Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Tur-referater 2015

Tilbage til forsiden


Se også tur-referaterne fra: 2014 l 2013 l 2012 l 2011 l 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006
Læs om hvordan turene gik - så vil du også med næste gang!


SEPTEMBER 2015

OKTOBER 2015

Fiske-Let-Tur (22.09)
Turen til Lagan (10.09-13.09)
Arbejdsdag ved klubhuset (22.10)
Havmesterskabet på Øresund (17.10)
Turen til Lagan
(08.10-11.10)

JULI 2015

AUGUST 2015

Sommeraftenturen på Øresund (31.07)
Fyraftensturen på Farum Sø
(02.07)
Arbejdsdag ved klubhuset (24.08)
Fyraftensturen på Farum Sø
(06.08)

MAJ 2015

JUNI 2015

Juniorturen til Poppelsøen (23.05)
Årets 19. klubaften
(21.05)
Fyraftensturen på Farum Sø
(14.05)
Fyraftensturen på Farum Sø
(07.05)
Reparation af Stavnsholtbroen
(05.05)
Turen til Donse Dam
(03.05)
Gedde-premieren på Farum Sø (01.05)
Sommeraftenturen på Øresund (26.06)
Sankt Hans Aften ved klubhuset (23.06)
Gåturen rundt om Farum Sø (13.06)
Fyraftensturen på Farum Sø
(04.06)

MARTS 2015

APRIL 2015

Havtur på Øresund (07.03)
Generalforsamling i klubhuset (05.03)
Foredrag i Farum Kulturhus (04.03)
Klargøring af Furesøbadbåden (29.04)
Bådene i vandet i Farum Sø
(23.04)
Opsætning af SU-broen
(18.04)
Opsætning af Stavnsholtbroen
(16.04)
Øl-smagning i klubhuset
(10.04)

JANUAR 2015

FEBRUAR 2015

Havtur på Øresund (27.01)
Årets 4. klubaften (22.01)
Havtur på Øresund (20.02)
Havtur på Øresund (13.02)
Årets 7. klubaften (12.02)

OKTOBER 2015
[Til top]


Arbejdsdag ved klubhuset

Torsdag den 22. oktober 2015


Banedanmark har fældet en hel del store træer mellem Fiskerhytten og jernbanen, lige der hvor vi i al stilfærdighed har vores både liggende til vinteropbevaring.
Vores stativer havde stået i vejen og var blevet hevet op, så aftenens opgave var at grave 12 huller til montering af to sæt lægter.
Der var rigeligt med rødder, sten og mudder, så selvom det var de mest barske brobisser der var mødt frem så nåede vi kun halvdelen af det planlagte.
Til gengæld var der god mad bagefter. Tommy og Christian stod i køkkenet ag serverede en rigtig efterårs-herreret: Skipperlabskovs med syltede rødbeder og surt.
Tak til: Anders, Basse, Benny, Kenneth, Lars Frø, Christian og Tommy

- [ Skriv og billede: Lars "Frø" ] -


[Til top]


Klubmesterskabet i havfiskeri

Lørdag den 17. oktober 2015


Vi skulle udelukkende fiske efter fladfisk, og det var kun flade der gav point: 3 point for en rødspætte, 2 point for en ising og 1 point for en skrubbe. Hvis man skulle gå hen og fange en slet- eller pighvar, så ville det have givet 10 point, men så heldige var der ingen der var!


Mogens med flad ising på 26,5 cm

Anders Vernersen og Erik Winther deles om de gode pladser oppe i stævnen
Vi sejlede med Fyrholm og skipper Lars Pryds og turleder Niels Godsk. Afgang fra Helsingør kulturhavn klokken 7 og vi lagde os lige ud på Disken, eller det der er tilbage af Disken efter flere års ihærdig sandsugning. Den stride nordgående strøm fik ekstra fart på henover den lavvande sandbanke, så skipper holdt skibet på skruen, så vi ikke drev altfor hurtigt. Så var der også noget at lave for skipperen, der jo er kendt for godt at kunne lide at “give den gas”. Vi prøvede alle områderne og sejlede også en tur op nord for Helsingør havn, men her var det blot en enklet fjæsing som bed på og ellers ikke noget og så sejlede vi tilbage til Disken igen.

Her er en fisk over målet!

Der var mange af de små...
De flade skulle være 27 cm lange for at tælle med, og de medbragte linealer blev flittigt brugt, for de fleste fisk lå lige omkring målet. Jeg stod ved siden af Motor-Mogens som var så venlig at fange alle de fisk som var for små, faktisk var der rigtigt mange som var 26,5 cm. Jeg fik så alle de fisk der var 27½ cm, og det syntes jeg var en fin arbejdsdeling. Mogens overvejede flere gange, om ikke hans fisk ville kunne nå at tage ½ cm på, hvis han holdt dem gående i kurven og fodrede dem rigeligt, men tiden var nok for knap, eller også var han for fedtet med ormene.

Sandhedens time:
Turlederen tjekker kurvene!

Så gode venner var de:
Paw og Niels i øm omfavnelse.
Bortset fra længden, så var fiskene altså allesammen MEGET flade. Det hedder selvfølgelig FLAD-fisk, men alligevel: Så flade fisk mindes jeg ikke have set før. Hvis jeg havde taget et ringbind og en hullemaskine med, ville hele min fangst have kunnet sidde i en enkelt mappe, og det ville så også have været meget lettere at holde styr på arter og point. Havde det været mad-fiskeri, havde vi vist ikke beholdt nogen, men nu var det altså KONKURRENCE-FISKERI, og så var det alene længden det kom an på! Og så lige at få nogen spætter med 3 point i.

Præmie til Anders Vernersen

Præmie til Lars "Frø"
Lige inden lukketid gik turleder Niels Godsk en runde og talte fisk. Det viste sig at Paw, som stod nede i skibets bagende, og Anders Vernersen, som stod helt oppe i stævnen, begge havde fanget fisk nok til 33 point hver! Så de måtte dykke ned i poserne en gang mere, og tjekke hvor mange spætter de havde, og Paw havde 6 spætter og Anders havde 5 spætter.

Trøstepræmie til Jørgen

Så Paw blev vinderen og årets HAVMESTER I FARUM LYSTFISKERFORENING! Tillykke til Paw som fik et gavekort på kr. 1.000 og et forenings-glas, og Anders fik et gavekort på kr. 800 og et foreningsglas.
3. pladsen stod til deling mellem Lars Frø og Niels Godsk, vi havde begge 25 point, men det viste sig at Niels havde et par spætter mere end Lars. Der var imidlertid stadig 2 minutters fisketid tilbage og så fangede Lars lige en ising mere i tillægstiden, og løb med 3. præmien, et gavekort på kr. 600 og et foreningsglas. Surt at være turleder og skulle stoppe sit fiskeri for at tælle de andres fisk, men det skal siges at Niels tog det meget pænt.

