Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16

Tur-referater

Geddepremiere 2008

Første søndag i maj mødtes 33 seniorer og 10 juniorer til den årlige konkurrence om at fange den største gedde på Farum Sø.

Morgengryet var iskoldt, turlederen måtte op på en skraldebøtte for at mærke om det virkelig var rigtigt at der var is på bådudlejningens tag, og det var sørme rigtigt. Søen dampede og bredderne var skjult i tæt tåge. En meget stemningsfuld start på dagen.

Efter indskrivning og lodtrækning var der hektisk aktivitet på broerne, folk havde travlt med at få udstyret ombord og få rigget grejerne til. Fiskefeberen rasede og da starten endelig gik klokken 7 præcis, stævnede 21 både ud på søen så vandet sprøjtede fra årerne.

Efterhånden som bådene fik fordelt sig, faldt der ro over søen, og da solen brændte igennem, kunne man nyde at bøgen var sprunget ud, og at Klaus Nar Øens påskeliljer stod i fuldt flor.

Lappedykkerne sejlede omkring og skar revner i den spejlblanke vandoverflade, medens gøgen kukkede hele 16 gange, og 16 var sjovt nok også lige det antal fisk som vejemesteren nåede at få til indvejning. Det var langt færre end sidste år, men det var vejemesteren meget tilfreds med, for så fik han mere tid til at fiske selv. Udover de fisk som blev indvejet, blev der også fanget et lignende antal mindre gedder som folk skønnede var uden præmiechance, så de blev udsat uden at dommeren blev involveret.

Fiskeriet her i 2008 var mere moderat end godt; Vi havde vist alle sat næserne op efter sidste års rekordmange fisk, men sådan blev det altså ikke denne gang. De sædvanlige pladser ud for Svanholm Bugten trak slet ikke så mange fisk som de plejede, til gengæld var der nogen tydelige ”hot-spots” sådan ”lige ude bag øen” - lige der hvor Erik Winther havde lagt sig for anker. Som sædvanligt blev dagens største fisk taget i overfladen ude over det helt dybe hvor der ikke fiskes ret meget.

Klokken 14 sluttede foiskeriet og vi gik over til indvejning, formandens røde pølser, og præmieuddeling.

Største senoiorgedde; 5,8 kilo, blev fanget af Carsten skov. Næststørste; 5,25 kilo, blev fanget af TorbenTeilgaard, 3. største; 4,7 kilo, blev fanget af Webmaster Martin,  4. største; 4,6 kilo, blev fanget af juniorleder Andreas og 5. største; 4,5 kilo, var der to af - én til Toke Truelstrup og én til Lars Frø.

Største juniorgedde; 6,1 kilo; blev fanget af Marco Nilsen. Næststørste; 5,0 kilo, blev fanget af Morten Olsen, 3. største; 4,7kilo, blev også fanget af Morten Olsen. 4. største; 4,3 kilo, blev fanget af Sofus Jørgensen, og 5. største; 3,7 kilo, blev fanget af Marie Nielsen.

Man må rose medlemmerne for at være gode til at fordele præmierne imellem sig, kun én deltager løb med to præmier.

Vi sluttede med lodtrækning på billetten om en dejlig grejtaske, og så takkede vi af for endnu en god geddekonkurrence.  

Lars Frø
 


Broopsætning 2008

Basse træner bryst med en af de tunge
bro-vanger. Bjarne får kolde fingre imens
 

Svend og Christian holder velfortjent
pause i nærheden af øllet
 

Bjarne og Kenneth glædede sig over gaven
til deltagerne – kvalitetsøl fra Hillerød
 

Og så var søen klar til en ny sæson

 


Geddepremiere 2007 på Farum Sø

Vi var 30 seniorer og 8 juniorer fordelt på 21 både som stævnede ud klokken 8 sharp søndag morgen den 6. maj 2007. Farum Sø lignede Den Engelske Kanal på D-dagen.

Der blev fisket mest, og fanget mest, i området ud for Svanholmbugten, der hvor skrænten falder fra 3 meter og ned til søens dybe bassin. Det er simpelthen den rigtige plads til en premiere. Det kan godt være, at der er ligeså mange fisk andre steder i søen, men dét at være mange, der fisker på den samme gode plads, gør jo at man hele tiden får bekræftet, at det er rigtigt nok: Der er fisk, og de kan fanges. Så tror man på det, og når man tror på det, fisker man meget mere koncentreret! Mange af de største fisk huggede derude, hvor der var 8 til 12 meter til bunden, men de gik stadig 2 - 3 meter fra overfladen. Så det er nok her, man skal satse til en geddepremiere, hvor det jo gælder om at fange den største!

