Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Gedde-premieren på Farum Sø - referater

Tilbage til Farum Sø-hovedsiden
Tilbage til forsiden

Farum Lystfiskerforenings mest traditionsrige arrangement er den årlige Gedde-premiere - også benævnt Gedde-kokurrencen - på Farum Sø. Den afholdes hvert år den første lørdag i maj måned.
Herunder kan du læse referater fra tidligere Gedde-premierer. Klik evt. på årstallet.

2012  ●  2011  ●  2010  ●  2009  ●  2008  ●  2007  ●  2006


Gedde-premieren på Farum Sø, lørdag den 5. maj 2012


Lucas og Morten i en af foreningens nye både

Vi var 34 mand som mødtes klokken 6 og fordelte os på 18 både. Den store udvikling i fiskeri med softbait, jerkbait og flue har trukket mange væk fra det traditionelle agnfisk-fiskeri, så vores 8 både med dam dækkede behovet hos de der havde brug for opbevaringsplads til agnfiskene.
Efter det sædvanlige cirkus med at finde årer, ankre og øser, og med at få låst op og i, og trængsel på broerne med store mængder af grej der skulle stuves ombord i bådene, kunne de ivrige fiskere slippes ud på søen præcis klokken 7.

Der blæste en frisk vestlig vind, som tog til hele dagen, og som gjorde det meget besværligt at dørge. Man kunne simpelt hen ikke ro hele dagen, og mange måtte ligge for anker det meste af tiden.

Her viste det sig at de der fiskede med kunstagn kunne dække væsentligt større dele af søen end de der fiskede med flod, og der blev fanget rigtigt mange gode fisk på kunstagn.

Ud over at det blæste, så var det også hundekoldt, blot en 7 til 8 grader i solen så der var mange der frøs.

Toke med sin fine gedde


Lucas med ny konkurrence-rekord-gedde

Dagens første fisk til indvejning i dommerbåden blev også dagens største: 9,2 kilo!

Det var Lucas Msiska som straks var hastet ned i Svanholm-bugten hvor storgedden huggede ude hvor bunden falder ned mod dybet.

Det var præcis lige som sidste år, bortset fra at gedden altså lige var 3 kilo tungere i år!

Til overflod var det vist en personlig rekord for Lucas.

Konkurrencen sluttede klokken 13, men den sidste time blæste det så meget, at mange helt opgav det seriøse fiskeri, og lod sig drive ned i læ af Klaus Nar øen, hvor man hyggede sig i trængsel men i læ og sol.

Imens havde formand Ole travlt med at gøre klar med pølser og brød og kolde øl i fiskerhytten.

Der var en del fisk til indvejning da vi var kommet i land, for der var mange som ikke havde orket at ro hen til dommerbåden i den stærke blæst.


Paw skuffede ikke

Lars var vejemester
I alt blev der indvejet 16 fisk.

Det skønnes at der blev fanget tre gange så mange, men mange fisk blev straks genudsat, fordi fangerne regnede med at de var for små til at opnå præmie.

Alle fisk blev genudsat, på nær to som var kroget så dybt at de måtte aflives.

Toke genudsætter gedde
Under indvejningen fik dommeren pludselig en gedde op og hænge i sin tommelfinger, hvilket udløste et større blodbad.
Det var dog ikke så slemt at man behøvede at overveje aflivning, men et viskestykke måtte klippes i strimler og vikles om fingeren førend vi kunne komme videre til præmieuddelingen.

Gedde bider Lars "Frø" i tommelfingeren

Foto-session med Niclas

Lars noterer i sin lommebog

Genudsætningerne følges med spænding

Lucas modtager gavekort på kr. 1.000,-

Tobias modtager juniorpokalen
Vinder af konkurrencen blev Lucas som kunne tage pokalen med hjem igen, for det var jo også Lucas som vandt i fjor. Derudover fik han et gavekort på kr. 1.000 og et glas for at aflevere pokalen. Nummer to blev Toke Troelstrup med en gedde på 6,5 kilo, det udløste et gavekort på kr. 800. Toke havde også fanget en gedde på 5,75 kilo, men for denne fisk indkasserede han blot et foreningsglas.

