Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Fangster 2018

Tilbage til forsiden


Jan. - Febr. - Marts - April - Maj - Juni - Juli - Aug. - Sept. - Okt. - Nov. - Dec.


Se også fangstrapporterne fra:

2017 l 2016 l 2015 l 2014 l 2013 l 2012 l 2011

2010 l 2009 l 2008 l 2007 l 2006 l 2005 l 2004 Lars "Frø" med Esrum Sø aborre
(08-01-2018)


Jacob Bøggild med vinter-sandart
(21-01-2018)


Bob Anders med bass fra Arizona
(00-01-2018)


Mogens og 11-kilo Farum Sø gedde
(05-05-2018)


Morten Søndergaard med fin torsk
(16-02-2018)


Thomas Petersen og 2-kilos aborre
(april 2018)


Vi vil meget gerne se dine fangstrapporter her på hjemmesiden. Send en mail med beretning og fotos til: farumlf@gmail.com

Husk at der for hvert af årets kvartaler trækkes lod lod om et gavekort á 1.000,- kroner blandt alle kvartalets indsendte fangstrapporter!


DECEMBER 2018


[Til top]


Et sted på kysten

27. december 2018

Hey FLF
Har ikke haft meget tid til fiskeri på det seneste. Dog har jeg været heldig på de seneste to ture på kysten. De to største fisk var 125 cm lagt sammen. Flere mindre fisk var også inde at vende. Der er gang i den på kysten. Så det gælder om at komme af sted!
Mvh. Lucas Msiska


[Til top]


Esrum - igen - igen! Ny PR - igen!

17. december 2018

Havde længe luret på at komme afsted denne grå, grå, grå men helt vindstille december-mandag. Havde både reserveret bilen og behændigt fået styret nogen julearrangementer over på andre dage. Og så var det hele alligevel ligeved at gå i vasken, da der dagen før blev bedt om hjælp til pasning af et sygt barnebarn. Men også dette fik jeg afværget - fru Nielsen tog een for holdet.

Jeg lagde ud et meget lovende sted, men her var kun gedder, til gengæld en hel del, der kom 10 op og vende i båden, største på 6,6 kilo. “Hvor der er gedder er der sjældent aborrer”, har jeg engang kloget mig med, så jeg tog mig sammen og flyttede. Tabte focus på fiskeriet da to havørne slog sig ned i en trætop, og så var der pludselig det helt rigtige “aborre-juletræs-mønster” på loddet. Det gav hurtigt en flot aborre, og så blev jeg hængende på denne plads resten af dagen. Fik ialt 4 flotte aborrer og mistede den anden halvdel af et dobbelthug fordi nettet var optaget, det var ellers en fin fisk der vinkede farvel dér.


1,872 kilo aborre og ny PR for Lars

Medbragte min værkstedsvægt som jeg plejer at bruge til tilsvarende portioner kemikalier. Kan den veje glasurer kan den vel også veje fisk, og så kan den give et digitalt svar, så jeg selv er uden ansvar for at tolke på fjedervægtens eller bismerens helt små marginaler. Så derfor tillader jeg mig nu at sige, at jeg med en flot tyk aborre 51 cm lang og 1,872 kilo tung, forbedrede min kun 3 uger gamle PR med 22 gram!
Fik også sat lidt flere point ind på min konto i ESRUM OPEN. Ak ja, sikke en forskel sølle 22 gram kan gøre!

Næste dag tjekkede jeg min vægt i Kvicklys grønsags-afdeling. To pakker gulerødder vejede 1,668 kilo på Kvicklys vægt og 1,668 kilo på min vægt!
Alt blev søgt genudsat, tre aborrer skulle have hjælp af et 300 grams blylod og en blød elektrikertråd til at komme de 18 meter ned til bunden, men een af dem blev ved at komme op igen og måtte tages med hjem.
Knæk og bræk - og go’ jul
fra Lars Frø


Kontrolvejning i Kvickly!


[Til top]


Jule-gedde-eventur

December 2018

Hej Farum LF.
Midt i juletravlheden fandt jeg lige tid, til en tur efter gedderne.
Det var ikke en af de dage, hvor jeg kom let til fiskene. Det var en grå dansk vinterdag med bid i luften, men heldigvis ikke så meget vind. Jeg kastede to stænger ud med bundfisket sild, og satte mig tilbage og bryggede en kop kaffe. Jeg var sikker på, at pladsen ville give en fisk indenfor den første times tid, men tiden gik minut for minut uden den fjerneste aktivitet.

Jeg rykkede plads. Bryggede mere kaffe. Rykkede igen, men stadig ingenting. Jeg kiggede mig om efter isfuglen. Den havde før været min lykkebringer ved søen, men jeg havde ikke set skyggen af den.
Jeg rykkede igen, og samlede lidt affald op rundt omkring, i håb om at det ville sende lidt god karma i min retning. Jeg havde gået et par korte turer til skraldespanden, da jeg så at min dropback indikator lå ned langs stangholderen. Linen trillede ligeså stille af hjulet. Endelig! Klokken var også blevet 14:45, og der var ikke så meget dagslys tilbage. Jeg gav et solidt modhug, og kunne mærke en god fisk ude på distancen. Fisken føltes tung, og gav sig ikke uden kamp. Jeg ville ikke have den ind under den anden stang, men det kunne jeg ikke forhindre den i, så jeg lagde maksimal pres på den fra siden, og fik vendt hen mod nettet. Den tog en tur mere under stangen, men jeg fik den presset ud igen, og endelig var den klar til nettet. Den var fin. En lang fisk men uden så meget mave.

Jeg fik vejet og målt fisken: 9,150 kilo og 108 cm lang. Yes! Jeg fik min fisk. Jeg fik taget et par billeder af den gamle kriger, inden den fik sin frihed. Stangen blev sendt ud i suppen igen, og jeg stod veltilpas og kiggede på stængerne, da isfuglen fløj ind fra siden og satte sig på håndtaget af den ene stang. Den nikkede til mig fire gange og vippede med halen, inden den lettede og fløj tilbage i samme retning. Tak for fisken.
Med venlig hilsen - Rune Seymour


[Til top]


NOVEMBER 2018


Esrum Sø

26. november 2018

Første rigtigt seriøse vinterdag, og jeg startede i pandelampens skær med at salte og skrabe is af båden, og hugge en rende til at sejle ud af. Jeg skulle på aborrejagt.


Lars med aborre på 1,750 kilo

Men formiddagen gik helt i ged. Syv sprælske gedder udfordrede mit lette grej. Den største vejede 8 kilo, og den have ikke sluppet luft ud på vejen op, så da jeg havde genudsat den, blev den bare liggende som en bøje i overfladen. Fandt på at tage et lod og et stykke elektrikertråd og fæstne det meget løst i geddens mund. Så kom den ned, 18 meter, og da den var på bunden blev den alvorligt sur og fræsede rundt, indtil jeg med et lille snuptag trak den fri af loddet – voila!


Lars med gedde på 8 kilo

Om eftermiddagen fandt jeg en ny plads hvor der var lidt aborrer. Startede med at fumle med nettet og smide en rigtig flot fisk - man kunne høre mig skrige helt ned til Sørup. Men nu vidste jeg at der var aborrer, og jeg blev på pladsen resten af dagen, og det gav en ny PR aborre: En “guldfisk” på 1,85 kilo og lige inden solnedgang en med mere almindelig aborrefarve på 1,75 kilo.


Lars med ny PR-aborre på 1,850 kilo

Det blev en fin dag, hvor jeg også fik sat lidt point ind på kontoen i ESRUM OPEN.
Og alle fisk blev genudsat!
Knæk og Bræk fra Lars Frø


[Til top]


Endelig ... mulighed for et aborre træk

18. november 2018

Søndag den 18. november 2018 var jeg inviteret med på aborretur.
Klog af tidligere erfaring, tog vi afsted så vi kunne nå at få lidt mørke, inden solen stod op. Det skulle vise sig at være en klog beslutning.

For en time efter solopgang stoppede vores evne til regelmæssig fangst.
Og vi kunne tage på arbejde, efter en dejlig morgen.
Vi havde hverken rejer eller anden levende agn. Så vi var på jiggen. Hvilket jo heldigvis er super hyggeligt fiskeri. Vanen tro, var det de mørkere Jigs der gav bedst.
Det blev et par dejlige timer, hvor vi to mand fik et par og tyve aborrer, med en fin snit vægt på ca. 800 gram. Desværre uden nogen af de helt store...
Mvh. Anders Villadsen


[Til top]


Torsk fra Øresund

17. november 2018

Hej Farum LF.

Jeg var en tur på Øresund med skibet Fyrholm lørdag den 17. november 2018.

Jeg fik en fik torsk på 5,7 kilo.

Mvh. Bjarne Frederiksen


[Til top]


Med piber og trommer på Esrum Sø

15. november 2018

Der blæste en svag sydlig vind og man hørte tydeligt lokaltogets evindelige tuden ovre fra Gribskov, og mindsanten om man ikke også kunne høre dronningens vagtparade trække op og ned gennem Slotshaven. Denne dag blot med den lille besætning: “Piber og trommer”. Rart at vide, at samfundets hjul drejer rundt og den offenlige orden fungerer, også selvom jeg har taget en fridag.

Dagens udfordring var at forsøge at forbedre min stilling i konkurrencen “ESRUM OPEN” hvor jeg har startet sæconen med en fin førsteplads, men nu må se mig selv i frit fald ned gennem tabellen.
Der var meget langt imellem at der skete noget, men en 3 kilos gedde og en 800 grams aborre holdt liv i troen.
Hen over middag kom der sol og blæst og så rykkede det lissom lidt.

Jeg fik nogle solide hug som røg af igen, men to blev hængende. Det var stærke fisk med den typiske aborrefight: Vedvarende træk med hårde rusk ned, ned, ned. Jeg stod med totalt krummet stang og et hjul der måtte give line.
Begge hug faldt på min yndlingstang, goe gamle 7 fods ABU Baltic med en helaktion der krummer helt ned i korken, og hjulet er klassikeren Cardinal 3.
Der var masser af nydelse, nerver og spænding indtil fiskene lå i nettet. De vejede 1,190 kilo og 1,470 kilo.

Dagen sluttede med en gedde, og igen var jeg heldig, for den faldt på den enlige geddestang jeg have med, min gode gamle 9 fods Daiwa Samurai. Det er en stang med en god rygrad, og det blev der virkelig brug for.