Gedderne var på finnerne hele dagen, de bed jævnt godt, uden de sædvanlige lange pauser. Der blev indvejet 30 gedder, de fleste på dommerbåden så de kunne udsættes med det samme. Derudover blev der fanget og genudsat et lignende antal mindre gedder, uden at dommeren blev involveret.


Dobbelthug?


"Vejemester" Lars Frø med Andreas' vinderfisk

Dommerbåden blev også sejlende lægeambulance, da en deltager mødte op og ønskede hjælp til ”et seriøst problem”, som han kaldte det, og pågældende var meget insisterende på at netop dommeren skulle hjælpe ham, på trods af at der var en læge ombord i én af de andre både, måske et svært tilfælde af lægeskræk? Deltageren havde fanget en gedde på en blå/sølv Wästin Jätte wobler udstyret med gode kraftige trekroge i størrelse 1. Efter nogen tumult i båden var det var lykkedes for gedden at få jaget én af krogene rigtigt dybt ind i armen på fangeren.

Dommerbåden var heldigvis udstyret med en meget solid tang, så vi klippede krogen af wobleren, og så lagde vi alle kræfterne i og hev og vred for at få krogspidsen ud af armen. Men de to andre kroge sad i vejen, så vi måtte ud og låne en mindre bidetang, der kunne klippe videre i krogen uden at få fangerens sul med. Oprationen sluttede lykkeligt, og patienten blev genudsat i levedygtig tilstand. Dommeren, der plejer at besvime i sådanne situationer, blev så imponeret over sig selv, at han fremover påtænker at føre samaritterflag og medbringe et mere alsidigt sortiment i tænger, skalpeller, rødt jod og hæfteplaster.

Vinder for seniorer blev Andreas juniorleder med en gedde på 8,8 kilo, ny rekord for geddepremieren! Så fulgte Mads Kjær Nygaard 6,9 kilo, Jan Bressendorf 6,8 kilo, Martin Webmaster 5,8 kilo, og vejemester Lars Frø også 5,8 kilo. Der var yderligere indvejet 3 gedder over 5 kilo.


Andreas Holm med vindergedden på 8,8 kg


Martin fik også en præmie

Vinder for juniorer blev Kristian Petersen med en gedde på 6,8 kilo, Så fulgte Morten Mannicke med 4,3 kilo og så løb Jonathan Nilsson med resten af præmierne med fisk på 4,3kilo + 4,1 + 4 kilo. Da største og næststørste fisk var fanget at vores gæster fra Hillerødforeningen gik også juniorpokalen til Jonatan.

De ti største fisk udløste masser af stænger, hjul, line, endegrej, stangholdere og kasketter til fangerne. Derudover trøstpræmiere til den uheldige deltager der fik en krog i armen, juniorgaranti-præmier til dem der ikke opnåede præmier, og lodtrækningspræmie, en fin, fin rejsestang, til udlodning blandt de deltagere der ikke havde vundet noget endnu. Næsten alle deltagere gik hjem med nyt fiskegrej!

Til næste år vil vi starte én time før, idet mange af de største fisk blev fanget i løbet af den første time. Til gengæld vil vi slutte minimum én time tidligere, idet der ikke skete ret meget sidst på dagen.

/ Lars Frø


Karpe/Predator aften i Outdoor Living ApS

Onsdag den 28 marts fra kl 18 til kl. ?

Igen i år invitere vi, til en hyggelig grejaften, Hvor blandt andet Mads Grosell fra Svendsen Sport, kommer og viser og demonstrere grejnyheder fra Prologic, og viser lidt film! Han vil både vise grej til karpe/mede fiskeri, og ikke mindst grej fra deres effektive Savage Gear serie.. Udover dette vil
der være grejnyheder at se fra bla.a. Shimano, FOX, Dynamite Bait´s, SENSAS, og så selvfølgelig fra danske PROLOGIC. Mfl. Vi vil denne aften ligesom sidste år have strikket nogle ganske seriøse grejtilbud sammen, som kun gælder denne aften! Udover disse tilbud gives der denne aften ekstra gode rabatter på alt ikke nedsat fiskegrej! Vi byder på lidt tørt og vådt til ganen og halsen. Så kig forbi til en rigtigt hyggelig aften i ligesindedes selskab. Så vel mødt. Outdoor Living ApS

Best regards / Med Venlig Hilsen

Outdoor Living ApS (Denmark)
Torvet 7
3400 Hillerød
Tlf: +45 48 26 14 28
Fax: +45 48 26 14 23
www.outdoorliving.dk
Mandag-Torsdag.:10.00 - 17.30
Fredag.:10.00 - 18.00
Lørdag.:10.00 - 14.00
 

Jule-hygge i klubhuset den 14. december 2006

”Som altid emmede klubhuset af julehygge og duften af varm gløgg og æbleskiver. Særligt hyggeligt fremstod klubhuset, idet der udendørs var både mørkt, vådt og smattet.

