Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Tur-referater 2008


Læs om hvordan turene gik - måske du skal med næste gang?

(Se også beretningerne fra 2010 - 2009 - 2007 - 2006).


Gedde-premieren søndag den 4. maj 2008

Første søndag i maj mødtes 33 seniorer og 10 juniorer til den årlige konkurrence om at fange den største gedde på Farum Sø.

Morgengryet var iskoldt, turlederen måtte op på en skraldebøtte for at mærke om det virkelig var rigtigt at der var is på bådudlejningens tag, og det var sørme rigtigt. Søen dampede og bredderne var skjult i tæt tåge. En meget stemningsfuld start på dagen.

Efter indskrivning og lodtrækning var der hektisk aktivitet på broerne, folk havde travlt med at få udstyret ombord og få rigget grejerne til. Fiskefeberen rasede og da starten endelig gik klokken 7 præcis, stævnede 21 både ud på søen så vandet sprøjtede fra årerne.

Efterhånden som bådene fik fordelt sig, faldt der ro over søen, og da solen brændte igennem, kunne man nyde at bøgen var sprunget ud, og at Klaus Nar Øens påskeliljer stod i fuldt flor.

Lappedykkerne sejlede omkring og skar revner i den spejlblanke vandoverflade, medens gøgen kukkede hele 16 gange, og 16 var sjovt nok også lige det antal fisk som vejemesteren nåede at få til indvejning. Det var langt færre end sidste år, men det var vejemesteren meget tilfreds med, for så fik han mere tid til at fiske selv. Udover de fisk som blev indvejet, blev der også fanget et lignende antal mindre gedder som folk skønnede var uden præmiechance, så de blev udsat uden at dommeren blev involveret.

Fiskeriet her i 2008 var mere moderat end godt; Vi havde vist alle sat næserne op efter sidste års rekordmange fisk, men sådan blev det altså ikke denne gang. De sædvanlige pladser ud for Svanholm Bugten trak slet ikke så mange fisk som de plejede, til gengæld var der nogen tydelige ”hot-spots” sådan ”lige ude bag øen” - lige der hvor Erik Winther havde lagt sig for anker. Som sædvanligt blev dagens største fisk taget i overfladen ude over det helt dybe hvor der ikke fiskes ret meget.

Klokken 14 sluttede foiskeriet og vi gik over til indvejning, formandens røde pølser, og præmieuddeling.

Største seniorgedde; 5,8 kilo, blev fanget af Carsten Schou. Næststørste; 5,25 kilo, blev fanget af Torben Theilgaard, 3. største; 4,7 kilo, blev fanget af Webmaster Martin Ejler Olsen,  4. største; 4,6 kilo, blev fanget af juniorleder Andreas Holm Nielsen og 5. største; 4,5 kilo, var der to af - én til Toke Troelstrup og én til Lars Frø.

Største juniorgedde; 6,1 kilo; blev fanget af Marco Nilsen. Næststørste; 5,0 kilo, blev fanget af Morten Olsen, 3. største; 4,7kilo, blev også fanget af Morten Olsen. 4. største; 4,3 kilo, blev fanget af Sofus Jørgensen, og 5. største; 3,7 kilo, blev fanget af Marie Nielsen.

Man må rose medlemmerne for at være gode til at fordele præmierne imellem sig, kun én deltager løb med to præmier.

Vi sluttede med lodtrækning på billetten om en dejlig grejtaske, og så takkede vi af for endnu en god geddekonkurrence.  

Lars Frø
 


Bro-opsætningen april 2008

Basse træner bryst med en af de tunge
bro-vanger. Bjarne får kolde fingre imens.
 

Svend og Christian holder velfortjent
pause i nærheden af øllet.
 

Bjarne og Kenneth glædede sig over gaven
til deltagerne – kvalitetsøl fra Hillerød.
 

Og så var søen klar til en ny sæson.

 


Hvis du ønsker at indsende et tur-referat til hjemmesiden, skal du bare klikke hér eller skrive på mail adressen: info@farumlf.dk