Det var med stort besvær, jeg fik pumpet dyret hele vejen op fra 15 meter vand, hvorefter den tilsyneladen aldeles uden besvær, rendte ned til bunden igen så bremsen hvinede.

Først tredje gang fik jeg den i nettet. Jeg mente der var potentiale i den fight til at det kunne være en virkelig tung fisk, men sandhedens sekund på vægten viste skuffende 6,3 kilo. Til gengæld var den hele 102 centimer lang.

Den var faldet for en pytte lille skalle på en str. 2 krog: WMC Mystic Predator, en krog der bare holder, og som sad meget heldigt placeret i det alleryderste af geddens kæft.

Det var fine fisk og gode oplevelser, men det rakte ikke til en forbedring af min stilling i ESRUM OPEN. Gedderne lod sig nemt genudsætte, tilsyneladende uden mén, men aborrerne blev ved med at hænge i overfladen, så jeg var desværre nødt til at tage dem med hjem.
Knæk og Bræk fra Lars Frø


[Til top]


Aborrer - aborrer - aborrer

14. november 2018

Hej Farum LF.
Jeg har haft et ganske udmærket jigfiskeri efter aborre i løbet af oktober måned. Første tur var fra båd på den skønneste oktoberdag nogensinde. Høj sol, 20 grader og ingen vind. Fiskeriet var også godt, og jeg endte med 6 aborre over kiloet med den største på 1,225 kilo.

Næste tur var fra land i et par meget utætte neoprenwaders.

Slagregn og en meget kold vind gjorde forholdene lidt svære, så det var lidt af en modpol til sidste tur.

En kæmpe stime små aborre og hork gik helt inde langs bredden, og jeg håbede at de store aborre var lige i nærheden. Jeg endte med tre aborrer.

To over kiloet og en lige under. 1,150 kilo vejede dagens største.

Næste tur var i lignende vejr og iført de samme utætte waders.
Dog var temperaturen lige steget med 3-4 grader.
Stimen af småfisk var der endnu, og fiskeriet var helt i top.
Jeg endte med fem smukke aborre over kiloet, med den største på 1,230 kilo.


I dag (14. november), var jeg så af sted igen.
Stimen af småfisk var væk, og det var aborrerne også.
Uden tvivl trukket ud på dybere vand, så jeg må af sted i båden igen næste gang.
Det blev til en god gammedags nultur.

Mvh/Rune Seymour


[Til top]


PR-aborre fra Esrum Sø

3. november 2018

At jagte Esrum Søs store aborrer har i mange år sammen med fiskeriet efter store gedder været en af mine foretrukne former for fiskeri i efterårssæsonen. På denne tid af året samles byttefisk omkring skrænter og knolde, og aborrerne følger efter. De store aborrer er til at få i tale nu, hvor de ellers resten af året er spredt for alle vinde i Danmarks vandrigeste og næststørste sø.

Efter at erhvervsfiskeriet ophørte tilbage i 1997, og Catch & Release er blevet udbredt, er fiskeriet bare blevet bedre og bedre. Der skal fortsat arbejdes for det, men det er ikke helt umuligt at fange en aborre over 1,5 kilo. At fange en på 2,0 kilo eller derover sker uhyre sjældent – måske 1-3 gange om året, men i november skete det for mig...


Klaus med ny PR-aborre

En slem forkølelse havde holdt mig hjemme fra arbejde i dagene før weekenden, og jeg havde egentlig indstillet mig på en weekend uden fiskeri, selvom vejrudsigten så rigtig fornuftig ud, og flere fiskevenner havde lokket med diverse gode idéer til ture. Fredag aften fik jeg det heldigvis noget bedre, og med fiskefeber i blodet var det nok til, at jeg tog chancen og fik sat agnruser i mørket til den kommende dags fiskeri. Lørdag morgen var forkølelsen aftaget, og med forstærkning fra panodiler, snotpapir, varmt tøj og kamillethe på thermokanden kom jeg afsted.

Ude på søen tegnede vejret til at blive perfekt til aborrefiskeri. En let til jævn varm vind fra syd-sydvest, ovenpå en periode med koldt vejr samt og et svagt stigende barometertryk, efter en periode med et relativt stabilt barometertryk. Lidt søgen i området afslørede flere stimer, med større rovfisk i nærheden, og jeg fik mig pejlet ind på, hvor jeg skulle lade jollen drive mest optimalt. Vinden gjorde, at begge mine drivankre blev hægtet på, og så var jeg igang.

Fiskene var heldigvis i stødet, og det blev til et par gedder og nogle mindre aborrer inden en lidt bedre aborre efter en times tids fiskeri klappede til. Årets første anstændige Esrum Sø aborre over kiloet var en realitet. 45 cm og 1290 gram. Herligt, da det – ihvertfald for mig – er normalt, at bruge mange timer på at fange sådan en krabat.

En time senere blev en agnskalle taget resolut på vej opad skrænten, og et udløb gik igang allerede inden jeg fik kastet mig over stangen. Instinktivt havde jeg en gedde i tankerne, da det er dem man normalt fanger flest af, men da jeg mærkede nogle heftige korte udløb langs bunden og en vild rysten på hovedet, kom jeg på andre tanker. De store aborrer skal hverken fightes for hårdt eller for længe, da krogholdet let kan ryge, så med det i baghovedet, lagde jeg et jævnt pres på aborren, og lod den løbe, når den insisterede. Lidt kludder med linen fra en anden af mine stænger under landingen skabte et øjeblik klamme håndflader, men forløsningen var så meget desto større, da en enorm aborre lå sikkert i nettet. Hurtigt fik jeg den målt til 50 cm, og vejet til 1.995 gram på digitalvægten. Sådan – herligt med en ny PR-aborre!

Da jeg normalt gerne tilmelder ekstra flotte fisk til diverse konkurrencer skulle jeg bruge et vidne og skæbnen ville, at det var Jess Glargaard, der befandt sig i en LF-jolle tættest på mig, og selv har rigtig mange store aborrer på samvittigheden. Han forstod situationen og var så venlig, at tage stængerne ind, og sejle med mig ind til bredden, hvor vi fik kontrolvejet aborren på hans vægt og taget et par billeder.

Det blev ikke til flere store aborrer for mig resten af dagen, men en stribe mindre aborrer og et par gedder mere måtte da op og vende i jollen. Således også en smældfed en af slagsen på 7,2 kilo, der kun blev hængende på den lille enkeltkrog fordi den var kroget i det yderste af kæften, og underligt nok ikke gjorde det store væsen af sig.

Knæk & bræk - Klaus Vestergaard


[Til top]


OKTOBER 2018


Aborrer fra Store Vejle Å

26. oktober 2018

Den fineste solopgang over Arken skulle lige nydes, inden fiskeriet kunne starte. Forsøgte mig med diverse jigs, men fik intet de første par timer, så jeg måtte trøste mig med gæs, viber, rovfugle og en enkelt isfugl.
Da jeg skiftede plads blev det vildt. Jeg tror, at jeg havde fisk i de første 15 kast..
Der var fisk i alle størrelser og dagens største blev to fisk, der begge vejede 1425 gram.
Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Kystørreder

20. oktober 2018

Hej Farum Lystfiskerforening
Jeg var på fiskeweekend i mit sommerhus på Lolland  med 2 af mine fiskevenner. Det blev til 2 fine, tykke fisk - én på 54 cm og én på 50 cm + 3 under målet.
Mvh. Leon Rasmussen


[Til top]


Oktoberfest på Farum Sø

20. oktober 2018

Hej Farum LF
Lørdag den 20. oktober var den rene oktoberfest på Farum Sø. Temperaturen var endelig normal for årstiden. Det startede råt på trods af, at vinden var svag. Så tog vinden til, men solen skinnede af og til og spredte lidt varme.

Til slut døde vinden næsten helt og det blev nærmest lunt.
Men så var solen pludselig langt nede og nattekuldens ankomst kunne anes. Himlen skiftede under hele turen konstant og på smukkeste vis. Fiskemæssigt var det både svært og let. Aborrerne gad ikke rigtig lege med, kun de små, men så fik jeg alligevel en flot fisk på 600 gram på jig. Tidligt på turen smed jeg en lille gedde på jig i overfladen. Senere fik jeg en bedre fisk på 1,8 kilo, også på jig. Og turens eneste skalle vekslede jeg til turens sidste fisk: en gedde på 4 kilo rent.

Det var en tur i efterårets tegn, når det er bedst: omskiftelig som bare pokker, men med den reneste grundtone.
Fiskehilsner - Jacob Bøggild


[Til top]


Dejligt gensyn

14. oktober 2018

Det blev til 2 havørreder og 2 regnbueørreder til det gamle slæng.
Mvh. Niels Jørgen Matthiesen


[Til top]


Fantastisk dag på Furesøen

10. oktober 2018

Havde en fantastisk formiddag på søen i dag!
5,5 kilo gedde og så det her monster ved 11:30 tiden. 12 kilo ren ondskab fra Furesøen
Knæk og bræk - Mikkel Enghøj


[Til top]


Sild og makrel fra Øresund

7. oktober 2018

Hej Farum LF.

Søndag den 7. oktober 2018 var jeg en tur på Øresund ombord på skibet Antares.

Det skulle være en sildetur, selv om jeg lagde ud med at fange en markel...

Lige inden vi skulle ind fangede jeg også lidt sild...

Kh. Tommy Fejrskov


[Til top]


Lidt efterårs-karper

5./6. oktober 2018

Hen under eftermiddagen fik jeg rejst lejren og gjort klar til et 2-dages karpesats. Det var ellers med lav selvtillid, idet turen weekenden før havde givet lige præcis nul fisk – og ditto hug. Men jeg havde ændret lidt på tacklerne og håbede på, at det ville være udslagsgivende. Og ellers kunne man jo altid nyde den lune sensommer...

Jeg fik heldigvis allerede sidst på eftermiddagen øget selvtilliden, da den venstre bidmelder meldte sig ind. Selv om jeg stod lige ved siden af stangen, nåede dyret at rive en del meter af hjulet og kom derved tæt på nogle ubehagelig rødder.
Men efter lidt tovtrækkeri vendte den om og gik mod højre. Heldigvis var det stadig dagslys, så det var ikke noget problem at se fiskens kurs – der endte i nettet. En fin spejlkarpe på 7,7 kilo.
Så var det tid til lidt varm aftensmad, inden mørket lukkede helt til.

