Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16

Vagn i Canada - British Columbia 2003


Af Vagn Hansen

 

Fredag 3/10

Peder kom i går aftes. Vi sad og fik os et par whiskys og en kop kaffe mens vi sad og snakkede om den foreliggende tur og videoen kørte med film fra Beautiful BC.
Jeg stod op klokken 6:30, jeg havde haft store problemer med at falde i søvn og mest af alt havde lyst til bare at blive liggende. Jeg tog mig et bad, det hjalp lidt, satte kaffe over og gik så op for at vække Peder. Mens Peder gik i bad tog jeg mig en portion müesli og satte brød, smør og ost frem til Peder. Martin kom klokken 7:30 og fik en kop kaffe før han skulle køre os til lufthavnen.

Vi checkede ind 2 timer før flyafgang. Gik lidt rundt i det taxfree området, jeg købte 5 film til mit kamera, så havde jeg 6 film i alt. Peder ville have noget læsestof så vi gik ned i en kiosk, her fik jeg den ide at vi skulle skrive dagbog, det var Peder helt med på og vi købte derfor en blok hver.
Det var blevet tiden til at vi for alvor skulle starte på vores tur, flyveren var klar og vi gik ned til Gate B3, hvor der holdt en Airbus 320 og var klar til at flyve os til Frankfurt hvor vi skulle mellemlande. Af ukendte grunde blev flyveren forsinket, og i stedet for at køre ud på startbanen kørte vi ind på en lille plads ved siden af startbanen, her holdt vi i ca. 25 minutter før vi kom af sted. Alt det her betød at vi ankom en time forsinket til Frankfurt, det passede os faktisk ret godt for vi gik direkte til Gaten og ombord på den Boeing 747 vi skulle med. Flyve turen var sat til t vare 9 timer og 20 minutter, det passede lige på slaget, vi landede i Vancouver klokken 14:20 lokal tid.

Vi fløj over Grønland på vejen, et fantastisk syn. Isbjergene der svømmede rundt ud for østkysten og indlandsisen som bare er så stor og øde. Vestkysten så vi desværre ikke på grund af skyer. Udsigten over Canada var ikke mindre betagende og da slet ikke da vi nåede ind over Rocky Mountains. Vi fløj også ind over Kamloops som vi forhåbentlig får at se fra landjorden i løbet af de næste 14 dage.

Bureauet hvor vi havde lejet vores mobilhome havde sendt en taxi efter os. Det var Muhammed som skulle kører os i hans 20 år gamle caddilac. Han fortalte vidt og bredt om Vancouver og hvordan vi skulle finde ind til byen i morgen, når jeg skulle ind og hente min fiskestang. Jeg havde fundet en billig 16 fods Sage, spey stang hos en butik i Vancouver. Jeg havde betalt det halve på nettet og skulle så betale den sidste halvdel når jeg hentede stangen i butikken. Muhammed var fra Indien og vi havde, en gang imellem, lidt svært ved at forstå hvad det var

han sagde. Han sagde hele tiden noget der lød som ”dom tom”, det var først noget senere at det gik op for mig at han sagde ”Downtown”.

Da vi nåede færgelejet i Horshue Bay blev vi sat af og skulle så gå ombord på færgen, så ville vi blive hentet på den anden side. Da færgen lagde til i Langdale og vi fik fundet vores bagage kom Kurt Schultz og hentede os. Kurt kørte os til hans hjem, som ligger med udsigt ud over vandet, næsten midt i en lille skov, fantastiske omgivelser. Han satte os af ved camperen som stod i indkørslen. Vi læssede bagagen af og over i camperer mens Kurt kørte ned til huset for at sætte hans kone Gisela i gang med at lave aftensmad til os. Efter 15 minutter kom han og sagde, at nu var der mad.

Gisela havde lavet nogle toastbrød med skinke, en ring ananas og en skive ost på toppen, de havde lige været i ovnen i ca. 15 minutter og smagte faktisk OK. Vi fik en kop kaffe og en lille sludder om hvordan rejsen var gået. Efter maden gik vi tilbage til camperen og fik pakket det sidste ud. Peder er nu gået i seng og sover mens jeg sidder her og skriver med færgens tuden i baggrunden.

Lige før vi gik tilbage til camperet, sagde Gisela : ”Hvis I hører noget larme udenfor, må I ikke gå ud, for så er det bjørnen der render rundt”. Nu vil jeg låse døren og lægge mig til at sove, klokken er 20:30 og vi har været oppe i 24 timer nu.


Lørdag 4/10

JEG HAR FANGET MIN FØRSTE LAKS !!!!

Vi brugte formiddagen sammen med Kurt og Gisela, Gisela havde lavet morgenmad, som vi spiste sammen med dem klokken 8.

Klokken 9 gik vi ud og gennemgik vores Motorhome, hvor der skulle hældes vand på, hvordan toilette skulle tømmes og så videre. Efter det fik vi lavet kontrakten og en forsikring som sænker selvrisikoen fra 3.000$ til 600$, den koster $ per dag.

Da det hele var på plads kørte vi til Bibsons for at handle ind.

