Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16

Fiske-ferie i Sverige


Af Poul Kragh
 


Min søn er godt gift med en svensk kvinde, og det indebærer, at vi som hans forældre lærer hendes familie godt at kende og ofte tager på ferie dertil, for at møde den svenske familie og selvfølgelig også for at fiske.

Det første stop gør vi på campingpladser ved Vättern, derefter kører vi nordpå til Bredsand Camping ved Enköping ved Mäleren. Pladsen har 3 fine joller til udlejning, 150,00 sv.kr. i døgnet, billigt!

2002: Jeg 1ejede jeg en jolle og pirkede en gedde, et stort hoved kom op, ruskede, og linen knak (ak ja bremsen).

2003: Jeg tog min jolle uden motor med på taget af bilen. Første stop var Torne Camping. Her var 90% danskere og ejeren er dansk, men der var for lavvandet og meget små gedder, så vi tog videre til Bredsand. Der fiskede jeg i 14 dage, kun småfisk, indtil en fastligger tog sit søkort og viste hvor der var fisk. Jeg skulle ”bare” ro 50 minutter for at komme til stedet, og det blev til en 1 kilos sandart, så vi nåede da at spise fisk, inden det gik hjemad.

2004: På denne ferie tog jeg min 4 hk. motor med, da jeg fik roet nok i 2003. Som sædvanlig stop ved Vättern, men videre denne gang til Trosa syd for Stockholm, hvor svigerdatterens søster bor.

Trosa Camping er en sand skærgårdsidyl, og fra vores plads kunne vi se ud på vandet, hvor bådene sejlede ud og ind til byens havn. Svenskerne kalder Trosa for verdens ende og Sveriges bedste fiskevand. Der lå 2 store charterbåde i campingpladsens havn. Husene i den centrale del af byen er alle gamle træhuse i forskellige farver og størrelser, og en å løber igennem byen, der er delvis fredet.

Jeg tog ud med min jolle, fangede små gedder, og lå og kastede efter en l kilos ørred, uden held. At hyre en jolle her koster 300,00 kr. med motor 450,00 kr.

Så videre for tredje gang til Bredsand og Mäleren. Denne gang, hvor jeg kendte vandet, kom der fisk i land. Mange små sandart + 3,2 kg + 2 kg og små gedder + 2-4 kg, der blev genudsat. Svenskerne på pladsen var forbavsede, når jeg kom ind, de tog langt ud for at fiske, men jeg fandt et område lidt ud for campingpladsen, og for første gang fik jeg fisk på en ABU HI-LO wobler, rød-hvid og leddelt. Sandart smager godt, men den på 3,2 kg, gav vi til en nabo på pladsen, en svensk børnefamilie med fryser.

2005 går turen igen til Sverige, tag I bare sydpå. I Sverige er der tilpas varme, storslået natur, gode veje uden kødannelse og godt fiskeri.

 


Copyright © 2005 Poul Kragh / Farum Lystfiskerforening.