Skønhedssøvnen om natten blev (heldigvis) afbrudt to gange. Den første fisk var fuldstændig ustyrlig, og jeg havde indledningsvis intet styr over dyret overhovedet.
Det blev ikke gjort nemmere af, at det var fuldstændig vindstille, så min udåndingsluft blev hængende som en tåge-mur i lyset fra pandelampen, så det var umuligt at se i hvilken retning linen gik. Nå, men en spejlkarpe på 9,0 kilo blev nettet og kom i sack nr. 2.

Næste hug gav lidt problemer. Både under fighten, hvor den forelskede sig i de andre liner, men også da den lå i nettet, for nu havde jeg ikke flere ledige keep sacks.
Jeg måtte derfor skyde et par billeder af den første karpe og herefter sætte den ud igen, så der blev plads til den næste logerende, som viste sig at blive turens største på 9,9 kilo.
Kort før solopgang var den gal igen. Efter en hidsig, men forholdsvis kort fight lå der nu en karpe på 8,2 kilo i nettet – og jeg var således atter nede på sacks.

Jeg besluttede derfor at gennemføre en fotosession af fiskene fanget om natten.

Diverse net var herefter tømte og klar til det næste døgns intense fiskeri – som så kun kastede en mindre suder af sig!

Men det var nu til at leve med efter førstedagens resultater...

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Ny klubrekord-stør!

5. oktober 2018

Efter at have set en masse flotte fangstrapporter fra Simons Put & Take, så måtte jeg derud og prøve. Jeg ved, der er store belugaer i søen, og de er voldsomt spændende, for de er rigtige rovfisk, der tager naturlig agn. Derfor fiskede jeg både med boilies og naturlig agn, så jeg havde chancen for både de hvide stør og belugastørene.
Det viste sig ikke at være så nemt i regnvejret, som jeg havde håbet på. Efter et par hug, hvor fisken ikke ville blive siddende, så kom den første dog endelig på land. Jeg vejede den ikke, men den var nok omkring 13-14 kilo. Efter et par timer kom en mere, og den skød vi til omkring 18 kilo.

Så blev der endnu et par timers stilstand, men lige pludselig var der et voldsomt hug på den halve agnfisk, som jeg havde liggende på et af de dybeste steder i søen. Det var tydeligvis en beluga, der havde taget agnen. Efter en fantastisk fight, så kunne jeg lande den i en af landingskanalerne, og den blev vejet til 31,5 kilo.
Min fiskemakker Jesper Larsen havde bommet den ene fisk efter den anden hele dagen. Han kunne samtidig se mig hive de tre fisk op, og det gjorde ikke frustrationerne mindre. Men til allersidst fik han et ordentlig hug på en hel skalle, som han havde liggende ude på bunden.
Den fisk kom mod land, og efter lidt besvær med at få den landet, så blev den vejet til hele 38,5 kilo.
Vi fangede både på hele og halve agnsfisk, og vi fangede på BP Boilies, der er beregnet til størfiskeri.
Mvh. Mads Hussing


[Til top]


Blanklaks på oktoberturen til Lagan

5. oktober 2018

Nå ja, næsten blank, sølvskinnende med rosa skær, dvs. let farvet. Septemberturen til Lagan endte for mit vedkommende med et enkelt hug, men ingen laks på land. Så var der oktoberturen tilbage, torsdag til søndag. Men reelt kun to dage da kraftværket som regel lukker for strømmen i weekenden.
I Lagan gælder det om at holde øje med "vattenflöde" på kraftværkets hjemmeside. På hverdage har der sædvanligvis kun været vattenflöde i 4-5 timer om dagen og i weekenderne intet. Og uden "vattenflöde" hugger laksen sjældent.
Det meste af den strækning som kan fiskes, holder næsten ingen fisk på denne tid, de står koncentreret nær kraftværket. Det samme gør lystfiskerne, og de er sædvanligvis i overtal i forhold til antal fangster. Men for at have en chance flyttede jeg fra min sædvanlige plads nede ad strømmen op til hvor fiskene står.

Torsdag gav et hug på spinflue, men den laks gik tabt for mig kort efter. Men nogle af mine naboer fik laks på land, de fleste på spinflue og enkelte på spinner.
Fredag var jeg tilbage på samme plads kl. 7 morgen, og havde stort set samme naboer som dagen før. Men i modsætning til dagen før var der ingen fangster efter et par timer. Så kom jeg til at tænke på at næsten alle, inklusive mig selv, fiskede med store rød-orange-gule rørfluer. Måske var det en ide at skille sig lidt ud fra mængden?
Jeg skiftede til en ganske lille rørflue med pink vinge og sølv krop. Dertil en lille str. 8 enkeltkrog. Og i andet kast med den lille flue kom hugget. Kort efter kunne jeg lande en smuk sølvskinnende hunlaks på 83 cm og 4,9 kilo. Langt fra personlig rekord, hverken i antal eller størrelse, men stor tilfredsstillelse alligevel. Derefter døde fiskeriet ud, og omkring frokosttid lukkede kraftværket for strømmen.
Mvh. Peter Larsen


[Til top]


SEPTEMBER 2018


Endelig fisketid

September 2018

Det er noget møg når ens studieliv hele tiden kommer i vejen, så man ikke kan planlægge en fisketur. Det er med tiden og den varme sommer blevet til flere måneder uden en fisketur. Savnede virkelig noget flex, så jeg fik endelig presset en lille morgen tur ind i sidste uge. Det gav en fin blankfisk på 61 cm og en mere på knap 50 cm på min nye Sportex stang begge fisk blev taget på en meget hemmelige gennemløber som jeg arbejder på at gøre endnu bedre.
Knæk og bræk derude, håber i får noget flex. Jeg vil atter igen vende tilbage til min bøger.
Mvh. Christian Malabi Larsen


[Til top]


Farum Sø

25. september 2018

“Højtrykssvejr” stod der i vejrmeldingen, og det skulle jo være rigtig godt, når man gerne vil fange aborrer. Solen skinnede, og der drev af og til en sky forbi i den kølige vestenvind, og jeg havde premiere på de lange underbukser.
Startede med to gange at hænge fast i bunden. Anden gang fik jeg hevet skidtet op, og det viste sig at være et ankertov. Oven i købet et jeg selv har splejset hægte i ! Nogen har “sat” et anker i et af Ø-boernes mange kabler, og jeg kunne se på tovets indhold af fiskegrej at jeg ikke var den første til at hænge i. Jeg forsøgte at trække ankeret fri, og hev så båden var ved at kæntre og Klaus Nar øen var ved at få afbrudt deres elforbindelse, men jeg endte med at kappe tovet.

Der var ikke meget liv i aborrerne, de havde måske ikke læst vejrmeldingen, til gengæld var der af og til en gedde som ville lege med. Det blev til 5 hidsige gedder, flere af dem sprang højt ud af vandet, den støste vejede 5,8 kilo. Alt genudsat.
Hilsen fra Lars Frø


[Til top]


Stege Nor - 5

16. september 2018

Hej Farum Lystfiskerforening
Jeg var sammen med andre gode foreningsmedlemmer en tur i Stege Nor for at fiske efter gedder.
Det skulle vise sig, at være en svært fiskeri denne gang. Dels var vejret generelt imod os og enten er der blevet færre gedder eller også var de bare ikke lige i hugget denne weekend.
På sidstedagen søndag - lige inden lukketid - fik jeg dog en fin gedde på lige ud 90 cm. Dén var jeg glad for.
Mvh. Anders Villadsen


[Til top]


Stege Nor - 4

16. september 2018

Hej Farum Lystfiskerforening
Jeg var med på foreningens tur sidste år til Stege Nor og var solgt med det samme - gedderne hugger voldsomt,  kæmper energisk og har alle meget flotte farvetegninger.
Dertil kommer at det er forholdsvis nemt fiskeri på det overvejende lave vand.
Selve Stege Havn er hyggelig og huset vi bor i er helt super til 10 overnattende.
Fiskeriet var dog ikke hel nemt på denne tur men en god håndfuld gedder blev det til.
Og masser af god mad og vin og hyggeligt samvær.
Hej fra Morten Søndergaard


[Til top]


Farum Sø

15. september 2018

Det skulle være en aborretur med agnfisk, men det var nu mest gedderne som ville lege med. Jeg var længe om at finde ud af, at jeg skulle bruge nettet i stedet for at forsøge håndlandinger.

For i det lune vand var der masser af spræl i gedderne, og så slap de fri, inden jeg fik ordentligt fat i dem.
Fire gedder havde jeg hånd om, inden de slog sig løs, een af dem var en pæn fisk.
Men så tog jeg nettet i brug og fik tre stykker i båden, den største var lige over de 5 kilo. Den blev målt til 93 centimeter på mit GEDDE-underlag, som i næsten ½ år kun er blevet brugt til SIDDE-underlag.
Nåede at ro hele søen rundt, modvind ud og vindstille hjem.

Hilsen fra Lars Frø


[Til top]


Stege Nor - 3

15. september 2018

Hej Farum LF.
Jeg tilsluttede mig foreningens tur til Stege Nor om lørdagen sammen med min fiskekammerat Kristian Korsbech - også medlem af foreningen.
Jeg har fisket mange gange i Noret og også fanget 10+ gedder. Denne lørdag blev det til flere gedder med den største på 95 cm.
Mvh. Christian Hansen


[Til top]


Stege Nor - 2

14. september 2018

Hej Farum LF.

Jeg ser altid frem til foreningens septembertur til Stege Nor, hvor jeg for alvor kan få fisket efter gedder i mere end de par timer, som fyraftensturene på Farum Sø normalt giver mig.

Denne gang måtte jeg dog tage hjem allerede lørdag formiddag, da jeg skulle rejse til Iran i en hel måned som udsending for min arbejdsplads.

Men heldigvis lykkedes det mig allerede på førstedagen at fange en rigtig fin gedde på en sort 18 grams Reflex spinner.
Den fangede jeg i øvrigt også en aborre på 500 gram på.

Tak til Erik og Tommy som jeg delte båd med og som hjalp med at få gedden sikkert ombord og sikkert retur i vandet igen efter måling og fotografering.