Efter veloverstået indkøb kørte vi til Langdale og tog færgen tilbage til Horshue Bay og derfra kørte vi ind til Vancouver for at hente min stang, som stod og ventede på min hos Michael and Young (www.myflyshop.com). Ud over min stang købte vi også noget forfangs materiale og nogle fluer. Jeg fik også lige købt en 9” 4wt, Sage le for 260$.

Så skulle der fiskes, Aron hos Myflyshop havde givet os nogle gode steder ved Vedder/Chilliwack river. Vi fandt det første sted og startede med at gå ned for at se om der overhovedet var fisk. Der stod ca. 30 mand og fiskede og der var konstant mindst 5 der havde fisk på. Det væltede bogstaveligt med fisk. Døde fisk i vandkanten og masser af levende fisk ude i floden. Hver gang man tog et skridt ”skød” der mindst 5 laks af sted.

Peder blev straks ramt af fiske feber og det kunne ikke gå hurtigt nok med at få fiskeudstyret på og komme ned for at fiske.

På 2. kast havde Peder fisk på, en fin pukkel laks på ca. 3 kg.

Peder fiskede med synke 6 line og jeg havde en flyde line på. Det viste sig hurtigt at det var Peder der fangede fisk, da de åbenbart stod på bunden.

Jeg lånte Peders stang og på 5 kast havde jeg også fisk på. Det tog ca. 15 minutter af få landet laksen, jeg skulle jo nødig miste den da det var min første laks nogensinde. Efter den ”lange” fight landede jeg en pukkel laks på ca. 3 kg. Efter 3 timers fiskeri havde vi fanget 9 laks, Peder 8 og Vagn 1.


Søndag 5/10

Vi vågnede klokken 5 !!!

Jeg lavede havregrød med rosiner og kaffe.

Efter vi havde spist, klædte vi om og gik ned for at fiske. Hold da kæft hvor var der mange mennesker. Jeg talte 48 på en strækning på ca. 200 meter. De fleste stod samlet lige under broen, så vi valgte at gå lidt længere opstrøms.

Efter at have fisket i 1½ time og landet 5 pinks hver, gad vi ikke mere. De var alle sammen kroget, alle andre steder end i munden, der var simpelthen så mange laks at man ikke kunne lade en flue drive gennem vandet uden at der var en laks der satte sig fast på fluen. Vi besluttede os for at kigge nærmere på en anden plads og kørte ud for at finde den.

Efter at have kørt i ca. 15 minutter fandt vi et rigtig flot sted. Vi gik ud for at se nærmere på det og Peder fiskede lidt og jeg tog nogle billeder.

Efter 1 times tid kørte vi lidt videre og kom forbi en fiskeforretning der hed Freds Tackle shop, vi stak lige hovederne ind men købte ikke noget.

Vi fortsatte opdagelses rejsen og kom til sidst til udløbet af Vedder, der hvor den flyder ind i Fraser river. Her fiskede vi en times tid men fangede ikke noget. Vi vadede et stykke op ad Vedder og ca. 800 meter oppe fik Peder en laks på, fanget i munden J!!

Vi snakkede lidt om hvad vi nu skulle, jeg havde læst om en flod der hedder Harrison river og der kunne jeg godt tænke mig at fiske, så vi blev enige om at kører der op. Vi kørte til Harrison Mills, hvor vi overnattede i Kilby Park, som er en offentlig ”camping plads” lige ned til Harrison river. Vi landede der klokken 19:30 så vi startede med at lave aftensmad, en stor steak med kartofler og en stor klat smør til. Klokken 22 gik vi i seng.


Mandag 6/10

I dag sov vi til klokken 7.

Vi fik os en kop kaffe og en skive brød og gik med det samme ned for at fiske. Nu skulle jeg fiske i Harrison River, som jeg havde læst så meget om.

Peder havde snakket med en Canadier der var ved at sætte en båd i vandet, han havde sagt at vi bare skulle gå hen på den anden side af jernbane broen, der er nogle store pinde i flodbredden, der er godt at fiske. Vi fangede ikke noget der og gik derfor længere nedstrøms, her stod der nogle andre og fiskede, nogle med flue og andre med spindestang. De stod alle med en hånds stænger og vi kom med vores to hånds stænger. En af dem der fiskede med flue stod og var ved at rense en Pink da vi kom der hen.

Han fortalte at det var hans første laks på flue, (endnu en flue fisker var født) han fangede 3 mere mens vi var der. Vi fiskede lidt men var helt galt på den med vores meget lange stænger, det var meget stille flydende vand som helt klart var bedre egnet til en hånds fiskeri. Efter at have plasket rundt en times tid gik vi hjem for at få lidt mad. Efter maden fandt vi en hånds stængerne frem og gik ned for at fiske samme sted igen. De 4 Canadier stod stadig og fiskede men nu ca. 100 meter længere nede. Vi startede samme sted som om formiddagen men fangede ikke noget. Peder gik så ned og stillede sig lige ved siden af de 4 Canadier og havde ret hurtigt en fisk på. Jeg gik ned til ham og nåede lige at se at han satte en Pink på ca. 3 kg. ud igen. Pludselig havde 2 af de andre fisk på, begge fiskene så MEGET store ud. Den ene fiskede med flue og den anden med spinder. Ham der fiskede med spinder fik sin på land først, en fin Chum på ca. 8 kg. den anden, flue fiskende Canadier var ca. 20 minutter om at lande sin Chum som også var på ca. 8 kg.