Til sidst var der en privat sponsor som havde kastet et par præmier i puljen. Det var “Team Niels Godsk” som havde en pirk i trøstepræmie til Jørgen Nielsen som blev manden med færrest point.

Og så var der mindsanten også et fiskehjul, efter eget valg blandt flere slags, til manden med den største fisk, det blev Bjarne Frederiksen med en spætte på hele 40 cm.

Så sluttede Niels af med at minde om at Farum Foreningen har en tur igen, allerede søndag den 8. november 2015 fra 7 til 12, med Juventus, og der er stadig enkelte ledige pladser.
Tak til Niels for et godt arrangement.

Præmie for største fisk til Bjarne. Han skulle vælge mellem det ene eller det andet hjul – svært at beslutte sig.

- [ Skriv og billeder: Lars "Frø" ] -


SEPTEMBER 2015
[Til top]


Fiske-Let-Tur på Øresund

Tirsdag den 22. september 2015


Vi var 10 mand som havde taget mod invitationen til den årlige FISKELET-TUR med Henrik Jart som driftsikker turleder, af skipperen ligefrem udnævnt til CHERIF, og det er jo altid betryggende med en myndighedsperson ombord.

Vi startede i kabyssen hvor skipperen havde dækket meget fint morgenbord med rundstykker og pålæg og kaffe, og vi ventede tålmodigt med afsejlingen mens skipperen bryggede to kander kaffe mere.
I modsætning til de andre år, havde vi i år rigtigt meget VEJR: Der susede en strid søndenvind op gennem Sundet, og vi satte straks kursen ned mod Ven hvor der heldigvis var fint læ.

Juventus er et dejligt skib med god plads og en meget ærekær skipper som bare VIL have fisk om bord. Skipperen var selv ivrigt fiskede, samtidig med at han overkom at gaffe de fleste fisk.
Vi havde aftalt præmier til største torsk og til største makrel og en ekstra-præmie til den der først fangede noget som hverken var torsk, sild eller makrel. Det blev Leon som hev den første sej op, dem skulle vi i øvrigt fange mange flere af resten af dagen.

Der var masser af sild, og nede mellem sildene huserede torskene, som vi om formiddagen fik en hel del af. De bed på sildene, og det var en sjov oplevelse når stangen pludselig var ved at blive revet ud af hånden, fordi en torsk havde bidt på midt oppe i vandet, og nu ville ned til bunden.
Der var også pænt med sejer som gav kamp til stregen, hvorimod vi ikke så ret meget til makrellernel: Det blev blot til fire stykker på hele båden.

Baggruden for konceptet bag fiskeletturen, er at det skal være en tur for ældre satte medlemmer, som i ro og mag kan nyde en dag på Øresund, og fiske i al stilfærdighed. Også i år gik der imidlertid for meget fisk i konceptet, men der  blev da tid til at hygge lidt undervejs.
Sidst på dagen trak der en gevaldig regnbyge op gennem Sundet.

Vi kunne se den komme i god tid, og de to mand der havde studeret vejrmeldingen hjemmefra, trak i det medbragte regntøj

De øvrige trak skuldrene op mellem ørerne og gjorde sig små, for en rigtig Farum-Fisker lader sig ikke påvirke af en smule vand.
Så snart alle uden regntøj var gennemblødte, holdt bygen heldigvis op, og så ringede skipper turen af.

På hjemturen var der flere som højlydt erklærede, at næste indkøb hverken skulle være stænger eller hjul, men derimod noget så lavteknologisk som gammeldags olietøj med tilhørende gummistøvler og sydvest.

På hjemturen blev der også talt fisk

Erik Winther: Sild, 2 torsk, 1 sej.
Leon Rasmussen: Sild, 2 torsk, 6 sej.
Kenneth Thostrup: Sild, 1 torsk.
Niels Hjort: Sild, 1 torsk, 2 sej, 1 makrel.
Jan og Simon Hansen: Sild, 7 torsk, 3 sej, 1 makrel.
Lars Frø: Sild, 5 torsk, 1 sej, 1 makrel.
Thøger Nielsen: Sild, 5 torsk, 2 sej, 1 makrel.
Bob Anders Pedersen: Sild, 3 torsk.
Henrik Jart: Sild, 2 torsk.

Det var vist kun turlederen som havde tal på sine sild: “Jeg havde 60 sild med hjem, som jeg lavede til kryddersild og almindelige saltsild. Var først færdig med oprydningen og rengøring kl 19. Da var jeg godt nok træt.” Vi andre havde vist sørget for kun at få et mindre antal sild med hjem.
Da vi kom i land var der præmieoverrækkelse:
Thøger fik et stort glas for største torsk, og Jan fik et lille glas for største makrel og Leon fik en fisketang for første fisk af anden art.
Tak til Henrik for et godt arrangement, båden er vist allerede booket til næste år.

- [ Skriv og billeder: Lars "Frø" ] -


AUGUST 2015
[Til top]


Arbejdsdag i og omkring klubhuset

Torsdag den 24. august 2015


Så fik vi endelig taget os sammen til at få indkaldt til en hårdt tiltrængt arbejdsdag omkring Fiskerhytten.
Bjarne fik sat lys i Hytten. Det et projekt der har været 8 år undervejs, det er dog ikke Bjarne som har trukket tiden. Undervejs fandt Bjarne tid til en, for een enkelt gangs skyld, ikke-uartig, historie, om at verdens første menneske var elektriker: Vorherre kunne jo ikke skabe lyset, hvis der ikke havde været nogen til at trække kablerne først, hø, hø, hø ....
Der var groet voldsomme mængder af ukrudt op mellem fliserne, og der blev kørt det ene læs efter det andet væk fra området.
I vinters faldt der ½ træ ned i søen, lige der hvor vi plejer at lægge en båd. Vi troede træet ville gå ud, men det gik lige omvendt: Det groede sig dobbelt så stort. Kenneth hoppede i suppen og fik træet savet i stykker og smidt på land, og måtte ovenikøbet også selv slæbe det væk.

Thøger fik ordnet fortøjninger, tjekket årer og ankre og øset vand ud af bådene.

Bådudlejningsbådene blev tømt for store mængder vand.
Da arbejdet var slut var der middag: Vi fik den klassiske Gyldenspjæt menu: “Sprængt oksebryst med spidskål”.

Saucerne var med hhv kapers og med peberrod.