Mvh. Benny Jensen


[Til top]


Stege Nor - 1

14. september 2018

Hej Farum LF!
Jeg var for tredje år i træk med på foreningens tur til Stege Nor, hvor der er et godt fiskeri efter brakvandsgedder.
Under førstedagens fiskeri, hvor jeg var i båd med Erik og Benny, fangede jeg en fin gedde på 90 cm på en blå Reflex-spinner. Det blev dagens næststørste på en ellers svær dag med få fisk og ret frisk vind, må man sige. Men så var der hygge om aftenen!
Mvh. Tommy Fejrskov


[Til top]


Simons stør

10. september 2018

Sommerens størfiskeri har været meget divergent. I nogle søer er fiskeriet nærmest eksploderet, mens det i andre har været vanskeliggjort af super høje temperaturer og lavt iltniveau. Simons, som tidligere i år udsatte en stor mængde store stør, har været plaget af netop den høje varme. Men som temperaturen stille faldt og regn og vind fik blandet vandmasserne, kom størerne endnu engang i hugget. Jeg har fisket vandet nogle gange på kortere aftenture (16-22), og det gav senest denne flotte hvide stør på 22,5 kilo.

Siden denne fangst, og som temperaturerne gradvist er faldet, er fiskeriet nu virkeligt blevet godt. Især de frie pladser tættest på ørredsøen leverer, og man kan nu relativt nemt komme til fisk i en størrelse, som der er langt imellem andre steder.
Mvh. Johannes Bang


[Til top]


Sensommer-sudere

September 2018

Jeg havde håbet på en lun, stille aften, men det blæste en hel del, og det regnede også tre gange i løbet af aftenen.

Efteråret var tydeligvis på vej, hvilket også kunne ses på naturen omkring søen.

Heldigvis umuliggjorde vejrliget ikke fuldstændigt fiskeriet og efter en lidt tøvende start skete der endda noget under flåddet.

Vinden lagde sig også lidt, specielt mellem bygerne, og det blev derfor nemmere at se huggene.

Først kom skallerne og rud-skallerne, men lidt senere kom der også sudere på pladsen.

Fiskeriet ebbede ud, da det blev rigtigt mørkt, og jeg sluttede turen af med en flot, mørk hunfisk på 2,5 kilo rent.
Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Flire fra Bagsværd Sø

7. september 2018

Hej Farum Lystfiskerforening

Flire fra Bagsværd Sø. Taget fra bredden, ca 30 cm lang.

Mvh. Ralph Lucas Müller


[Til top]


Nok en fluelaks fra Lagan

7. september 2018

Hej Farum

Efter klubturen til Lagan valgte jeg at blive en dag mere, da min gode ven Peter Bager var kommet ned fra Norge for at fiske sammen med mig.

Desværre kørte der kun vand i små fire timer fredag. Vi gik først til Revet for at fiske, men der var meget dødt, så vi vendte om og gik ned på Svinaholmen for at lufte vores fluestænger.

Der var en enkelt svensker, så vi måtte rotere på pladserne. Efter at have fisket strækket igennem tænkte jeg det var tid til at skifte flue, men valgte at beholde fluen - en rød hjemmebundet flue.

Gik ned i starten af strækket og startede. Efter et par kast faldt hugget hårdt og kontant fisken tog et langt udløb nedstrøms, inden den stoppede op og jeg kunne få den ind igen.

Den tog flere gode udløb og da Peter stod klar med nettet holdt den hårdt på.
Den blev ved med at cirkle rundt så vi ikke kunne nå den. Efter lidt tid blev den træt og Peter kunne nette en fin hanlaks på 8 kilo.
 
Hilsen - Kent Hyldahl


[Til top]


Nordkysten

5. september 2018

Hej Farum Lystfiskerforening

Onsdag den 5. september 2018 var jeg på en hygelig aften-kysttur sammen med mine 2 gode fiskekammerater - Brian og Brian.

Det blev til 4 små havørreder i alt, så de er stadig derude et sted.

Det gør vi bedre næste gang.

Mvh. Leon Rasmussen


[Til top]


Lakse-fluedebut i Lagan!

4. september 2018

Hej igen Farum
Jeg var som vanligt med på september-klubturen til Lagan.
Tirsdag aften kørte der kun vand i et par timer, så tænkte jeg ville prøve min tohånds fluestang. Gik ned til fluestrækket kaldet Svinaholmen.

Der stod en svensker, som jeg fik en god snak med, Han forklarede hvordan og hvad han fiskede med af line osv.
Da han stod i starten af strækket gik jeg op og startede i slutningen.
Havde en sort hjemmebundet flue på og en synke-1 line.
Jeg så en fisk vende nogle gange ud for nogle siv og prøvede at få lagt min flue i et drev hen over hvor fisken havde vendt.
Første kast fik jeg ikke lagt den rigtig. I andet kast fik jeg det rigtige drev og da fluen er ud for, hvor jeg havde set fisken vende, falder hugget tungt og fisken tog et godt udløb ud til midten af åen.

Får presset fisken ind igen, men igen vender den rundt og tager et langt udløb og sådan går det lidt frem og tilbage.
Efter en fin fight kommer svenskeren med et net hjælper med at få fisken landet.
En fin hun laks på 7,3 kilo og 93 cm. Min første på tohåndsflue - en fed oplevelse!
Hilsen Kent Hyldahl


[Til top]


Årets første laks fra Lagan

3. september 2018

Hej Farum

Jeg var med på klub turen til lagan og havde ikke de store forventninger, da vandføringen ikke har været den bedste.
Mandag kørte jeg ned til Trulstorp. Og hold nu fest der var mange laks de hoppede og sprang over alt.
Men lige meget hvad jeg prøvede fik jeg ingen hug
Efter et par timer kom Ole og Morten.
Ole Basse, flink som han nu er, startede straks med at fange gamle forfang i åen.
Han fangede sørme også et af mine, som jeg meget omhyggeligt havde sat derude. Måtte jo hjælpe med at få kludret mit forfang ud og lagde min stang fra mig.
Fik mit forfang fra Ole og tog min stang, som havde ligget med min spin flue ude, og da jeg løfter - bum kom hugget! En fin han laks på 3 kilo. Huskede at takke Ole mange gange for hjælpen - han fik også lov til at nette den...

Hilsen Kent Hyldahl


[Til top]


Aborretur på Furesøen

1. september 2018

Skulle have Buster med på Furehavet og havde forberedt mig i god tid: Havde sikret mig at der stod fisk ved Furesøbad, masser af fisk! og havde alt grejet klart.

Forberedelserne havde vist, at den lave vandstand gjorde det meget besværlig at sejle gennem kanalen fra Farum Sø til Furesøen.

Så vi valgte at sejle fra Stavnsholt med motor.

Ved Stavnsholt gav den lave vandstand også problemer, vi kunne næsten ikke komme hen over betonklodserne til det nye udløbsrør, men vi fik da lirket os ud på søen.

Vel ankommen til Furesøbad kunne vi konstantere at der overhovedet ikke var skyggen af fisk.

Heller ikke på knoldene udfor. Så noget slukøret satte vi kursen hjemad igen.

Ved Stavnsholt var der imidlertid lidt liv i vandet, og det viste sig at der var tykt af aborrer lige ud for broen !!!

Dér ku vi have sparet masser at tid og besvær hvis vi havde været mere vakse.

Vi fangede masser, masser af aborrer, flest små.

Men vi fik da samlet 10 fisk, som tilsammen vejede pænt over 2 kilo.

Og det synes vi er OK for Furesøen.

Da vi kom hjem filetterede farfar, og det er med ben-garanti.

Der udbetales 50 øre i erstatning for hvert ben man støder på.

Så Buster skulle bare ringe hjem til mor og sige: “Husk at købe remoulade”

Hilsen fra Lars Frø


[Til top]


AUGUST 2018


Farum Sø

18. august 2018

Tænkte at: “Når Jacob kan – så kan jeg vel også”.

Det var ikke let let, og det tog sin tid, og jeg var hele grejkassen igennem.

Men så lykkedes det mindsanten at fange en aborre over kiloet på Farum Sø.

1,080 kilo, og jeg glemte at måle hvor lang den var.

Den svømmer derude endnu.

Hilsen fra Lars Frø


[Til top]


Endelig en kilos-aborre fra Farum Sø

16. august 2018

Det var ved at være alt for længe siden, jeg havde fanget en aborre over kiloet på Farum Sø.

Det blev der lavet om på her til aften. Fisken sneg sig kun en streg over den magiske grænse, men det var også rigeligt.

En rygfinne i brudstykker indikerer, den på et tidspunkt har været lovlig tæt på en gedde.

Men ellers er den virkelig smuk med de dybrøde hale- og bugfinner.

Den svømmer derude endnu, selvfølgelig.

Mvh. Jacob Bøggild


[Til top]


Lapplands aborrer

August 2018

På tur i Lappland har jeg fanget tre aborrer i Lille Lule Elv ved Jokkmokk nord for Polarcirklen.

Mellem 30 og 32 cm og ca. 500 gram.
Store fisk heroppe med tanke på den korte sommer og langsomme tilvækst.

I øvrigt første gang jeg fanger fisk på jigg efter at have fisket i mere end 50 år.
Mvh. Henrik Jart


[Til top]


JULI 2018


En lille hyggetur

30. juli 2018

Det lykkedes at finde tid efter arbejdet til en lille hyggetur med match-stangen efter karusser. På vej til vandet i 30 grader kunne jeg ikke lade være med at tænke på, om fiskene lå halvkogte i overfladen, eller om de trods varmen var klar til lidt action. Indledningsvis dominerede skallerne, men da mørket faldt på, kom der lidt mere vægt på modhuggene. Største karusse blev en fin fisk på 1050 gram. Herudover fik jeg den mindste (og sødeste) suder, jeg nogensinde har fanget. Den var nok ikke 15 cm lang...
Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Fyraftenstur på Fure Sø

11. juli 2018

Vi stævnede ud i fint, roligt vejr ved 18-tiden, men efter et lille stykke tid kom et uvejr rullende ind over fra nord. Hele søen blev sort, og det blæste kraftigt op, så der kom hvide toppe på bølgerne. Kim arbejdede knaldhårdt med årene, mens jeg bidrog med værdifulde dessiner desangående...

På grund af vejrskiftet besluttede vi at ro ind i sivene for at finde læ og tage en kop kaffe i et håb om, at uvejret ville stilne lidt af.