Det viste sig at den ene af de fire var guide for de tre andre så vi snakkede lidt med guiden og fik købt 10 fluer af ham. Vi satte straks de ny indkøbte fluer på og ikke 10 kast efter var der gevinst.

Vi så flere gange flokke af laks komme forbi, flokke med op til flere hundrede laks…..fedt syn.

Gennem hele dagen havde der været laks som sprang rundt om os. 3 ud af 5 var på den gode side af 10 kg. Det virkede ret risikabelt når vi stod der med vores en hånds stænger og hjul uden bremse, men hva’ vi var jo kommet for at fange laks og nyde naturen, hvis vi så skulle være uheldige at fange en laks over 10 kg. gjorde det da ikke noget.

Når man stod og kiggede ned af floden var der konstant, mindst 1 fisk i luften og de fleste var over 8-10 kg. Peder havde 2 gange laks på der var så store at han fik set sin bagline, for første gang i flere år. Det endte desværre begge gange med at han tabte fisken.

Vi fangede 9 laks i alt, 5 til Peder og 4 til mig. Når jeg her skriver fangede mener jeg at laksen selv tog fluen med munden og ikke at vi krogede dem, for dem er vi holdt op med at tælle. Klokken 17 gad vi ikke mere og gik tilbage til vores motorhome, hvor vi tilberedte den ene af de Pinks som Peder havde fanget. Stegt laks smager pragtfuldt. Klokken er nu 21 og vi sidder her med en kop kaffe og hører regnen slå ned på taget. BARE DET NU VIL REGNE HELE NATTEN, så der kommer noget mere vand i floden og laksene kommer op til os, så vi kan fange dem.


Tirsdag 7/10.

Vi stod op klokken 6, fik vores havregrød og gik ned for at fiske.

På vejen ned til stedet hvor vi havde fisket i går, så vi en fiske ørn (White headed eagle).

Da vi ankom til pladsen var der ikke andre end os, så vi røg på med det samme. Den første time skete der ikke en skid. Vi stod og kiggede på alle de laks som stadig sprang og på den fiske hejre der stod og hyggede sig ca. 50 meter fra os. Efter 1½ time kom der 2 pensionister og stillede sig ude midt i floden ca. 500 meter længere nedstrøms end os. Efter 5 minutter sagde Peder : ”nu har den ene fisk på”, ”det har jeg også” svarede jeg og fightede og landede en pink på ca. 4 kg. 10 minutter efter havde Peder også laks på og jeg fik en mare lidt senere.

De 2 ældre herre som var vadet ud i floden stod og hev den ene laks op efter den anden, en halv time efter de var kommet havde de landet mindst 10 laks. Nu ville Peder ned for at se hvorfor de fangede flere fisk end os. Det viste sig at de stod lige hvor Harrison River render ud i Fraser River. Der var nogle strøm huller hvor laksene stod og hvilede sig inden de skulle videre op i systemerne. Jeg forstår godt at de skulle hvile, for der er godt nok knald på vandet i Fraser River. Ikke nok med at der var meget knald på vandet, den var også så dyb at vi ikke kunne se bunden. Laksene stod i 1000 vis, i det stille vand i overgangen mellem Fraser River og Harrison river. Vi fiskede lidt her men fik ikke noget.

Det var nu blevet middag og vi skulle have handlet ind, så vi pakkede sammen og kørte til Harrison Hot Springs, for at handle og få en burger til middag.

Da det var vel overstået kørte vi til Chehalis River. Første indtryk var bestemt ikke lovende. Der var fantastisk flot men ikke noget vand i floden. Vi kiggede lidt nærmere på floden og fandt nogle lækre pools med masser af laks. For første gang så vi både Chum, coho og pinks samme sted. Vi havde kun kameraet med så vi gik tilbage til camperen og fik os en kom kaffe. Efter kaffen gik vi tilbage til det sted der så mest lovende ud. Det er det fedeste sted jeg nogen sinde har fisket, altså naturmæssigt. Næsten lodrette bjergvægge på begge sider af

poolen, krystalklart vand, et lille vandfald og laks fra 3 til 15 kg. som bare stod og ventede på at der kom mere vand, så de kunne gå op gennem vandfaldet.

Det var kun Peder der havde taget vaders på, jeg gad ikke da det slet ikke var nødvendigt for at komme til at fiske.

Poolen blev noget hurtigere dyb end det umiddelbart så ud til så han kunne ikke vade så meget og de fisk der stod og lignede laks på 2-3 kg. viste sig at være på 5-6 kg. i stedet for. Det viste sig tydeligt da jeg fangede en Chum i rygfinnen, Jeg kunne overhovedet ikke gøre noget med den, med min lille en hånds klasse 7 stang. Det eneste der var at gøre var at holdt på hjulet indtil forfanget sprang. Så nu svømmede laksen rundt med min pink/lilla flue i rygfinnen, som det meste af tiden befandt sig lige i vandskorpen.