Der var ikke et øje tørt og vi siger alle: Tak for mad.
82-årige Charles Iversen er i gang med at flytte til Sverige og i den anledning har han tyndet ud i sin grejbeholdning. Fiskeklubben har arvet, kasserne gik på omgang, og man kunne erhverve sig enkelte stykker kurant antikt fiskegrej.
Tak til Charles og held og lykke i Sverige.
Tak for indsatsen til:
Tommy Fejrskov, Christian Hecquet, Bjarne Jensen, Ole "Basse", Thøger Nielsen, Leon Rasmussen, Kenneth Thostrup og Lars "Frø".

- [ Skriv og billeder: Lars "Frø" ] -


JULI 2015
[Til top]


Sommeraften-havturen på Øresund

Fredag den 31. juli 2015


Sommeraften-havturene på Øresund er altid noget at se frem til. De foregår som regel i godt vejr og altid i usædvanlig god stemning blandt deltagerne, der enten har eller har haft sommerferie og bruger turene som en behagelig afslapning ovenpå arbejdsstart.
Og så er der altid godt med torsk at fange!
Denne tur var ingen undtagelse med 159 hjemtagne torsk til de 26 deltagere.
Desværre ville makrellerne ikke lege med, men så kunne vi også bedre koncentrere os om torskene. Man er dejlig træt efter sådan en aftentur og filetering af fisk. Så er det ekstra rart, at nyde et glas rødvin i sofaen.


Lodtrækning om pladserne ombord


Jan, Simon, Kenneth, Niels og Henrik


Charlotte ser på vand, sol og måger


Erik og Niels udveksler fiske-erfaringer


2 x Christian, Sophus og Charlotte


Niels gør klar ...


... og får hug med det samme!

1: Kenneth Thostrup, 12 torsk.
2: Bjarne Frederiksen, 11 torsk.
3: Thøger Nielsen, 10 torsk.
4: Thomas Guldberg, 9 torsk.
5: Charlotte Schou, 8 torsk + 1 sej.
6: Simon Hansen, 8 torsk.
7: Christian Hecquet, 7 torsk.
8: Mikkel Kliim, 7 torsk.
9: Erik Andersen, 7 torsk.

10: Christian Jørgensen, 6 torsk.
11: Sophus Jørgensen, 6 torsk.
12: Morten Holck, gæst, 6 torsk.
13: Morten Søndergaard, 5 torsk + 1 makrel.
14: Nicolai Halvorsen, 5 torsk.
15: Bjørn Nielsen, 5 torsk.
16: Henrik Jart, 5 torsk.
17: Jørgen Petersen, 5 torsk.
18: Troels, gæst, 5 torsk.

19: Erik Winther, 4 torsk.
20: Jan Hansen, 4 torsk.
21: Jan, gæst, 4 torsk.
22: John Schou, 4 torsk.
23: Niels Johansen, 3 torsk.
24: Henning Bomberg, 3 torsk.
25: Niels, gæst, 3 torsk.
26: Simon Guldberg, junior, 2 torsk.
Præmier (tænger, pirke, forfang)

Højeste nummer: Morten S. og Henrik Jart.
Første torsk: Erik Andersen.
Flest torsk: Kenneth Thostrup, 12 stk.
Længste torsk: Kenneth Thostrup, 64 cm.
Længste anden fisk: Charlotte Schou, sej.
Bedste kvinde: Charlotte Schou, 8 torsk.
Bedste junior: Sophus Jørgensen, 60 cm.
Bedste gæst: Troels, 62,5 cm.
Yngste deltager: Simon Guldberg.

- [ Tekst og fotos: Morten Søndergaard ] -

Efterskrift (11.08.15)
Hej Morten
Det var en dejlig tur med Fyrholm forleden fredag. TAK.
Dette blot til journalen. Da jeg kom hjem med de, for mig, skuffende små torsk, gik det op for mig at de var på størrelse med dagens vindere. Mine to største målte 65 og 67 cm. Løbet er kørt og, som sagt, måske mere til statistikken. Præmierne under jeg absolut dem der fik dem, da jeg har masser i forvejen.
Så stor tak for den dejlige dag - Henning Bomberg.

[Til top]


Fyraftensturen på Farum Sø / Furesøen

Fredag den 2. juli 2015


Vi drak tre bajere og fortalte en løgnehistorie
På gedde- og aborreturen den 2. juli var vi 16 m/k der roede ud på Farum Sø i det dejligste sommervejr tænkeligt.
Ingen af os tog over i Furesøen, selv om programmet også lagde op til det.

Trods den manglende turledelse (måske lå turlederen på en solseng på Kreta og plejede sit ”stegte-englænder-look”) fandt vi fint ud af at fordele os i bådene.

Tommy og Christian blev på land og lavede de bedste burgere i klubbens historie. Der var et væld af burgertilbehør – og imponerende pynt til bordet.


Erik havde en dejlig dag på vandet

Christian havde nemlig udstyret Tommy med bogen ”Leg med frugt og grønt” (en overraskende stueren bog) så Tommy satte fingeren på sin kreative puls og imponerede os alle.

Fangstmæssigt var turen uimponerende. Alt blev prøvet – fra halvrådden laks til blå refleksspinnere.
Kun Jan - snart kendt som ”aborre-hviskeren” - og Jørgen var så heldige at få ”rusk i kæppen” (som vi siger nede på bodegaen).
Jan fangede to fine aborrer på turen (og flere fra land efter endt tur) og Jørgen fangede én.
Men der var 100 procent enighed om én ting: Det var en fin aften! Vi nød den danske sommer og den fantastisk lækre mad. Og det gode selskab – ja, det bliver man afhængig af.


Pink ABU Atom blink


Jan med aborre fanget fra broen

Jørgen kunne også fange - fra båd

Bådebroen

Byens bedste burgere

Burgerudsigt
Formanden sluttede aftenen med ordene: ”Skal vi gøre det igen på torsdag? Drikke tre bajere og fortælle en løgnehistorie?” Det tror jeg da nok lige, at vi skal!

- [ Tekst og fotos: Natalie E. Weber ] -


JUNI 2015
[Til top]


Sommeraftenhavturen på Øresund

Fredag den 26. juni 2015


Det var en dejlig tur, hvor vejret viste sig fra sin bedre side. De flest satte mange små torsk ud, men der var også mange gode spisefisk på 65-70 cm., som gav en god fight.
Selv om vi fangede mange fisk skulle der kæmpes lidt for det, mange forfang og pirke blev afprøvet.
Hvis Bjarne Frederiksen ikke havde vundet et torskeforfang i trøst for at have trukket  højeste lodtrækningsnummer (som gælder pladsfordelingen ombord), havde han aldrig fanget flest fisk...

Leon, Bjarne og Erik hygger sig

Erik med fine, fine sommertorsk

Turleder Basse med sej

Kenneth og Ronni

Bjarne med lodtrækningstrøst

Bjarne Frederiksen - 10 stk. torsk. Foreningsglas for flest fisk samt præmie for højeste lodtrækningsnummer.