Mens vi således fik kaffen, kunne vi blandt andet nyde synet af fiskeørnen, der afpatruljerede sivkanten efter en snack.
Vejret klarede heldigvis op, og vi fik herefter den smukkeste aften på søen. Da vi genoptog fiskeriet. kom der endda et par tilbud på stængerne. En flot +5 kilos gedde lod sig fiste af en stor rød/hvid wobler. Fisken deltog velvilligt i en fotosession, inden den atter dykkede ned i dybet.

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Flot aborre fra Esrum Sø

8. juli 2018

Hej Farum LF!


Fredag den 6. juli 2018 tog jeg en tur ud på Esrum Sø, som altid har været én af mine absolutte farvoritsøer.


Aborrerne var målet og det lykkedes mig i sommervarmen at hente en del aborrer op fra søens dybder.


Den største endte på flotte 1,730 kilo.


Mvh. Anders Vernersen


[Til top]


En vaskeægte haj

6. juli 2018

Ja så er man uofficielle Champ med den største glathaj fanget på stang på Jersey!


20 pund og 115 cm.


Haj - haj
Kenneth Thostrup


[Til top]


Trysil - elvenes dronning

1. - 5. juli Juli 2018

Da tilbuddet om en kombineret arbejds-/ og fisketur til Trysil kom til mig, var der ingen betænkningstid! Ja, for f.....! Hvornår kører vi?

Trysilelva, som den hedder i Norge og Klarälven, når den krydser grænsen til Sverige og flyder videre dér, er siden længe kendt for sit fornemme fiskeri efter især stallinger.
Og så er Trysil-området bare en naturperle i sig selv og et skønt skisted om vinteren, for de der synes dét er sjovt.

Elven gemmer ikke på rekordstore fisk, men det er helt underordnet, når man færdes og fisker i så skønne omgivelser - og så tilmed i den bedste sommer i mands minde.

Ind i mellem fiskeriet blev der ordnet på fjeldhytten, set VM-fodbold og nydt god mad, god vin, supergod portvin og herlig whisky.


Fin stalling der kastede sig grådigt over en orange Vibrax-spinner str. 3.
Trysil vi ses!
Hej fra Morten Søndergaard


[Til top]


Sorsele - den svenske vildmark

Juli 2018

Hver sommer igennem de seneste 15 år er turen for mit vedkommende gået til området Sorsele i det nordlige Sverige.
Det er ægte vildmarksmiljø med overnatning i telt, mad over bål og helikopterflyvning ud til fiskestederne. Det er bare lykken.
I år var det dog mere end almindelig koldt. Vi var også plaget af mange myg, men mon ikke jeg er afsted igen næste sommer?
Mvh. Anders Villadsen


[Til top]


JUNI 2018


Blæst over Furesøens vover

19. juni 2018

Min gode fiskekammerat Kim ønskede en guided tur på Farum Sø, hvor han endnu havde sin første gedde til gode. Dén var jeg med på og da han havde fri tirsdag og jeg først skulle møde ud på eftermiddagen var turen en aftale.
Ankommet ved Farum Sø stod der en stiv vestenvind ind i hovederne op os, så fiskeriet kom til at foregå i Furesøen i stedet.

På vej gennem Fiskebæk Å - "kanalen" mellem Farum Sø og Furesø - var åen fuld af aborrer og skaller, men flest aborrer og også nogle store nogle!
De fór frem og tilbage langs bunden efterhånden som vi sejlede hen over dem. Vi blev begge nærmest barnligt begejstrede ved at se de mange fisk.
En fisker med østeuropæisk udseende stod fra bredden med en lille jig og hev aborrer op.

Det blæste mere og mere op, men det passede lige med at Kim overtog årene.
Ude på Furesøen dørgede vi først ned langs med Nørreskoven - af og til i selskab af en stor flok kajakroere - pensionister tydeligvis - som ikke var blege for at sejle helt tæt forbi vores båd og liner...
I løbet af et par timer fik vi 3 fine gedder ombord - alle taget på samme stang og samme wobler ud af 5 stænger!
Kendetegnende for gedderne var flotte farvetegninger og en god kondition.

Godt gennemblæst blev jeg sat af for en hurtig omklædning og så op på cyklen og ind til København for at komme på arbejde.

Kim blev et par timer mere - han måtte lige prøve aborrerne i kanalen...
Mvh. Morten Søndergaard


[Til top]


VM-gedde med kuglevom

17. juni 2018

SÅ RULLER BOLDEN! Og dertil svømmer den rundt under Furesøens vover. Nærmere bestemt er det søens gedder, som (for at fejre begyndelsen på slutrunden?) har iført sig, hvad man kun kan betegne som "VM-vom".

Sådan en bold er dog næppe pumpet op med luft, men snarere med smelt (en lille laksefisk, der findes i rå mængder i Furesøens frie vandmasser). Uanset hvad er gedderne besværet af deres tunge last. De kommer hurtigt op til overfladen i stedet for at fighte på normal vis. Kræfterne bruger de til gengæld på kraftige spring ud af vandet. Nogle får vristet sig fri af krogen på den måde. Fair play til dem må man vel sige – i spillets ånd.
Mvh. Jacob Bøggild


[Til top]


Tivolifiskeri i Poppelsøen

8. juni 2018

Fredag den 8. juni 2018 var jeg for anden gang en tur i Poppelsøen i Ballerup - første gang var på  foreningens jubilæumstur tilbage i 2014.
Vejret var formidabelt og fiskeriet ligeså. Der blev hevet stør op til højre, til venstre og overfor mig. De fleste med en pæn snitstørrelse på 8-10 kilo og 2 endda over de 20 kilo!

Selv fik jeg 3 stør med den største på 12,0 kilo. De 2 andre anslog jeg til omkring 10 og 6 kilo.
De har enorme kræfter, selv på land er de svært håndterbare, så der skal virkelig holdes fast både under fighten og den efterfølgende håndtering af fisken!
Jeg fik også set søens angiveligt største stør komme en tur på land - vægten på 25 kilo røg i bund med det samme og ingen større vægt kunne fremskaffes, men nogle af de lokale fiskere kunne oplyse, at søens største stør vejer omkring 41,5 kilo.
Mvh. Morten Søndergaard


[Til top]


Fantastisk tur til Åland

Juni 2018

Vi var lige en tur i Finland til et trolling traf for hele Norden.
Første dagen var ikke den mest fantastiske med 1 ½ - 2 meter høje bølger men der blev fisket, og vi fik en masse sol hvilket er fantastisk.
Torsdagen tager vi ud igen, og der er spejl blankt, ikke en bølge at se, og der sket lidt mere på de danske hold, der blev taget nogle fine fisk over linien og glæden var stor, men desværre fik vores båd ikke den glæde før.

Vi beslutter at rigge fra og tage alt ind da vi skulle til og i havn, men nej det endte med vi måtte blive ude noget tid endnu og melde ind vi var forsinket så vi ikke blev diskvalificeret.
Grunden var da jeg var ved at tage en paravane ind, ser jeg et rimlig plask og overfladen, og det sagde bare bøj mig i stangen, ja der var fisk på og hold nu op nogle udtræk den tog sig.
Hjulet hylede flere gange mens jeg prøvede at pumpe den ind, men det var godt nok svært da jeg også kæmpede med paravanen.
Men ind til båden kom den, indtil en fejl blev begået, skipper tog blyet på linen istedet for paravanen, så den susede lige i hovedet på fisken.
Så nu måtte man kæmpe med fisk og paravane til den kom i nettet, og ville den det?

Nope den ville ikke så meget andet end at stikke af lige så snart den så båden. Det tog godt og vel 30 minutter at få denne laks i nettet og adrenalinen kørte fordi den var godt nok tæt på at komme i skruen et par gange. Men alt i alt, 5,480 kilo finsk vildlaks kunne skrives på de danske hold foruden de andre fangster. Så i alt en fantastisk tur til Åland.
Mvh. Martin Ahle


[Til top]


Snigning og snoning

Juni 2018

Den ene må snige sig – og den anden må sno sig. Under et seriøst på at dappe et par karpe sneg jeg mig som en anden ninja rundt ved søen. Da der endelig var lidt liv i den anden, viste det sig, at det var en, der snoede sig energisk og lavede gevaldigt kludder i grejet!
En pæn – og uventet ål – var en tur oppe og vende i solnedgangen. Den blev hurtigt vejet til 650 gram og kom herefter retur i søen.
Karper blev det ikke til i denne omgang...

Knæk og bræk - Claus Søndergaard

[Til top]


MAJ 2018


Suder i maj

Maj 2018

Det er altid en fornøjelse at sidde ved søbredden i maj, når naturen eksploderer. Jeg tror aldrig, at jeg har set så mange forskellige guldsmede, der havde travlt med at slås og parre sig – i nævnte rækkefølge. I morgendisen krydsede to ugler søen, og lidt op ad formiddagen var fiskeørnen forbi for at kigge efter lidt brunch.
I mellemtiden havde der heldigvis været lidt flex på klingen, og nogle sudere havde været oppe og vende med to fisk på 2525 gram, som de største.

De blev fanget på henholdsvis flådfisket majs/regnorm, samt en boilie fisket på bundstangen.
Under turen gennem skoven tilbage til bilen stod en gammel rå og gloede undrende, og det hele sluttede af med en flot blå kærhøg, der flaksede ud over marken.
Masser af natur – og lidt fisk - i en usædvanlig varm maj måned.

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Fyraftens-gedde fra Farum Sø

24. maj 2018

Hej Farum Lystfiskerforening


En fantastisk dag i torsdags til fyraftenstur på Farum Sø med gode fiskekammerater.


Fik denne flotte gedde på 76 cm. Fanget på let grej på ABU-stang Suecia 311 fra 1969 og et lille Shimano 1000 hjul.


Bed på en Mepps 3 spinner, sølv med røde prikker.


Mvh. - Erik Winther


[Til top]


Køge Bugt

23. maj 2018

Hej Farum Lystfiskerforening

Jeg var en tur på Køge Bugt onsdag den 23. maj 2018, hvor jeg fangede 12 flotte hornfisk på silkekroge.

Mvh. Jan Holm Nielsen


[Til top]


Ny PR-suder og tangering af klubrekorden!