Det varmede yderligere at rigtigt mange medlemmer i alle aldersgrupper valgte at lægge vejen forbi og ønske hinanden en glædelig jul og et godt nytår. Dejligt var det at flere ”nye ansigter ” sås.

En god afslutning på året.”
 

Klubhuset var som vanligt julepyntet i fin stil Svend i åndrig samtale med formand ”Basse” – Svend ville nu hellere have sin gløg!

Emma slikker sig om munden – de var gode de æbleskiver!

 


Arbejdsdagen - lørdag den 16. september 2006


Bjarne højt til vejrs
  Charles banker kablet på plads
Bjarne tryller med motorsaven og ”Formand Basse” dirigerede som vanligt tropperne
Klubhusets tag blev fejet Charles fik rettet op på bænkene
- og John så anerkendende til!
  Matthias kæmpede til sidste sveddråbe!
- og fik et velfortjent hvil sammen med Charles! Nogle af træerne røg i vandet og måtte hentes ind i waders!
Kan man forestille sig en flottere ”arbejdsplads”? Dagen sluttede med en yderst velfortjent frokost.

Fra venstre på frokost billedet ses: Ole ”Basse”, Lars ”Frø”, John Eriksen, Charles Iversen, Bjarne ”Steelhead” og bag kameraet ”Rekorden-Morten” Søndergaard. Matthias Lehr og Christian Jørgensen var taget hjem for at restituere!

1000-tak til ovennævnte hårdtarbejdende medlemmer, der gav sig fuldt ud. Det var en fornøjelse at være vidne til.

Morten Søndergaard


Hermed fotos fra en – som altid - hyggelig Sankt Hans Aften ved klubhuset ved Farum Sø.

…og der var noget at se frem til!
 

Inger, Charles, Krista og en hændervridende
Svend glæder sig
 
Fællesskål til ære for fotografen

 
Lars ”Frø” tog hul på cognacen!

 
Sophus og Laura forsøgte sig fra bådudlejningsbroen
 

Traditionen tro roede vi gennem Fiskebæk Å (”kanalen”) over til Furesøen
  - til det store, flydende Sankt Hans bål. I år desværre uden fyrværkeri.

Morten Søndergaard
 


 
Mit navn er David Beckett. Forleden dag modtog jeg kulmulen hvor jeg på side 27 under oplevelser, iagttagelser og fangster kunne læse at indskrivningsjournalen for perioden 040506 til 110506 var forsvundet.

Jeg kan desværre ikke hjælpe jer med den bortkommende journalside. Kan derimod informere/ prale med at min bror (Sebastian Beckett) og jeg (begge Farum LF medlemmer), dagen før konkurrencen (6/5 2006) fangede en fin gedde på 5 kg udfor Farumgård under trolling med wobler. Fisken blev genudsat og var i fin stand.

Håber i kan bruge denne information til noget? Tak for et godt blad og en god forening.

Mvh. David Beckett


Farum Lystfiskerforenings Gedde-premiere på Farum Sø

Søndag den 7. maj 2006

Der blev indskrevet 30 seniorer og 11 juniorer, og vi fordelte os i cirka 20 både. Alle deltagere blev udstyret med rummelige kasketter fra forenin-gens sponsor, noget der blev hårdt brug for på en dag med fuldt sol fra en klar himmel. Vinden var let til jævn og trak godt med energi fra de mange både som valgte at sejle hele dagen.

Vi rådede over 6 både med dam og de uheldige ved lodtrækningen måtte holde gang i deres agnfisk i spande og baljer dagen lang. Det lykkedes vist meget godt.

I løbet af dagen blev der indvejet cirka 15 gedder på dommerbåden, med efterfølgende genudsætning. Der blev indvejet cirka 8 gedder på land, hvoraf de fleste blev genudsat.

Derudover var der en del mindre gedder som ikke blev registreret fordi fangerne fornemmede at de var lang fra at opnå præmiestatus. Langt de fleste fiskede med levende agn og følgelig blev langt de fleste fisk også fanget på dette grej.

Rigtig rigtig mange både valgte at fiske i området ud for Svanholmbugten.
 

Dette er en rigtig premiereplads, som også viste sig at holde pænt med fisk på dagen. Det var morgen og formiddag som helt klart gav flest fisk. Efter klokken 12 blev der fanget meget lidt. Dette er en tendens som kendes fra tidligere år.