Jan Holm Nielsen - 8 stk. torsk.
Foreningsglas for største fisk
-74 cm.

Mogens Thomsen - 8 stk. torsk.
Præmie for første fisk.

Anton Theilgaard, junior - 3 stk.
Præmie for flest fisk junior.

Christian Hecquet - 1 stk. torsk.
Præmie for færrest fisk.


Jan med største torsk

Erik, gæst -12 stk. torsk.
Præmie for flest og størst fisk som gæst.  75 og 78 cm.
Leon - 6 stk. torsk.
Mikkel Klimm - 8 stk. torsk.
Ole "Basse" - 6 stk. torsk og 1 stk. sej.
Torben Theilgaard - 5 stk. torsk.
Søren Rasmussen - 8 stk. torsk.
Erik Andersen - 3 stk. torsk.
Kenneth Thostrup - 5 stk. torsk.
Ronni, gæst - 3 stk. torsk.
Thøger Nielsen - 3 stk. torsk.
Bob Anders - 5 stk. torsk.
Erik Winther - 7 stk. torsk.
Lars Jensen - 6 stk. torsk.
Morten Nielsen - 2 stk. torsk.
Thomas Jensen - 6 stk. torsk.
Christian Jørgensen - 4 stk. torsk.
I alt kom 109 stk. torsk og 1 stk. sej med hjem.

- [ Tekst og fotos: Ole "Basse" Gammelmark ] -


[Til top]


Sankt Hans aften ved Farum Sø og klubhuset

Tirsdag den 23. juni 2015Det flydende Sankt Hans bål ud for Furesø Marina

Fejringen af Sankt Hans aften ved klubhuset ved Farum Sø går lige så langt tilbage i foreningens historie som tænkes kan.
Borde og stole bæres udenfor og foreningens store grill tændes. Medlemmerne og deres familier bænkes, mens fædrene - alt som oftest - står ved grillen.
Omkring kl. 2145 sejles der gennem Fiskebæk Å - "kanalen" - over til Furesøen, hvor vi i fællesskab fra søsiden beundrer det altid flotte flydende bål ud for Furesø Marina (som i øvrigt altid tændes af Farum LF-medlemmet Steen Kehler...).
Dette var endnu en herlig Sankt Hans aften ved klubhuset og senere på Furesøen - som altid i gode medlemmers selskab.

Farum Sø

Tommy dækker bord

Værsgo´ at tage plads

Kulørte lamper skal der til!

Party i provinsen...

Tommy underholder

Formand og far hygger sig

En enkelt fordyber sig i lektier

Mens andre danser på broen


Ikke alle ror over til Furesøen


Men nogle gør naturligvis


Strålevarmen kan mærkes!

Båldragen viser sig

Tilbage gennem kanalen

- [ Tekst og fotos: Morten Søndergaard ] -


[Til top]


Gåturen rundt om Farum Sø

Lørdag den 13. juni 2015


For 3 år i træk inviterede foreningen til en gåtur rundt om vores skønne sø, som giver os så mange vidunderlige oplevelser.
Turen i år fandt sted i det bedste sommer-vejr, selv om de professionelle vejrfolk havde truet med regn.
Undervejs udpegede vi søens gode fiske-steder, talte om områdets historie og beundrede især de oldgamle hulvejen i vestende af søen. På et velvalgt sted indtog vi den medbragte frokost med flot udsigt til søen. Deltagerne var så begejstrede, at det blev besluttet, at storesøster Furesø også skal have sin tur! Det ser vi frem til.

- [ Tekst og fotos: Morten Søndergaard ] -


[Til top]


Fyraftenstur på Farum Sø / Furesøen

Torsdag den 4. juni 2015


Furaftensturene på Farum Sø og/eller Furesøen er blevet et helt tilløbsstykke i år. Det er hyggelige ture i godt selskab og ofte med fine fangster af især aborrer men også gedder.
Turene afsluttes altid samlet i og omkring klubhuset, hvor der grilles pølser. Super hyggeligt.


Jan med fin aborre fra Farum Sø


Nicolai med gedde fra Farum Sø


Jan vejer Mogens´ aborre


De sidste grillpølser

- [ Tekst og fotos: Tommy Fejrskov ] -


MAJ 2015
[Til top]


Junior-stør-turen til Poppelsøen med ny klubrekord!

Lørdag den 23. maj 2015


Vi valgte at tage til Poppelsøen, som nok tilbyder den største chance for stør, nemlig 100% chance.
Vi tog tidligt af sted og var ved Poppelsøen kl. 0600, da de åbnede. Der blev hurtigt købt fisketegn og rigget til. Og så skulle der bare fiskes og hygges, de næste 8 timer.
Det viste sig hurtigt at støren var sulten, og rimelig hug lysten. Desværre viste det sig også, at der skulle bruges (misbruges?) en del hug pr. landet stør.


Rasmus Kirkegaard med ny klubrekord-stør på hele 21,5 kilo
Der blev landet over 30 stør, hvilket må være ok. Men med tanke på alle de mislykkedes modhug, kunne en lidt bedre ”fisk på land” statistik jo have udløst stør bonanza!
Men nu handler fiskeri jo også om andet …… og da var da også plads til hygge, kaffe mm.
Da vi pakkede sammen var der blevet fanget 2 stør over 10 kg. og én over 20 kilo.
Junior Rasmus Kirkegaard fangede en ny klub rekord for dansk stør på 21,5 kg (tillykke).

Nicolai Jørgensen med personlig-rekord-stør på 14 kilo

Tak for en rigtig god tur - Farum Lystfiskerforening

- [ Tekst og fotos: Anders Villadsen ] -


[Til top]


Årets 19. klubaften

Torsdag den 21. maj 2015


Denne klubaften fulgte konceptet fra de foregående klubaftener her i maj måned. Der skulle først fiskes og så grilles pølser! Et koncept som uden tvivl er kommet for at blive i årene fremover. Vi vil således afholde fyraftensture på Farum Sø / Furesøen alle torsdage i maj måned med efterfølgende fællesspisning i klubhuset. Super-hyggeligt.


Anders Villadsen med fin aborre


Jan Holm Nielsen med nok en fin aborre


[Til top]


Fyraftensturen på Farum Sø / Furesøen

Torsdag den 14. maj 2015


Den anden af årets fyraftensture på Farum Sø og/eller Furesøen lå på en helligdag - nemlig Kristi Himmelfart. Dette bevirkede, tilsyneladende,  at der ikke var helt så mange deltagere som til den foregående fyraftenstur. Nogle var sikkert taget på familiebesøg i andre dele af landet.
Men ud på Farum Sø gik det for de frem-mødte - og det i en let kølig vestlig vind.
Fiskene var ikke rigtig i bidehumør denne dag. Aborrerne var i hvert fald ikke på finnerne og ville hverken have orm, spinnere eller jigs.
Ole "Basse" ville det imidlertid anderledes og fortrak til nordsiden, som han afsøgte med de gode gamle 26 grams rød/hvide Hi-Lo woblere fra svenske ABU.
Det var et genialt træk for indenfor kort tid havde han kroget og landet 2 fine gedder til lettere irritation for hans bådmakker Jan.
Ole havde stadig svært ved håndteringen, da der skulle tages fotos, men det gik da.
Vi var rigtigt glade for de varme grillpølser, som vi spiste med velbehag indendøre i klubhuset.
Vi ser frem til næste fyraftenstur.


