imellem 20-25 kilo.


Fem var på over 25 kilo og én over de 30 kilo på 32,0 kilo til mig. Så alt i alt en meget vellykket tur.


Note:
Esben er regerende klubrekordholder for torsk med med en fantastisk torsk på 34,680 kilo også fanget ved Sørøya den 14. juli 2007.


Hilsen Esben Hagerup


[Til top]


MARTS 2016


Gedde-bonanza på Farum Sø

27. marts 2016


Klokken gik pludselig fra at være 05 til 06, så tvivlen bredte sig jo! Om vi nu ku komme op til tiden. Op kom vi self. Og ud til søen var hvad vi var, kl. 06:45 sejler min makker og jeg ud for en sidste tur efter gedden, i sæson 15/16 på Farumsø. Det var aller første gang min makker var her, så der var god spænding i båden.
Vi kommer ud til det første spot, og 4 kast BOM så lander makkeren den første gedde: 78 cm og 4 kilo. "Go tyk dejlig marts gedde, lige før lukketid". SÅ VI I GANG!!!

Men tja i gang og i gang-hehe. Der skulle gå, lidt over 3 timer og hele den vestlige bred, før fiskeriet startet for alvor. Vi kommer op til det sidste spot på dagen, og allerførste kast - BOM, lander jeg en fisk på 75 cm 3,2 kilo.

"SÅ STARTEDE FISKERIET" som man kender det, her lige før lukke tid. Vi har ik´ været her i mere end 10 minutter, så hugger det første monster. Min makker lander en smuk madamme på 96 cm 6,7 kilo, i mens han står og er igang med at afkroge fisken, siger det BOM og jeg lander en flot fisk på 92 cm 6 kilo. 
Fiskeriet bliver bare bedre og bedre, dagen slutter med i alt 17 kontakter, hvor den største er 106 cm og 8,1 kilo.
Mvh. Martin Auchenberg Jensen


[Til top]


Østersølaks

13. marts 2016


En dejlig forårsdag på Østersøen med helt fladt vand.


I løbet af dagen havde vi 4 laks oppe at vende i båden.


Bedste fisk blev en fin fisk på 106 cm og 13,0 kilo til undertegnede.


Mvh. Christian Hansen


[Til top]


Årets første kysttur

13. marts 2016


Indrømmet. Mine ture til kysten kommer ikke som perler på en snor, men når min gode fiskekammerat Bjarne lokker med frisk luft og fremvisning af, for mig, uberørte kystpladser - SÅ er jeg med!
Denne søndag morgen gik turen først til området ved Bramsnæs Vig, hvortil vi ankom i et noget køligt og diset vejr. Efterhånden som disen lettede kom både Munkholmbroen og flere lystfisker-kajakker til syne. Det gjorde havørrederne desværre ikke og efter et par timers fiskeri fortrak vi til området omkring Eskildsø. Utrolig lavandet, ingen fisk men smuk natur. Jo, det hele tæller.

Mvh. Morten Søndergaard


[Til top]


Påske-havørred

Marts 2016


Det lykkedes ved sidste lejlighed, og jeg fik min marts-ørred.


Perfekte betingelser, havet var spejlblank, solen skinnede, og jeg var ved vandet...


5.te kast, og så var den der.


Den kæmpede mere over end under vandoverfladen, og viste sig at være et fint eksemplar på 54 cm.

 
Men så skete der ikke mere, måske prøver jeg en gang til i eftermiddag?


Mvh. Steffen Faisst


[Til top]


Mange torsk fra Øresund

5. marts 2016


En skøn dag på vandet ombord på Fyrholm og Hans Hagerup ved roret sammen Farum Fiskeklub. Der var masser af fisk i vandet. Jeg fik hele 16 torsk op på formiddagsturer, så det var bare toppen :-)
Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


Næsten forår

Marts 2016

Som så mange gange før så starter mit forår ved Tryggen, som jeg troligt skridter af, mens lærken triller og sangsvanerne trompeterer i luften.


Det har været lidt sløjt med fiskene i år, men der er da kommet både lidt rimter og havørreder på land.


De fleste ørreder har været nedfaldsfisk, men en enkelt fed overspringer har også været en tur i nettet.

Rimterne har desværre alle holdt sig under de to kilo.


Men måske man kan nå endnu en tur...


Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Sandarter og gedder

Marts 2016


Hejsa Farum LF.


En dag på vandet i megatåget vejr.


Tågen varede det meste af dagen, da det var helt vindstille.


Men det var åbenbart noget sandarterne og gedderne kunne li, en del fisk oppe og vende, alle taget på wobler.


Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


Forårstorsk fra Øresund

Marts 2016


Hej Farum LF.


Endnu en god dag på vandet med masser af torsk,fik bare ikke lige de store.


Største i båden var på 6 kilo, men dejligt vejr og masser af frisk luft.


Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


FEBRUAR 2016


Natteroderi på Furesøen

29. februar 2016


For over 25 år siden red jeg med på "vinter-knude-bølgen", som rullede over Furesøen i et par år, indtil fiskeriet efter knuderne langsomt ebbede ud. Dels gik selve fiskeriet lidt i stå, dels mistede det vel nyhedens interesse, nu var det ligesom prøvet.
Men i alle årene lige siden har det altid i januar og februar måneder rykket i mig for at komme ud i vinternatte-mørket og sænke de agnede kroge ned på bunden.
Det er virkelig en særlig oplevelse at sidde ude på en vindstille Furesø i kuldegrader og vente på hug i dybet, mens lysene fra de mange huse på bredden langs Stavnsholt, Birkerød, Holte og Virum langsomt slukkes.
Det blev således et kært men langvarigt gensyn denne aften, hvor jeg fik lokket Bjarne med ud, mens Lars "Frø" lagde elmotor og marinebatterier til.
Det blev desværre ikke til nogle knuder, men næste vinter...
Mvh. Morten Søndergaard


[Til top]


True art

25. februar 2016


Den ene ligner godt nok Tintin i aldrende udgave, men den anden, "vampyrfisken", er da godt nok et pragteksemplar, som endnu er i sin bedste alder.

Tak til Signe Mollerup Back for en skøn fyraftensturtur på Lyngby Sø, der også resulterede i et par fine gedder.

Men esox lucius må forblive i skyggen i denne omgang.
Intet overgår true kunst, sand art.

Hilsen Jacob Bøggild


[Til top]


Flot kysthavørred

21. februar 2016

Isefjord i dag ... så er sæsonen i gang. Gæt lige størrelse og vægt..!
69 cm ... og en vægt ...
Billedet znyder lidt ... selfiez are fucked up sometimes.
2,85 kg ... men aliwl pæn bred over ryggen.
Ca. 20 flotte rejer i maven ... men tog en Fladbuk.
Fiskerkram Daddy T. alias Torben Normark Hansen


[Til top]


PR-laks til Theis

15. februar 2016

Hej Farum Lystfiskerforening
Jeg har været en tur ude efter laks sammen med Andreas og det gik ganske godt. Vi var på pladserne allerede kort efter solopgang og efter relativ kort tids søgen fik vi de første tilbud. Dobbelthug i dybet og mens vi kæmpede med de to fisk huggede der en til på overfladen. Begge de første fisk var over ti kilo og så var dagen godkendt. Den tredie fisk havde ikke gjort meget væsen af sig men dag jeg tog stangen kom der liv i kludende! Det lange af det korte er dog at der var en tysker der valgte at sejle sine liner hen over min, hvorefter han begyndte at flå i den anden ende.... Dette resulterede i at jeg mistede en meget stor fisk.

Jeg var godt muggen det næste stykke tid. Da næste hug faldt mente at Andreas at det var min tur, da jeg ikke selv var skyld i den mistede fisk – Tak. Lige da jeg tog stangen huggede det på endnu en gang og for anden gang på dagen stod vi begge med store fisk på en gang. Andreas kunne lande sin fisk noget før min, og jeg kunne se på hans blik at han mente jeg var lidt fimset... Efter yderligere et par minutter kunne han sikkert sætte nettet ind under min og løfte. Her begyndte fisken at sprælle helt vildt og i et spiltsekundt lignede det at Andreas var ved at blive taget med ned af fisken, men ved fælles hjælp fik vi den indenbords. Lige pludselig så den ene fisk ikke så stor ud længere og jeg skød den til at være 8 kg, hvilket Andreas ikke var helt uenig i. Efter en tur på vægten kunne vi tørt konstatere at den ”lille” var 10,3 kg....Andreas fik grinende min fisk på vægten, hvorefter han sagde 16 - 17 - 18 – 18,35 kg!!!
Alt i alt en rigtig godt tur toppet af en ny personlig rekord på 18,35 kilo og 125 cm.

Stram line -Theis Kragh


[Til top]


Flere kystørreder

4. februar 2016


Hej igen Farum LF.

Var afsted igen i går og fik 2 havørreder.
Den mindste målte 55 cm og vejede anslået 2,5 kilo og den største målte 70 cm, vægt ikke anslået.

Begge udsat igen så regner med at hilse på dem igen om et par måneder :-)

Mvh. Niels Matthiesen


[Til top]


JANUAR 2016


Stella blev indviet!

28. januar 2016


Hej Farum LF.

En dejlig dag på kysten, hvor det blev til 5 havørreder i alt: 3 stk. på hver ca. 60 cm, 1 stk. farvet og 1 stk. under målet.

Så blev det nye Stella hjul indviet...

Mvh. Niels J. Matthiesen


[Til top]


Havtur på Øresund

17. januar 2016


Hej igen Farum Lystfiskerforening


Jeg en tur på Sundet i dejligt vejr - minus 4-7 grader - men med masser af sol, som gjorde det behageligt at fiske.


Der var godt med fisk og største torsk var på 10 kilo.


Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


Årets første kysthavørred

17. januar 2016

Hej Farum Lystfiskerforening.


Vi var 3 mand af sted på endnu en kysttur til Stevns.


Det  blev en dejlig dag, hvor det blev til i alt 6 fisk, hvor den største lå på 3,8 kilo.


Ørreden på fotoet var dog kun på 48 cm.

Mvh. Martin Ahle


[Til top]


Målertorsk fra Øresund

9. januar 2016


Hej Farum Lystfiskerforening

Årets første tur på Øresund for mit vedkommende fandt sted lørdag den 9. januar 2016.

Det var en tur med masser af torsk og masser af action.

Turen gav mig en "måler".

Dejligt vejr og en dejlig start på det nye fiskeår :-)

Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]