Nummer 3 blev Sune Duun med en gedde på 6,2 kilo og han indkasserede et gavekort på kr. 600. Nummer 4 blev Paw Meinertsen med en gedde på 5,55 kilo og for denne fisk indkasserede paw et gavekort på kr. 400. Nummer 5 blev Tobias Bressendorff med en gedde på 4,85 kilo som udløste et gavekort på kr. 200.
Tobias’s fisk var også største juniorgedde så han vandt også  junior-pokalen. Den var sjovt nok lige blevet afleveret af storebror Niclas, så den blev i familien. Nu mangler vi bare at farmand hjembringer seniorpokalen, der er noget at leve op til!


Lucas med vindergedden

Ord: Lars "Frø
Billeder: Lars "Frø", Lucas Msiska og Morten Søndergaard


Gedde-premieren på Farum Sø den 1. maj 2011

I år faldt den 1. maj på en søndag så det var for alvor premiere- og sæsonstart for lystfiskerne, for gedderne og for bådene! Vi var 31 mand som mødtes ved Fiskerhytten klokken 6 om morgenen og fordelte os i 17 både.
Vi nåede lige at få grejet rigget til, inden startskuddet lød klokken 7. Bådene stævnede ud på søen der en kort overgang lignede den Engelske Kanal på D-dag.
 


Hektisk aktivitet på broen


Den vedvarende østenvind i ugerne op til premieren, havde fået fiskene til at koncentrere sig i søens vestlige del - især Svanholmbugtens østlige del, omkring pladsen hvor den berømte grødeklat engang lå, holdt mange store fisk.

De både der fandt ud af dette, havde et glimrende morgenfiskeri og der var stor travlhed i dommerbåden, hvor fiskene blev indvejet og genudsat i en lind strøm.


Jerkbaits spændt op til lir!


Lucas med vindergedden på 6,350 kilo. Vandt pokal og gavekort på kr. 1.000

Der blev ikke tid til ret meget fiskeri for dommerens vedkommende.

Der blev indvejet 12 fisk på søen, og enkelte fisk ved afslutningen på land.

Der blev fanget et meget stort antal små gedder under 2 kilo, der er åbenbart en god årgang på vej.

Alle fisk blev genudsat, på nær 2 som var kroget så uheldigt, at de måtte hjemtages til frikadelle-produktion.

Bjarne og Leon fik en meget god dag, men det tog lang tid førend de fandt melodien. De havde været så uheldige at få tildelt en aluminiumsjolle, og den ku' Bjarne ikke lide! Den er ellers let-roet, men den driver lynhurtigt af, hvis man slipper årerne et øjeblik, og så er båden kold, og sardindåseagtig, og skramlende, og ucharmerende, og man sidder dårligt - jo der var meget i vejen.
På et tidspunkt var det endelig lykkedes for Bjarne at fange en pæn gedde, og tålmodige Leon sled ved årerne i den friske modvind, hele vejen hen til dommerbåden.


Bob Anders Pedersens gedde på 5,550 kilo udløste et gavekort på kr. 800


Bjarne med 5,2 kilo i strakt arm! Fik knebet sig ind på et gavekort på kr. 400

Gedden opbevaredes i et net som blev trukket efter båden ,og det blev roningen jo ikke ligefrem lettere af.

Vel fremme ved dommerbåden trak Bjarne nettet op af vandet, og opdagede til sin kolossale skuffelse og frustration at gedden var stukket af!!!