Ole "Basse" med 2 fine Farum Sø-gedder


Ole og Jan på deres aborre-hotspot

Dejlig søflade

De traditionelle grillpølser

Det er i Farum! Det er rigtigt nok...

- [ Tekst og fotos: Morten Søndergaard ] -


[Til top]


Fyraftensturen på Farum Sø / Furesøen

Torsdag den 7. maj 2015


Årets første fyraftenstur på Farum Sø og/eller Furesøen var særdeles velbesøgt. Ikke færre end 12 deltagere fyldte alle Fiskeringens både i Farum Sø. Herligt!
En strid vestenvind, som vanskeliggjorde at man overhovedet kunne komme fri af broen, gjorde, at de fleste valgte at tage turen gennem Fiskebæk Å - også kaldet "Kanalen" - og over i Furesøen. Her kunne vi så ligge lidt i læ af Nørreskoven og Furesø Marina. Men alligevel var det en kølig fornøjelse. Kun en enkelt, glubsk, gedde lod sig friste af Mortens gummiagn.
Ole "Basse" og Jan var blevet i Farum Sø - og det var de glade for! Se nedenfor hvorfor.


Morten med gedde fra Furesøen


Ikke helt nemt

808 gram og 952 gram

Lig stille!

Formanden viste vejen!

Indvejning er en alvorlig sag!

2 glade Farum Sø-fiskere: Jan Holm Nielsen og formand "Basse"

- [ Tekst: Morten Søndergaard / Fotos: Morten Søndergaard & Natalie E. Weber] -


[Til top]


Nødreparation af Stavnsholtbroen

Tirsdag den 5. maj 2015


Foreningens bro ved Stavnsholt i Furesøen er efterhånden gået hen og blevet 25 år.
Og når man som bro har henlagt hele sit liv i elementernes rasen, så er det noget der virkelig tærer på fundamentet. Broen er ikke, hvad den har været.
Derfor foretog bestyrelsesmedlemmerne, Theis Kragh og Anders Villadsen, denne tirsdag morgen - i tide inden det varslede skybrud - en hurtig nødreparation/udbedring af broen. En art tiltrængt kunstigt åndedræt, som vil give broen ro, indtil den forhåbentlig senere på året helt kan udskiftes med nyt træværk og noget jern.

- [ Tekst: Morten Søndergaard / Fotos: Anders Villadsen ] -


[Til top]


Geddeturen til Donse Dam

Søndag den 3. maj 2015


Foreningens tidlige maj-geddetur til Donse Dam er turen som for alvor skyder en ny sæson i gang og bekræfter os i troen på, at der er en mening med fiskeriet og giver en fornemmelsen af, at man er i live igen.
Donse er uforlignelig, smuk og indbydende og så leverer den altid en dejlig omgang rusk i kæppen! Man bliver afhængig og vil ikke slippe den igen.
Dette års tur gav de 6 deltagere i alt 28 gedder, men det er jo ikke kvantiteten men kvaliteten der gælder. Og den var der nok af!

- [ Tekst: Morten Søndergaard / Fotos: Morten Søndergaard ] -


[Til top]


Gedde-premieren på Farum Sø

Torsdag den 1. maj 2015


Vi var 27 medlemmer som trodsede en meget negativ vejrmelding og et umenneskelig tidligt mødetidspunkt, for at deltage i Farum Lystfiskerforenings traditionsrige geddepremiere på Farum Sø. Ved 6-tiden om morgenen mødtes således en flok søvndrukne og dugnakkede, stilfærdige og kaffetørstige medlemmer som flokkedes om bådudlejningsskuret hvor der var indskrivning og lodtrækning om bådene. Spænding om hvilken båd man får.
Klokken 6,45 trækkes der lod, og så kommer der fart over feltet, nu véd man hvad der skal handlers efter! Klokken 7,00 lyder startsignalet og alle haster ud over søen.

Morten Manniche og Lucas Msiska i aktion i Svanholmbugten.

Bemærk deres super-sofistikerede stang-holdersystem.

Helt uden for nummer fangede de i øvrigt en særdeles flot sandart som sikkert opnår omtale andetsteds.

Basse har iført sig sin formandsjakke, bare så vi ikke er i tvivl om hvem der kommer hér.

Marie får sig som sædvanlig en lur oppe i stævnen, mens Jan styrer ekkoloddet.

Anders Villadsen, Tobias Villesen og Emil Kirkegaard i vanlig rask fart med Klaus Nar Øen i baggrunden.

Det kneb med agnfiskene så det var en kombi, med store spinnere og en meget lille håndfuld agnfisk.

Nicolai Jørgensen med en 4,95 kilos præmiefisk (4. præmie og pokal seniorfisk).

Nicolai er ro-slave og regnskabsansvarlig i dommerbåden.

Stor tak for indsatsen fra over-dommeren.

Johannes Bang med 9,1 kilo vindergedde.

Vi må bytte rundt på vejeposerne for dommerens bismer går kun til 12 kilo.

Vindergedden blev fanget “ude på skrænterne” – ude over 6 til 8 meter vand - på kunstagn!

Vist nok en jerkbait.

Efter indvejningen er der noget nervepirrende besvær med at få krokodillen ud i søen igen.

Klokken 12 slutter fiskeriet, alle er ved broerne, og der er en del fisk til indvejning.

Den gamle jordemodervægt bliver flittigt brugt, og der er enkelte overraskelser.

At Christian Hecquet har fanget en rigtig god fisk (3,6 kilo og 5. plads) kommer bag på nogle.

Christian er dog ikke spor imponeret over fisken, til gengæld er han vældig tilfreds med at han nu i et helt år kan håndhæve håneretten over sin fiskemakker Motor-Mogens.
 
Veje-assistent Nicolai noterer flittigt, han har måske en fremtid som notarius på en fiskeauktion?
Der er ventetid på indvejningen, men det tager man med godt humør.

Her venter Sune Dunn tålmodig med sit bud på en præmie-gedde.

Omsorgsfuldt emballeret i det bedste af det bedste, ud i keep-sacks

Formand Basse har fanget en rigtig, rigtig fin fisk. 6,2 kilo.