22. maj 2018

Jeg sad og pønsede på at lægge mit grej ud på DBA under ”gives væk”, da et eller andet pillede ved agnen, så flådet hoppede på en irriterende måde. I bar frustration løftede jeg stangen for at få agnen væk, men for at det ikke skulle være løgn, så sad agnen nu fast i et eller andet..! Der undslap et par eder og forbandelser, inden ”et eller andet ” begyndte at bevæge sig..der var åbenbart liv i den anden ende. Dyret gik tungt mod bunden og havde ikke travlt. Den tog et par tunge, men rolige udløb, inden den kastede sin kærlighed på nogle grønsager – jeg pressede fisken alt, hvad grejet kunne holde, men i grøden ville den!!!

Nu ændrede kampen sig lidt til en gang tovtrækkeri, men den kom da langsomt lidt nærmere. Første forsøg på at nette den kiksede fælt, og vi måtte lige tage et par runder mere. Næste forsøg gik bedre, og den så ganske pæn ud, da den gled ind over netkanten. Men det var først, da jeg løftede den ud af vandet, at jeg blev klar over, at det var en rigtig god fisk. Lang og bred – som vi kan lide dem!
Vægten gled da også ned i den gode ende og stoppede først ved 3750 gram! En kapitalfisk som naturligvis er ny PR.
(Det er samtidig en tangering af Theis Kraghs klubrekordsuder fra den 2. juni 2003, red.).
Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Fyraftens-gedde fra Farum Sø

17. maj 2018

Hej Farum Lystfiskerforening

Et billede fra gårsdagens fyraftenstur. Vejret var næsten for godt og nok lidt for godt til fiskeri, men lidt fisk blev det til.

Formanden og sønnike fik to fine fisk på 5,5 og 6,0 kilo.

I vores båd brugte vi det meste af tiden på vertikalfiskeri, men vi fandt ikke nogen store aborrer.

Vi havde også kastegrejet med og efter et par minutter havde vi haft to tilbud fra gedder, som ikke blev hængende.

Jeg fik denne udlegede 6 kilos gedde, som Nicolai fremviser, før vi begyndte vertikalfiskeriet igen.

Vi fandt en enkelt virkelig stor fisk på vej tilbage til klubhuset, men det var ikke til at lokke.

Stram line - Theis


[Til top]


UL-sjov med gedderne på Farum Sø

10. maj 2018

Hej Farum LF.

Tiden var kommet til lidt UL-sjov efter gedder på Farum sø.

Min kollega og jeg havde besluttet kun at benytte UL-grej i dag. Og efter et par timer med ingen bid lykkedes det endelig at finde gedderne.

Det blev til 6 gedder i alt, med den største på 2,7 kilo.

Mvh. Kenneth Pantmann Jensen


[Til top]


Trollingmaster på Bornholm

8. maj 2018

Hej Farum LF.

Jeg var på tur med Jan Svenstrup i forbindelse med Trollingmaster på Bornholm.

Det blev til en 6 kilos hunlaks.

Mvh. Bjarne Frederiksen


[Til top]


Ny PR-gedde til min datter

6. maj 2018

Søndag den 6. maj 2018 kunne jeg endelig få min datter med på hendes første fisketur efter gedder. Det var en smuk, og meget varm dag. Hvor det desværre viste sig, at der skulle arbejdes hårdt for at finde fisk.
Efter 3 timers forgæves fiskeri faldt forløsningen, i form af en dejlig banke, endelig. Her stod en fin flok huglystne gedder. Og så blev en hyggelig tur, pumpet op med en god gang action. Vi var 3 i båden, og der kunne nu fordeles muligheder rundt efter tur.

Min datter Faye fik to flotte gedder. Først en 5 kilos der kæmpede bravt, og pressede den nye fisker både på teknikken, men også i styrke. Kort efter fik Faye et tungt hug, og håbet om yderligere en ny PR blev tændt.
Det blev en god fight, med flere gode udløb og en fisk på 7,5 kilo, der stod tungt og dybt.
Men det var også en fight, hvor en ny ung (8 år) lystfisker blev født. Det blev en hård "fødsel", der gav smerte i fingrene og gjorde armene lange hos den unge fisker.
Mvh. Anders Villadsen


Smilet var stort, da der skulle tages billede af den 7,5 kilo tunge gedde.


[Til top]


Sølv fra Østersøen

6. maj 2018

Hej Farum LF.
Så har jeg igen været på havørredjagt i Østersøen ved Mørrumåens udløb. Gennem årene har jeg mest fanget ørreder, men også laks og gedder (op til 10+ kilo).
Hermed en opfølgning fra den sidste tur til Listerlandet i dette forår. Vejret viste sig fra den gode side, med skiftende vejr og vind, dog for lidt vind noget af tiden efter mit temperament! Det blev til otte regulære hug, hvor de syv blev siddende. 4 under mål og tre over mål, hvoraf de to af dem var let farvede fisk på omkring 2,5 kilo og den sidste var en super konditioneret 55 cm blank fisk med løse skæl.

De blev alle genudsat, men havde mulighed for at tage et foto af den ene, da jeg fik den på et sandstræk. Det andet foto med fisk på 65 cm, er fra en medsammensvoren der kom forbi og hilste på en enkelt fiskedag.
Min gode ven Carsten der var med på hele turen, fik 2 blank fisk lige omkring målet i 11 time, de blev også begge genudsat. Det hjalp lidt på hans humør ;0)

En halv time senere var mit humør dog noget medtaget, for jeg fik endnu engang lov til at mærke en stor fisk inhalere mit gennemløbsblink.
Jeg havde fisken på i 10 min, hvor jeg ved flere lejligheder fulgte den i overfladen og jeg kunne mærke halerorets rytmiske bevægelser forplante sig ned i min pænt flexede klinge.

Afslutningsvis fik jeg lov at se det meste af skønheden da den for tredie gang gik ind mod revet vi fiskede på og uheldigvis for mig kantede sig op på siden af en sten med det meste af sig selv og viftede farvel til mig med sit imponerende store haleror. Min gode ven kender mig og siger at jeg bare ikke vil have de helt store, haha. Jeg vil skyde fisken til at være på den dyre side af 6 kilo ;0)
Knæk og bræk for denne gang - Oluf Holm


[Til top]


Fjernsynsfiskeri

5. maj 2018

Hej Farum LF!
Hermed en lille artikel om brug af ekkolod til søfiskeri, som jeg håber I vil finde oplysende.

Jeg ville ønske, at jeg kunne præsentere billeder af store nyfangede gedder i dette opslag. Men-men! Geddepremieren har ikke været så gavmild ved mig i år.
Hvad jeg istedet vil berette om, er den totale optur det er, at dørge med mit plotter/ekkolods-setup i kombination med Minn Kota iLink.
Den 5. maj 2018, efter en for vores vedkommende resultatløse geddepremiere på Farum Sø med Farum Lystfiskerforening, stævnede min gode ven Toke Troelstrup og jeg ud på Furesø. Vi valgte at dørge storsøen rundt og følge skrænterne, således at vore agn gik over forskellige dybder. Kursen blev lagt på plotteren, som er linket med elmotoren, ved at indføre en række waypoints.
Først kun nogle få, i de områder vi fra starten troede på, men da de viste sig resultatløse, blev der istedet lagt en kurs hele vejen rundt om søen. Hastigheden blev sat, og da det ikke var noget vind, skulle hastigheden ikke korrigeres meget på vores rundtur. Efter starten var gået, kunne vi blot læne os tilbage og nyde turen.

Ekkolodsmodulet er med side imaging. Så under hele turen kunne vi følge med i dybden. Vi så sunkne træstammer, stensætninger - en sunken båd endda. Men kun meget, meget få fisk. På det dybe stod der dog stimer af både større fisk (aborre?), tætte klatter af småfisk og enkelte bananer. Til fælles havde de, at de oftest stod fra ca. 22 meter og ned mod bunden. Enkelte bananer stod dog på 8 meter nede.
Vi trak forskellige agn, men jeg satsede det meste af tiden på mine maller. De går lige under overfladen som standard, men kommer hurtigt i dybden, hvis man montere et lod en meters penge foran. Ved blot 20 gram, fisker de ca 2,5-3 meter nede afhængig af farten.

De to skærme er fastgjort på låget med en træplade under for stabilitet. I kassen står batteriet, og der er lavet et lille hul, så kablerne kan føres fra batteri til skærm.

Det er gennemgribende fantastisk at teknikken er blevet så omfattende. Man ser mere end nogensinde før. Man får nærmest fortalt en historie, mens man følger konturer og fisk på skærmen. En historie der beretter om søens tilblivelse, tilstand såvel som biologiske faktorer. Såsom arternes foretrukne opholdssteder og mængder. Det er altså lidt magisk!
ADVARSEL! Da der ikke skete noget på stængerne, faldt min makker i søvn, og jeg var sekunder fra at gøre det samme. Det kan bestemt ikke anbefales, for der var flere gange risiko for påsejling af andre sejlere. De har jo ingen chance for at vide, at vi sejler en forudlagt rute, så vi afveg flere gange, så vi ikke kom i karambolage med andre lystsejlere.
Hen imod aftenen klaskede min stang, med en malle i farven mandarin, sammen, i selvsamme område vi startede i. Fisken udløste begge kroge, men slap med skrækken, mens jeg kæmpede med at få stangen ud af stangholderen. Et par tandmærker i swimbaiten, var alt vi fik med op.

Ak ja. Det er ikke altid nemt at være geddefisker, men det er godt nok blevet nemmere med iLink, Humminbird og Minn Kota.


Mit set-up består af.
Humminbird 958C. Denne enhed kører jeg kun som plotter. Den er koblet sammen med min motor.
Kortet er et Navionics+ der dækker hele landets hav, nor (f.eks. Stege nor) og de større søer.
Humminbird 998C SI. Denne enhed kører som rent lod, med hæk-transducer på transducerpole.
Minn Kota Riptide 55lbs sp iLink.
Batterier: 120ah AGM batteri til motor. + 75ah AGM ekstra batteri. Til skærmene havde vi et 75ah batteri, men jeg regner med at investere i et dedikeret batteri på ca 50ah.
Hver Humminbird-enhed bruger ca 0,7-1 ampere pr. time
Dvs. at to enheder maximalt bruger 24ah på 12 timers fiskeri.
Hvis man fisker over to dage, er det derfor fornuftigt med 50ah.


