Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Farum Sø - årets fangster

Tilbage til Farum Sø-hovedsiden
Tilbage til forsiden

Herunder kan du læse om de forskellige års fangster på Farum Sø.

Klik på de enkelte årstal/fotos for at se nærmere på det enkelte års fangster.

Har du en fangst der bør nævnes eller har du oplevet noget spændende på søen, så send en mail til: info@farumlf.dk


2015

2014

Gedde 11,0 kilo (24.05.14)
Asger Hjort

2013

Aborre 1,87 kilo (04.05.13)
Mikkel Fischer


2012

Gedde 9,4 kilo (01.05.12)
Lars "Frø" Nielsen

2011

Aborre 1,750 kilo (16.04.11)
Jacob Bøggild

2010

Sandart 6,6 kilo (08.10.10)
Thomas Høxbroe


2009

Gedde 12,7 kilo (13.10.09)
Peter Platen Berdakewitsch

2008

Gedde 7,25 kilo (16.04.11)
Jacob Bøggild

2007

Aborre 1,23 kilo (13.08.07)
Jacob Bøggild


2004

Gedde 8,4 kilo (02.05.04)
Martin Ejler Olsen

2003

Gedde 8,6 kilo (02.05.03)
Lars Bøgeskov

2000

Sandart 6,0 kilo (03.06.00)
Bjørn Thurmann


1988

Sø-ørred 1,1 kilo (13.04.88)
Wilhelm Eber

1985

Sandart 6,0 kilo (00.06.85)
Wilhelm Eber

1948

Gedde 13,0 kilo (05.12.48)
Carlo Rasmussen


2012


[Til Top]


Ny PR-aborre fra Farum Sø

25. august 2012

Jeg deltog på foreningens årlige aborre-konkurrence på Farum Sø, som i år fandt sted lørdag den 25. august 2012.
Det tog lidt tid at finde frem til aborrerne, men da det endelig lykkedes kom der virkelig fart i fiskeriet.

Aborrerne huggede nærmest uafbrudt på både spinnere og orm i løbet af 45 minutters tid. Det var lige til at få sved på panden af.
En af aborrerne - den største - var jeg særlig glad for. Det skulle nemlig vise sig at være en ny personlig rekord for mig. Den vejede 1025 gram og målte 40 cm.

Tak til foreningen for et rigtig godt arrangement, som jeg allerede glæder mig til næste år.

Med venlig hilsen
Ole "Basse" Gammelmark

[Til Top]


Sommergedde i god kondition

3. juli 2012

På grund af arbejdspres har forår og forsommer været lidt fiskemæssigt forsømt for mit vedkommende. Tirsdag den 3. juli var faktisk kun min anden tur på Farum Sø siden første maj, og det var kun en aftentur. På trods af, at kalenderen skrev juli måned, var gedderne heldigvis stadig indstillede på at lege med. Det blev til fire af slagsen med den største på 6,2 kilo. Den kan ses på billedet.
En smuk fisk i fantastisk kondition, som leverede en forrygende fight.

Turen forinden på Farum Sø den 12. juni, også en aftentur, gav 6 gedder med den største på 5,3 kilo. Jeg har således været heldig med at ramme et par gunstige aftener, må man sige.
Fiskehilsner, Jacob Bøggild

[Til Top]


Ny personlig rekord-gedde fra Farum Sø 2012, lørdag den 5. maj 2012

Jeg var så heldig at fange vinder-gedden til foreningens gedde-konkurrence på Farum Sø, lørdag den 5. maj 2012.

Den vejede 9,2 kilo og er min hidtil største gedde fra Farum Sø.

Og den er stadig derude...

Hilsen fra

Lucas Msiska

[Til Top]


1. maj på Farum Sø 2012

Jeg var stået tidligt op og var på fiskebankerne da solen stod op over Klaus Nar øen.

Det var en herlig vindstille morgen, og nede midt på søen hørtes hverken motorvej eller tog, bare fuglefløjt og blishønsenes skræppen.

Det var strålende sol, og man kunne nærmest sé bøgetræerne springe ud. Inde i Sækken var rørhøgen meget aktiv, har nok rede her igen i år.


Lars med Farum Sø-gedde på 6,4 kilo

Der var imidlertid ikke mange fisk, bare nogen enkelte nap som ikke blev hængende på krogene.
Først klokken halv syv skete der noget: En meget livlig gedde havde sat sig godt fast, og rendte en tur rundt om de tre andre flod så alt var kludder. Men gedden var go': 5,9 kilo, det plejer at være en præmiefisk til foreningens premiere. Så skulle der lige lige rigges om og sættes i gang igen, men jeg havde go tid, syntes allerede at dagen var reddet. En god time senere kom der endnu et hug: Også en go' gedde med riv i: 6,4 kilo! Nu var jeg en meget tilfreds mand.