Det kunne have været en pokal-fisk, men i dag rækker det til en 2. præmie.
Den blev fanget i sidste øjeblik, lige inden der skulle pakkes sammen.

Da dyret skulle op af dammen måtte dommeren hjælpe med håndteringen, for Basse er åbenbart lidt ude af vane med så store fisk!

Basse fiskede med agnfisk og i sandhedens time undslap der formanden et lille bandeord over de sa.... kunstagn som fanger så urimeligt store fisk.

Der er også tid til lidt erfaringsudveksling.

Her om hvordan man ombygger et IKEA-skab til en fiks stangholder.

Ved præmieuddelingen er der 200 kr. gavekort til Christian Hecquet for gedde på 3,8 kilo.

Gavekort kr. 400 til Nicolai for gedde på 4,95 kilo, en fisk som yderligere udløste pokal for største junior gedde i 2015.

Og her nedenfor på billedet til højre Morten Manniche som modtager gavekort på kr. 600 for gedde på 6 kilo.
Morten fik yderligere overrakt et gavekort på kr. 1.000 fordi han har været så heldig at blive udtrukket som månedens fangstrapportvinder for januar kvartal 2015. Og så kan turlederen passende reklamere for de vældig høje præmie-chancer der er ved at indsende fangstrapporter til Farum Foreningens hjemmeside – husk det nu!

Formand Basse får gavekort på kr. 800 for næststørste fisk på 6,2 kilo og her ovenfor på billedet til højre får Johannes Bang gavekort på kr. 1.000 og senior pokal for største gedde på hele 9,1 kilo. Een af foreningens største præmierefisk nogensinde.


Der er hygge og pølser på bådebroen
Og tak til Tommy som traditionen tro sørger for at der er grillede pølser til de hårdt plagede fiskere når de kommer hjem til Fiskerhytten igen.


DMI har lovet regnvejr hele dagen, men har ombestemt sig dagen før.
Så vi har haft noget af det bedste fiskevejr vi har oplevet i mange år.
Ingen blæst og ingen solskoldninger!

Turleder og dommer siger tak for deltagelsen og minder om at foreningen har ganske mange arrangementer i den nærmeste fremtid, det er bare om at tjekke kalenderen og melde sig til.

- [ Billeder og skriv: Lars "Frø" ] -


APRIL 2015
[Til top]


 Klargøring af Furesøbad-båden  |  Opsætning af SU-broen i Farum Sø (18.04)
Opsætning af Stavnsholtbroen (16.04)  Øl-smagning i klubhuset (10.04)


Klargøring af Furesøbad-båden

Onsdag den 29. april 2015


Foreningens Kegnæsjolle ved Furesøbad - beliggende ved den tidligere anløbsbro for Bådfarten - er endnu én af de gøremål, der skal ordnes i løbet af foråret.
Facilitetens bådpasser - Anders Villadsen - hyggede sig som altid med at klargøre "sin" facilitet.
Grejkassen havde desværre på et eller andet tidspunkt i løbet af vinteren været udsat for hærværk og opbrud, hvorved den ene åre i kassen også var blevet knækket.
Men det er alt sammen blevet bragt i skønneste orden. Blot mangler låget til grej-kassen at blive udskiftet.

Låget skal udskiftes

Facilitetspasserens feltration

- [ Tekst: Morten Søndergaard | Fotos: Anders Villadsen ] -


[Til top]


Opsætning af SU-broen i Farum Sø

Lørdag den 18. april 2015


Et hold bestående af mænd af den rette støbning - nemlig Farum Lystfiskerforenings gennemrutinerede hold af brobisser - mødtes i klubhuset denne lørdag for at sætte SU-broen, bådudlejningsbroen samt Fiskeringens og SU´s både i vandet i  Farum Sø. Ikke alle både nåede dog i vandet.
Et par gode folk havde forud for dagen isat begge broers rør for at lette arbejdet. Tak!
Det blev som altid en hyggelig, men slidsom, dag. De hårdtarbejdende blev belønnet med en god, solid frokost fra slagteren på Farum Bytorv samt en håndfuld "slæbeøl", som sikkert blev nydt hjemme på sofaen resten af dagen.


Morgenmad i klubhuset


SU-broens rør

Bådudlejningensbroens rør

Tommy spænder efter

Samarbejde, samarbejde, samarbejde

Til vands og til lands

SU´s alujolle krænger faretruende!

Et brofag køres i stilling

Når enden er god...

Benny med jollevogn og brofag

Benny og Christian holder pause

Jesper lægger LF´s 2 joller på plads

Båudlejningsbroen

Lars "Frø" fortøjrer

Dén var tung!

"Slæbeøl" - de var tiltrængte!

STOR tak til:

Farum Lystfiskerforening
: Ole "Basse" Gammelmark, Lars "Frø" Nielsen, Morten Søndergaard, Benny Normann Jensen, Christian Hecquet, Mogens Thomsen og Tommy Fejrskov.

SU
: Thorkil Foldager, Bjarne Uldbrandt og Jesper Uldbrandt.

Lystfiskeriforeningen
: Jesper Winding Lauesen.

Vi ses til november det hele skal igen!

[ Tekst og fotos: Morten Søndergaard ]


[Til top]


Opsætning af Stavnsholtbroen i Furesø

Torsdag den 16. april 2015

Farum Lystfiskerforening ejer en bådebro på Furesøens nordbred, ved en lille offentlig sti, nedenfor Stavnsholt Rensningsanlæg. Broen tages på land om vinteren da den ikke tåler at blive udsat for drivende isflager. Ved broen ligger tre robåde som er til rådighed for sammenslutningen Fiskeringens medlemmer.
Derudover er broen den eneste offentlige bro på hele Farumsiden af Furesøens nordbred, og bliver flittigt brugt til lystfiskeri af børn og unge (og voksne). Der er også mange som nyder godt af muligheden for bare at kunne træde lidt ud på søfladen, og få et kig til vejret og dyrelivet set fra kanten af sivbæltet.
Fiskeklubben har tidligere frarådet fiskeri fra broen, fordi udløbet fra Rensningsanlægget har ligget blot 15 meter fra broen, men her i denne vinter er afløbets afslutning flyttet 100 meter ud i søen, så nu kan vi med god samvittighed lade ungdommen fiske løs fra vores bro.
Med denne nye og meget fornemme adgangsvej, ned til vores ellers så hemmelige og diskrete lille plads, må vi nok forvente flere publikummer på broen. Så behovet for en brofornyelse er påtrængende.
Torsdag den 16. april 2015 kl. 1730:
Fint vejr – koldt vand, noget som der blev lagt mærke til i alle de tilfælde hvor der var utætheder i waders’erne.
Der var ændringer i bundforholdene, fordi rensningsanlægget har anlagt nyt udløb. F.eks. har de fjernet 10 meter af det gamle rør, så det nu slutter i et dybt hul lige under vores bro. Et hul som Benny var meget, meget tæt på at synke helt ned i. Der stod vand helt op til kanten af hans waders (og lidt til), men han fik kæmpet sig fri af hængedyndet.