Et udvalg af mine hjemmegjort agn.

I ønskes fortsat en dejlig maj-måned. Hvis I har yderligere spørgsmål til iLink eller andre dele af mit set-up, er I velkomme til at skrive en kommentar eller sende mig en pm.
Mvh. Johannes Bang (se JB-baits på Facebook).


[Til top]


Ny PR og ny premiere-rekordgedde fra Farum Sø!

5. maj 2018

Hej Farum Lystfiskerforening
Jeg deltog i foreningens gedde-premiere-konkurrence på Farum Sø, lørdag den 5. maj 2018 - og det skulle blive en dag, jeg aldrig glemmer!
I båden sammen med mig var jeg så heldig at have en af foreningens skrappeste fiskere, Niels Godsk Jørgensen, som jeg har fisket med flere gange tidligere - bare ikke på Farum Sø.
Dagen startede noget sløvt, det var simpelthen alt for godt vejr. Niels foreslog, at jeg skulle fiske med en "bundstang" - altså et blybelastet tackle med en skalle på krogen fisket direkt på bunden.
Dét resulterede i et godt hug på et tidspunkt - et hug som hurtigt viste sig at være en rigtig fin fisk - meget rigtig endda! Efter ca. 10 minutters fight kunne Niels lande en enorm gedde på 123 cm og 11,0 kilo. Med god margin min største gedde til dato og skulle det senere vise sig, også være den største vinder-gedde til foreningens gedde-premiere-konkurrence, som har fundet sted siden 1980.
Derudover en gedde som sikkert er at finde på Top-10 listen over alletiders største gedder fra Farum Sø. Hold nu k... for en fisk!
Mvh. Mogens Thomsen


[Til top]


En underlig fisk...

5. maj 2018

Efter et par mindre skaller var der pludselig noget mere vægt i modhugget. Fighten var dog noget underlig sløv.

Det var dog ikke så underligt for kort efter gled en fin skildpadde i fangstnettet.

Den havde jeg sgu ikke set komme!

Den skulle i øvrigt også lige sunde sig lidt på kanten, inden den luffede tilbage i søen.

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Den bedste fødselsdagsgave

4. maj 2018

Hej Farum LF.

Jeg gav mig selv den bedst tænkelige fødselsdagsgave i form en af en flot gedde på 7,4 kilo fra Sjælsø.

Mvh. Jacob Bøggild


[Til top]


Geddesjov på Farum Sø

4. maj 2018

Hej Farum LF.


En skønt fyraftenstur på vores skønne sø, lakker nu mod ende.


4 godt brugte fisk fra leg, kom i båden og 2 mistet.


Hjemmelavet bøfsandwich med god øl, ja det skal jo passe sammen det hele :-)


Største fisk var lige under de 80 cm.


Mvh. Martin Auchenberg


[Til top]


Optur på Farum Sø

3. maj 2018

Foreningens fyraftensture på Farum Sø er altid en deltagelse værd - de er både hyggelige og afslappede og alle er i godt humør.

På denne årets første tur af slagsen havde jeg "Motor-Mogens" med i båden og det blev indledningsvis til en lang spændende snak om alle de lande og ferier vi hver især havde været i og på.

Snakken forstummede da en hvirvel i overfladen ikke langt fra båden afslørede en stor fisk!

Et hurtigt kast i retning mod hvirvlen med den nye "X-Rap Peto" ("The Beast from Finland") fra Rapala i gul/grøn var mere end gedden kunne stå for - et kraftigt hug og et par dybe rusk i kæppen afslørede, at det var en af de bedre gedder.

Efter en helt udramatisk fight gled gedden over netrammen og hvilken fisk!
6,7 kilo og hele 108 cm lang, så den var lidt til den slanke side.

En god optakt til lørdagens gedde-konkurrence på søen, selv om det måske skulle vise sig, at være dårlig timing at fange så stor en gedde så tæt på gedde-konkurrencen.

Jeg var super glad og lykkelig for gedden og oplevelsen med at fange den og da ikke mindst mærke den delte glæde fra Mogens og senere også de andre i klubhuset.

Så er vi i gang med den nye sæson!

Mvh. Morten Søndergaard


[Til top]


De er her!

2. maj 2018

Hornfisk-sæsonen er åben ... i Sejerøbugten.


Mvh. Steffen Faisst


[Til top]


Donse Dam

1. maj 2018

1. maj stiger forventningen og humøret på vej gennem den nyudsprungne bøgeskov i Tokkekøb Hegn - der skal premierefiskes i Donse Dam. Det bliver ikke meget bedre på de hjemlige breddegrader.
Gedderne bed på alt: store woblere, små woblere, grøde woblere, blink, spinnere og fluer. Donse er gaven, der bliver ved med at give. Alle gedder blev naturligvis genudsat. Vi skal huske at værne om denne perle.
Mvh. Morten Søndergaard


Idylliske Donse


Jes med fin gedde


ABU Reflex - en klassiker!


Fluerne var også effektive!


Ingen premiere uden geddeplaster!


[Til top]


Farum Sø

1. maj 2018

Vejret udfordrede med nogle meget pludselige og kraftige vindstød, som selvfølgelig kom lige når der var bid, hvilket der til gengæld ikke var så tit.

Jeg fik bare 2 fisk med lidt størrelse: 2,9 og 4,5 kilo, og så en hel del solide spyttere som hoppede af igen, nogen af dem helt oppe på netkanten.

Spændende om vi kan finde fiskene til geddepremieren på lørdag.
Vi starter klokken 6 og sejler klokken 7!!!

Knæk og bræk fra Lars Frø


[Til top]


Utterslev Mose

1. maj 2018

Hej Farum LF.

Efter en nultur på Farum sø, ville jeg lige lave et pitstop ved Utterslev mose på vej hjem.

Det fik humøret lidt op, da jeg fik denne 4,8 kilos gedde i andet kast.

Mvh. - Kenneth Pantmann Jensen


APRIL 2018


[Til top]


Fine aborrer i varmen

April 2018

Først i midt april kunne jeg efter arbejde klemme årets første aborretur ind i den ellers meget travle hverdag. Jeg havde en formodning om, at det kolde forår med lidt held havde forsinket aborrernes gydning, men omvendt var det blevet meget varmt i dagene op til min tur.

Jeg havde taget både levende rejer og en jigstang med for nemmere at kunne lokalisere brakvandsaborrerne. De første par steder mærkede jeg absolut ingenting, men så til sidst lykkedes det mig at finde fiskene. De var så godt som umulige at få på jigstangen, men rejerne ville de heldigvis godt have. I løbet af et par timer lykkedes det mig at lande 5 fisk, alle sammen over kiloet med et snit på omkring 1,2 kilo. Største fisk var 1,340 kilo.

Desværre var den længste af fiskene helt udleget og burde snildt have vejet et godt stykke over 1,5 kilo.
Billedet af den største aborre blev desværre ret uskarpt (selvudløser), så jeg har vedhæftet af den næststørste på 1,260 kilo.
Vh. - Marcus Anders Krag


[Til top]


På trollingtur i Øresund

30. april 2018

Vi satte ud omkring 07:30 Søndag og trollede lidt omkring vindmøllerne i Øresund i et par timer uden den store gevinst. Der var pænt med tegninger på lodet men dog ingen fisk.
Men skipper fik en hjerneblødning der skulle fisk på og det varede da ikke længe før at man lærte hvad det vil sige at "rydde båden". Det gik fandme stærkt, Skipper smed stangen der hvinede i hånden på mig og 1-2-3 så var båden ryddet.
Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, men når man kæmper med havørred på kysten er der godt nok smæk på stangen, det her var noget helt andet.

Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, men når man kæmper med havørred på kysten er der godt nok smæk på stangen, det her var noget helt andet.
Første fejl: Lad være med at kæmp fisken som en havørred på kysten, du kan ikke mærke størrelsen af fisken på trolling-stænger i samme omfang som på en kyststang.
Så der blev slappet meget af i flex på stangen (så fik man lært linen skal bare strammes).
Men heldigvis som inkarneret predatorfisker var kendskab omkring hjulene en fordel og hvad man kunne tillade sig.
Første succes: efter 5-10 minuters kamp hvor alting var overvældende blev en lækker 6 kilo Østersølaks (fedtfinnen var klippet) landet.
Så var det igang igen med at rigge til og vi trollede nok et par timer mere før Skipper opdagede, at en paravane bliver taget og bare fiser derud af mens hjulet skreg på opmærksomhed.


Martin Ahle med 6 kilos laks fra Østesøen

Skipper fløj op og råbte den her tager jeg. (Skide god ide fordi dette var ikke en lille fisk fandt vi ud af.) Denne ville bare væk den gad virkelig ikke i nærheden af båden.
Jeg gik i fuldgang med at fjerne alt grejet så skipper kunne kæmpe men det gik ikke særlig godt for denne gast så der tog skipper også over, hvor jeg så fik lov til at kæmpe med denne fisk. 1-2-3 Skipper havde ryddet båden igen igen.
Men denne oplevelse var noget helt andet, kunne sagtens mærke der var fisk på, kunne også mærke det var en tung fisk, men den opførte sig som en torsk, den ville bare NED.
Vi sloges lidt med den i 15-20 minutter indtil den kom op til overfladen, hvor man kunne se, hvordan den glimtede i vandet, sådan en gang sølvskær giver virkelig en kulde-gysninger ned af ryggen, for først der du får en opfattelse af hvor stort bæstet er, fantastisk oplevelse.
Stangen blev givet videre til skipper, så han kunne få lov til at lande hans fisk og jeg kunne få lov til at fumle med nettet og efter 2-3 fejlslagne forsøg at få den i nettet, blev bæstet dog også lagt i båden, flot Østersølaks på 13,5 kilo.

Mvh. Martin Ahle


[Til top]


Hornfisken er kommet!

28. april 2018

Et forlænget weekendophold sammen med gode venner og veninder i et skønt sommerhus i Rågeleje, måtte naturligvis have et indslag af kystfiskeri indlagt i sig.