Der var præmier til 5 største fisk. Hos juniorerne gik 5. pladsen til Mikkel Pedersen 3,7 kg, 4 pladsen til Dennis Skov. 3,8 kilo (Dennis er et helt nyt medlem, som først nåede at betale sit kontingent om aftenen.

Han havde glemt sit grej og fiskede med en stang han lånte af bådudlejningen.

Dennis fik to fisk på hhv. wobler og jig, et særdeles pænt gennemsnit med et minimum af grej og et maximum af energiforbrug ved årerne)

3. pladsen gik til foreningens webmaster Martin Olsen 4,5 kilo, 2. pladsen til Kim Madsen 4,9 kilo og endelig førstepladsen og pokalen til forenin-gens juniorleder Andreas Holm 5,1 kilo. Hos juniorerne gik både 5. og 4. pladsen til Jens Ugilt med to pæne fisk på 3,4 og 3,9 kilo. 3. pladsen til Alexander Hellebæk fra Hillerødforeningen med 4,1 kilo, og 2 pladsen til Sofus Christiansen med 4,2 kilo og endelig 1. pladsen og pokalen til dagens yngste deltager Marie Gammelmark, med dagens største fisk på 5,25 kilo.
 

Dejligt at vi kunne fordele gevinsterne så der også blev noget til vores ”gæster” fra Hillerød foreningen, som juniorleder Andreas har etableret et rigtig frugtbart samarbejde med.

Ved indvejningen var der et vældigt leben med en masse deltagere og en masse tilskuere, vi kunne næsten ikke være på pladsen.

Efterfølgende trak vi ind i klubhuset til den traditionelle omgang ”Formandens pølser” og præmieoverrækkelse. Der var en syndflod af præmier, og udover de ti vinderfisk, som var meget bredt fordelt blandt deltagerne, var der gevinst-garanti-præmier til resten af juniorerne.
 

På billetten var der også lodtrækning om et dejligt ”hold all” - en opbevaringsting til færdigt tilriggede stænger. Marie Gammelmark var ”nummerpige” og på trods af at posen var meget omhyggeligt rystet, lykkedes det den kvikke pige, at trække sin storebror Jans nummer - jo - Marie havde en rigtig heldig hånd på dagen.
 

Farum LF


DATO ÆNDRET


Foredrag om bulefiskeri – tips og teknik

Er flyttet til tirsdag den 14. februar 2006 kl. 1930 i klubhuset

Lars ”Frø” vil denne aften undervise i buleturs-teknikker og fremvise grej og udstyr til dette brug.

Vinter-bule-fiskeriet på Øresund er et krævende fiskeri for såvel udstyr som fisker og har du ikke prøvet det før, eller er du i tvivl om noget, er dette aftenen hvor du får svar på alle dine buleturs-spørgsmål.

Tag gerne dit grej med, så vil vi – hvis der bliver tid - gennemgå det og vejlede dig vedr. eventuel udskiftning af line, kroge, springringe etc. – eller muligt anbefale dig indkøb af en ny stang eller hjul m.v.

Lars ”Frø” ved meget om mange ting indenfor fiskeriets verden og har en mængde gode tips og erfaringer han beredvilligt og generøst deler ud af.

Og så har Lars en spændende og ofte overraskende fortælleteknik, så der med garanti er noget at hente for ALLE denne aften – også de der tror de ved alt om havfiskeri/bulefiskeri!
 Foredrag i klubhuset – Gordon P. Henriksen

Torsdag den 30. marts 2006

Lakse- og størfiskeri i British Columbia og Olympic Peninsula

Gordon P. Henriksen har flere gange før været i klubben og fortælle om fiskeri i Nordnorge, Florida og Mexico. Hans fotos har bl.a. været brugt i Fisk og Fri, Sportsfiskeren, B.T. og Euroman. Gordon P. Henriksen arbejder for fiskerejseselskabet Atlantik Travel, og i forbindelse med hans arbejde var han på en rundrejse i British Columbia, Canada og Washington State, USA sidste oktober.

Der blev fluefisket efter sølvlaks i Olympic Penisulas floder, trollet efter hundelaks fra Vancouver Island, spinnefisket kongelaks i Veddar River samt fisket efter de mægtige stør i Fraser River med stor succes. Kom og se de flotte billeder og hør om de mange muligheder området har at byde på.
 

Vel mødt
 


Her er lidt billeder fra fluebindingsarrangementet:
 


Hvis du ønsker at indsende et tur-referat til hjemmesiden, skal du bare klikke hér eller skrive på mail adressen: hjemmesiden@farumlf.dk