Lars med stor-gedde på 9,4 kilo

Så blæste det op, og jeg nøjedes med at fiske med to stænger.

Solen fik mere og mere kraft, og jeg fik hatten på og fik smurt mig godt i solcreme - børnenes pjerrot-creme, med det var der jo ingen der ku' se.

Ved 10-tiden fik jeg en rigtig go´ fisk på, og jeg drev helt langt pokker ned i den anden ende af søen, førend dyret kom i nettet: 9,4 kilo.

Og med denne superfisk sluttede jeg en rigtig, rigtig go´ 1. maj på Farum Sø.

Hilsen fra Lars Frø


[Til Top]


14. april 2012: Fortsat aborrebonanza
Lørdag den 14. april kunne jeg ikke dy mig for at teste, om jeg kunne følge op på mine forudgående tures fine aborrefiskeri på Farum Sø. Det kunne jeg, selv om dagen startede noget kuldslået og med tæt tåge, der dog hurtigt lettede. Jeg lagde ud med en fisk rent på kiloet på jig. Sådan! Der fulgte lidt senere et par andre pæne fisk, men det gik egentlig lidt trægt, i hvert fald set med så forkælede øjne, som mine aktuelt må siges at være.
Efterhånden samlede der sig imidlertid velkomne stimer af byttefisk i området, hvilket i perioder afslørede sig ved overfladeaktivitet.
At pejle efter disse stimer viste sig at være den rette taktik. Aborrerne holdt til i udkanten af dem og jeg nåede op på tyve landede af de sortstribede, langt de fleste på løjer eller mindre skaller. Den sidste var absolut den største og vægten landede på 1,575 kilo. Fisken kan ses på det medsendte billede.


Jacob med fin, fin aborre på 1,575 kilo

Tak til Lucas og fiskekammerat for assistance med fotografering. Aborren havde smidt rognen, så der er tale om en fisk, som næppe er langt fra kunne runde de to kilo eller lidt mere om et lille års tid. Den har i hvert fald chancen, da den blev genudsat sammen med alle turens andre større aborrer og et par pindgedder, der crashede partyet. Turens samlede resultat af større aborrer blev: 1,575, 1,10, 1,0, 0,95, 0,925 og 0,875 kg. Sagt på jysk: en godkendt tur!

Tight lines, Jacob Bøggild

[Til Top]


Fredag den 13. april 2012: Skæbnen er til for at blive udfordret
Skæbnen er til for at blive udfordret. Fredag den 13. april vovede jeg mig ud på Farum Sø et par timer. Uheldet var dog på ingen måde ude.

Tværtimod fortsatte jeg med at holde kontakten til de pæne aborrer. Faktisk skulle der kun få kast til med jiggen, før jeg fik et rigtig godt hug. Det viste sig at være en aborre på 1,4 kilo. Det er min største på jig fra søen, dejlig fangst. Lidt senere fik jeg en aborre på 1, 075 kilo på levende agn. Det blev, passende nok, i alt til 13 aborrer. Jiggen var klart overlegen på dagen, da den stod for 10 fisk. Alle større aborrer blev genudsat. Det blev nogle ubudne gæster i form af tre pindgedder selvfølgelig også.

Tight lines - Jacob Bøggild


[Til Top]


Torsdag den 5. april 2012: Vild skærtorsdag!
Hej Farum LF
Torsdag den 5. april var jeg et smut på Farum Sø. Det blev på flere måder en bemærkelsesværdig dag i meget smukt, men også kuldslået vejr. Inden for syv minutter fangede jeg tre aborrer på 1,2, 1,1 og 1,05 kilo.
Noget af et hattrick, hvis jeg selv skal sige det. Et par billeder af de flotte aborrer er vedhæftet.
Turen gav også aborrer på 0,75 og 0, 65 kilo. Det blev i alt til 14 aborrer. Alle de store og nogle stykker mere blev genudsat i fin stil. Antallet af geddehug under aborrefiskeriet med løjer og småskaller som agn var dog mindst lige så bemærkelsesværdigt.
Den milde marts måned må have betydet, at legen er blevet overstået ekstremt tidligt. Fire gedder var oppe at vende i båden, og mindst lige så mange havde jeg korvarig kontakt med.
De to største af de landede vil jeg anslå til lidt over og lidt under fem kilo. De var uden tvivl udlegede og allerede i rigtig god kondition. Den største huggede på 10,5 meters dybde! Alle gedder blev selvsagt genudsat hurtigst muligt. Sikke en skærtorsdag!