Basse, Lucas og Morten


Lucas og Basse


Der slides og slæbes


Tommy løfter et brofag


Broen står til udskiftning - allerede i år!


Færdig!

Ambulance på vej til klubhuset!!!

Henrik Jarts gode aftensmad

Der manglede ikke noget

Vi skulle skynde os for Henrik Jart gik hjemme i Fiskerhytten ved Farum Sø og lavede skipperlabskovs og han havde svært ved at holde manden varm, men da vi endelig ankom var det en dejlig labskovs.
STOR tak til: Ole Basse, Lars Frø, Benny Jensen, Christian Hecquet, Morten Manniche, Lucas Msisca, Tommy Fejrskov og Henrik Jart.


Det blev i øvrigt en sjældent oplevet dramatisk aften i klubhuset, da et af de fremmødte medlemmer pludseligt fik et ildebefindende og en ambulance måtte tilkaldes. Det var i den forbindelse meget betryggende at opleve, at flere af de tilstedeværende var kyndige udi både førstehjælp, tilkaldelse og instruktion af redningspersonalet og ikke mindst forstod at vise ambulancen vej ned til klubhuset (den var faktisk på afveje og de troede ikke man kunne køre ned ad stien til klubhuset...!).
NB: Medlemmet har det godt igen skulle vi hilse at sige.

[ Tekst: Lars "Frø" | Fotos: Lars "Frø" og Morten Søndergaard ]


[Til top]


Øl-smagning i klubhuset

Fredag den 10. april 2015


Den tredje øl-smagning i foreningens historie kom i stand denne aften, efter vi igennem flere år havde plaget Bjarne, om ikke han var manden der nok en gang kunne sammen-sætte endnu en perle-smagerække af øl.
12 af foreningens øl-entusiaster mødte således op med store og spændte forvent-ninger til aftenens smagning. Først skulle vi dog drikker almindelig "slaveøl" til Eriks fornemme aftensmad. Så var bunden også ligesom lagt...
Bjarne indledte smagningen med et fint powerpointforedrag om de forskellige øltyper og gæringsmetoder. Og så skulle der smages!


Bjarnes indledende powerpointshow


Sådan burde klubhusets bar og klubaftener se ud


En spændt forventen til smagningen


Smage- og oplysningsskemaet

Flot farve

Flot skumkrone

Grumset

Tommys helt eget bryg

Dén var god! Og stærk!

Er par nossebajere...

Solnedgang over Farum Sø

Udsigten fra klubhusets køkken

Aftenens kok Erik

Tommy tog proppen

Hygge på bolværket

... og kulørte lamper ...

Vi er mætte men stadig tørstige!

Tak til Bjarne for indkøb og sammensætning af de smagte øl - det blev til i alt 12 forskellige øl + de almindelige - tak til Erik for udsøgt mad, tak til Thøger for borddækning, ophængning af kulørte lamper og placering af tændte lanterner udendørs på bolværket.
Og tak til alle deltagere for en rigtig dejlig, hyggelig, sjov og fornøjelig aften.

[ Tekst og fotos: Morten Søndergaard ]


MARTS 2015
[Til top]


Havtur på Øresund (07.03) | Generalforsamling i klubhuset (05.03)
Foredrag i Farum Kulturhus (04.03)


Havtur på Øresund

Lørdag den 7. marts 2015


Efter 2 aflyste ture grundet motorhavari på Fyrholm var forventningerne høje.
Skipper Lars Pryds havde fanget rimeligt med fisk syd for Ven dagen før, så humøret fejlede ikke noget. Men ak - det blev IKKE en af de dage.
Vi måtte slide i det hele dagen. 6 torsk til 26 deltagere blev det til. Bjarne Frederiksen fangede den største 60,5 cm og Leonhardt Phil og søn fangede halvdelen af dem.
Så foreningsglassene gik til Bjarne og Leonhardt. Til gengælde var vi 21 der slap for at rense fisk. Næste gang tager vi revanche!

Lucas og Morten

John, Emil og Anders m.fl.

Leonhardt Pihl og søn

Bjarne Frederiksen - glas

- [ Tekst og fotos: Ole "Basse" Gammelmark ] -


[Til top]


Generalforsamling i klubhuset

Torsdag den 5. marts 2015


Den 41´ende generalforsamling i foreningens historie blev, som sidste år, indledt med Niels Godsks uovertrufne gule ærter med flæsk, medisterpølse, kyllingeben, rødbeder og rugbrød til. Hertil naturligvis øl og snaps.
Det gav alt sammen en rigtig god stemning inden den egentlige generalforsamling kunne begynde kl. 1930.
Bjarne var som altid en kompetent dirigent og styrede sikkert gennem alle dagsordenens punkter.
Under punktet eventuelt var der forbavsende mange forslag til fremtidige ture og arrangementer - dejligt! Der skal nok blive fulgt op på de fleste af ideerne.


En udsigt man aldrig bliver træt af!


Så er de fleste bænket

Fadene går rundt

Mums fili baba!

Lucas og Morten havde...

...været ude på Farum Sø

[ Tekst og fotos: Morten Søndergaard ]


[Til top]


Foredrag i Farum Kulturhus

Onsdag den 4. marts 2015


Den skånske jig-virtuos, Jörgen Larsson, gæstede Farum Kulturhus denne aften, hvor der var fremmødt 80 af de mest hardcore sandart- og aborrefiskere i landet.
Jörgen var "inviteret" af grejgrossisten Fairpoint og grejproducenten Westin, som Jörgen er testfisker for.
De første par minutter gik med lige at få stillet ørene ind på Jörgens skånske dialekt.
Farum Lystfiskerforening stod for det praktiske m.h.t. booking af teatersalen og opstilling af borde og stole samt salg af øl og vand. Tak til foreningens frivillige hjælpere: Ole, Leon, Tommy, Morten, Jan og Natalie.

[ Tekst og fotos: Morten Søndergaard ]


FEBRUAR 2015
[Til top]


Havtur på Øresund (20.02) | Havtur på Øresund (13.02) | Årets 7. klubaften (12.02)


Senior-arbejdsdage

Januar/Februar 2015


Foreningens seniorer og andre arbejdsfrie medlemmer har igen i år hygget sig på en lille stribe arbejdsdage, bare et par stykker om måneden, tirsdage i ulige uger fra 9 til 13.

Vi har renoveret åremuffer fra bådudlej-ningen og Fiskeringen.

Vi har rettet tovværket ud i alle Fiskeringens ankre, kors hvor folk har slået mange knuder på de stakkels tove.