Der kom en knægt på ca. 10 år, sammen med sin far. Faderen gik bare rundt og byggede med sten i flodbredden mens knægten fiskede men spinder og en krog med noget der lignede powerbait. På et tidspunkt fangede han ”min” Chum. Jeg fortalte ham sat det var min flue der sad i rygfinnen på laksen, ”jamen den får du når jeg har laksen på land”, svarede han. Desværre tabte han den efter ca. 20 minutters fight. Så nu sad der både min flue og knægtens spinder i ryggen af laksen.

Da knægten var gået prøvede Peder om han kunne fange ”min” laks, det lykkedes efter en hel del forsøg, ikke at han fangede laksen, næ han fangede faktisk knægtens blink. Den fightede stadig helt vildt og det endte med at Peder trak blinket af laksen. Nu var vi altså 3 der havde haft fat i laksen men den svømmede bare tilbage til de andre laks i floden og lod som ingen ting var hændt.

Jeg gik tilbage til camperen for at lave mad og Peder blev og fiskede lidt mere. Da han kom tilbage til camperen smilede han over hele hovedet. Det var lykkedes ham at fange ”min” laks og lande den. Vi spiste aftensmaden og kørte så ned på en nær liggende plads, da vi ikke måtte overnatte der hvor vi holdt. Klokken er nu ved at være 21 og vi er på vej i seng.


Onsdag 8/10

Vi stod op klokken 6.

Morgenmaden stod på havregrød med rosiner hvortil der blev serveret kaffe - vi havde travlt med at komme ned og fiske men de forbandede fisk ville bare ikke bide på vores fluer, jeg tror jeg prøvede 10 forskellige slags. Peder krogede en i ryggen, han blev så sur at han bare halede den på land som var det en torsk. Jeg fik også kroget en i ryggen, de fighter sgu ret godt de der chums på 5-6 kg. når de er fanget i ryggen. Efter at havde fisket i 3 timer gik vi tilbage til camperen og fik os en kop kaffe. Vi blev enige om at lade laksene få lidt fred og kørte ind til Harrison Mills og handle. Vi fandt en lille butik der hedder The Silver Dollar. Her købte i blandt andet en lille post slik(det smagte ad h* til) og en kortbog. I kortbogen kunne vi se at vi kunne komme længere op ad vejen, end til Chehalis River hvor vi havde fisket. Vi kørte derop og for enden af vejen lå der et klækkeri, der måtte vi ind os se hvordan det foregår. Der var lavet den flotteste lille å, ca. 15 cm. Dyb og 3 meter bred. Den bugtede sig ca. 2 km. Lang men der var ingen fisk i den.

Fiskene fandt vi nede for enden, her havde spærret floden af og ledt alle laksene op i klækkeriet. Der stod 500 Sockeye laks, knald røde, og ventede på at blive lukket ind. Laksene bliver ”taget” fra en lille flod der hedder Weaver Creek, de spærrer simpelthen floden så laksene kun kan gå op i klækkeriet. Når der så er fisk nok i båsene begynder de at lukke dem ind i hold, 35.000 Sockeye, 2.000 Chum og 3.000 Coho. Når de så er inde lukker de Weaver Creek op igen så resten af de laks der går op kan komme op og gyde i naturlige forhold. På vej tilbage skulle

vi lige ned og kigge på Weaver Creek, nedstrøms klækkeriet, her stod der også flere hundrede sockeye og ventede på at gå op. Det var en fantastisk natur og en meget flot creek, en skam at vi ikke måtte fiske der.

Det meste af eftermiddagen tilbragte vi camperen, det regnede og vi havde ligesom fisket nok på de fisk der stod der oppe. Klokken 16 var Peder nede for at kigge på vandstanden, vandet var steget ca. 4 cm. Vi tog os en kop kaffe mere og klokken 17 gik Peder ned for at fiske igen. Klokken 18:30 ville jeg lige ned og se om han fangede noget. Jeg nåede aldrig ned til fiske stedet for jeg mødte Peder halvvejs. ”Du skal ned og fiske, vandet er steget helt vildt” nærmest råbte han til mig. Der var MEGET mere vand i floden nu. Jeg tog waders og fiskeudstyr på og gik med ham ned til ”vores” sted. Vandet var steget ca. 50 cm. På 9 timer og det havde kun regnet i små byger dagen igennem.

Vi fangede ikke noget men nu glæder vi os til at se hvad der sker med floden i løbet af natten. Der skulle jo gerne komme nogle flere laks op når vandstanden stiger.

Vi så for resten 2 blå spætter i morges da vi skulle ned og fiske. Vi så også en hvidhovedet ørn, et fantastisk syn når den letter fra trætoppen ca. 40 meter over ens hoved. Jeg fik taget et par billede, nu håber jeg bare at de bliver gode.

Klokken er 21:30 og vi er på vej i seng.


Torsdag 9/10

Vi vågnede lidt senere end beregnet da Peders telefon ikke ringede.
 