Forårshilsner trods de lave temperaturer - Jacob Bøggild

2011


[Til Top]


8. juni 2011: Farum Sø overrasker igen!

Den 8. juni havde jeg min kammerat Martin med ude på et geddesats på Farum Sø.
Det var egentlig meningen at vi skulle fiske med levende agn, men det sted der i ugevis havde været fuld af agnfisk var selvfølgelig helt tomt for fisk nu...
Heldigvis skulle jeg mødes med Morten Manniche og Martin Berg, der medbragte nogle døde sild.
Vi satte således ud på søen med en masse sild og lidt småskaller, som jeg havde fanget med kastenettet. Stængerne blev gjort klar og agnen blev sænket ud i dybet.

 
De første par timer forløb uden den mindste action. Vi beslutter os derfor for at prøve et spot, hvor jeg har fanget godt med fisk tidligere på året (1. maj) og rigtigt nok kommer der hug på en skalle lidt efter vi er ankommet til pladsen.
Fisken fighter godt og sætter sig i grøden flere gange. Men til sidst fik vi den ind til båden og jeg fik den landet. Fisken blev vejet til 4,7 og hurtigt genudsat efter en kort fotosession. Vi prøver selvfølgelig pladsen igen og denne gang er det en sild der bliver taget.
Min kammerat Martin får stangen og det første fisken gør, er at overhale båden og tage et LANGT udløb i sejlretningen (vil skyde på den tog ca. 50 meter).
Stængerne blev trukket ind og vi satte kursen efter fisken. Efter en rigtig lang fight og mange udløb kunne vi spotte fisken for første gang. Fisken så ud til at være klar til at blive landet, men den havde andre planer. Fisken tager yderligere mange udløb før vi får den landet og det er først nu vi ser hvor stor den er.
Vi får hurtigt vejet fisken i slyngen og vægten siger 10,5!!! Med slynge altså ;)
Da det kun var Martins anden geddetur og fisken var så stor, følte han sig ikke helt tilpas med at håndtere den store fisk så der blev taget billeder, hvor jeg står med den i stedet... Hvad kan man gøre :) Fisken blev genudsat og vi fik vejet slyngen til 1,7.
Det vil sige at fisken vejede 8,8! Min egen pr er ”kun” på 8,2 så misundelsen var svær at skjule! Turen gav ikke mere, men det passede os også fint. Efter vi er kommet i land ringede jeg lige til Morten Manniche der lige havde landet en fin fisk på 5,5. Tillykke med den også!
Endnu en vellykket tur på Farum sø der overrasker gang på gang...

Hilsen Lucas Lund Msiska, Farum LF.


[Til Top]


18. april 2011: Aborrekongen scorer et hattrick!

Jeg tror, jeg er ved at blive afhængig af at stå tidligt op i april. I hvert fald hvis turen går til Farum Sø.
Mandag den 18. april skulle jeg liiige prøve, om jeg kunne fortsætte den gode stime (jf. mine to seneste rapporter). Det kunne jeg.
Det var tydeligt, at der var rovfisk på færde fra morgenstunden, eftersom der kunne registreres en del sigende aktivitet i overfladen. Jeg fik ret hurtigt 12 aborrer med de største på 1,35 og 1,05 kilo. Så døde fiskeriet ud og jeg roede over til nordsiden og prøvede på lidt dybere vand. Det gav enkelte aborrer og en mængde pindgedder med en enkelt på cirka to kilo.
Solen begyndte at bage for alvor og jeg havde glemt at fylde min vandflaske, Damn! Op med ankeret og en rotur over mod bådebroen for at få fyldt flasken op.

For alle tilfældes skyld lod jeg et par flåd hænge efter båden. Jeg var næsten nået ind til broen, da et flåd pludselig gik ned. Tilslaget faldt prompte. Det var vist en gedde mere. Nix, op dukkede i stedet endnu en megaaborre. Vægten landede på 1,675 kilo før den hurtigt fik friheden igen. Ikke så damn, alligevel!
Efter optankning besluttede jeg at dørge langsomt langs nordskrænten med agnfisk. Det kunne jo være, der var en sandart, der ville lege med. Det var der ikke.
Til gengæld var der flere glubske aborrer, der kastede sig over mine lidt større småskaller. Dertil endnu nogle pindgedder (der har været et alvorligt babyboom for et eller to år siden!) og også nogle pænere udlegede fisk med den største omkring en fem kilo.
Det var helt tydeligt, at der næppe var nogen sandart, der ville nå først til fadet, som klaveret spillede denne dag, så jeg indstille fiskeriet, godt tilfreds med det hattrick af fornemme aborrer fra Farum Sø, jeg har været heldig at have oppe og vende i båden i indeværende april.
Turens resultat blev 21 aborrer og 15 gedder. Alle større aborrer og selvfølgelig alle gedder blev genudsat.