Det var lige før Bjarne ville hjem, men Leon overtalte ham til at give det en chance mere.
De lagde sig for anker et sted hvor der ikke skete noget, men da de skulle hive ankeret op igen, sad det uhjælpeligt fast i bunden. Leon hev så båden nær blev trukket ned, og Bjarne tilkaldte telefoniske råd fra dommer-båden, som måtte anbefale at tovet skulle kappes.
Derefter roede de to slukøret ned i den læ ende af søen, men her vendte fiskeriet og de blev belønnet for tålmodigheden og det hårde arbejde ved årerne, med en rigtig fin stribe gedder, så galt også en præmiegedde til Bjarne. Så på trods af den frustrerede start endte det alligevel med at blive en rigtig fin dag for de to.


Leon med 5 kilo - lige lidt for lille til en præmie


Paw Meinertsen med gedde på 5,5 kilo som udløste gavekort på kr. 600

Som det plejer at være, gik fiskeriet helt dødt omkring middagstid.

For snart mange år siden, har vi besluttet at vi skal stoppe omkring middagstid, men heller ikke i år havde vi husket at få det med i planlægningen.

Så dagen sluttede med 3 meeeget lange timer, hvor det mest opløftende var, at man kunne se at formanden var i gang med riste pølser nede ved Fiskerhytten.


I alt blev der fanget 8 gedder over 5 kilo, den største var på 6,9 kilo og blev fanget af Mads Engquist der var med som gæst.

Det var imidlertid kun medlemmer der kunne vinde præmier, så der var 1.000 gode grunde til altid at være medlem af Farum Lystfisker-forening idet førstepræmien var et gavekort på kr. 1.000 til en grejbutik.

I stedet blev det kammeraten Lucas Msiska der løb med førstepræmien og den eftertragtede vandrepokal.


Mads Engquist med dagens største gedde på 6,9 kilo som ikke gav præmie, da Mads endnu ikke var medlem af Farum Lystfiskerforening, en fejl han nu er i fuld gang med at rette op på!


Indvejningen tiltrækker altid mange folk

Bob vandt et gavekort på kr. 800 for en gedde på 5,55  kilo.
Paw vandt et gavekort på kr. 600 for en gedde på 5,5 kilo.
Bjarne vandt et gavekort på kr. 400 for en gedde på 5,2 kilo.
Toke vandt et gavekort på kr. 200 for en gedde på 5,1 kilo.
Største juniorgedde blev fanget af Niclas Bressen-dorff som fik den eftertragtede pokal med hjem i et helt år. Så kan farmand Jan misundeligt se på den.


Lars Frø vejer Bjarnes gedde


Bjarne med sin "guld-gedde"


Retur i sit rette element


Stiv som et brædt


Sophus med fin junior-gedde


Toke med sønnike


Lars Frø udråber vinderne


Toke modtager gavekort på 200,-


Bjarne takker for gavekortet på 400,-


Paw giver hånd for gavekortet på 600,-


Bob Anders jublede over sit gavekort på 800,-


Lucas var den ny gedde-champion og modtog gavekortet på kr. 1.000,-


De fine pokaler beundres


Tidligere vindere gennemgås


Formanden varmede pølser


Bob Anders vandt også lodtrækningen

Skriv: Lars Frø
Billeder: Lars Frø og Morten Søndergaard


[ Til Top ]


Gedde-premieren lørdag den 1. maj 2010


-
blev for første gang i foreningens historie afviklet på en lørdag. Lørdagen faldt så også på selve den 1. maj, men man fornemmede alligevel en vis anderledeshed over dagen.
 

Vi var 22 seniorer og 8 juniorer som mødte tidligt op klokken 6 om morgenen. Men alle véd jo, at morgenfiskeriet er bedst! Vi fordelte os i 16 robåde, og det tog lidt tid førend vi alle havde fået os installeret.

Moderne lystfiskere har meget grej. Det kan være svært at forestille sig, at de faktisk skal være to mand ombord i denne båd!