Vi gik ned til poolen, vandstanden var steget siden går men ikke betydeligt. Det så faktisk ud til at der var færre fisk end dagen før. Vi fiskede et par timer uden at fange noget og blev så enige om at kører tilbage til Vedder/Chilliwack. Dagen før havde vi fået et tip fra en canadisk fisker, en parkeringsplads for enden af en lille villavej og nedstrøms var der godt fiskeri. Det var der også andre der vidste!!! Parkeringspladsen var halvt fyldt. Det første stykke var som at fiske fra en mole i Danmark, høje kanter med store sten, den største forskel var at der var en

meget kraftig strøm og masser af mennesker, de stod nærmest skulder ved skulder og fiskede. Vi gik lidt længere nedstrøms, jeg fandt hurtigt et sted hvor der ikke var andre og begyndte at fiske, Peder valgte at gå lidt længere nedstrøms. Efter er halv times fiskeri var der gevinst. Det gav et ordentligt sug i stangen, jeg løftede den kunne straks mærke at der var en stor laks på. Laksen nærmest fløj ud af vandet, hold da kæft hvor var den stor, den var helt ude af vandet. Da den landede igen begyndte den straks at gå nedstrøms, jeg spændte bremsen på mit hjul men det var den fuldstændig lige glad med, den hev rask væk 50 meter line af hjulet, sprang helt ud af vandet igen, hev yderligere 30 meter line af og spyttede så fluen ud igen. En af de lokale, som stod lige på den anden side af floden skød laksen til 30 pund(15kg.!!) Fantastisk fisk, Kongelaks, Chinook eller Spring, kært barn har mange navne. Jeg fik sagt noget i stil med ”Det var en stor en” hans eneste kommenter var ”De kan blive meget større”. Idiot!!! her står jeg og har lige mistet den største fisk jeg nogensinde har haft på og så siger han bare ”De kan blive meget større”.

Vi fiskede resten af dagen men fangede ikke noget, Peder fejlkrogede et par pinks og jeg en enkelt.

Der var til gengæld andre der fangede noget, mens vi stod der blev der landet 9 Kongelaks, 6 over 10 kg. og 3 over 20 kg. De blev alle taget på flod og så noget der ligner powerbait (det viste sig senere at være uldtråd!?!).

Klokken er 21:30, når kaffen er drukket går vi i seng.


Fredag 10/10

Det regnede og var koldt da vækkeuret ringede så det var lidt svært at komme op men det lykkedes da at være nede ved floden og fiske klokken 7:30. Der var ikke den store gang i den, bortset fra dem der fiskede ”Bottom bouncing”. De hev den ene store Kongelaks op efter den anden. Vi fik tikket os til noget af de røde uldtråd som de brugte. Peder fandt en træstamme med et stort hul bagved, her stod han og dyppede fluen med uldtråden. Det gav gevinst et par gange hvor han havde rigtig store på 15-20 kg., jeg fangede ikke noget.

Omkring middag kørte vi ind for at handle og få noget at spise. Herefter kørte vi tilbage til parkeringspladsen som var propfyldt med biler, flodbredden var og propfyldt men med mennesker. Peder stillede sig sammen med alle de andre. Peder havde lært af alle disse canadier som fiskede på bunden, så han havde lavet et ”Canadier tackle” og satte dette på sin flue stang. Et ”Canadier tackle” består af: et flod et blylod og en krog med en tot uldtråd. Mens Peder stod der og hyggede sig snakkede jeg med en Parkbetjent som også var flue fisker, han anbefalede at vi kørte en tur til Thompson River og prøvede noget rigtigt fluefiskeri i stedet for det der Peder havde gang i. Jeg fiskede i en times tid men fangede ikke noget.

Vi kørte tilbage til vores snart faste sted ved broen, lavede aftensmad.

Jeg er ved at være træt af alle disse mennesker og vil gerne ud i den rigtige vildmark så jeg fortalte Peder om den samtale jeg havde haft med parkbetjenten og at det kunne jeg godt tænke mig. V blev enige om at give Vedde/Chilliwack River en sidste chance i morgen eftermiddag og så over middag kører til Thompson River. Nu skal vi til det rigtige fiskeri og ud i den Canadiske natur.


Lørdag 11/10
 

Peders vækkeur ringede alt for tidligt(5:30). Peder stod op, spiste og gik ned for at fiske. Jeg stod op 6:50, spiste og gik så ned til Peder, kun iført kamera. Peder havde landet en Chum i pæn størrelse, ca. 8 kg. Det er et ordentligt gebis de har når de kommer op i den størrelse. Peder havde et par store Spring (Kongelaks) på men tabte dem ret hurtigt igen. Efter en times tid gik jeg op for at hente min en hånds stang, jeg ville prøve om jeg kunne fange nogle af de her Coho, som canadierne snakkede så meget om. Da jeg var på vej tilbage til floden

kunne jeg se at Peder havde noget stort på. Da jeg nåede hen til ham havde han lige landet en mega Spring på ca. 30 kg. Jeg tog nogle billeder og så gik jeg ud for at fiske lidt men jeg fangede ikke noget. Peder derimod, landede en Spring mere og jeg fik filmet næsten hele fighten og fik taget nogle billeder.

Klokken 12 gik vi op for at spise, da det var vel overstået kørte vi ned til Fred’s for at købe nogle flere kroge, som Peder skal bruge til at lave hans ”Canadier tackle” og nogle fluer.