Tight lines - Jacob Bøggild, Farum LF.


Det er så vidt vides aldrig tidligere sket, at én og samme lystfisker på 3 på hinanden følgende ture på Farum Sø fanger aborrer på over 1,5 kilo på hver af turene!
(ref. Morten Søndergaard)

[Til Top]


16. april 2011: Mulig ny forenings-sørekord-aborre
Lørdag den 16. april 2011 var jeg ”for en gangs skyld” en tur på Farum Sø. Intentionen var at fange aborrer, hvilket jeg havde haft stort held med den forrige weekend (se anden rapport). Igen var jeg tidligt på færde, men denne gang begyndte turen trægt.
Jeg fiskede igen over dybder på 6-7 meter, men det tog et par timer bare at runde fem mindre aborrer. Så ankrede jeg op på lidt dybere vand, otte en halv meter. Fiskeriet fortsatte med at være trægt, men adskillige kontakter med jiggen fik mig til at fastholde opankringen.
Det var klogt, for pludselig eksploderede fiskeriet.
Jeg fiskede igen over dybder på 6-7 meter, men det tog et par timer bare at runde fem mindre aborrer. Så ankrede jeg op på lidt dybere vand, otte en halv meter. Fiskeriet fortsatte med at være trægt, men adskillige kontakter med jiggen fik mig til at fastholde opankringen. Det var klogt, for pludselig eksploderede fiskeriet.
Flåd begyndte at dykke under til højre og venstre for mig , så det var lige før det blev stressende. Kulminationen kom, da jeg kunne nette en fornem aborre på 1,750 kilo, som kan ses på det medfølgende billede.
Det blev i alt til femten aborrer og ni gedder. Langt de fleste gedder var småpinde, som sikkert holdt sig på klogelig afstand af de stores legepladser. Men blandt gedderne var helt udlegede fisk på 3,5 og 1,5 kilo.

Forårshilsner - Jacob Bøggild, Farum LF.


[Til Top]


10. april 2011: Fin, fin forårsaborre

Søndag den 10. april 2011 stod jeg meget tidligt op for at tage på et aborresats på Farum Sø. Faktisk var jeg 20 minutter for tidligt på stationen, fordi første S-tog kører senere om søndagen, hvilket jeg havde svedt ud. Dårlig start. Det skulle dog blive bedre. Jeg nåede en smule senere end planlagt frem til søen og fik hurtigt en spandfuld fine løjer og småskaller med sænke-nettet.
Forholdsvis nær den nyopsatte bådebro kogte vandet nærmest af småfisk, der helt tydeligt var jaget vildt. Jeg riggede hurtigt en jigstang til og kastede ud. Der var hug med det samme og op kom en fin aborre rent på kiloet. Næste kast gav en aborre på 0,725 kg. Det var jo noget af en start, men der skete i de efterfølgende kast ikke yderligere med jigfiskeriet.
Jeg riggede to ekstra stænger til for at mede med agnfisk. Det gav et par fine fisk mere, blandt andet en aborre på 0,850 kilo.
Så kom der igen en død periode og jeg trak ankeret op, men kunne ud af øjenkrogen registere, at et flåd samtidig var på vej ned. Tilslaget indikerede, at der var tale om en rigtig god fisk, og efter en kort, men intens fight viste det sig, at der var hold i den antagelse. Jeg kunne nette en fornem aborre på 1,650 kilo, hvilket er ny PR på Farum Sø for mit vedkommende. Aborren blev nænsomt placeret i sacken og jeg roede ind til bådebroen og fik hurtigt fotomæssig assistance, hvorpå fisken blev genudsat og jeg selv roede ud igen og fortsatte fiskeriet, som nu måtte baseres på ekkolod og ikke overfladeaktivitet.
Turen gav samlet 22 aborrer, 15 på agnfisk og 7 på jig, og alle større aborrer blev genudsat.
På nær en enkelt var alle aborrer under 4-500 gram tilsyneladende allerede udlegede, hvilket må siges at være bemærkelsesværdigt oven på den kolde vinter. På den anden side var vand-temperaturen i overfladen allerede tæt på 8 grader.
Under alle omstændigheder en super dag på Farum Sø i fænomenalt vejr, hvor moralen synes at være, at de store aborrer gyder sidst, men hugger tidligst!