Der var ikke gået mange minutter efter at konkurrencen var skudt i gang, før der var bid! Dommerbåden var slet ikke kommet af sted endnu, da junioren Tobias Villesen kom ind til broen med en mindre gedde på 2,5 kilo. Dagens første, den blev behørigt målt og vejet, men et øjeblik senere kom han igen, denne gang var der mere størrelse på, en gedde på 4,1 kilo, som viste sig at blive dagens største junior-fisk.

Bjarne og Basse valgte at woble, en taktik som dels gav god motion i den friske vind, og dels gav mange spændende oplevelser, hele 9 fisk var oppe og vende i deres båd, ingen i den svære kaliber, men dog nok til at Basse lige fik sneget sig ind på præmielisten.

Bjarne med en lille slidt han-gedde, som bærer tydeligt præg af den nys overståede gydning: De havde været hårde mod ham, de store madammer, under gydningen, men så havde han forhåbentligt også haft det sjovt!

Bjarne og Basse var meget ivrige efter at få alt indvejet, og det gav pote, for det viste sig at formanden på denne måde, lige nåede med på præmielisten med en ellers upåagtet fisk.

Jacob Bøggild kender søen som sin egen bukselomme, og optrådte flere gange i vanlig stil, med krum stang og hastigt drivende båd, afsluttet med et godt fyldt net.

Jacob med dagens tredje største på 5,05 kilo. Den blev taget på levende agn, en meget brugt metode som følgelig også giver mange fisk. Mange mener at det også er metoden til de store, men det skulle vise sig ikke at holde stik.

Thorsten Alexi fangede dagens største på 5,35 kilo. Herzlichen Glückwunsch. Den faldt for en wobler, fisket fra opankret båd med jerkbait teknik. Samme metode, gav tidligt på dagen, den næststørste på 5,25 kilo.

I den østlige ende af søen, mellem broerne og øen, sås vældige mængder af fisk på ekkolodderne. Det var jo oplagt at fiske her, men dels var her slet ingen læ, og dels sejler vi lystfiskere altid ned i den anden ende af en hvilken som helst sø. Men området fik en seriøs test af juniorerne Morten Manniche og Lucas Msiska der holder tungen lige i munden, mens han fighter en gedde, der dog spytter krogen et øjeblik efter.

Rigtigt mange fisk blev vejet i dommerbåden i løbet af dagen, men der var alligevel en del som havde noget til indvejning ved dagens slutning.

Niels Godsk lavede hattrick med tre fine fisk: 4,0 + 4,5 + 4,6 kilo. Han inkasserede en præmie og to foreningsglas.

Der blev i alt indvejet 26 fisk, men som dagen skred frem, og rygterne løb, blev flere og flere fisk sat ud igen, uden dommerens medvirken. Da hver fisker kun kan vinde een præmie, gav dette ligefrem anledning til  misforståelser, så enkelte præmiefisk blev udsat uden dommerens medvirken.

Alle gedder blev genudsat og medlemmerne havde virkelig gjort sig umage med at håndtere fiskene så de var spræl-friske når de kom tilbage i søen igen.


Dagen afsluttede med præmieover-rækkelse. Der var en masse superfine præmier der skulle fordeles.

Vinder hos juniorerne blev Tobias Villesen med en fisk på 4,1, derefter kom Morten Manniche 3,9 kilo, Martin Berg 3,5 kilo og Nicklas Bressendorf 3,3 kilo. Der var hjul og stænger og tænger og vægte og andet uundværligt fiskegrej til vinderne.

Og apropos grej, så fiskede junior Tobias blot med een enkelt stang, som så til gengæld fik hans fulde opmærksomhed og koncentration, og som gav ham ligeså mange, eller mange flere, fisk end alle os som fiskede med op til 4 eller 6 stænger.