Vi har rengjort og trykspulet borde og bænke og er nu igang med at montere hylder i endnu tre både.

Har du lyst til at være med, så har vi masser af lettere forefaldende, og meget nyttige, arbejdsopgaver.

Tak til: Christian Hecquet, Henrik Jart og Lars Frø.


[Til top]


Havtur på Øresund

Fredag den 20. februar 2015


Denne tur var der set frem til med endnu større forventninger, end den aflyste tur den 13. februar 2015. Men ak og ve! Aftenen før måtte en slukøret rederiejer meddele turleder Ole "Basse", at skibet stadig ikke var sejlklar.
Herunder skibets Facebook update:

"Fredag blev skibet færdig. Det var kun en lille bolt der var knækket, men da den var svær at komme til, og der var leveringstid på reservedelene, tog det nogle dage...!
Nu er vi klar igen til jagten på Øresunds stortorsk.

Vi beklager selvfølgelig over for dem, hvis fisketure denne reparation er gået ud over. Og især Farumklubben, som er dem, hvis ture det er gået værst ud over. Fyrholm."

[Til top]


Havtur på Øresund

Fredag den 13. februar 2015


Denne tur var der set frem til med store forventninger, idet fangsterne af de store torsk i Øresund havde været støt stigende op til turen. Det var faktisk næsten på niveau med "de gode gamle dage".
Desværre var der dagen før turen gået en pakning et sted i skibet - skipper Lars er jo ikke ligefrem nænsom ved det gode skib! - og en ny kunne desværre ikke skaffes i tide til vores tur, som dermed måtte aflyses til stor ærgrelse for de 24 tilmeldte medlemmer.

[Til top]


Årets 7. klubaften

Torsdag den 12. februar 2015


Der har på vinterens klubaftener været talt frem og tilbage om etableringen af deciderede madaftener i klubhuset. Det kunne f.eks. være en aften i hvert af årets kvartaler, hvor vi samles til en fælles aftenspisning.
Christian Hecquet ville ikke lade det blive ved snakken, så han startede egenhændigt ud på denne klubaften med "Flæskestegsandwich a la Hecquet".
Ingen gik sultne hjem og Christian skal have stor tak for sit gode initiativ, som forhåbentlig bliver startskuddet på mange kommende klubaftenspisninger.


JANUAR 2015

[Til top]


Havtur på Øresund (27.01) | Årets 4. klubaften (22.01)


Havtur på Øresund

Tirsdag den 27. januar 2015


Der blev skævet mere end én gang til vejrudsigten op til denne tur. Vi var nemlig "lovet" 7-8 sekundmeter fra nord med tiltagende vind op ad dagen. Ganske vist knap så slemt som den oprindeligt planlagte tur den 10. januar, som skipper Anders selv aflyste p.g.a. stormen Dagmar, men slemt nok skulle det vise sig! Ikke mindst for Christian Hecquet, der måtte tilbringe hele turen på langs med en brækspand inden for bekvem rækkevidde...

Lodtrækning inden ombordstigning

Nordenvinden jog ned gennem Øresund
Det gik dog overraskende fint til at starte med, hvor vi sejlede stik syd, men da vi så pludselig ændrede kursen til stik øst - på tværs af Øresund over mod Kobberværket syd for Helsingborg, fik vi for alvor nordenvinden og de ubehageligt rullende bølger at mærke.

Turleder Ole "Basse" med fisk på

Erik så helt forskrækket ud over torsken!
Men vi er jo en samling lystfiskere af den rette støbning, så kulde, blæst og lidt buler på vandet kunne ikke skræmme os. Der kom hurtigt gang i fiskeriet og den ene torsk efter den anden kom ombord, hvilket jo altid hjælper på en mulig truende søsyge.

Torsk og sej i baljen

Færgerne pendulerede hele dagen
En særlig oplevelse fik Lars "Frø", da han først fangede en torsk, som en lampret havde suget sig fast på siden af og kort efter en torsk, der gylpede en ansjos op! Og så sluttede han lige af med endnu en torsk, der gylpede en brisling op! Meget alsidig fisker, ham Lars.

Thøger med seriøst flex på klingen

Knækket line, pirk og torskekadaver
Netop som vi troede, at vi havde oplevet det hele fik Thøger et gedigent hug, der varslede "målertorsk". Han kæmpede en brav kamp, alt i mens skipper samtidig sejlede efter "fisken", som skulle vise sig at være en kombination af en knækket line med en pirk og et 6-7 kilos torskekadaver for enden! Så hårdt har en død torsk vist ikke kæmpet før...

Erik fik glas for største torsk (4,2 kilo)

Bob fik glas for flest torsk (17 stk.)
Sikkert tilbage i havn stod turleder Ole "Basse" for den traditionelle præmieuddeling til deltageren med flest fangne torsk henholdsvis deltageren med den størst fangede torsk. Erik Winther fik et foreningsglas for turens største torsk på - beskeden - 4,2 kilo, mens Bob Anders fik et glas som turens flittigste fanger med hele 17 torsk.

Samling i havnen og evaluering af turen

Mogens spredte torsk ud på kørebanen
Motor-Mogens syntes åbenbart, at han havde fået for lidt opmærksomhed på turen, for på vej hen mod sin bil han smed alle sine torsk ud på kørebanen lige foran en kørende bil, der måtte bremse op for at undgå påkørsel!

Fangst-resultat


Bob Anders: 17 torsk.
Niels Godsk: 14 torsk, 3 sej.
Ole Gammelmark: 14 torsk.
Morten Søndergaard: 12 torsk, 2 sej.
"Motor-Mogens" Thomsen: 12 torsk.
Lars "Frø" Nielsen: 9 torsk, 2 sej + diverse.
Jørgen Thomsen: 8 torsk.
Erik Winther: 7 torsk (største 4,2 kilo).
Henrik Jart: 6 torsk, 2 sej.
Leon Rasmussen: 6 torsk, 2 sej.
Thøger Nielsen: 4 torsk, 1 sej.
Christian Hecquet: søsyg hele turen.
I alt: 105 torsk med hjem

[ Tekst og fotos: Morten Søndergaard ]


[Til top]


Årets 4. klubaften

Torsdag den 22. januar 2015


Noget af det spændende ved at komme til klubaftenerne i foreningens hyggelige klubhus "Fiskerhytten" ved Farum Sø, er, at der som regel er sket et eller andet nyt siden ens seneste besøg.
Således også denne aften, hvor klubhusets nye mascot - en svømmende plasticfisk - vimsede rundt i sin bowle (en omvendt lampeskærm) hele aftenen.
Det var faktisk rigtig hyggeligt! Nu mangler vi så bare et navn til fisken - Nemo måske?
Ellers stod aftenen på "almindelig hygge".


[Til top]