Fiskehilsner - Jacob Bøggild, Farum LF.


2010


[Til Top]


8. oktober 2010: Stor-sandart fra dybet!

Fredag den 8. oktober 2010 blev der landet en vældig flot sandart på hele 6,6 kilo.

Den blev fanget af Thomas Høxbroe fra Husum-Tingbjerg foreningen (og senere også Farum Lystfisker-forening!).

Thomas sejlede i KSK-båden, der er gode takter i den båd!

Thomas dørgede med to stænger og han vil helst ikke røbe agnen, men vi kan da godt afsløre så meget som at det ikke var naturlig agn.
Sandarten kom op fra dybet med øjnene bulende langt ud af hovedet og kunne slet ikke genudsættes, så  det er godt, at det er en god spisefisk.
Der er tale om en af de allerstørste (måske dén største?) sandart fra Farum Sø.

Lars Frø, Farum Lystfiskerforening

Det er senere oplyst i Fisk & Fri, at Thomas benyttede en såkaldt Alien Eel ude over 14 meter hullet og at det rent faktisk var Thomas´ største fisk i Danmark til dato.

[Til Top]


3. oktober 2010: Endnu en stor-aborre

Aborre på 1,6 kilo, fanget af Lars Frø som var ude og sejle i KSK-båden.

Det er en aborre som mistænkeligt nærmer sig klubrekord i Farum Foreningen for aborre fanget i Farum Sø.

Lars´ aborre er senere overgået af foreningens "aborre-konge" - Jacob Bøggild, men er stadig i Top 5 over store aborrer fra Farum Sø (ref. Morten Søndegaard).

Lars Frø, Farum Lystfiskerforening


[Til Top]


7. februar 2010: Isfisket mega-aborre på 1,750 kilo

Aborren blev taget søndag den 7. februar 2010 på en hjemmelavet 12 gram tung pirk i blyfarve.

Det skete på ca. 4 meter vand på Nordskrænten (Farum-siden), et par hundrede meter vest for nedgangen til søen, neden for vandværket (Farum Vandværk).

Jeg troede, at det var en gedde i starten, men da den kiggede op gennem hullet var det jo en anden sag. Jeg smøgede ærmet op og fik fat bag gællerne på den og så var den landet.

Længden fik jeg aldrig noteret, men køkkenvasken måler 49 cm i bredden.

Hilsen Jan Raarup, Lystfiskeriforeningen

Jans aborre er den på fangsttidspunktet hidtil største aborre fra Farum Sø, som Farum Lystfiskerforening har kendskab til.
Hvornår passeres mon de magiske 2 kilo? (ref. Morten Søndergaard)

2009


[Til Top]


22. november 2009: Superfin vinter-aborre på 1,4 kilo

Jeg var sammen med min søn Peter taget en tur på Farum Sø i jagten på nogle vinter-gedder.
Peter havde måneden før fanget en rigtig flot gedde i Farum Sø (se nedenfor), så han tilbød, at jeg kunne tage det første hug.
Der gik ikke længe før den første fisk var på krogen. Der var tyngde bag og den trak mod bunden, så jeg var nødt til at justere lidt på bremsen.
Efter noget tid kom den til overfladen og vi råbte begge i munden på hinanden: "Aborre!".
"Bare den ikke er større end min personlige rekord," udbrød Peter, der ellers har en fornem aborre på 2 kilo som personlig rekord. Dén kom den trods alt ikke i nærheden af.
Vægten viste 1,4 kilo og målebåndet viste 44 centimeter - en rigtig flot "sø-aborre".

Bo Damgaard, Farum Lystfiskerforening


[Til Top]


15. november 2009: Sandart fra Farum Sø
Søndag den 15. november var jeg tidligt af sted på Farum Sø.
Jeg medbragte en spandfuld fine skaller som havde stået klar i akvariet i flere uger - nu var der endelig blevet tid til at få dem søsat!
Henover middag brød solen igennem, og det fik fiskene op på finnerne. I hurtig rækkefølge fik jeg 3 gedder: 3 + 3,5 + 5 kilo.
Så var fiskedagen allerede ved at slutte, for jeg skulle desværre også passe andre ting. Gik i gang med at rigge af, og da jeg nåede til 4. og sidste stang, var flåddet væk. Endnu en fisk - og hvilken een - en sandart på 4,5 kilo!
Et sjældent syn, men Farum Sø kan stadig levere overraskelser. Alle fisk blev genudsat.