Vinder hos seniorerne blev Thorsten Alexi med en fisk på 5,35 kilo, yderligere næststørste på 5,25 kilo indbragte et foreningsglas. Jacob Bøggild 5,05, Niels Godsk 4,6 + 4,5 + 4,0 (præmie og to gange foreningsglas) Lars Frø 3,7 kilo, formand Basse 3,1 kilo. Også seniorerne blev begavede med hjul, stænger, tænger, vægte med meget mere.

Der var også lodtrækning på billetten og Henning Blomberg løb med 12 gode hornfiske/havørred agn og junior Nicklas Bressendorf løb med en trollingstang, og var meget begejstret over dermed at have gjort det meget bedre end sin far.
Skriv og billeder: Lars Frø


[ Til Top ]Gedde-premieren søndag den 3. maj 2009
 

Vi starter klokken 6, og det er en hektisk morgen, hvor turlederen lige når at spotte et par gåsetræk, mens han ekspederer den lange række af tændte fiskere, der alle skal betale og have numre til lodtrækning om præmier, og til lodtrækning om både med dam. Og derefter skal de udstyres med både, ankre, årer, bundpropper, spande, søkort, brugsanvisninger med meget mere.
- Der er ringe interesse for gåsetrækket, det er ellers temmelig stort.

Endelig får de 39 deltagere fordelt sig i 22 både og på slaget 7 haster de af sted mod fiskebankerne.

Derefter ½ times ro på, hvor turlederen stresser ned igen, mens hans hjælper rigger dommerbåden til, rydder op på pladsen, låser skabe, skure og hytter af, hvorefter vi kaster fortøjningerne og slutter os til de øvrige fiskere.

Bådene fordeler sig som sædvanligt: Rigtigt mange ligger bag Øen og ud for Svanholmbugten, mens formanden som sædvanligt tror på strækket langs Farumgård, og en del både er sejlet helt ned i den anden ende af søen, hvor der også kan fanges fisk, men hvor der er langt tilbage til dommerbåden.

På intro-aftenen om torsdagen har turlederen igen og igen indskærpet, at de sidste mange års vinderfisk, alle er taget ude over det dybe vand, men alligevel holder de fleste både sig på lavt vand mellem 2 og 5 meter, hvor er da også er pænt med gedder. Enkelte vover sig ud på dybere vand, men her sker ligesom ikke så meget, så det opgives hurtigt. Men også i år bliver dagens største fisk fanget ude over det dybe. Det er i den båd, hvor formand Basse er kaptajn, og det rygtes at ske på et tidspunkt, hvor det kniber gevaldigt med koncentrationen, så båden driver langt ud over meget dybt vand, og hér falder så hugget fra dagens vinderfisk på junior Simon Villesens stang.

 

I løbet af dagen bliver der indvejet 25 fisk, og udsat et lignende antal mindre fisk uden at dommeren bliver ulejliget med vejning. Der er 1 fisk mellem 1 og 2 kilo, 6 fisk mellem 2 og 3 kilo, 9 fisk mellem 3 og 4 kilo, 7 fisk mellem 4 og 5 kilo, én fisk på 5,4 kilo og én fisk på 7 kilo.

De 5 største seniorgedder er fanget af Klaus Vestergaard med 4,15 kilo, Jens Thorsen med 4,3 kilo, Lars Ojeniyi med 4,5 kilo, Lars Frø med 4,6 kilo og endelig Steffen Faisst med 5,4 kilo.

De 5 største juniorgedder er fanget af Morten Olsen med 2,6 kilo, Nicklas Bressendorf med 3,4 kilo, Casper Bomberg med 4,05 kilo, Morten Olsen med 4,6 kilo og Simon Villesen med 7 kilo. De nye præmieregler medfører at Morten Olsen får et foreningsglas for sin mindste fisk og præmien går videre til Sofus Jørgensen som havde fanget den 6 største juniorgedde.