Det nærtliggende og meget naturskønne Heather Hill - et fredet område med spektakulære lyngbakker dannet fra gletscheraflejringer i slutningen af den seneste istid - blev målet for vores anstrengelser med stængerne.
Vejret var imidlertid ikke helt med os - en kold pålandsvind tilsat brækkende bølger, dér hvor der er mest ubehageligt og til sidst regn, gjorde at vi virkelig skulle ville det.
Og det ville vi!
Der var flere tilbud til os og et enkelt af disse resulterede i årets første hornfisk for mit vedkommende.
Stram Line - Morten Søndergaard


[Til top]


Fantastiske aborrer

April 2018

Hej Farum Lystfiskerforening.
Jeg var heldig at blive inviteret på et fantastisk aborrefiskeri af min gode hollandske fiskekammerat Luc Coppens. Med på turen var også min søn Christian, som skulle vise sig at fange en større aborre end mig, selv om jeg satte ny personlig rekord...

Thomas Petersen med sin nye personlig rekordaborre på 1,950 kilo.

Den blev taget på en 12 cm Shad Teez "Official Roach".

I baggrunden Thomas´ 11-årige søn Christian Eldor.

Christian Eldor med sin nye personlig rekordaborre på hele 2,150 kilo.

Den blev taget på en 9 cm Shad Teez "Official Roach".

Turguiden, hollandske Luc, satte trumf på med en aborre på intet mindre end 2,230 kilo.

Mvh. Thomas Petersen


[Til top]


Fin skælkarpe på UL-grejet

23. april 2018

Hej Farum LF.
I min søgen efter nye og spændende fiskevande kom dagen til at prøve Skuldelev grusgrav. Havde hørt der skulle være gode chancer for store karper og store aborrer, samt en god suder.
Fik rigget to stænger op, et karpe rig og en lille 0-7 gram UL-stang til små skaller.
Havde netop kastet et lille waggler flåd ud på UL-stangen med et majs korn, da der var hug.

Det viste sig at være en rigtig flot skælkarpe på 7,8 kilo. Fighten tog næsten 15 minutter på den lille stang.
Må sige det var et godt førstehåndsindtryk af vandet, der helt sikkert skal prøves igen.
Mvh. - Kenneth Pantmann Jensen


[Til top]


Ny PR-sandart

15. april 2018

Så er søfiskeriet igang... Mølleåsystemets søer rykker. Ny PR-sandart på 2,890 kilo.
Mvh. Torben Normark Hansen


[Til top]


Det årlige besøg ved Mörrum

08.-15. april 2018

Hej Farum LF.

Jeg gæster hvert år Fiskerigens dejlige hus ved Mörrum i Sverige, flere gange om året endda. Dette forår var ingen undtagelse.

Fiskeriet foregår på kysten og ikke i åen. Det blev ikke til så mange fisk på land, 4 stk. hvoraf jeg gemte en på 1,7 kilo. Jeg mistede 5 fisk, hvoraf der var et par pæne iblandt og så havde jeg også en grov fisk blandt følgerne.

Jeg har talt med en lokal bekendt der, sammen med sin kone og tro følgesvend på kysten, i den forgangne uge fik fisk op til 3,7 kilo og mistede en stor fisk.

Yderligere talte jeg med et hold danskere som også havde en af de store havørreder på. Desværre mistede han fisken, da hans hjul begyndte at “hoste” under et langt udløb hvorunder hans slagline knækkede.

Hilsen fra Oluf Holm


[Til top]


Kystflue-havørred

8. april 2018

Så blev det endlig forår med solskin og dejlige plus grader, så nu skulle kysten have en tur efter meget overvejelse blev turen lagt til den sydlige del af Stevns.
Med en svag sidevind ind fra venstre blev fluestangen pakket ud af mølposen og på med en kobberbasse.

Efter et par timer med masser af vind-knuder og anden kludder kom hugget endelig.

En fin ørred viste sig i over-fladen og gav nogle gode udløb på ca. 20 meter. Men ind kom den efter ca. 10 minutter.

Det var rart med en fin fisk på årets første kysttur - 65 cm og ca. 2 kilo +.

Mvh. Niels Godsk Jørgensen


[Til top]


Østersølaks

4. april 2018

Sejlede ud fra Ystad.

Desværre blev vejret ikke helt så godt, som vi havde håbet på. Der var ret store bølger – til gengæld gik fiskeriet også ret trægt ;-)

Fik dog i løbet af dagen kæmpet os til 2 fisk, en havørred på 2 kilo til mig, og en lidt bedre laks på 6,5 kilo til skipperen.

Herudover havde vi to tilbud, en kontakt, som røg med det samme, og en mistet, som efter en lang fight kom hen til båden og besluttede sig for at gå direkte i bunden og sætte sig ØV – den virkede ellers god.

Men en dejlig dag på søen.

Fiskehilsner - Christian Hansen


[Til top]


Lidt blandet fra åen

2. april 2018

Man kan jo godt gå hen og få kolde fødder – hvilket jeg da også havde fået efter et par timer på sneen/isen langs åen. Heldigvis kunne jeg varme mig lidt med en havørred på 2,875 kilo og 67 cm, der ukompliceret var kortvarigt oppe og vende.

Rimterne kunne jeg imidlertid hverken se eller fange, selv om forskellige snedige tiltag blev afprøvet, og jeg luskede derfor lidt slukøret tilbage mod bilen. På vejen tog jeg mig sammen til at prøve det aller-aller sidste sted. Det skulle vise sig at være en god ide, for det var sørme her, at de stod. De næste par timer gik lige pludselig stærkt, idet et dusin rimter var med på legen. Det var ikke kapitalfisk, men det er nu altid rart med lidt flex på klingen!
Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Påske-sandart

2. april 2018

Mandag den 2. april 2018, 2. påskedag, roede vi ud på Bagsværd Sø i høj sol og 6-7 graders varme i håbet om at overliste en sandart.

Og søreme om ikke missionen lykkedes.

Vi fik en flot fightende fyr på 3,5 kilo.

Den fik friheden igen, så den kan medvirke til at føre slægten videre om en måneds tid.

Mvh. Jacob Bøggild


FEBRUAR 2018


[Til top]


Vinterfisker i de ferske vande

26. februar 2018

Var en tur rundt til et par isfrie strømvande for at svinge sænkenettet.
Fik nogen småfisk som jeg tog med, men jeg var så gennemkold om fingrene da jeg kom hjem, at jeg lod spanden stå lidt, og så glemte jeg den til næste dag.
Så var der kommet is på, tyk is! Jeg vendte bunden i vejret, og tømte indholdet ud på havebordet, og dér stod så;


Mine daamer og herrrer: En spand vand, uden spand, på højkant, med fisk!De blev senere flyttet til mere stabile forhold i det rigtige akvarie.
Knæk og bræk fra Lars Frø


[Til top]


Flot torsk på foreningsturen

16. februar 2018

Mindst én gang skal man ud på Øresund i vinterperioden, januar-februar, ellers er det nye fiskeår ikke startet på den rette måde.
Der er altid god stemning ombord på båden uanset fangstresultaterne og så er det så dejligt at komme hjem i varmen, på sofaen, efter en lang dag på vandet med kold vind i ansigtet og bulne fingre. Det er fedt at føle sig godt brugt!

Foreninges tur denne fredag startede i det fineste vintervejr med en lavthængende sol og svag vind. Torsk var der masser af, men de stod spredt over store områder og lidt oppe i vandet, så der skulle virkelig arbejdes for sagen af både skipper og fiskere.
Man må aldrig give op og lige pludselig var der hug i dybet. Op kom en rigtig fin torsk på 9,0 kilo og 95,4 cm. Det var heldigvis en "bide-fisk" og den skulle vise sig at blive turens største. Jeg vandt dermed et af foreningens flotte ølglas i præmie.
I den sidste tredjedel af turen trak skyere samme og regnen kom. Det var en våd og kold afslutning på turen, men humøret forblev intakt.
Stram Line - Morten Søndergaard


[Til top]


Kyst-havørred

6. februar 2018

Hej Farum LF.


Var lige en tur på nordkysten et par timer tirsdag den 6. februar 2018.


Det var en kold tur, hvor fingerne var tæt på at fryse af flere gange.


Men i sidste kast fik jeg en flot havørred på 58 centimeter og 2 kilo.


Så det var dejligt at slutte turen sådan.


Mvh. Leon Rasmussen


JANUAR 2018


[Til top]


Varme hilsener

Januar 2018

Hey Farumvenner
Endnu en hilsen from Arizona
Fanger masser af Bass, både largemouth,smallmouth og strippede....

De her blev fanget i den smukkeste bugt som blev nået efter 2 timers hike - gennem bjergene...

Det gjorde det bestemt ikke mindre sjovt at de blev taget på UL-grej
Og Dropshot med gummiorm.

De allervarmeste Ørkenhilsener (26 grader i skyggen) - Bob Anders


[Til top]


Fish from over there - make fish great again!

Januar 2018

Hej Farumvenner
Min første Largemouth Bass...og så en, ifølge de lokale medfiskere, rekordstor én af slagsen... 8 pounds svarende til 3,7 kilo. Den tog en halv ansjos på bunden...

Jeg er på en månedlang ferie ved Colorado River i Arizona midt i ørkenen ved Lake Havasu.
Så mon ikke der kommer flere reporter hjem til jer stakkels vinterramte medfiskere.....
Høflig Hils - Bob Anders


[Til top]


Vinter-sandarter

21. januar 2018

Årets første fisketur bød på førsteklasses vinterfiskeri i bedste selskab med Jacob Bøggild.
Vi startede og sluttede på Lyngby Sø men tilbragte det meste af tiden på Bagsværd Sø.
Et let lag is hist og her begrænsede mulighederne, men det blev til 6 gedder og 2 sandarter. Begge sandarter var i 3+ kilo klassen.
På nær een gedde faldt alle hug i Bagsværd Sø, i radiobugten.
I morgen står der stegt sandart på menuen.
Mvh. Morten Frank


[Til top]


Vinterligt søfiskeri

8. januar 2018

En dag med fint vejr som startede supergodt med denne aborre på 1,510 kilo.
Aborrefiskeriet på Esrum Sø er ikke mere som i “de gode gamle dage”, og jeg fik bare denne ene. Til gengæld en vældig fin een!

Så var der mere liv i gedderne som gerne ville bide på de små agn. Dagens største vejede 7,7 kilo. Alle fisk genudsat
Fiskehilsen fra Lars Frø


Fiskene er tilmeldt års-konkurrencen "Esrum Open Fiskekonkurrence"

Se alle de flotte fangster fra Esrum Sø her


[Til top]