Lars "Frø", Farum Lystfiskerforening


[Til Top]


13. oktober 2009: Ny forenings-rekord-gedde fra Farum Sø!


Peter Berdakewitsch, Farum LF., med gedde på 12,7 kilo og 121 centimeter.


Jeg besluttede mig for at tage ud på Farum Sø tirsdag den 13. oktober 2009 for at fiske nogle gedder, da jeg havde efterårsferie.
Vejret var blæsende og overskyet og i starten virkede der ret dødt. Jeg besluttede mig for jeg skulle ud på dybt vand og fiskede min vej igennem søen for at komme ud på midten, men fangede ingenting på min vej.

Jeg sejlede forbi Svanholmbugten og tænkte jeg ville tage den tværs over søen ude på det dybe vand. Jeg nåede at sejle 5 minutter med mine fire skaller, da min ene spole begyndte at løbe og jeg slap årene og gav modhug. Efter lidt tid og nogle udløb fik jeg en gedde i nettet på 5,7 kg.

Lørdagen forinden, den 10. oktober 2009, slog jeg min egen personlige rekord, også fanget i Farum Sø. Her vejede gedden 6,3 kg og målte 92 cm.
Denne rekord kom ikke til at holde længe og fisken på 5,7 kg var tæt på at tangerer den fra om lørdagen.

Nå men fik fisken blev sat ud igen og jeg fik sat tre stænger ud og skulle til at sætte en ny skalle på den sidste stang, da en af spolerne begyndte at løbe.
Jeg lå for anker, så jeg var sikker på den ikke var gået i bunden og tænkte "ikke nu igen".
Gav modhug og kunne mærke den ikke vær særlig stor, så tænke den skulle hurtigt ind men efter mange udløb gik det op for mig at den var større.

Kæmpede med den i cirka 15 minutter før den landede i nettet. Før det havde fisken været inde i adskillige liner og forbi og under båden flere gange. På et tidspunkt fik jeg presset den op til overfladen fem meter fra båden, hvor den bare svømmede stille og roligt rundt om båden.

Jeg lagede meget pres på den for at få den ind til båden, men kunne simpelthen ikke snakke med den, den blev bare fem meter ude i lang tid og derefter gik den under igen. Nu var den træt og kom op til overfladen og jeg fik den nettet på højkant.

Fisken blev vejet med den store vægt og den lille lagt væk. Min 12 kilos vægt gik i bund!! Jeg måtte ringe efter assistance, da jeg var alene, og jeg fik lokket min kammerater ned til søen med en ordentlig vægt, og far med et kamera. Fik fisken ind på land, vejet:
Gedden vejede 12,7 kg og var 121 cm lang og 55 cm om maven!!!

Jeg fangede gedden ved 17-tiden på cirka 10 meter vand på en lille skalle (15 cm) på en 9 fods stang og en FluorCarbon 0,27 line og to små trekroge. Jeg fatter ikke linen holdt men lidt held var der nok indblandet den dag.
 

Peter Platen Berdakewitsch, Farum Lystfiskerforening


2008


[Til Top]


2. november 2008: Flot, flot efterårsgedde
Den 2./11 tog jeg et aborresats på Farum Sø i den "Fri" båd. Det gik let at fange godt med agnfisk, småskaller og løjer. Men derefter gik det ikke helt som planlagt.
Ganske vist fik jeg hurtigt en fin aborre på jig. Men da det første flåd gik ned, var der en gedde i den anden ende. Den viste sig at veje 2,0 kilo.
Og næste hug på en småskalle var igen en gedde, men denne gang af en noget anden kaliber. En lang og intens fight fulgte på det lette grej. Langt om længe kunne jeg nette en gedde på 7,25 kilo.
Min hidtil største fra Farum Sø.
Så var jeg slet og ret fiskemæt og indstillede fiskeriet for den dag. Tak til Lars Frø, som assisterede med fotografering.

Jacob Bøggild, Farum Lystfiskerforening


2007


[Til Top]


13. august 2007: Super sensommer-aborre

Den 13. august 2007 var jeg på Farum Sø, da det lignede perfekt vejr til aborrefiskeri.

Kunstagn og orm blev der dog kun rynket på næsen af, så sænke-nættet måtte i aktion.

Jeg fik masser af agnfisk, men de var noget klejne i det. Det generede dog ikke aborrerne.