Sædvanen tro er der en syndflod af gaver til vinderne, derudover er der gevinstgaranti-præmier til juniorerne, og lodtrækning om en lækker geddestang blandt de som ikke har vundet noget endnu. Så rigtigt mange deltagere går hjem med nyt fiskegrej.

Lars Frø


[ Til Top ]Gedde-premieren søndag den 4. maj 2008
 

Første søndag i maj mødtes 33 seniorer og 10 juniorer til den årlige konkurrence om at fange den største gedde på Farum Sø.

Morgengryet var iskoldt, turlederen måtte op på en skraldebøtte for at mærke om det virkelig var rigtigt at der var is på bådudlejningens tag, og det var sørme rigtigt. Søen dampede og bredderne var skjult i tæt tåge. En meget stemningsfuld start på dagen.

Efter indskrivning og lodtrækning var der hektisk aktivitet på broerne, folk havde travlt med at få udstyret ombord og få rigget grejerne til. Fiskefeberen rasede og da starten endelig gik klokken 7 præcis, stævnede 21 både ud på søen så vandet sprøjtede fra årerne.

Efterhånden som bådene fik fordelt sig, faldt der ro over søen, og da solen brændte igennem, kunne man nyde at bøgen var sprunget ud, og at Klaus Nar Øens påskeliljer stod i fuldt flor.

Lappedykkerne sejlede omkring og skar revner i den spejlblanke vandoverflade, medens gøgen kukkede hele 16 gange, og 16 var sjovt nok også lige det antal fisk som vejemesteren nåede at få til indvejning. Det var langt færre end sidste år, men det var vejemesteren meget tilfreds med, for så fik han mere tid til at fiske selv. Udover de fisk som blev indvejet, blev der også fanget et lignende antal mindre gedder som folk skønnede var uden præmiechance, så de blev udsat uden at dommeren blev involveret.

Fiskeriet her i 2008 var mere moderat end godt; Vi havde vist alle sat næserne op efter sidste års rekordmange fisk, men sådan blev det altså ikke denne gang. De sædvanlige pladser ud for Svanholm Bugten trak slet ikke så mange fisk som de plejede, til gengæld var der nogen tydelige ”hot-spots” sådan ”lige ude bag øen” - lige der hvor Erik Winther havde lagt sig for anker. Som sædvanligt blev dagens største fisk taget i overfladen ude over det helt dybe hvor der ikke fiskes ret meget.

Klokken 14 sluttede fiskeriet og vi gik over til indvejning, formandens røde pølser, og præmieuddeling.

Største seniorgedde; 5,8 kilo, blev fanget af Carsten Schou. Næststørste; 5,25 kilo, blev fanget af Torben Theilgaard, 3. største; 4,7 kilo, blev fanget af Webmaster Martin Ejler Olsen,  4. største; 4,6 kilo, blev fanget af juniorleder Andreas Holm Nielsen og 5. største; 4,5 kilo, var der to af - én til Toke Troelstrup og én til Lars Frø.

Største juniorgedde; 6,1 kilo; blev fanget af Marco Nielsen. Næststørste; 5,0 kilo, blev fanget af Morten Olsen, 3. største; 4,7 kilo, blev også fanget af Morten Olsen. 4. største; 4,3 kilo, blev fanget af Sofus Jørgensen, og 5. største; 3,7 kilo, blev fanget af Marie Nielsen.

Man må rose medlemmerne for at være gode til at fordele præmierne imellem sig, kun én deltager løb med to præmier.

Vi sluttede med lodtrækning på billetten om en dejlig grejtaske, og så takkede vi af for endnu en god geddekonkurrence.  

Lars Frø


[ Til Top ]Gedde-premieren søndag den 6. maj 2007

Vi var 30 seniorer og 8 juniorer fordelt på 21 både som stævnede ud klokken 8 sharp søndag morgen den 6. maj 2007. Farum Sø lignede Den Engelske Kanal på D-dagen.