Efter at have overstået indkøbene satte vi kursen med Thompson River. Vi ankom til floden klokken 18:00, vi havde kigget lidt på floden mens vi kørte op langs den, for vi skulle jo finde et godt sted til at fange nogle af de berygtede Steelheads som er i floden. Vi fandt et sted hvor vi kunne køre helt ned til floden. Vi kørte ned af en lille grusvej til en plads, hvor der også var en bålplads som klart viste at det var et sted hvor der kom lystfiskere, der lå både gammel nylon liner, spoler og fiskeblade.

Vi holder nu parkeret ca. 40 meter fra floden, vi har spist et stykke af Peders Spring med kartofler og smørsovs til. Klokken er nu 20:10 og vi skal til at have vores aftenkaffe.

I morgen skal der fanges fisk igen, denne gang i Thompson River som er so kendt for sine store Steelheads. Det er desværre uden for sæsonen nu men der skulle være både Steelheads og laks, bare ikke så mange af dem. Jeg glæder mig allerede.


Søndag12/10

Vi stod op klokken 6:00, spiste morgenmad og så skulle der fiskes.

Jeg havde udset mig et sted i går aftes som så rigtig godt ud, så der gik jeg straks hen. Der var noget mere vand end jeg havde regnet med. Det var helt umuligt at vade ud i floden, dels på grund af vandstanden men også på grund af vandtrykket, der var meget knald på vandet. Jeg fiskede lidt fra land men strømmen var meget stærk. Jeg prøvede et par steder nedstrøms og havde et enkelt hug men den blev ikke siddende. Blæsten tog til og det var næsten umuligt at få fluen ud på vandet. Efter en times tid gav jeg op og satte mig ned

og kiggede på Peder som sad på den anden side af floden og fiskede. Efter en 15 minutters tid begyndte Peder at gå tilbage til camperen, jeg rejste mig og gik ham i møde. Han kom med en stor jernbanepløk som han havde fundet på jernbanen, den ville han have med hjem som et minde. Vi fik os en kop kaffe og snakkede lidt om hvad vi skulle finde på. Jeg sad og kiggede lidt i et blad, hvor der var en beskrivelse af alle floderne i B.C. Der stod alle regler om fiskeriet for hver eneste flod. Jeg fandt Thompson River og fandt ud af at vi faktisk havde fisket ulovligt. For at fiske i Thompson River i oktober måned skal man have et ”Steelhead stamp”, det havde vi ikke, ud over det så er floden det de kalver ”Classified II” vand. Et ”Steelhead stamp” koster 60$ og for at fiske i ”Classified II” vand skal man betale 20$ per dag. Det vil sige at vi skulle have betalt 100$ per mand for at fiske der i 2 dage. Det gad vi ikke og valgte derfor at kører igen.

Jeg kunne godt tænke mig at fange et par små Steelheads eller et par Brown trout, vi blev derfor enige om at køre en tur til Skagit River. Det var en køretur på ca. 230 km. Tilbage mod Hope hvor vi kom fra i går.

Fraser Valley er at smukt syn, man ser ikke så meget når man kører fra Nope og op som man ser når man kører den anden vej.

Skagit sucks !!!

Der var overhovedet ikke til at fiske, floden var næsten fuldstændig tør, der var et par enkelte pools hvor der stadig var vand men der var ikke nogen fisk. Æv, jeg havde ellers glædet mig til at fange et par fisk på min nye 4wt stang, men det skulle ikke være i denne omgang.

Vi blev derfor enige om at kører tilbage til Vedder/Chilliwack river og prøve nogle af de steder hvor der ikke var så mange mennesker.

Vi kørte ned langs floden og fandt et sted der så rigtig godt ud. Vi gik derfor op til camperer for at skifte til waders og fiske udstyr. Peder var først færdig og gik ned for at fiske. Jeg valgte at skifte til min Loop stang og den tunge line og forfang, jeg satte en af de tungeste fluer på som jeg kunne finde i flue æsken. Så var jeg klar, nu skulle der fanges laks!!!

Da jeg kom ned til Peder havde han allerede haft en stor Spring på men havde mistet den. 10 minutter efter havde han en mere, denne gang blev den hængende. Han fightede laksen og fik den landet ca. 300 meter længere nedstrøms, en fin Spring på ca. 15 kg. Samtidig med at Peder gik og fightede sin Spring fik jeg et ordentligt hug, den sad der i ca. 2 sekunder, så røg den af igen. 2 kast senere sad den der igen, denne gang blev den siddende. Linen og stangen var helt spændt, laksen trak 30 meter line af og sprang så ud af vandet, en flot Chum på ca. 8

kg. viste det sig. Jeg fightede den i ca. 15 minutter så røg øjet på mit skyde hoved og jeg mistede laksen og mit fast sinking forfang. Jeg lavede et nyt øje og bandt et stykke nylon line(30 pund) og en ny flue på. 40 minutter senere sad der en ny laks på på ca. 15 kg. Den sprang ud af vandet 2 gange, så mistede jeg også den og en flue mere.