I en længere periode var rytmen bare: tilslag, hale op, afkroge, genudsætte, ny agnfisk på, ud med flåddet igen, stop-knuden når flåddet og det fortsætter ned, og så forfra igen.
Snitstørrelsen på aborrerne var ikke imponerende, men et af de sidste hug var af en helt anden kaliber. Den lette stang krummede alvorligt sammen og nogle tunge, dunkende udløb fulgte. Jeg var ikke i tvivl om, at det var en rigtig god aborre, hvilket holdt stik.
Vægten landede på 1,23 kilo. En fisk i topkondition, der som antydet leverede en herlig fight. Tak til vores ærede redaktør, Morten, som assisterede med fotograferingen. Dagen gav i alt 41 aborrer, hvoraf langt de fleste blev genudsat, herunder selvsagt den store.
En tidligere rapport er gået tabt et sted i den elektroniske jungle, så jeg vedhæfter også et billede af en anden fin Farum-aborre, denne på 0,95 kilo. Den blev fanget på jig den 14/4, da jeg lige skulle have en lille bonustur på stenrevet, efter at vi havde fået bådene i vandet.

K & B, Jacob Bøggild, Farum Lystfiskerforening


2004


[Til Top]


24. september 2004: Fornem aborre-doublé

Den 24. september var der endelig udsigt til, at det ville blæse mindre end en halv pelikan.

Så trods fortsat lavtryk overtalte jeg mig selv til en tur på Farum Sø. Det skulle vise sig at være en klog beslutning.

Først var fiskeriet lige så sløjt, som man kunne forvente ved kraftigt lavtryk.

Men så ramte jeg et område, hvor spredte, men store aborrer åbenbart var på jagt. Inden for en halv time fangede jeg aborrer på 1,30 og 1,25 kilo.
Og jeg missede et par hug, der tydeligvis også var mere end seriøs vægt bag.

Jeg fik assistance fra bredden til at få et foto af de to flotte fisk.
Begge fisk blev derefter genudsat og må formodes at udgøre et par tungtvejende argumenter til marts-april næste år.

Jacob Bøggild, Farum Lystfiskerforening


[Til Top]


2. maj 2004: Hidtil største vinder-gedde ved foreningens Gedde-premiere

Jeg satte Martin Ejler Olsen i stævne til geddekonkurrence på Farum Sø med Farum LF.

Klokken 06.30 blev jeg hentet, hvorefter agnsituationen lige skulle udvides lidt, da jeg dagen forinden havde brugt pænt af agnfiskene på Esrum Sø... Så vi kørte lige forbi Storekalv for at fange lidt mellem skaller til agn.

Klokken 09.00 var vi ved Farum sø, hvorefter der blev trukket lod om både og konkurrencen startede klokken 10.00. Der var dømt sommerstemning denne dag og allerede fra morgenstunden sad vi i T-shirts pga. stille vejr og høj solskin.

Efter kort fisketid landede under-tegnede dagens første gedde, der vejede pæne 4,45 kilo. Gedden huggede på 3-4 meter vand på en flådfisket skalle over bunden på et tackel med store rasleperler...

20 minutter efter var det Martins tur til at få et hug. Denne episode var lidt speciel, da vi sejlede meget tæt op af et par både, som fiskede stationært fra opankret båd.
Tæt på de andre både ser vi et kæmpe V (gedde) på ekkoloddet midt i vandet over 6-7 meter vand, jeg udbryder at der ikke vil gå længe før, at vi får hug, som 5-10 sekunder herefter viser sig at være rigtigt!
Martins ene stang afslører skallens små hidsige vibrationer fra den flygter - til en gedde knalder på den og forsvinder med flådet efterfulgt af et hvæs fra knarren fra multihjulet...

Fighten varer omkring 15 minutter og grundet det lette grej, som Martin benytter, så er fighten lidt på geddens præmisser, samt at han tager det stille og roligt og nyder fighten :) Fisken viser sig at veje hele 8,4 kilo og er 103 cm lang (udleget, men alligevel i fin form.).

Dagen giver yderligere 1 gedde til undertegnede på 3,6 kilo på en bundstang på 8 meter vand - ligeledes på et forfang med store rasleperler...

Ved 16-tiden er konkurrencen slut og det viser sig at ud af de 9 både, som var på vandet er der kun landet 9 gedder.

Der var dog landet 2 stk. gedder på hhv. 5,2 kilo og 5,1 kilo, men vores båd får da både 1. plads samt 4. og 5. plads. Så vi var godt tilfredse!