Der blev fisket mest, og fanget mest, i området ud for Svanholmbugten, der hvor skrænten falder fra 3 meter og ned til søens dybe bassin. Det er simpelthen den rigtige plads til en premiere. Det kan godt være, at der er ligeså mange fisk andre steder i søen, men dét at være mange, der fisker på den samme gode plads, gør jo at man hele tiden får bekræftet, at det er rigtigt nok: Der er fisk, og de kan fanges. Så tror man på det, og når man tror på det, fisker man meget mere koncentreret! Mange af de største fisk huggede derude, hvor der var 8 til 12 meter til bunden, men de gik stadig 2 - 3 meter fra overfladen. Så det er nok her, man skal satse til en geddepremiere, hvor det jo gælder om at fange den største!

Gedderne var på finnerne hele dagen, de bed jævnt godt, uden de sædvanlige lange pauser. Der blev indvejet 30 gedder, de fleste på dommerbåden så de kunne udsættes med det samme. Derudover blev der fanget og genudsat et lignende antal mindre gedder, uden at dommeren blev involveret.


Dobbelthug?


"Vejemester" Lars Frø med Andreas' vinderfisk

Dommerbåden blev også sejlende lægeambulance, da en deltager mødte op og ønskede hjælp til ”et seriøst problem”, som han kaldte det, og pågældende var meget insisterende på at netop dommeren skulle hjælpe ham, på trods af at der var en læge ombord i én af de andre både, måske et svært tilfælde af lægeskræk? Deltageren havde fanget en gedde på en blå/sølv Wästin Jätte wobler udstyret med gode kraftige trekroge i størrelse 1. Efter nogen tumult i båden var det var lykkedes for gedden at få jaget én af krogene rigtigt dybt ind i armen på fangeren.

Dommerbåden var heldigvis udstyret med en meget solid tang, så vi klippede krogen af wobleren, og så lagde vi alle kræfterne i og hev og vred for at få krogspidsen ud af armen. Men de to andre kroge sad i vejen, så vi måtte ud og låne en mindre bidetang, der kunne klippe videre i krogen uden at få fangerens sul med. Oprationen sluttede lykkeligt, og patienten blev genudsat i levedygtig tilstand. Dommeren, der plejer at besvime i sådanne situationer, blev så imponeret over sig selv, at han fremover påtænker at føre samaritterflag og medbringe et mere alsidigt sortiment i tænger, skalpeller, rødt jod og hæfteplaster.

Vinder for seniorer blev Andreas juniorleder med en gedde på 8,8 kilo, ny rekord for geddepremieren! Så fulgte Mads Kjær Nygaard 6,9 kilo, Jan Bressendorf 6,8 kilo, Martin Webmaster 5,8 kilo, og vejemester Lars Frø også 5,8 kilo. Der var yderligere indvejet 3 gedder over 5 kilo.


Andreas Holm med vindergedden på 8,8 kg


Martin fik også en præmie

Vinder for juniorer blev Kristian Petersen med en gedde på 6,8 kilo, Så fulgte Morten Mannicke med 4,3 kilo og så løb Jonathan Nilsson med resten af præmierne med fisk på 4,3kilo + 4,1 + 4 kilo. Da største og næststørste fisk var fanget at vores gæster fra Hillerødforeningen gik også juniorpokalen til Jonatan.

De ti største fisk udløste masser af stænger, hjul, line, endegrej, stangholdere og kasketter til fangerne. Derudover trøstpræmiere til den uheldige deltager der fik en krog i armen, juniorgaranti-præmier til dem der ikke opnåede præmier, og lodtrækningspræmie, en fin, fin rejsestang, til udlodning blandt de deltagere der ikke havde vundet noget endnu. Næsten alle deltagere gik hjem med nyt fiskegrej!

Til næste år vil vi starte én time før, idet mange af de største fisk blev fanget i løbet af den første time. Til gengæld vil vi slutte minimum én time tidligere, idet der ikke skete ret meget sidst på dagen.