Jeg havde 2 mere på, i nogenlunde samme kaliber men mistede dem begge. Peder var gået over på en lille ø og fiskede der, da han en times tid senere var på vej tilbage fik jeg en Spring mere på. Efter 2 minutters fight sprang den ud af vandet. Det var den største Spring vi havde set hele ugen, Peder skød den til ca. 30 kg. 5 minutters fight mere så sprang linen, knuden sad stadig på forfanget så linen var knækket i øjet på fluen så enten er linen slidt over eller også er det en tand der har bidt linen over. Peder gik op for at lave mad, jeg fiskede videre i ca. 45 minutter og fangede (og landede) 4 pink salmon. Vi spiste hvor vi holdt parkeret og kørte s tilbage til broen hvor vi havde overnattet flere gange tidligere på ugen. Klokken er nu 20:40, kaffen er drukket og vi er næsten på vej i seng.


Mandag 13/10 (Store Laksedag)

Det var lidt hårdt at komme op da vækkeuret ringede klokken 6:00.

Efter havregrøden og kaffen, kørte vi om til den plads vi havde været på i går. Der var allerede en del biler på parkeringspladsen men vi fandt en plads hvor vi holdt nogenlunde jævnt. Vi riggede til og gik ned for enden af stien, 8 meter lige ude i vandet stillede vi os der og fiskede, samme sted som i går. Jeg havde endnu engang taget Loop stangen med det tunge grej på. Efter ret kort tids fiskeri lykkedes det at fange en af de store Spring. Den tog helt vildt udløb og jeg måtte kæmpe med den og endte med at tabe den ca. 200 meter nedstrøms. Det var den første men absolut ikke den sidste på denne ”store Kongelakse dag”. Jeg havde 15 Kongelaks på ALLE over 15 kg. og mindst 5 over 20 kg. men jeg landede kun de 2 af dem. Flere af dem fightede jeg i 20-30 minutter og måtte 5.600 meter nedstrøms, for så at miste dem der, enten fordi linen sprang eller fordi fluen røg ud af munden på dem.

Der er dog en der står meget tydeligt i hukommelsen. Det havde regnet natten igennem og vandstanden var steget 10 cm. I forhold til i går, det gjorde åbenbart at der kom nogle friske Laks op, de huggede i hvert fald på en hel anden måde end de havde gjort dagen før og dem vi fangede var betydeligt mere blanke end dem vi havde fanget dagen før. Nå, tilbage til den jeg husker bedst; Peder og jeg stod og fiskede ca. 15 meter fra hinanden, jeg fik et ordentligt hug linen blev spændt helt ud og en Spring på ca. 20 kg. viste sig helt over vandet.

Lige i det den springer ser jeg ud af øjenkrogen at Peder har bid også, 2. gang min springer ud af vandet, springer Peders også. De her 2 Kongelaks på ca. 20 kg. springer helt ud af vandet 5 meter fra hinanden midt ude i floden, fantastisk oplevelse og en skam at der ikke lige stod en med et videokamera. Min laks gik lidt opstrøms og Peders gik nedstrøms så vi måtte lige bytte plads, 2 minutter efter vendte de begge om igen og så måtte vi igen bytte plads, de begyndte så at gå nedstrøms begge to, her gik vi 2 danskere med hver sin kongelaks på 20 kg. fantastisk!!!! Hjulbremsen var spændt helt i bund, linen var spændt til briste punktet og det var stange desværre også eller det vil sige den var spændt til over bristepunktet for den knækkede med ca. 50 meter bagline ude. Så er der ikke andet at gøre end sætte hånden på hjulet og lade linen knække. Det gjorde den også men det var baglinen der knækkede så jeg mistede min skydeline og mit skyde hoved. Peder måtte 800 meter ned af floden før han kom til at sted hvor han ikke kunne bunde og var nød til at holde hårdt på, og det resulterede selvfølgelig i at forfanget knækkede. Jeg skiftede til min Sage stang, men da jeg kun havde en flydeline til den var det slut med at fange fisk den dag, det var simpelthen umuligt at komme ned til fiskene med kun fast sink forfang. Vi stoppede fiskeriet klokken 17:15 og kørte ned til Fred’s for at købe noget nyt færdigt forfang så jeg købte noget fast sink materiale i forskellige længder og nogle loops som jeg så må prøve med i morgen. Vi kørte så ned for at handle og kigge lidt nærmere på byen. Vi fandt en butik der hedder ”Superstore”, de har åbent til 22 hver dag, så nu er det slut med at bruge kostbar ”fisketid” på at handle ind. Vi kørte på Burger King og fik os en burger. Vi kørte ”hjem” og fik os en kop kaffe og en is. Nu er klokken 20:30 og jeg er klar til at gå i seng.

Det er skide hårdt at have 15 kongelaks på, på en dag og min arm er helt ødelagt, for ikke at tale om ryggen, nakken og skuldrene. Med så mange laks er det umuligt at huske den fra hinanden. På et tidspunkt havde jeg 5 kongelaks på i løbet af 20 minutter, de var kun på nogle få minutter hver men det er stadig hårdt når en laks på 15-20 kg. trækker af sted og bremsen på hjulet er næsten i bund.