Andreas Holm Nielsen, Farum Lystfiskerforening


2003


[Til Top]


2. maj 2003: Ny PR-gedde på 8,6 kilo fra Farum Sø

Bobby og jeg havde prøvet lykken i Farum Sø den 1. maj, men hverken vejret eller fiskelykken var med os. Godt gennemblæste blev vi enige om at prøve lykken igen dagen efter.
Vi sejlede ud ved 12-tiden og efter at have fanget 20 skaller, var tiden inde til at begynde det store geddetræk. Vi roede mod vest langs med skrænten og slog sving ind imod Svaneholmen og ud igen. Efter justering af dybden kom den første gedde på 3,1 kg, lidt præget af legen med bid fra større fisk, endnu et par fisk i samme klasse lod sig overliste.
Pludselig forsvandt flåddet igen og linen løb temmelig hurtigt af spolen i retning mod Farumgård, modhug og en lang kamp med flere udløb kunne en hun-gedde på 8,6 kilo landes. Fisken, meget smuk, uden skader blev efter vejning og fotografering genudsat.
Vi tog endnu nogle træk henover samme lokalitet og fik endnu tre mindre gedder. Derefter var vi geddemætte for den dag. Alle fisk på nær én genudsat.
Vi fiskede også gedder den 14. maj. Her tog min søn Frederik en gedde vejende 7 kilo på samme lokalitet.
Jeg har sidenhen med ekkolod fundet en formentlig god forklaring på dette meget givtige sted for gedder, som gerne videregives mund til mund.

Lars Bøgeskov, Farum Lystfiskerforening


[Til Top]


Gedde på 11,0 kilo fundet død ved bådudlejningen sommeren 2003

Mikkel Petersen, Farum Lystfiskerforening, er vejemand


2000
Ny sø-rekord-sandart!


[Til Top]


3. juni 2000: Sensation på Farum Sø!

Bjørn Thurmann fra Lystfiskeriforeningen stod bag lidt af en sensation, da han lørdag den 3. juni tog med sønnen Jacob på Farum sø i håb om at overliste både gedder og aborrer.
Ved en af søens mange stejle skrænter afslørede ekkoloddet pludselig en stor rovfisk i ti-tolv meters dybde.
Tre gange lod Bjørn sin Reflex-spinner synke helt til bunds og spandt ind, før der var hug. I starten fulgte fisken stille og roligt med, men da den var lige under båden og begyndte at vise kræfter, var Bjørn klar over, at der ikke var tale om en stor aborre, men måske snare en sandart, sådan opførte fisken sig nemlig.
Selv om det er sjældent, at der fanges sandarter i Farum sø var Bjørns fornemmelse ikke helt ved siden af. Der var nemlig tale om en pragt-sandart med en længde på 86 cm og en vægt på ligeud 6,0 kilo.

Når det gælder sandarter har Farum sø altid ligget lidt i skyggen af sin nabo Furesøen, og Bjørn Thurmann's sandart må formodes at være den største, der er fanget på søen de seneste ti år eller mere, så man kan roligt tale om en sensation.

Peter Kirkby, Farum Lystfiskerforening


1988
Ny sø-rekord-søørred!


[Til Top]


Sø-ørred på 1,1 kilo - 13. april 1988

Wilhelm Eber - "Den Gale Tysker", Farum LF.


1985


[Til Top]


Sandart på 6,0 kilo - sommeren 1985


Wilhelm Eber - "Den Gale Tysker", Farum LF.


1948


[Til Top]


Carlo Rasmussen, Lystfiskeriforeningen, med sin legendariske 13-kilos gedde fra Farum Sø
Fanget den 5. december 1948 på en Furesø-wobler

"Det gav vel som sædvanlig ikke noget?” blev der spurgt, da Carlo Rasmussen ud på dagen, søndag den 5. december 1948 var kommet hen til Søndersøstationen, hvor der var en del fiskere ude. Han havde fortalt, at han havde været ude på Farum Sø.
Overraskelsen var ganske gedigen og gedden ikke mindre, da han fremviste sin fangst på 13 kilo - 1 stk. gedde!
Den var fanget, som de fleste af Carlo Rasmussens gedder, på en af hans hjemmelavede woblere i stor størrelse. Store woblere til store fisk er blevet genopfundet 3 til 4 gange siden hen som den store nyhed!
(Lystfiskeri-Tidende, november 2008, nr. 1173, 120. årgang, side 17112 + 17113, v. Kaj Nielsen).
Foto nedenfor:
Wobler af Carlo Rasmussen-typen. Disse var ofte meget lange, 20-25-30-35 cm er ikke usædvanligt. Denne wobler er produceret for og solgt af F.I.B., der lå på Amagertorv i København (foto: Dansk Grejsamler Klub).


[Til Top]