Lars Frø


[ Til Top ]


Gedde-premieren søndag den 7. maj 2006

Der blev indskrevet 30 seniorer og 11 juniorer, og vi fordelte os i cirka 20 både. Alle deltagere blev udstyret med rummelige kasketter fra forenin-gens sponsor, noget der blev hårdt brug for på en dag med fuldt sol fra en klar himmel. Vinden var let til jævn og trak godt med energi fra de mange både som valgte at sejle hele dagen.

Vi rådede over 6 både med dam og de uheldige ved lodtrækningen måtte holde gang i deres agnfisk i spande og baljer dagen lang. Det lykkedes vist meget godt.

I løbet af dagen blev der indvejet cirka 15 gedder på dommerbåden, med efterfølgende genudsætning. Der blev indvejet cirka 8 gedder på land, hvoraf de fleste blev genudsat.

Derudover var der en del mindre gedder som ikke blev registreret fordi fangerne fornemmede at de var lang fra at opnå præmiestatus. Langt de fleste fiskede med levende agn og følgelig blev langt de fleste fisk også fanget på dette grej.

Rigtig rigtig mange både valgte at fiske i området ud for Svanholmbugten.
 

Dette er en rigtig premiereplads, som også viste sig at holde pænt med fisk på dagen. Det var morgen og formiddag som helt klart gav flest fisk. Efter klokken 12 blev der fanget meget lidt. Dette er en tendens som kendes fra tidligere år.

Der var præmier til 5 største fisk. Hos juniorerne gik 5. pladsen til Mikkel Pedersen 3,7 kg, 4 pladsen til Dennis Skov. 3,8 kilo (Dennis er et helt nyt medlem, som først nåede at betale sit kontingent om aftenen.

Han havde glemt sit grej og fiskede med en stang han lånte af bådudlejningen.

Dennis fik to fisk på hhv. wobler og jig, et særdeles pænt gennemsnit med et minimum af grej og et maximum af energiforbrug ved årerne)

3. pladsen gik til foreningens webmaster Martin Olsen 4,5 kilo, 2. pladsen til Kim Madsen 4,9 kilo og endelig førstepladsen og pokalen til forenin-gens juniorleder Andreas Holm 5,1 kilo. Hos juniorerne gik både 5. og 4. pladsen til Jens Ugilt med to pæne fisk på 3,4 og 3,9 kilo. 3. pladsen til Alexander Hellebæk fra Hillerødforeningen med 4,1 kilo, og 2 pladsen til Sofus Christiansen med 4,2 kilo og endelig 1. pladsen og pokalen til dagens yngste deltager Marie Gammelmark, med dagens største fisk på 5,25 kilo.
 

Dejligt at vi kunne fordele gevinsterne så der også blev noget til vores ”gæster” fra Hillerød foreningen, som juniorleder Andreas har etableret et rigtig frugtbart samarbejde med.

Ved indvejningen var der et vældigt leben med en masse deltagere og en masse tilskuere, vi kunne næsten ikke være på pladsen.

Efterfølgende trak vi ind i klubhuset til den traditionelle omgang ”Formandens pølser” og præmieoverrækkelse. Der var en syndflod af præmier, og udover de ti vinderfisk, som var meget bredt fordelt blandt deltagerne, var der gevinst-garanti-præmier til resten af juniorerne.
 

På billetten var der også lodtrækning om et dejligt ”hold all” - en opbevaringsting til færdigt tilriggede stænger. Marie Gammelmark var ”nummerpige” og på trods af at posen var meget omhyggeligt rystet, lykkedes det den kvikke pige, at trække sin storebror Jans nummer - jo - Marie havde en rigtig heldig hånd på dagen.
 

Farum Lystfiskerforening


Har du fotos fra en Gedde-premiere så send dem gerne til info@farumlf.dk


[ Til Top ]