Tak for en fantastisk dag. Jeg håber i morgen bliver lige så god.


Tirsdag 14/10

Vi kom lidt sent op i dag.

Vi spiste havregrød, drak kaffe og kørte så om til det ”hotte” sted fra i går. Lad mig sige det med det samme, det var ikke nær så ”hot” i dag. Der skete ikke en skid!! Vi prøvede ovre på øen, som ligger lige over for hvor vi havde fisket i går. Der fik jeg en spring på land og tabte en. Peder fejlkrogede et par stykker. På et tidspunkt tog Peder videokameraet og sagde ”Vagn, nu skal vi lige have filmet selve hugget”, hvortil jeg svarede ”OK”. 30 sekunder efter Peder havde sagt ”nu optager jeg”, havde jeg en Spring på. Peder filmede hele fighten indtil jeg mistede den. Vi kørte lidt op ad floden prøvede at fiske et par steder men fik ikke andet end et par fejlkrogede laks. Vi fandt et sted hvor vi ikke havde været før, det så rigtigt godt ud og jeg fandt en rigtig lækker pool, der var bare ikke nogen fisk i den. Jeg lidt nedstrøms hvor Peder stod, han havde fundet et sted hvor han kunne se masser af fisk der hele tiden gik forbi men de ville ikke bide på krogen. Klokken 17:30 kørte vi ned for at handle lidt ind og så gik det ellers tilbage til vores holdeplads, så er vi klar til at komme ned og fiske tidligt i morgen, forhåbentlig før der kommer en masse canadier. Vejret har været rigtig godt i dag men fiskeriet har ikke været så godt. Gid det må blive lige omvendt i morgen.


Onsdag 15/10
 

Peder stod tidligt op, 5:30, jeg sov længe, lige til klokken 8:10. Jeg spiste den daglige portion havregrød og drak en kop kaffe. Gjorde lidt rent i camperen og vaskede op. Jeg tog en jakke på og gik ned til floden. Peder stod ovre på øen og fiskede i hullerne med sit ”Canada rig” . Til frokost fik vi os et par stykker brød med pølse og langt om længe begyndte det at regne. Klokken 14 gik vi ned for at fiske, regnen havde endnu ikke haft nogen indflydelse på vandstanden. Jeg krogede en chum på ca. 8 kg. og en pink på ca. 3 kg. men havde en masse der bare

nappede til fluen. Jeg gik en tur op langs floden for at se hvordan den så ud længere oppe. Et sted var der et område på størrelse med en fodboldbane, her stod der flere 1000 laks på mindre end ½ meter vand og gydede eller ventede på at komme til det. Fantastisk at se alle disse laks.

Trist dag, men jeg fiskede også kun 4 timer. Peder havde 7 kongelaks på land med sit ”Canada rig”. Jeg håber at det bliver bedre i morgen.


Torsdag 15/10

Første tanke da jeg vågnede : ”Yes, det regner!!” Vi fik ikke noget morgen mad for der var ikke mere gas. Jeg tog fiskegearet på og gik ned for at fiske mens Peder kørte ned for at dumpe og få fyldt op med gas og vand.

Jeg blev meget skuffet da jeg kom ned for at fiske, for vandet var ikke steget. Jeg fiskede i 1½ times tid men fangede ikke noget. Jeg gik tilbage mod pladsen i håb om at Peder var kommet tilbage, det var han næsten, han kom 200 meter længere nede af vejen. Nu fik vi vores havregrød og noget kaffe. Ved 10:30 tiden ville Peder ned og fiske. Jeg gad ikke når der ikke var kommet mere vand end der var. Ved 12 tiden kom Peder tilbage, vi fik os noget frokost og ved 13:20 tiden gik vi ned for at fiske igen. Nu var vandet steget !!! 30 cm! Det var til gengæld også blevet neget grumset, det lignede nærmest kakaomælk. Vi fiskede et par timer, så gad vi ikke mere. Peder havde problemer med sit ny indkøbte Scierrahjul, når han spænder bremsen falder spolen af. Vi tog os et bad, dejligt at blive vasket efter næsten 14 dage. Vi kørte en tur ned til Fred’s for at se om han havde nogle billige åndbare waders. Han havde nogle der hed ”Bare” til $399 + 14,5% tax, men dem de havde var for små til mig. Vi kørte en tur i ”Superstore” for at handle, der købte vi også nogle Levi’s cowboybukser til 30$ per par.

Vi gik ud i camperen og lavede mad på parkeringspladsen foran Wallmart. Efter vi havde spist gik vi ind for at se om der var noget der kunne friste, det var der, jeg købte en 120GB harddisk for 130$.

Vi kørte så ud til vores ”hjem” ved floden, her sidder vi så nu og skal til at have vores aftenkaffe. Klokken er 21:30 og dette er vores sidste aften ved floden. I morgen kører vi ind til Vancouver hvor vi skal lege turister. Om aftenen sejler vi så over til langdale hvor vi overnatter på en RV-Plads(campingplads) og fredag skal vi så afleverer camperen til Hans og Gisela og så går det eller tilbage til Danmark igen.

Mvh Vagn Hansen


Copyright © 2004 Vagn Hansen / Farum Lystfiskerforening.